Komentari

domoljubni.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • pero.k.lozac

    Prvi krivac je Franjo Tudjman koji je pljacku nase zajednicke imovine ugradio u program svoje stranke. Onda idu dalje po redu svi oni koji su se time direktno ili indirektno okoristili...

    avatar

    25.02.2009. (11:57)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    Citam tekst i komentare. Bjesnilo je u njima a narocito u komentarima.

    ... medjutim ...

    Nakon azitromicina Pliva nije imala niti jedan jedini znacajan svjetski priznat patent koji bi joj omogucio da samostalno opstane na trzistu a sto je preduvjet u farmaceutici. Nekoliko godina bila je regionalna kompanija ali nije uspjela opstati upravo zbog toga. Slicna sudbina zadesila je niz farmaceutika slicnog profila u Europi od kojih su mnoge bile (i jos jesu) vece i jace od Plive. Recimo Bayer u Njemackoj.

    Svijet 21 stoljeca 'guta' sve tvrtke ne mogu prerasti u prave multinacionalne korporacije. Globalizacija. Bez izuzetaka. Proizvodnja seli u zemlje sa jeftinijom radnom snagom sto prvenstveno znaci u Azija. Sad ce me neki napasti na pasja kola ali prosjecna placa u Hrvatskoj (bruto) samo malo zaostaje za onom u Francuskoj a puno je veca nego u bilo kojoj istocnoerupskoj EU drzavi.

    Cinjenica jest da ce otpremnine u Plivi biti velike i da onaj tko hoce (a tko hoce i moze) sa tim moci poceti neki svoj vlastiti posao jer bez obzira na trenutnu krizu, prostor uvijek postoji i to narocito u krizi.

    Zato umjesto kuknjave za jucer treba pogledati danas jer buducnost zavisi od danas a ne jucer.

    Tako je to u EU gdje radim i boravim,
    Bocaccio

    avatar

    25.02.2009. (12:48)    -   -   -   -  

  • sasvim svejedno

    Interesantna mi je jedna stvar:svi znamo da se krade ,pljačka i zakonima pokriva ,pa pitam se koliko još treba takvih Pliva ,Ina, zagrebačkih i inih banka i svega ostalog da se desi pa da postanemo svjesni vlastitog učinka u svemu.Jer i šutnja znači pristanak.Dokle će se to šutjeti?Još je Bušić rekao da će nam se tek najgorja pljačka desiti kad na vlast dođu hrvati.Žalosno i jadno.Koliko beskarakternih lopova uživa jer je zaradilo na Plivi?Ponavlja se Tvornica duhana,ponavlja se već desetljeće krađa,devastacija i pljačka naroda i radničke stečevine.Plaće su se isplačivale manje jer se ulagalo.Država je propisivala koliko posto se mora izdvajati za pojedina ulaganja.Znači oduzimalo se da bi se stvorilo na opće dobro a prodaje se za džep pojedinaca.Fuuuj

    avatar

    25.02.2009. (15:28)    -   -   -   -  

  • sasvim svejedno

    Samo još jedna kratka crtica koje sam se sjetila-na radiju je predsjednik gospodarske komore ne mogu mu se sada sjetiti imena da se ubijem,onaj dalmatinac što bi htio biti predsjednik RH poslije Mesića,rekao je da se nekada banke vadilo od propadanja na način da im je država dotirala pomoć a one su tu pomoć,koja je u stvari trebala bit od države dana kao pozajmica ,banke su to knjižile u prihode i onda si menađeri djelili visoke bonuse:-)) Eeeej pa tko je za to sve kriv?Nikada nitko ?A novac odnesen iz zemlje i prebačen na sigurne račune....Bogata smo mi zemlja i očito narod strpljiv i dobrih živaca ,konjskih.Samo pitanje je što će biti kad to ipak jednom sve dojadi i onom najstrpljivijem?Svi sve znamo a ništa ne poduzimamo.

    avatar

    25.02.2009. (15:33)    -   -   -   -  

  • priče iz planine...

    kad se sjetim da su sinoć ozbiljno objavili uvođenje i provođenje antikorupcijskog programa bude mi odmah lakše :), moš mislit!!!!

    odličan pregled situacije u Plivi!

    avatar

    26.02.2009. (13:10)    -   -   -   -  

  • Euro

    opet nes novo naucio..

    avatar

    28.02.2009. (13:28)    -   -   -   -  

  • Smiješne slike

    Da, opet novo iskustvo....hehe

    avatar

    02.03.2009. (11:47)    -   -   -   -  

  • twister

    Bocaccio, ne radi se tu samo o Plivi...... Ovo je samo pokazatelj stanja u Hrvatskoj
    Tekst bloga je OK, i sve je istina što piše.

