Komentari

marinjurjevic.blog.hr

Dodaj komentar (668)

Marketing


  • donin svijet

    Neka mu je lak vječni san...
    Lijepa pjesma za rastanak od čovjeka koji je pokazivao pravac kojim treba ići.... poštenjem i vjerom u ideale... On je pokazao pravi put..... i nadam se da je puno onih koji s njega neće skretati....

    "Stoljećima je ruža bila simbol na zemljovidima i vodila one koji traže u pravom smjeru. Kompas ruža - koji se nalazio na gotovo svakom zemljovidu - pokazivao je sjever, istok, jug i zapad. Izvorno poznat pod nazivom Ruža vjetrova, ruža je označavala pravce trideset dva vjetra koji su puhali iz pravaca osam vodećih vjetrova, osam polu-vjetrova i šesnaest četvrt-vjetrova.
    Kada se ucrtaju u krug te trideset i dvije točke kompasa, savršeno odgovaraju tradicionalnoj ruži od trideset i dvije latice.
    Do danas se osnovni navigacijski uređaj još uvijek zove kompas ruža.
    Na globusu je Ružina linija - koja se još zove i meridijan ili longituda - bilo koja zamišljena linija povučena od sjevernog prema južnom polu."
    Prema legendi, crvena ruža nastala je tako što se Venera ubola na trn bijele ruže, a njena ju je krv učinila crvenom.

    avatar

    21.02.2009. (20:23)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Ima jedan svijet

    Hvala na lipim rićima..
    i na "priči" o ruži !

    avatar

    21.02.2009. (21:07)    -   -   -   -  

  • Papar

    Kaznena prijava protiv Ivice Mudrića, Karmen Strmoli Jelavić, Darka Milkovića i Marine Soldo Petrinić.
    .

    Tijela javne vlasti:

    Ministarstvo unutarnjih poslova
    10 000 Zagreb, Ulica grada Vukovara 33
    Ministar gospodin Tomislav Karamarko

    Državno odvjetnišvo Republike Hrvatske
    10 000 Zagreb, Gajeva 30a
    Glavni državni odvjetnik gospodin Mladen Bajić

    Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta
    10 000 Zagreb, Gajeva 30a
    Ravnatelj gospodin Dinko Cvitan

    Ministarstvo pravosuđa
    10 000 Zagreb, Dežmanova ulica 10
    Ministar gospodin dr.sc. Ivan Šimonović

    Kaznena prijava protiv:

    1. Ivice Mudrinića, Predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor HT-Hrvatske telekomunikacije d.d.
    2. Karmen Strmoli Jelavić, sudac Županijskog suda u Zagrebu
    3. Darka Milkovića, predsjednik Građanskog odjela Županijskog suda u Zagrebu
    4. Marine Soldo Petrinić, zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu

    Iz obrazloženja:

    ….U javnosti se stjeće dojam da se povlašteni položaj na telekomunikacijskom tržištu zadržava nekim ustupcima izvršne i zakonodavne vlasti. Što po mom uvjerenju ne odgovara istini. Ja sam uvjeren da se povlašteni položaj uspostavlja i zadržava kaznenim djelima u sudstvu i odvjetništvu…..

    …..Kada sudski postupci traju po 10 i više godina pa se na taj način drastično krše nečija prava i nekome omogućava da ostvaruje neka prava koja mu ne pripadaju tada se poslovni procesi odvijaju po nekim sasvim drugim logikama nego li je to predviđeno poslovnim planovima koji su pisani uz pretpostavku zakonitog poslovanja…..

    ….Činjenica je da se poslovni planovi u telekomunikacijama donose za puno kraća razdoblja 3-5 godina….

    ….Prije 15 godina tadašnji oporbeni političar a danas Predsjednik Republike Hrvatske izjavio je za prvoosumljičenoga da je on kriminalac koji bi u svakoj drugoj zemlji već odavno završio u zatvoru….

    ….Samo zbog pogodovanja Sudstva ovakvim opasnim kriminalcima poput Ivice Mudrinića dovedeno je cijelo društvo u situaciju da ti kriminalci u cilju očuvanja svojih na prijevaru stećenih beneficija uznemiruju javnost predstavljajući se svojevrsnim spasiteljima gospodarstva…..

