Komentari

vistica3.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • bprvan

    Tek sad je senzacija... brončana medalja... ali i dokaz da se radom sve može postići... bravo Fak, majstore... u biatlonu uzet medalju samo 17 sekundi iza ikone Bjorndalena, e to već graniči s čudom... u sportskim razvijenim zemljama na biatlonu dođe više gledalaca nego na našu nogometnu ligu (osim na derbi D-H)... biatlon je još teži i napetiji od nordijskog skijanja, jer mu pucanje daje dodatnu težinu... inače Andrej kao što kažeš, biatlon nema direktne veze, ali samo s ljetnim triatlonom, dok sa zimskim ima poveznicu preko nordijskog skijanja... također je možda manje poznata činjenica da je duatlon (mlađi brat triatlona) na samom svom početku (90 godine prošlog stoljeća) nosio naziv "biatlon", ali je pod pritiskom IBU, međunarodne biatlon federacije morao promjeniti ime i tako je nastao duatlon...

    avatar

    17.02.2009. (17:11)    -   -   -   -  

  • bprvan

    Nisam vidio da si na kraju članka naveo činjenicu da je osvojio treće mjesto... ispričavam se na brzom čitanju... ali kako god, senzacija, čudo ili samo ogromni sportski uspjeh, ostaje činjenica da nakon alpskog imamo medalju i u nordijskom skijanju... a da ima imalo pameti u Lijepoj našoj, biser prirode Gorski kotar (Fak je iz Mrkoplja) bi mogao biti svjetski poznati centar nordijskog skijanja na samo sat vremena vožnje od Zagreba ili pola sata iz Rijeke i Opatije... dole, na moru klasični traitlon, a gore zimski... ma kakva Austrija ili Švicarska...

    avatar

    17.02.2009. (17:24)    -   -   -   -  

  • inga

    borko, andrej,
    i meni je trener u odnosu na prošlu godinu povrećao obim treniga 100%. I ja ću vam dokazati da se radom NE može sve postići :-))))

    avatar

    20.02.2009. (12:00)    -   -   -   -  

  • bprvan

    A kako si onda ispeljala Sljeme, ako ne radom i treningom... nisam te baš vidio prošlih godina dok nisi počela trenirat...

    avatar

    20.02.2009. (12:27)    -   -   -   -  

  • inga

    ovo sljeme mi je bio prvi brdski trening u životu, i da mirko nije pričao o kobasama cijeli put....krenula bi ja ubrzo put Lagvića (nazad) ;-)

    avatar

    20.02.2009. (13:35)    -   -   -   -  

  • running man

    jakov jutros nije uspio ponoviti odličan rezultat od nekidan. na masovnom startu je dobro krenuo i došao na prvo pucanje s prvom grupom, ali je slabo pucao. onda je drugo pucanje odradio bez greške i opet došao nadomak 10. mjestu, ali treće pucanje je totalno usro i na kraju je bio 19. sa dvije i pol minute zaostatka iza pobjednika. a bila je dosta zanimljiva utrka. činilo se kako će bjorndalen uvjerljivo pobijediti jer je na zadnje pucanje došao s pola minute prednosti, ali onda je promašio dva puta i morao odraditi kaznu. unatoč kazni krenuo je u zadnja 3km kao vodeći, ali je onda totalno pukao. austrijanci su ga nabili pola minute, a izgubio je i medalju od rusa. inače slabo pratim biatlon, puno draže mi je skijaško trčanje jer nema pušaka, ali ovo jutros je bilo skroz napeto.

    avatar

    21.02.2009. (12:25)    -   -   -   -  

  • pinky

    a kad se sjetim da sam na pocetku zime razglabao kako me bas zanima biatlon i skijasko trcanje a da na internetu nema ama bas nikakvog materijala na hrvatskom. pronasao sam samo jedan klub u gorskom kotaru ali zakljucio da bi to bila financijska katastrofa upustiti se.
    fakat mi je drago za faka :) jos manji sport od naseg je dosao do tako velike medalje.
    e da je njega poslati na ergometriju...

    avatar

    21.02.2009. (17:47)    -   -   -   -  

  • andrej

    I meni su skijaško trčanje i biatlon privlačni. Dok sam bio u osnovnoj i srednjoj školi često sam na Eurosportu pratio te sportove. Premda, u to vrijeme me zanimalo sve što je uključivalo snijeg, pa sam često gledao i panoramske kamere na austrijskim tv kanalima.
    Šuška se da bi Fak mogao postati Slovenac. Pošto su mu Slovenci omogućili sve što u Hrvatskoj nije imao, možda i nije nelogično da im se oduži na taj način. Samo što će sad postati izdajnik u očima onih što su mu se vjerojatno do neki dan smijali (a mislim da takvih ima dosta).
    Zanimljivo je koliko je nekad mala razlika između naslovnica dnevnih listova i totalne anonimnosti. Da je neki dan bio 0,9 s sporiji spomenuli bi ga možda u dvije rečenice negdje na kraju sportskih stranica.

    avatar

    21.02.2009. (18:29)    -   -   -   -  

  • bprvan

    Pozdrav Murinjo, kao što vidim uredno dereš... bit će ove godine ispod 2.30... malo bi se vratio na Faka... momak nam je već postavio visoke granice, pa sad i ovo 19 mjesto izgleda kao neuspjeh... a stvari stoje nešto malo drukčije... ovo je, glupo je možda nakon osvojene medalje reći fantastičan, ali svakako veliki uspjeh, jer je on sad definitivno u svjetskom vrhu... a tu je tridesetak, ako ne i više natjecatelja, koji mogu biti kako na postolju, tako i daleko od njega (to je danas pokazao ikona ovog sporta Norvežanin Bjorndalen)... zahvaljujući Jakovu mnogi su danas u Hrvatskoj čuli kako za biatlon, tako i za nordijsko skijanje...to je naša sportska kultura... tek svjetska medalja pokrene neke stvari... a normalno bi bilo da nemožeš završiti osnovno obrazovanje ako neznaš plivat i skijat... jer su to danas stvari kao i čitat i pisat...pogotovo, ako se furamo da smo sportska nacija ili pomorska...

    avatar

    21.02.2009. (18:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...