Komentari

rudarka.blog.hr

Dodaj komentar (23)

Marketing


  • lion queen

    jesi razmišljala o pumpici? ili pedeset krugova oko kvarta, pa drugi put neće po kolačima? uffff

    avatar

    21.02.2009. (19:55)    -   -   -   -  

  • florena

    ne opravdavam je, al je mogu razumijeti. :/
    jednostavno se teško ponekad oduprijeti, posebno u tim godinama! iako je ona velika, mislim da još nije dovoljno velika da bi joj došlo, kako se ono kaže: iz gu*ice u glavu.

    avatar

    21.02.2009. (20:03)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    @Lion Queen: ne, mi smo protiv pumpice. ona je sad na dobroj terapiji. No, pedeset kruga - ta mi se ideja sviđa. Problem je u meni što joj, ipak, na kraju popustim u svemu... A ona iskoristi!

    avatar

    21.02.2009. (20:06)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Uh, kako jednu dvanaestogodišnjakinju odvući od palačinki?! :(((( Pa i ja ih obožavam;
    no treba s njom porazgovarati i reći ako voli sebe i želi živjeti - da mora pripaziti na
    sva iskušenja! Uh, uh...:(((
    Pusa, pozdrav od Luki+Goldie

    avatar

    21.02.2009. (20:27)    -   -   -   -  

  • iBloger

    Hmmm...neznam ja. Mislim da se treba lijepo porazgovarat sa njom i ograničit je sa slatkišima. Ako doma dobije neku malu čokoladicu, mislimda neče imat potrebu jest. Onako, čisto kao nagradu za pridržavanje toga. :)

    avatar

    21.02.2009. (20:41)    -   -   -   -  

  • Cranberrie

    a hebaj ga - ipak je djete još...

    avatar

    21.02.2009. (22:02)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    @Luki, iBloger: i razgovaramo, i prijetimo, i dajemo doma - zato je i problem - too much slatkiša...

    avatar

    21.02.2009. (22:19)    -   -   -   -  

  • katalona

    Mogu samo zamišljati kako se nerviraš! Jesi li Malu suočila sa ovim što si doznala? Što je rekla?

    avatar

    21.02.2009. (22:21)    -   -   -   -  

  • Tibica

    Pretpostavljam da iako je Mala svijesna što smije i što nesmije valjda se želi "uklopiti" pa teško odoljeva hrani van kuće.
    Vjerujem da joj nije lako što ona nesmije dok svi ostali smiju.

    avatar

    21.02.2009. (22:33)    -   -   -   -  

  • fanny

    Ovo me je toliko raznježilo...
    Sjećam se jedne malene djevojčice, susjede poznanika mojih roditelja. Bila je posve mala (oko 4 godine) kad su joj ustanovili šećernu bolest. Voljela je papati i stalno su ratovali s njom oko slatkih stvari. Sjećam se kad je navratila k poznanici, ova je sklanjala sa stola kolače i sve što nije smjela jesti.
    Polazim od sebe, bilo bi mi jako teško da se nečega zbog zdravlja moram odreći, jer jako volim svu klopu. Normalno da bih se odrekla da treba, ali ne bi mi bilo lako.
    Znam da je to tebi velika briga, posve te razumijem, ali i nju razumijem...Ja sam stara koza pa ne mogu odoljeti...
    Pozdravček :)))

    avatar

    21.02.2009. (22:39)    -   -   -   -  

  • jja

    Mozda se zeli uklopiti a mozda popusti necem finom, ja sam odrasla ne ovisi mi zdravlje o komadu kolaca ali nazalost ni ja mu ne mogu odoljeti. Mozda bi pomoglo da se dogovorite oko takvih izvanprogramskih obroka i onda lakse prilagodite taj dan ostatak prehrane? Ne znam, nemam iskustva sa secerom, ovo su samo nagadjanja kako pomoci. Drzim vam fige.

    avatar

    21.02.2009. (22:41)    -   -   -   -  

  • posoljeni zrak

    znaju djeca :)) nama iza leđa... ma, briga njih za posljedice ;))
    ovo je malo okrenuto na šalu. znam da nije lako. i što i drugi kažu: nama odraslima teško se disciplinirati, a što mislimo - kako je djeci?
    možda malo razgovarati s njom. ali tko zna? svako je dijete nepoznanica za sebe i kod svakog nešto drugo "pali".
    lijep ti pozdrav!

