Komentari

whiteflesh.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Anara

    Volim Te čitati! Koliko smo propustili druženja?

    avatar

    25.02.2009. (09:41)    -   -   -   -  

  • Evanđelist

    Pročitaj još jednom kaj si napisala: ''Važno mi je ”ne biti doma”. To je dugo bio neki moj hir, ono površno: ”Idem si malo živit vani”, ono: ”Citius, altius, fortius”. Ali to sad polako postaje intelektualna potreba.'' Na jednoj, onak površnoj, razini sve je to istina, na bitnoj razini je laž. Meni je magija zašto ti, tako istinoljubiva, ne možeš, ono, iskreno raspalit bar jedanput pa reć nešto o osnovnom planu, a to sigurno nije studiranje, faks itd. (to je sredstvo) nego nešto sasvim drugo. Možda fiksiranje trokuta Slučajna Osoba (koja može pogurnut stvari) London, Berlin, zapravo program zbrinjavanja malo jače sebičnosti nego što je može pružit pa i najveći mogući stupanj obrazovanja (i to je sredstvo, a ne cilj). Da skratim, očekujem od tebe da jednom na svojem blogu izgubiš ''razum, strategiju laži i diplomaciju vlastite osobe'' pa da barem jednom, sestro, ogoliš OSNOVNI MOTIV zbog čega ''biti vani''. (U drukčijem kontekstu isto to, iskorak iskrenosti, nedostaje i Nini.) Dok ćeš god nastojati frendovima, jednim dijelom i sebi kao nečistoj savjesti, u modusu zeke-peke umjesto tvoje srži ispostavljat stereotipne socijalne politure, pratit će te, kako si dobro dijagnosticirala, ''trtljanje'', migoljave isprike tipa Burger Kinga. Ljut sam kao pas na tebe jer si u jednom razgovoru rekla da ćeš najkasnije 2008. spizdit svoju golu istinu na razini motiva. Pa učini to već jednom ak si takva faca kakvom si se u tom razgovoru predstavila! Ili ćeš opet isfurat ispriku sličnom onom u Hemingwayu tipa ''Sorry, bila sam malo pijana, a puca me obuzetost tim jebenim brzodolazećim borama, opsesija starenjem i tako to...'' Moram priznat da sam malo, kao i nekad, malo tužan zbog tebe. Idem sada čitat Austerlitz...

    avatar

    26.02.2009. (02:52)    -   -   -   -  

  • xiola bleu

    nakon ohoho godina boravka na otoku mene se ipak vise sad pocinje dotikavlati ovi tu issues nego ovi kakti jos 'kod kuce'. jerbo ipak tu placam porez, idem doktoru, registriram se na electoral roll i tako to. sad cu otic u pret po kavu na putu sa posao.

    avatar

    26.02.2009. (08:54)    -   -   -   -  

  • whiteflesh

    Dobar si Evanđelist, dobar. Odjebi ono što drugi hoće od tebe i učini ono što JA hoću od tebe. E, vidiš, meni se čini da ”istina” nije ni tamo gdje mi je ti pokušavaš prodavat, ni tamo gdje mi je drugi žele uvalit. A zeka peka nije samo politura, al neka, još će nešto vode proteć ispod tog mosta. Nabijem te na kurac, Evanđelist. Nabij si svoju istinu u šupak, i nemoj je meni pokušavat uvalit preko profinjene taktike zvane guilt trip i zazivanje te neke žešće mene. I odjebi mi s tim patronizirajućim tonom. Baš bed kaj si na mene ”ljut”.... i tak dalje, jel. Vidiš kako je to paradoksalno. Time što ti kakti ne dajem ono što želiš, dajem ti, na pladnju upravo ono što od mene očekuješ... tu neku autentičnu mene, koja se, kakti, vidi u psovkama, u žestini, u nepristojnosti, u ”goloj istini”, u okrutnosti. Ti mene kakti izazoveš pa onda ja kakti budem žestoka i onda to valjda bude nešto... ma joj. Autentično, do jaja, do ibera i tak. Sori, ne da mi se. Nije mi to više napeto. Lijepo si čitaj Sebalda i guštaj.