    …Ivica Mudrinić već je jedanput prevario cjelokupnu hrvatsku javnost lažno svjedočeći o svojim sposobnostima, dostignućima i zaslugama u cilju protuzakonitog stjecanja imovine. Ta drska prevara ostala je do sada nekažnjena….

    ….Molim da se po ovim kaznenim prijavama poduzmu mogućnosti koje dozvoljava Zakon o kaznenom postupku ……. te da se poduzmu sve zakonske mogućnosti da se hitno prekine s praksom protuzakonitog posredovanja jer se na ovaj način direkto utjeće na stabilnost Države….

    …..Ali u konkretnom slučaju Sudstvo ovdje pogodujući Ivici Mudriniću ide protiv tisuća pojedinaca i desetaka trgovačkih društava. To je velika brojka, tisuće sudbina. I zato vas molim da moja upozorenja da se ovakvim posredovanjem direktno utjeće na stabilnost Države shvatite ozbiljno i djelujete hitno svim raspoloživim sredstvima.

    U Zagrebu, 9. veljače 2009. godine.

    http://papar.blog.hr/

    http://www.youtube.com/watch?v=Xty03d0ZPn8

    avatar

    21.02.2009. (21:43)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @papar

    Bogami.....dobro je zapaprljeno...!!!!

    avatar

    21.02.2009. (22:02)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    Sutra rano ujutro putujem u Tiranu na sastanak sazvan na termu "Euro-Atlantske integracije i sigurnosni izazovi na zapadnom Balkanu"
    Biti će nazočan i Generalni sekretar NATO Jaap de Hoop Scheffer i Javier Solana (i mnogi drugi) kao i zemlje koje pretendiraju da za koji mjesec budu primljene u punopravno članstvo NATO (Hrvatska).
    Zato me nekoliko dana neće biti na Blogu
    Naravno -ćim se vratim...uključit ću se....i pokušat odgovorit na sve Vaše komentare
    Pozdrav blogerima
    Marin

    avatar

    21.02.2009. (22:31)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Sretan put i pazite na sebe.
    Za blog ne brinite.... čim odete mi ćemo organizirati tulum... kao i obično kad vas nema.... :))))

    avatar

    21.02.2009. (22:55)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Ima jedan svijet

    Samo guštajte !

    avatar

    22.02.2009. (05:28)    -   -   -   -  

  • Istina

    @marinjurjevic
    Neka mu je laka zemlja, ali na žalost mi živi moramo da idemo dalje.

    Zašto je u Hrvatskoj premalo heroja a previše budala?

    Kratki repetitorrij idola „hrvatskog“ čopora:
    Kratki, nepotpuni, potsjetnik (ne ponirući do stoljeća sedmog, ni do Kraljevine Jugoslavije, ni do NDH-azije, ni do NOB-ea, ni do SFRJ-ota, već se striktno DRŽEĆI SADAŠNJOSTI) BBB-ovcima, šminkerima, punkerima, obritoglavcima, huliganima i ostaloj neobrazovanoj mulariji, tko su (bili) IDOLI njihovih roditelja – a slijedom toga i njihovi – u izgradnji BANANA („Mi smo u banani“ - Ivo Sanader) države. Kako bi možebitno spoznali tko je zaista opljačkao Hrvatsku, zašto im je ćaća mrtav, majka na ulici bez posla, a oni prepušteni na milost i nemilost svojoj obezglavljenosti - bez životne perspektive, zašto su poduzeća rasprodana strancima a sirotinja se preko noći premetnula u najveće hrvatske bogatune.

