Komentari

rahatlokum.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • rutvica

    evo ti jedno znatiželjno pitanje: zašto bismo uopće htjeli da, kako kažeš, 'stvar preživi' ? valjda ne moraju svi krajevi bit grozni i kiseli.

    avatar

    02.03.2009. (13:54)    -   -   -   -  

  • novinar

    ali da nema tih nekih kompromisa, možda bi svijet krenuo u pogrešne pravce, di bismo sad bili? možda nas neke druge stvari veseli toliko više da zaboravimo na fucking kompromise... da naši dragi roditelji nisu imali fucking kompromise, možda bi naše djetinjsto bilo katastrofalno....???

    avatar

    02.03.2009. (13:54)    -   -   -   -  

  • rahatli

    @novinar - zašto zaboga? moje bi bilo, u tom tvom scenariju, jedno 300 posto manje gadno.

    @ rutvica - a štajaznam, zato što su stvari koje prežive stvari iz mitova. ono, to je toliko rijetko da je jednakovrijedno letu u svemir, fotografiji jetija ili bigfoota ili kajjaznam, preplivavanju oceana. u stvari, mogu ri reć samo zašto ja želim. jer je meni dragocjeno. jer su ti trenutci kad prepoznaš nešto svoje u nekom drugom, i kad netko drugi osvijetli nešto u tebi, nešto što si mislio da je ugašeno, nepostojeće i mrtvo - e ti trenuci su ono što inspirira, ono što čini živim, ono što te fura u avanturu i magiju. mene, to jest:) ne znam za druge:) i da, ne moraju krajevi bit grozni i kiseli. samo je jedan moj konkretan i nedavan koji sam imala u glavi takav pa me ponijelo:)

    avatar

    02.03.2009. (14:08)    -   -   -   -  

  • An(t)onimka

    čitala sam prošli tjedan neku knjigu, i kaže u njoj da nas većinom ne mogu povrijediti drugi ljudi, nego nas povrijede naša vlastita očekivanja od njih. problem kada mi, obični ljudi kakvi jesmo, krenemo razmišljati što bi onaj drugi trebao napraviti, pa onda kad to ne napravi, totalno smo jadni i izbedirani. Tvoj scenarij bi teško opstao baš iz tog razloga; jedan bi radio za onog drugog više nego onaj drugi za njega i onda bi tu nastao kaos. Najbolje bi bilo prestati očekivati, i prestati konstantno mijenjati onog drugog. Ali to je teško, jebiga.

    avatar

    02.03.2009. (16:37)    -   -   -   -  

  • rahatli

    @an(t)onimka - al u tome i jest poanta. to što ti opisuješ je loše - pa ne radimo dobre stvari za druge zato da nam se vrate, ne?

    avatar

    02.03.2009. (16:48)    -   -   -   -  

  • An(t)onimka

    a naravno da ne, ali ako jedan konstantno (godinama, recimo) radi više nego drugi, onda će s vremenom početi računati....ne kažem da je to dobro, samo je - ljudski. a da bi izbjegli to ljudsko, treba puno, puno, puno truda, a na kraju se opet sve svede na kompromis. Vuk sit, a koza cijela. U biti, to ni ne moraš nazvat kompromisom, ali nitko ne može uvijek davati davati i davati a ništa ne primati. Dakle, opet moraju oboje biti u tome, i oboje moraju tu i tamo popustiti.

    avatar

    02.03.2009. (18:41)    -   -   -   -  

  • rahatli

    neutrino, bezveze mi je tvoj argument, posebno jer ostatak nisi pročitao pa bi bilo jasno kako to rješavam...

    avatar

    02.03.2009. (20:15)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    meni su super originalni i simpa ovi tvoji postovi. evo vec drugog si pospremam da mogu citati ponovno i ponovno :)))).

    avatar

    02.03.2009. (21:02)    -   -   -   -  

  • rahatli

    zadnja rečenica je malo krnja: treba pisati "a ne ono što mi želimo za njih". možda bude mrvu jasnije na kaj sam mislila. ma u stvari, ovaj post treba nastavak:)

    avatar

    02.03.2009. (23:53)    -   -   -   -  

  • rahatli

    @mare, hvala ti:))

    avatar

    02.03.2009. (23:53)    -   -   -   -  

  • Stana blog hr (offline)

    Čitam, čitam, čitam, a znatiželja me i dalje drži. Nema mi druge nego da nastavim čitati. ;)

    avatar

    03.03.2009. (08:32)    -   -   -   -  

  • neutrinohr.blogspot.com

    Svih mi dobosa darkvuda - kako to mislis nisam procitao?
    Kompromis si sebi prevela "kao pola a pola b" sto nije jedini oblik kompromisa. Kuzis?

    Kao da velis - "ja ne volim povrce i ne kuzim kako ga netko uopce moze jesti kad ja ne volim mrkvu. Uzgred, volim paradajz i spinat ali oni nisu povrce jer nisu narancasti ..."

    avatar

    03.03.2009. (08:38)    -   -   -   -  

  • marchelina

    problem je u tome što radimo stvari za druge čak i onda kad to uopće ne želimo. pa onda nastaju frustracije. Što se tiče takvih kompromisa, tako nas odgajaju.od malena. iskrenost i znatiželja, zaista, divne ljudske osobine, e, pa njih nam zatru još u predvrtićkoj dobi.

    avatar

    03.03.2009. (12:50)    -   -   -   -  

  • svijet u boci

    Kompromis ne, dogovor da. Do prve prilike kad ćemo ga razjebat:)

    avatar

    05.03.2009. (09:25)    -   -   -   -  

  • sasvim svejedno

    iza mene je 26 g braka.sve kaj god pričaš za mene je obična bedastoča i pomislit ću da si jako mlada i zelena sa tim stavovima.:-))) malo da proširim misao da nebih bila bezobrazna..udaješ se jer voliš a voljeti znači prihvačanje a ne mjenjanje dotične osobe.Ako od tuda pođeš,onda ćeš shvatiti da je poštovanje normalan sljed a kompromis nije ništa drugo nego uvažavanje ,uvijek je uspješno ako je to sve obostrano ,tj,patnički ako je jednostrano ...eto to je bilo iz mojeg iskustva....doduše ja sam već dugo udovica i ne pada mi više na pamet nekoga toliko voljeti da izgubim svoju komociju..pouka..udaj se dok si mlada:-))) lijep pozdrav i ne zamjeri:-))

    avatar

    08.03.2009. (03:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...