Komentari

protivnasilja.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


 • iBloger

  Nije ni njima lagano.
  Ah, što ćeš....

  avatar

  19.02.2009. (00:10)    -   -   -   -  

 • Planine i planinarenja

  Odličan je blog :)!

  avatar

  19.02.2009. (08:50)    -   -   -   -  

 • Đus

  moje razmišljanje o ovoj (mojoj budućoj) profesiji je sljedeće...
  upisao sam fakultet samo i jedino iz želje da postanem srednjoškolski profesor, iz manje-više svih razloga navedenih u uvodu teksta.
  no, na svakoj sljedećoj godini fakulteta moja želja za ovim zvanjem sve više splašnjava.
  ne samo jer ne postoji respekt prema profesoru, nego zato jer mislim da previše ulažem u sebe i sebe dajem da bih 40 godina uglavnom bezuspješno pokušavao odgajati tuđu djecu za (u super okolnostima) 5000 kuna mjesečno nakon 5 godina fakulteta, bez ikakvog priznanja.
  i nakon toga otišao u mirovinu od 1500-2000 kuna.
  tako da ću ja prvo vidjeti koje su mi ostale opcije, gdje ću možda biti i bolje plaćen i poštivan.
  predavati mogu uvijek, ako će životne prilike to zahtijevati.

  avatar

  19.02.2009. (15:47)    -   -   -   -  

 • Đus

  svakako, treba se okušati u poslu na što više polja.
  a i početi zarađivati po mogućnosti već na apsolventskoj godini.
  will do. :)

  avatar

  19.02.2009. (18:31)    -   -   -   -  

 • jja

  Ovdje je pedagoski kadar pogotovo u osnovnim skolama jedan od prvih na ljestvici zanimanja ugrozenih burn outom. i nije lako zanimanje. Zato svaka cast onima koji ga obavljaju dobro.
  Postom si me podsjetio na moje nastavnice, koje iako tada sa manjkavim sredstvima i u okviru ideologije u kojoj su morale raditi jesu uspjele usaditi nam dio vrijednosti za cijeli zivot. na tome im iskreno hvala.
  "Povjeravanje je proporcionalno stupnju povjerenja koje djeca razvijaju prema svom okružju. Praznine koje nastaju tamo gdje zakažu roditelji, nastavnici ili prijatelji u pravilu popunjavaju neželjeni subjekti sa priličnim utjecajem na karakter i ponašanje naših školaraca."

  Nazalost da.

  Hvala na preporuci za film.

  avatar

  20.02.2009. (10:35)    -   -   -   -  

 • Sapunerija

  Što kod profesora u srednjoj školi znači biti pedagog?
  Kako od nekoga od koga očekujete da u 45 minuta tri ili četiri puta tjedno uči matematiku, očektivati da odgaja djecu?

  avatar

  20.02.2009. (14:18)    -   -   -   -  

 • Sapunerija

  Mislim da je posao učiteljice od 1-4 razreda bit pedagog. Kasnije se ta pedagogija izražava samo u tome da profesor ne napravi neku glupost učeniku i da zna normalno održati red i mir u razredu kako bi ga naučio predmetu. Što vi mislite?

  avatar

  20.02.2009. (14:19)    -   -   -   -  

 • NF

  Ne slažem se uopće s prethodnom komentatorkom, al više ne ulazim u polemike na blogovima, na kojima se brišu komentari. htio sam samo upozoriti da vidim na on line izdanju da je novi broj njemačkog focusa tematski usmjeren na odgoj i obrazovanje

  avatar

  20.02.2009. (15:00)    -   -   -   -  

 • Protiv nasilja

  NF - otkud ti ideja da se ovdje brisu komentari? istina, jednom nam se dogodila pogreska zbog koje su nestala tri komentara ispod jednog posta. namjerno je obrisan samo jedan komentar i to zato jer je anonimna komentatorica napala autoricu na osobnoj razini i to nevezano uz post odnosno njen tekst vec na osnovu onoga sto je pak zakljucila o njoj s njenog bloga. odgovoreno je da osobne sukobe ostavi za osobne blogove. nije vrag lipi da smatras da bismo to morali tolerirati?

  hvala ti za novi fokus, kupit cu ili cu citati online.....a mozda nam i ti pripremis sazetak procitanog ;-) ???

  mare

  avatar

  20.02.2009. (15:06)    -   -   -   -  

 • Protiv nasilja

  NF. ps. i upravo sam obrisala reklamu za akne :))). ni tome ovdje nije mjesto. nadam se da ne zamjeras ;-) ?

  avatar

  20.02.2009. (15:08)    -   -   -   -  

 • f

  a znam,vec sam ovo procitala :)

  avatar

  20.02.2009. (23:36)    -   -   -   -  

 • f

  A još je taj post tu..A kad ce novi? :)
  Pozdrav ;))

  avatar

  21.02.2009. (21:53)    -   -   -   -  

 • alkion

  Kako bih izbjegao nepotrebno gomilanje komentara na donjem postu, a osjećam se prozvanim za davanje sažetaka na postove, evo mog odgovora:
  Mislim da se nismo razumjeli ili sam ja ostao nedorečen. Naime kad sam predlagao uredništvu određene radnje, a osobito davanje nekakvog zaključka na kraju komentara mislio sam da bi to najlakše i najbolje mogao uraditi svaki autor posta. Pretpostavka je da svaki autor posta najbolje zna što je htio reći, koja je to ideja vodilja i koja točno željena poruka. Zato sam i mislio da je to najbolje učiniti nakon određenog vremena i na sve sakupljene komentare. Time bi se izbjegavalo odgovaranje na svaki komentar pojedinačno, izbjegavalo bi se prepucavanje oko pojedinačnih izraza i oko nasumično, iz konteksta, izvađenih izjava. Naravno da je preporučljivo izdvojiti komentare koji u sebi nose dobre i provedljive poruke i komentare koji su izrazito negativni i neprihvatljivi.
  Nadalje, osobno mislim da je brisanje komentara nepotrebno jer, komentar (ukoliko nije uvredljiv na zakonom zabranjenim osnovama i ukoliko ne poziva na zločin) nije odraz lošeg i nekvalitetnog uredništva već je odraz "kulture" i "znanja" komentatora...
  Što se mog osobnog angažmana tiče, nažalost moje radno vrijeme i sadašnje obaveze mi ostavljaju premalo slobodnog prostora za još kakve aktivnosti. Ne bih volio da vam obećam nešto što ne bih mogao ispuniti.

  avatar

  21.02.2009. (23:32)    -   -   -   -  

 • MODESTI BLEJZ

  fenomenalan film!

  avatar

  15.04.2010. (12:20)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...