    Obitelj TUĐMAN:

    - Franjo, „otac domovine“: partizanski general; član KPJ; u Beogradu godinama predsjednik srpskog nogometnog kluba „Partizan“; lažni dr znanosti kome su tekstove pisali za to plaćeni ljudi; utajio 200 000 (dvijestotine tisuća DM – jer „novac nije imovina“); po uzoru na španjoskog diktatora Franka, pomiješao bi - „u ime pomirbe“ – kosti zločinaca i njihovih žrtava; vlastiti ga suborci okrivljuju za „prodaju Hrvatske Posavine“ i za prepuštanje Vukovara na milost i nemilost neprijatelju radi „viših“ političkih ciljeva; za SFRJ-ot jedva životareći, ostvario svoj životni „san od stoljeća sedmog“ i familiji osigurao status jedne od najbogatijih u RH; suosnivač poduzeća „Domovina d.o.o.“ (pojednostavljeno rečeno, u vrijeme rata kupovali krumpir po 1Kn i prodavali ga vlastitoj vojski po 6Kn), sretan štu mu „žena nije ni srpkinja ni židovka“; cjelokupnu opoziciju tretirao kao „stoku sitnog zuba“;
    - Nevenka, kćerka: do dan danas se povlači sudski proces zbog njenog primanja ogromnog mita radi posredovanja jednoj firmi u državnim poslovima. Vlasnik firme koji je dao mito je osuđen a njen se slučaj povlači od nemila do nedraga sve do zastare (koje je valjda već i nastupila)
    - Dejan, unuk: vlasnik „Kaptol banke“ (pobožno neko čeljade) koju je – isisavajući novac – upropastio. Danas, kao vlasnik neke firme posluje u Beogradu sa, vama (i njemu), toliko omrznutim srbima.
    - Stjepan, brat: vlasnik firme „Domovina d.o.o.“ koja „toliko loše posluje“ da, jadničak, ne plaća alimentaciju od 2000 Kn svom vanbračnom djetetu. Upravo ga ovih dana zbog toga tuži djetetova majka. Zbog istih razloga već je osuđen (kaznom za hrvatsku gospodu) na 6 mjeseci uvjetno uz rok kušnje od 4 godine.

    Toliko, ukratko, o prvoj familiji RH. Reklo bi se, kakvi oni takva im i država.

    - G.Šušak: ustaški ministar obrane RH, poznat po performansu stavljanja svinje u mrtvački sanduk (kasnije i svojih vojnika) uz natpis „Tito“; još poznatiji po javnom (sinjska alka) pozdravljanju fašističkim pozdravom
    - M.Norac: hrvatski general (jedan od plejade generala „čista obraza“), pravomoćno osuđen za ratni zločin – još jedan proces traje. I dalje – da ti pamet stane – predsjednik „Viteškog kluba sinjska alka“; poznat po tome što je vlastitim rukama likvdirao zarobljene Srbe e da bi nakon toga, pištolj uperio u svoje podređene natjeravši ih (što ćeš, danas više nema heroja) da učine isto.
    - B.Glavaš: hrvatski general kome je proces za djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva (slučajevi „Garaža“ i ….) u tijeku. U suradnji sa „neovisnim hrvastkim sudstvom“ izvodi sprdnju od cijelog procesa unatoč brojnim svjedocima i dokazima.
    - I.Korade: hrvatski general, „heroj domovinskog rata“ – ustvari najobičniji kriminalac i kavgadžija, koji je nedavno likvidirao 4-5 hrvatskih građana, uključivo i hrvatskog policajca. Sin mu pokazuje da „jabuka ne pada daleko od stabla“.
    - A.Gotovina: hrvatski general, sjedi pred sudom za ratne zločine u Haagu (ICTY) optužen za „zajednički zločinački pothvat i etničko čišćenje). Ima kriminalni dosije iz Francuske (pljačka banke, za što je i osuđen); pobjegao u Legiju stranaca (valjda da ubija sfričku djecu). Na sličan način, svojim činom priznavši krivnju (zašto bi nevin čovjek bježao od pravosuđa vlastite zemlje?), pobjegao pravosudnim organima RH za što je imao pomoć iz vrhova vlasti
    - I.Čermak: hrvatski general, Gotovinin suoptuženik za ratne zločine tijekom akcije „Oluja“; obogatio se za vrijeme rata i sada je vlasnik – čini mi se – lanca benzinski pumpi.
    - I.Markač: hrvatski general, suoptuženik prethodne dvojice za ratni zločin
    - I.Andabak: hrvatski general: uhvaćen u švercu droge (600 kg kokaina)
    - Blaškić: hrvatski general, pravomoćno osuđen za ratni zločin u Ahmićima (BiH); optužnica mu je naknadno preformulirana (ne i ukinuta) tako da je već odsjedio svoju kaznu.
    - Lj.Ć.Rojs: prijeratni vozač autobusa, prevozio hrvatske vojnike na tzv „krvavi Uskrs“, kasnije – vozač G.Šuška; uskoro postaje pomoćnik ministra obrane, gore rečenog Gojka; uz njegovo ime veže se i nekol