    Veliš da Pliva nakon azitromicina nema ni jedan značajan svjetski priznati patent. Čudo je da je uopće prošao i azitromicin, lobiji nisu skužili kaj se dešava pa je prošlo. Azitromicin ili bilo koji novi lijek nije "opstanak" Plive - Pliva je prije toga jako dobro radila i živjela.

    Veliš da je činjenica da će otpremnine u Plivi biti velike. Jest da u ovoj zemlji ima puno firmi koje su propale pa ni plaće nisu isplatile pa Hvala Plivi na otpremnini, samo mi molim te reci što TEBI znači velika otpremnina? I koliko uopće treba novaca za otvaranje vlastitog posla i zalihu za preživjeti dok se posao uhoda? Da ne velim dilemu u koju vrstu posla uložiti a da čovjek može preživjeti? I dilemu, što je rekao kolega koji ima i obrt - novci koji su jednom izašli iz poreznog sustava ne vraćam više u sustav. Valjda znaju ovi koji privatno rade zašto to.
    Plivine TOČNE otpremnine su slijedeće: iako je Bolanča izjavio da zaposlenici preko 25 godina staža imaju i 400.000 Kn, zaposlenici od 25 do 30 godina dobivaju 21 bruto plaću, (vlastitu) NE Plivin prosjek. Od toga se oduzima 21% doprinosa, pa je dio neoporeziv, a ono što se oporezuje, oporezuje se sa 42 ili 45% poreza.

    Ne znam kolika je plaća u Francuskoj, U hrvatskoj je, navodi FINA , "Prosječna BRUTO plaća po radniku u razdoblju siječanj - studeni iznosila je 6721 kunu" - možda je tolika i u francuskoj, ali koliko košta mjesečna "košarica" u Francuskoj? U Hrvatskoj je "Po podacima NHS-a, minimalni životni troškovi četveročlane obitelji za prosinac 2008. bili su 6288 kuna". Znači dvije proječne bruto plaće jedva pokriju MINIMALNE troškove četveročlane obitelji.

    Ne slažem se da ovdje mora biti tako kako je tamo gdje ti radiš i boraviš. Ovdje MOŽE biti bolje nego u EU.

    Slažem se s tobom da ne treba kukati za prošlošću nego živjeti u sadašnjosti sa pogledom u budućnost.

    A otkazi u Plivi? Nisu to samo otkazi za 855 djelatnika. To su otkazi za 855 obitelji, pa zatim otkazi svim vrstama dobavljača za Plivu - vanjske firme - čistačice, kuharice, učitelji stranih jezika koji su u firme u kojima rade primljeni zbog Plive i tečajeva, dobavljači svih sirovina i kompletne logistike za proizvodnju, održavanje pogona itd, itd..... ambalaže za pakiranje lijekova, dobavljače informatičke opreme i kancelarijskog pribora, strojnog i ručnog alata itd, itd.... sve će to trebati i dalje, ali u smanjenom obliku. Posljedice otkaza u Plivi rastu. Progresivno. A ako bivši/sadašnji manageri ne poslože dobro stvari u "novoj" Plivi za (relativno) kratko vrijeme nestati će Plive skroz

    Dugogodišnja (uskoro bivša) Plivašica

    avatar

    04.03.2009. (11:36)    -   -   -   -  

  • 000

    Gledam na TV kao jedna "Plivašica" ogorčeno prosvjeduje jer će za 23 godine rada dobiti otpremnimu od 250 tisuća kuna. Mrak mi pada na oči.Ja radim 40 godina,plaća mi je cijeli radni vijek ispod prosjeka a kao otpremninu ne mogu dobiti niti sendvić.Stoga, pokrijte se ušima i zašutite. Vi ste dobro pa ne vidite jad i čemer oko vas.

    avatar

    05.03.2009. (11:25)    -   -   -   -  

  • N-design

    swrati i komaj mi

    avatar

    06.03.2009. (21:48)    -   -   -   -  

  • Đus

    a tebe nigdje...
    čak i kad se tu i tamo pojavim na msn-u, tebe nema.
    a vidim da i tu debelo pauziraš...
    posao je u pitanju ili...?

    avatar

    14.03.2009. (14:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...