    avatar

    21.02.2009. (22:55)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    ne zeli biti drugacija, to je :(

    avatar

    21.02.2009. (23:54)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Draga moja, pa sta ti je 12 i pol godina!? Pa ona je dijete samo takvo, tesko da od nje mozes ocekivati da bude potpuno razmna po pitanju svoje bolesti i slatkisa. Nije to lako mnogim odraslim ljudima, a kamo li djevojcici pred pubertetom. Ne sudi je preostro ali mislim da si ipak ti mama zmaj koja mora sve uzeti u svoje ruke i drzati pod kontrolom, da se ovakve sstvari ne desavaju. Ako treba, brosurica o secernoj bolesti, i podijeli svim roditeljima s kojima Mala dolazi u kontakt. Nee prepustaj nista slucaju.
    Pusa :))

    avatar

    22.02.2009. (00:04)    -   -   -   -  

  • MENTINA

    pretpostavljam da vam nije lako a ponajmanje se mozes osloniti na tudje ljude da ce ti paziti na to sto ti Mala smije i ne smije jesti. To je fakat frka. Glede donjeg posta, sta je na kraju bilo? Zub?

    avatar

    22.02.2009. (01:30)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Siroto dijete, samo želi biti ko i svi drugi. To je baš fora u njenoj dobi. Tebi želim strpljenja i inspiracije da se možeš nositi s ovim (opasnim) nestašlucima.

    avatar

    22.02.2009. (05:13)    -   -   -   -  

  • stereokemija

    to je pubertet, kada djeca ne slusaju roditelje i kad je najsladje ono zabranjeno, tad se pale prve cigarete, proba i prva casica alkohola....a kako ne bi malo vise kolaca: ) No, kod nje je zdravlje u pitanju... necu da je opravdavam, ali sigurno je i ona malo pogubljena u svemu tome, pa i ona hoce da bude kao i ostali... ne znam, mozda ti moze dati savjet neki roditelj koji je u istoj situaciji ili se posavjetovati sa lekarima ili samo duuuuuugi razgovori sa malom dok ne shvati da je to za njeno dobro. pozdrav: )))

    avatar

    22.02.2009. (09:23)    -   -   -   -  

  • bugga

    Potpuno te razumijem. Samo što ona želi biti kao i sva ostala djeca.

    avatar

    22.02.2009. (12:01)    -   -   -   -  

  • fizikalac

    kad je zdravlje u pitanju onda treba disciplina,no mi žao,jer znam po sebi da kad bi nešto uzeo a nesmijem,,,,gadno

    avatar

    22.02.2009. (12:24)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Slažem se - čaj i susret(i) su prošli odlično! :)))
    Držim palčeve za melenu! Pusa, pozdrav od Luki+Goldie

    avatar

    22.02.2009. (12:24)    -   -   -   -  

  • tehnozena

    Meni mali poslije škole ide u jedini dućan ovdje. Naravno da smo jako dobri sa ženom koja ga vodi i jedina radi u njemu i da sam joj stoput rekla da Petar ne smije to i to ili ako i smije jednom tjedno. No, ona je njegova najbolja prijateljica i on je tako sladak i pametan, a i nema nikakvu dijagnozu... Dakle, teško možeš (baš uvijek) računati na pomoć drugih roditelja. No, ono što možeš, prema mom mišljenju, je pokušati iznova izgraditi odnos povjerenja i vjerovati svojoj kćeri. Dakle, reći joj da iako bi joj sad trebala prestat vjerovati i početi je dodatno kontrolirati, upravo to nećeš napraviti nego ćeš joj i dalje vjerovati a ona neka odluči hoće li opravdati tvoju vjeru. Je, s dvanaest smo svakakvi i teško smo veliki, ali ako i kad moramo biti odgovorni - moramo biti. I s 12.

    avatar

    22.02.2009. (12:31)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Nekako jedino rješenje vidim u tome da ipak kontaktiraš roditelje u čijim kućama se može malena naći pa da ih upozoriš. Sa 12 g još je ipak dijete i iako nije glupa da shvati da joj to škodi zdravlju, ipak je još nedovoljno zrela da bi bila potpuno odgovorna oko svog zdravlja, što je i za očekivati donekle. A kada dođe u godine da do kraja prihvati odgovornost, tada više nećeš zvatio roditelje radi upozorenja niti bi onda više bilo prikladno. Želim vam sreću da uspije.

    P.S. Vidjela sam tek sada tvoj komentar vezano uz kavicu u ZG - nisam shvatila je li to bila ideja da se nađemo ili? :) Svi s kojima sam se našla kontaktirali su me na mail gdje smo se dogovarali, a sve komentare nisam stigla čitati zbog žurbe i spremanja za ZG pa sam ovaj previdjela. :(

    avatar

    22.02.2009. (18:04)    -   -   -   -  

  • h

    nakon 24 godine zivota s dijabetesom tip 1, naucila sam, izmedju ostalog, da restrikcije u hrani zapravo nisu dobre ;) dapace, cesto su kontraproduktivne. Necu ti dijeliti savjete i pametovati, radi kako najbolje znas (svaka ti cast kao roditelju, kad pomislim da bi moje dijete moglo dobiti dijabetes ulovi me panika, iako o bolesti znam sve), ali eto, iskustvo iz prve ruke... zaguglaj malo o dijabetesu i eating disorders.

    avatar

    23.02.2009. (11:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...