    avatar

    22.02.2009. (13:00)    -   -   -   -  

  • Istina

    ; uz njegovo ime veže se i nekoliko aferica kao što su tri milijuna nelegalno uplaćenih kuna Hrvatskom dragovoljcu, a spominje se i mrčenje nekih desetak milijuna kuna u gradnji autocesta; danas jedan od najbogatijih hrvata – vlastitim bagerom srušio je svoju nelegalno sagrađenu vilu
    - Ž.Maglov: hrvatski pukovnik, švercao automobile
    - V.Vukojević: ustavni sudac, poznat po epskoj istrazi o jasenovačkim žrtvama nakon koje je zaključio da je tamo bilo 400-500 žrtava; još poznatiji po silovanju muslimanke
    - M.Vuković: bivši predsjednik Ustavnog suda RH, proslavio se izjavom „kako hrvati u domovinskom ratu nisu mogli činiti ratne zločine; nakon toga postaje i ustavni sudac
    - S.Sokol: bivši predsjednik Ustavnog suda RH, proslavljen prosudbom da „novac nije imovina“, cilj čega je bila zaštita „oca domovine“ koji je „zaboravio“ prijaviti neku sitnu lovu.
    - M. Budimir: zapovjednik 72. bojne Vojne policije, pod njegovim zapovjedništvom vršeni su ratni zločini u splitskom vojnom zatvoru „Lora“
    - D.Ujević: 'novinarka', bivša potpredsjednica HDZ-a čuvena po izjavi da je „za Hrvatsku spremna i lagati“ što je neštedimice i radila. Autorica knjige-hvalospjeva o G.Šušku i velečasnom Z.Sucu – medijskoj zvijezdi kojoj se utiču neobrazovani hrvati u potrazi za spasom svoje, ionako iščezle, duše.
    - L.Rajić: bivši vlasnik „Lure“ (ranijeg i današnjeg „Dukata“), mliječne industrije; prije rata skladištar u „Dukatu“; za rata se obogatio protuzakonito prevozeći kamionima stare „hrvatske dinare“ u BiH (pitanje za naivne: kako je došao do njih?), gdje su još bili u opticaju; nakon toga postao 100% vlasnik svoga skladišta (i svega što ga je okruživalo); prodao „Luru“ (danas opet „Dukat“) francuskom „Lactalisu“ za više no 2 milijarde kuna hvaleći se pritom da hrvatskoj državi neće platiti ni kune poreza.
    - Etc, etc,…..

    Rekao bih:

    PAMETNOME DOSTA A BUDALI IONAKO PREVIŠE !

    Važno je napomenuti da o svim tim i nespomenutim osobama i događanjima postoji opsežna dokumentacija (prisutna i na internetu), da o tim događanjima svjedoče i javni istupi spomenutih (u doba kada su vjerovali da su nedodirljivi), da o svemu postoje pošteni svjedoci hrvatske nacionalnosti – dakle oni koji su prvenstveno LJUDI a tek potom Hrvati. Bitno je također istaknuti da je o (gotovo) svemu znao i „Predsjednik“ Franjo Tuđman jer je bio redovno izvještavan od strane svojih – MALOBROJNO POŠTENIH – podređenih.

    I, da - spominjem KONKRETNE LJUDE, KONKRETNE ČINJENICE i KONKRETNE DOGAĐAJE. Stoga me poštedite floskula i sranja o mojoj mržnji prema svemu hrvatskom. Ako tko može ČINJENICOM na ČINJENICU, neka samo izvoli. Ostali svoje potrebe izvršavajte u obiteljskom zahodu.

