Komentari

knjigoljub.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • .

    čiji je citat?

    avatar

    17.02.2009. (09:44)    -   -   -   -  

  • esh

    Čudi me da su neki autori koji njeguju visoko estetiziranu ne-estradnu prozu pristali plitkim, površnim tekstovima sudjelovati u ovako sramotnoj knjizi. Valjda im je u borbi za goli život svaka kuna potrebna pa su pristaju na bilo kakav bijedni honorar. Eto, nema više Franje Tuđmana i cenzure, ali ima kapitala, pisac nema novac za preživljavanje pa pristaje na sve. Tužno. Ali Amerikancima je to već dugo godina svakidašnjica, a sad je evo i nama.

    avatar

    17.02.2009. (13:06)    -   -   -   -  

  • neee

    Prenosim ulomak iz najnovijeg teksta Valerija Jurešića. Vjerujem da neće poticajno djelovati na sve one koji se žele početi baviti književnošću:

    "Prva skupina, kojom smo se ovoga puta pozabavili: to su urednici i profesionalci s viših slojeva hijerarhije iz socijalističke nakladničke industrije.

    Ti profesionalci, direktori i upravitelji, referenti i koordinatori uglavnom su domaćim autorima nedostupni jer su se usmjerili na stvaranje dobiti stranom i prijevodnom knjigom, te izgradnjom nakladničkih kuća na cuclanju iskoristive supstance iz crkavajućih socijalističkih nakladničkih giganata. U najboljem slučaju, oni danas imaju neke urednike od kojih se očekuje da na tržišnim osnovama izdaju domaće autore. Dakle, ako im ponudite rukopis, ne nadajte se previše ukoliko nikog niste u stanju uvjeriti da će se knjiga prodati u preko tisuću primjeraka. Takav rezultat danas je rijetko čudo za domaća izdanja i oni to jako dobro znaju. Znate li vi?

    Druga skupina, urednici iz socijalističkih kuća, nisu toliko nedostupni. Oni izdaju dosta domaćih naslova. No, oni su uglavnom bez novaca i u uvjetima shizofrenog tržišta knjiga pripadaju umirućoj strani. Dođite im s dovoljno novaca za svoju knjigu i dobit ćete pristojnu količinu pohvala zauzvrat. Naći će vam i poznatog pisca da potpiše pohvalnu recenziju. Knjigu će mediji sasvim solidno pokriti, zbog ugleda urednika. No, knjiga jedva da će se dotaći knjižara, a prihod vidjeti nikad nećete. Vjere da bi vam mogli izdati knjigu na temelju kvalitete rukopisa, odreknite se u samom početku. Znate ono „Ostavite svaku nadu u vrijednost svog rukopisa vi koji ovdje pokušavate objaviti knjigu!”. To je nevidljivim pismo ispisano iznad ulaza velike većine nakladničkih kuća na Balkanu.

    Sijedeći put pisat ću o nakladničkim kućama koje su stvorili profesionalci s nižim dijelova hijerarhije socijalističkih nakladničkih kuća.

    avatar

    17.02.2009. (13:25)    -   -   -   -  

  • jao

    "a prihod vidjeti nikad nećete" hahahahaha! pa ovaj čovjek već više od deset godina opstaje na našoj sceni tako što iskorištava suradnike. ne znam nikog tko je surađivao s njim da je u cjelosti dobio obećani "prihod". evo može i moljac posvjedočit :-) i sada on kao ironično komentira situaciju. pa to je strašno...

    avatar

    17.02.2009. (13:33)    -   -   -   -  

  • crv

    Istina, trebao bi Valerij i samog sebe prokomentirati kao gomolj na dnu tog lanca. Crv koji je živio od sitnih čestica izdavačkog izmeta. I još je živ, što se vidi po tome što obavljuje ove rečenice na e-novinama, ne vjerujem da ga za to itko plača. Kako to prokomentirati. Zašto crv besplatno piše, to bi bilo zanimljivo proučiti?

    avatar

    17.02.2009. (13:54)    -   -   -   -  

  • uskok

    da, Valerij Jurešić je u 2008. uredno primio i od ministarstva i od zagreba lovušu za objavljivanje časopisa Op.a a nije izašao ni jedan broj. Hoće i vratiti lovu poreznim obveznicima?

    avatar

    17.02.2009. (16:05)    -   -   -   -  

  • miki

    ne vrijeđaj crve. valerij je nešto još puno ljigavije od crva. crvi čine zemlju plodnom, imaju neku plemenitu, ekološku svrhu. valerij je...nešto puno gore.

    avatar

    19.02.2009. (00:28)    -   -   -   -  

  • Ć

    izašlo je nekoliko brojeva, jesi ti pijan?!

    avatar

    19.02.2009. (14:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...