    avatar

    26.02.2009. (10:05)    -   -   -   -  

  • Evanđelist

    I ti si dobra, Whiteflesh, zapravo sve bolja u kamufliranju svoje hard-core istine takozvanim mnogobrojnim i mnogoslojnim ''istinama''. Dakle, dušo, znači ništa od crvenog mesa autentičnosti, sve bijeli finjak na van, sve bezukusno bijelo meso WASP izbjegavanja, suočavanja in public pa makar i u brojčano suženoj frendovskoj ekipi koja te poznaje, zapravo, dobro to znaš, koja te tobože poznaje!!! (Jebote, Lacan bi o tebi mogao napisati jaku knjigu u kojoj bi generalizacija malih kućnih sebičnosti ega bila legitimna tako čvrsto kao, let's say, neumitni grincajg za juhu!) Ipak, kak vidiš, uspjelo je tim mojim patronizirajućim tonom izazvati u tebi reakciju znakovita privida, to jest bar privid autentičnosti u lijepoj - na žalost tek samo performativnoj - izvedbi psovkama (iako si malo pretjerala s ''nabijem te nakurac'' koje je, kao što znaš, ipak moje područje debelog logosa). Naravno da ti se više ne da i jasno je da ti to nije više napeto. Pa kaj se događa? Pa zašto je tome tako? Pa zbog toga jer si, najjednostavnije moguće rečeno, napokon potpuno posložila plan koji više (ne više, o anrhistički brate!) ne može nijedna dosadna mušica poput mene poremetiti svojim korektivnim upadicama. Ali, jebiga, uskoro dolazi dan prve bilance (negdje oko 33) kad ćeš morat uračunat čak i mušice. Virginia Woolf je o tome napisala knjigu - kako se ne bi totalno raspala od zeke peke - pa se nadam da ćeš i ti učinitu tu placebo akciju. (Dobro, na kraju, kad više nije mogla podnijeti lažnu sebe i svijet laži oko sebe, Virginia se, recimo to u slengu da ispadne blaže - koknula!) Druga je mogućnost da doista odjebeš skrivanje, prikrivanje, racionaliziranje te programiranje recepcije sebe u očima drugih i sve takve stvari, i jednostavno, hrabro, bez muljanja kažeš: ''Jes, to i to želim istom snagom kao što su TO željeli svi dosadni profesori all over the world pa i Bill Gates (a to nikad nije izgovorio), i ko vas jebe!'' Sori kaj sam malo grub, ali znam da to više voliš od praznoglavog politiranja, a voliš zato jer ti je puna pička korektne, ali lažne spike. Da, idem sad guštat Sebalda, idem promotriti tugu koja tiho po zemlji hodi. Što reć nego da sam se opet zaljubio... što i tebi želim, ali u modusu: ''No more fucking plans over me!'' OK, slažem se, ima u tom dvostrukom knjigovodstvu neki višak radosti, ali u srazu s nepotkupljivim iskazima hard-core istine taj višak jest, kao što dobro znaš, goli kurac bez prave egzistencije, o orgazmu da ne govorimo. Proljeće. Btw, dobro ti je ono o šupku, osobito ako se sjetimo kako je dobro kad se s tog šupka skinu metaforičke naslage. U pravu si, u šupku je i tvoja istina. Pa reci je već jednom! Da, zaboravio sam, ne da ti se! Stvarno si fucking smart, ha!! Ali haljina ti je providna, što se mene tiče, sve se vidi. Stop. Rekli smo Sebald....

    avatar

    26.02.2009. (12:48)    -   -   -   -  

  • whiteflesh

    Gledaj, nije mi napeto sudjelovati u ovoj našoj prepisci po kriterijima koje si ti formulirao i onda očekuješ od mene da ko čivauva Mikija Wrestlera uskočim u taj voz i valjda se krenem branit, šta li? Govoriti ah ne ne, ja jesam autentična, vidi me, krv znoj suze, ja se želim ubiti, želim biti Virginia, mojim žilama teče gusto olovo, ja ću ovom svijetu reći NE a sebi i prštavoj radosti DA (odnosno obrnuto). Ali ta dihotomija koju si ti povukao i u koju me neprestano pokušavaš uvući, to nije moja dihotomija. Ta ideja nekakve odluke između karikaturalno zacrtanih mistifikacija – šta ja imam s tim? Ovo naše trtljanje, po kojem ti mene prozivaš a ja bi tebi trebala odgovoriti, u kojoj ti određuješ dinamiku odnosa MENI nabijajući osjećaj krivnje i izazivajući potrebu da ti odgovorim i da se opravdam. Zašto imaš potrebu biti moj Big Other odnosno Big Brother? What’s in it for me? Odnosno, what’s in it for you? Forma nekakvog epistolarnog odnosa u kojoj ti tretiraš moje tekstove kao poligon da nad njima dwell o mojoj ovoj i onoj autentičnosti me (više) ne zanima. Tu nema nikakve ravnopravnosti, nikakvog stvarnog dijaloga, nego mi ti isfuravaš meta-diskurs na koji bi ja trebala zagrist. Ti sa svojeg platoa autentičnosti prosuđuješ svijet i mene pravilima kao da ti na njega ne utječeš istim tim rečenicama, kao da ga nas dvoje… i svi drugi…. zajedno ne stvaramo. Ja u tome diskursu više ne želim sudjelovati, jer ne želim da se mene tretira kao poligon za tvoje vlastite opsesije. A i to tvoje ironiziranje mene kako sam oh so smart ha ha u osnovi ne pali, i ti to dobro znaš – autentičnost se ne može dokazivati i u principu se s njom ništa ne može raditi. Ona se javlja dok gledaš u drugu stranu... po prirodi stvari ona se ne može dozvati. Ne slušaš me izvan onoga što sam želiš čuti. No pasaran, Baby Blue. Strike another match, go start anew. And it's all over now, Baby Blue.