    Vaša Istina

    avatar

    22.02.2009. (13:10)    -   -   -   -  

  • XXXL

    Josipović je samo jedan ulickani nesposobni sebični birokratski parazit kao i najveća većina današnjih HR političara u opticaju. Što bi se reklo, "Niti smrdi niti miriše".
    Ajme-tiga nama, ako nas ovakvi ljigavci budu spašavali.

    avatar

    22.02.2009. (18:38)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @XXXL, sanjam dan kad će Hrvatska imati predsjednika poput Ive Josipovića.
    Imaš pravo na svoje mišljenje... ali tog čovjeka nazvati nesposobnim je zbilja smiješno.
    U pravu si. On ne smrdi. Ali zato će biti i drugih kandidata... pa ti možeš izabrati prema svom njuhu. To je čarolija demokracije!

    avatar

    22.02.2009. (18:58)    -   -   -   -  

  • edi3

    papar,nema nam druge nego mudrinica predloziti za novog predsjednickog kandidata,jer je po aktualnom trendu,ispada ocito,da sto si veci lopov..to su ti i vece sanse postati predsjednikom hrvatske!?:))
    pa zar nije tako!?
    nadan vidosevic, koji je godinama opstao na funkciji koja je po vokaciji politicka,a koju mu ni koalicijska vlast,nekim cudnim, cudom nije oduzela(?!)..danas u svom vlasnistvu ima paket dionica krasa u vrijednosti 6,45 milijuna kuna,placu od 200 000 kuna(kao predsjednik uprave krasa),do nedavno i vlasnistvo nad mauzolejom mestrovica u splitu(koji je nakon neuspjele izmjene gup-a, prodao za 7,5 milijuna kuna!),velebnu vilu na dornjem prekrizju(vrijednu milijun eura!),6.5 hektara zemljista u gorskom kotaru na kojem gradi luksuznu zimsku vilu sa bazenom,teniskim igralistima,konjusnicom,a po nekim informacijama i skijaliste sa zicarom,zatim..vikendicu u nemiri kraj omisa,te reprezentativnu zbirku slika, vrijednu par milijuna kuna!?
    sve to, radeci kao direktor splitskog dalmacijacementa,kao splitski zupan,zatim..kao ministar gospodarstva (do 95g.!),te predsjednik hrvatske gospodarske komore(u cetiri mandata!)!
    mozda bi stvarno trebali izabrati mudrinica za novog predsjednika vlade,vidosevica za novog predsjednika republike,a sirotog dragicevica,bar za cuvara drzavnog pecata,pod njihovim politickim sloganom.."dovoljno smo se nakrali,pa vas vise necemo krasti "!?
    casna pionirska!:))))

    avatar

    22.02.2009. (19:21)    -   -   -   -  

  • edi3

    dodushe,valja pricekati da sdp ponovo pokrene inicijativu za izmjenu hrvatskog ustava(prepostavljam,ponovo pred neke nove izbore!)kako bi se kaznio pretvorbeni kriminal i optimisticki se ufati da ce se to i dogoditi!
    naivnosti nikad dosta,zar ne!?:))

    avatar

    22.02.2009. (19:25)    -   -   -   -  

  • edi3

    evo,ja sad i predlazem da predsjednik tog buduceg povjerenstva za kaznjavanje kriminala&lopovluka bude slavko linic,a njegov zamjenik,damir vrhovnik!
    a sve to pod geslom.."blagostanje iz lopovluka svima,a ne samo njima"!?:))))

    avatar

    22.02.2009. (19:28)    -   -   -   -  

  • edi3

    marine,puno mi pozdravi jaapa de Hoopa Scheffera sa pozdravom..daleko ti od nas bila, ta tvoja nato kuca!
    zivila nam braca slovenci!:))

    avatar

    22.02.2009. (19:33)    -   -   -   -  

  • edi3

    lipa,jesi li cula za izraz "politicke karizme", kod politickih lidera?!
    to ti je ono,sto josipovic nema!:)

    avatar

    22.02.2009. (19:38)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Točno. Nema karizmu... ali od svih koji se spominju kao kandidati nema je ni jedan.
    A ako biram između onih koji nemaju karizmu... onda ću birati obrazovanog, stručnog i poštenog. Ovaj čovjek mi se sviđa. Meni osobno ne treba predsjednik od kojega ću padati u trans. Bilo bi lijepo da se kuži u Ustav... a ovaj se kuži. Bilo bi lijepo da nije stranački poslušnik... a ovaj nije.... Bilo bi lijepo da je iskren... a ovaj je iskren (tako čitaju moji senzori... to je ono što imamo mi žene... šjora File i tako to). Zna se ponašati. Ulijeva mi povjerenje... a meni je to važno kod ljudi koji vode zemlju.

    avatar

    22.02.2009. (19:42)    -   -   -   -  

  • edi3

    naravno,to ne znaci da je josipovic nesposobna osoba!
    dapache!
    ali ukoliko ga sdp stvarno kandidira za svog predsjednickog kamdidata,nista ni od tih izbora za vas sdepejce!:)
    kako ce u slijedecih par godina ekonomska kriza biti jedna od najaktualnijih tema,mislim da bi jurcic bio daleko bolji izbor od josipovica!
    iako ni to nema veze sa ulogom predsjednika,ali je ipak u skladu sa trendom!:)
    dodushe,nebi se stel mesati u te vase sdpejotske kombinatorike,ali mi je zbog mojeg gotovo dvogodisnjeg druzenja sa vama na ovom blogu,pomalo i zao da i te izbore pophusite!:)

    avatar

    22.02.2009. (19:46)    -   -   -   -  

  • edi3

    bohati lipa,pa di ti je politicki pragmatizam,tako svojstven sdpejotu!?
    koga brige sto bi ti(ili ja!) zeljeli,bitni su rezultati!:)

    avatar

    22.02.2009. (19:52)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Ma SDP može raditi što god želi. Ja nisam SDP-ovka. Na prošle predsjedničke izbore nisam izašla. Sada ću izaći ako se kandidira Josipović... I nema veze kako će proći. Ja ću znati da sam glasala prema svojoj savjesti... a ako većina odabere drugačije... neka bude kako odaberu.... meni uvijek ostaje mogućnost da im grintam i predbacujem ako fulaju. :)))))))
    Nemam ništa protiv Jurčića.... ali ne vidim zašto bi ekonomski stručnjak trebao biti predsjednik?!!! To bolje odgovara premijeru ili nekim ministarstvima....

    avatar

    22.02.2009. (19:54)    -   -   -   -  

  • edi3

    kakav je profil pozeljnog kandidata!?
    otvoren,veseo,optimista (koji je dijalektikom svoje pojave(govora&mimiike!)!)sposoban uvjeriti "narod" da je taj optimizam i njihov izbor,metaforican u svom izricaju,te..crna kosa,zelene oci,smile od uha do uha..i po mogucnosti da se zove edi!?:))
    ok...ono od.. "crne oci", pa dalje..ipak zanemari!:))

    avatar

    22.02.2009. (19:59)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    I Josipović im je istupio iz SDP-a u jednom trenutku... a i danas je u emisiji "Nedjeljom u 2" na jednu temu dao osobno mišljenje koje nije u skladu sa službenim prijedlogom SDP-a.
    Upravo zbog toga je on moj izbor. Volim ljude sa stavom. :)

    avatar

    22.02.2009. (20:00)    -   -   -   -  

  • edi3

    lipa,naravno da ta uloga predsjednika nema nikakve veze sa nekom strucnosti u ekonomiji,ali takav ce biti skorasnji trend!

    avatar

    22.02.2009. (20:03)    -   -   -   -  

  • edi3

    na zalost,nisam do kraja prepratio taj danasnji "nedjeljom u 2",jer mi se nakon desetak minuta pocelo zijevati,pa sam otrcao pod tus!:))

    avatar

    22.02.2009. (20:08)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Ma ti se ne možeš kandidirati. Onda ne bi imao vremena s nama raspravljati na blogu. Ne bi nas valjda ostavio radi politike?

    avatar

    22.02.2009. (20:08)    -   -   -   -  

učitavam...