    avatar

    26.02.2009. (19:12)    -   -   -   -  

  • Evanđelist

    OK, dobro si postavila stvari, prilično si u pravu i neka tako ostane. Osim toga, kad mi netko kaže ''No pasaran'' smrznem se od straha, zapravo od svih onih atavizama koji me peru za vrijeme mentalne higijene, i odmah odustajem. A i korizma je u toku; za vrijeme nje odreći ću se svih svojih uzaludnih trudova. A kaj da ti velim, i sama znaš da sam kao tvoj stari evanđelist pokušao u skladu s evanđeljem donijeti dobru vijest o autentičnosti uopće ne spominjući Sarah Kane (spomenuo sam samo vrlo benignu Virginiu) i njezinu ljestvicu autentičnosti PRIJE nego je u onoj mrkloj noći oko 4 ujutro napokon pukla od intenziteta koje je sama proizvela. Mir s tobom i duhom tvojim, slijedi sveto evanđelje po evanđelistu: kao i obično, ću malo prevoditi (neću ti reć što jer brijem da bi se opet mogla zaljubiti i to bezinteresno, što nije bio slučaj s osobom A pa zatim osobom B na Otoku), a oko ponoći ću svirati, znaš mene-:) I na kraju, Baby Blue, dobro sam i prošao u svojem, sad vidim nepotrebnom, uzaludnom i pomalo arogantnom te nepravednom širenju evanđelja o psihozi autentičnosti u tvojem smjeru (nismo svi Sarah, jasno!): naime, dobro je da mi nisi uputila onu simpatičnu, iako diskvalificirajuću rečenicu: ''Go straight to hell boy, go straight to hell boy...'' Sretan ti ročkas krajem svibnja, jedina (ipak!), lijepa, seksi, proljetna!

    avatar

    26.02.2009. (20:54)    -   -   -   -  

  • uskrsli pklatovi

    eh, u moje vrijeme bilo dovoljno uzeti bronhi da bi se lakse disalo, a ova danasnja mladez sve nesto u ekstreme....

    avatar

    28.02.2009. (17:00)    -   -   -   -  

  • sanjanjanja

    isuse, belka, oprosti na zaidranju u očito privatne stvari (iako ste ih sami učinili javnima, ja još uvijek osjećm onu istu nelagodu kao kada mi dijelići tuđih života dopiru u stan kroz debele zidove i masivna protuprovalna iako ne i predobro izolirana vrata hence isprika)... ali ova je tvoja prepiska s mladim gospodinom prva stvar koja me danas razbudila. A sad je 19:54. Bit će proljetni umor valjda. Pa moradoh iskomentirat... Što bih ja voljela jednom napucati jednog takvog selfrighteous mlatitelja prazne slame! Al' ono iskreno. Vjerujem da tebi jako ide na živce, ali mojima je domet bio nešto u maniri par patetično bijesnih poziva začinjenih s Kučko jedna!
    Nije li divno kada takve ljude samo skineš sa sebe kao neku staru odrpanu majicu koju stvarno više nema smisla nositi i koja nije ni za što drugo nego da njome brišeš pod oko zahodske školjke? Možda sam prestroga i sigurno sam nepozvana, ali eto... Povuklo me za jezičinu ;-)
    pusa tebi!

    avatar

    12.03.2009. (19:59)    -   -   -   -  

  • whiteflesh

    Sanja, Evanđelist i ja se ne poznajemo izvan konteksta ovog bloga. A ako se i poznajemo, ja ne znam da se poznajemo.

    avatar

    12.03.2009. (22:53)    -   -   -   -  

  • whiteflesh

    Evanđelist plete svoj tekst koristeći se arhivom ovog bloga na način koji stvara iluziju da me poznaje i da se ovdje radi o nekakvoj intimnoj prepisci. Prilično je perfidan u tome, a pomalo i opsesivan. Relativno je dobro proučio blog, kako komentare, tako i postove, pa manipulira nekim ”informacijama” koje se sve mogu naći na ovom blogu. Štrika tkivo teksta. Ali sad je postao zao.

    avatar

    12.03.2009. (23:05)    -   -   -   -  

  • sanjanjanja

    jeeez! Sad sam još više zbunjena. Zapravo zbog tvog sudjelovanja u tome. A s druge strane, ovo bi mogao biti jedan zanimljivi meta-književni eksperiment. Jesi se zato u to upustila? Iako, moram priznat da sad kad si ovo rekla sve skupa dobiva jedan Misery štih. Uh... Ma peru me ovih dana razmišljanja o tome kako nas i koliko drugi ''posvajajau'' i time siluju pa mi je sve ovo fascinantno. Jebi ga. Da, I need to get a life. Ali ne ide, bar još neko vrijeme. Radim dva posla i štrebam konstantno za dva ispita istovremeno da se više dočepam te vražje diplome. Tak da mi društveni život postojani teži k nuli. ;-)

    avatar

    17.03.2009. (14:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...