Komentari

ivanugrin.blog.hr

Dodaj komentar (37)

Marketing


  • medo pero

    obradovao me , po tko zna koji put, vaš blog. dugo vas nije bilo i slučajno sam večeras naišla na ovaj tako lijep i topao osvrt na velečasnog Zlatka Sudca. toliko su ga puta popljuvali...a ni najmanje to nije zaslužio. zadnji komentar Ante Tomića u Jutarnjem listu je prestrašan - ismijava Editu Majić i dokumentarac o njoj. Smije se s nečim što jadnik ne može shvatiti - ne može dokučiti Božji poziv, žrtvu i vjeru. jadnik. ali, više od svega, boli me što se nitko na to nije javio i osudio kolumnu. pa jesmo li mi vjernici samo na papiru? samo prigodni vjernici - onako više folklorno...kad sve podnosimo. i sramotno šutimo...Zašto? Zašto kao većina,mi katolici ne dignemo glas? Kako će naša djeca odrasti u normalne ljude, kad mi roditelji šutimo i trpimo teror manjine. teror liberalnih bezbožnika.

    avatar

    25.02.2009. (00:17)    -   -   -   -  

  • marijan

    Odlicno i korisno stivo

    avatar

    25.02.2009. (23:02)    -   -   -   -  

  • Ante

    Na ovu temu trebalo bi odrzati jedno predavanje i kod nas u Njemackoj.

    avatar

    25.02.2009. (23:03)    -   -   -   -  

  • Mirko

    Javljam se iz Njemacke iz Bremena. Bilo bi lijepo kada bi Zlatko Sudac jednom stigao i u Njemacku da se obrati raseljenim Hrvatima. A Vama gospodine Ugrin svaka cast na ovakvom pimanju vjere, jer vrijeme je da Crkva prizna karizmatike. Hvala vam. Mirko

    avatar

    26.02.2009. (12:28)    -   -   -   -  

  • Mario

    Ovo trebaju procitati nasi zupnici da malo prosire neke svoje spoznaje o karozmaticima.

    avatar

    26.02.2009. (12:29)    -   -   -   -  

  • Franjo

    Lijepo da u HRvatskoj ima novinara koji razmisljaju ovako liberalno. Procitao sam gospodine Ugrin vas prilog i svidja mi se. Franjo iz Berlina

    avatar

    26.02.2009. (13:47)    -   -   -   -  

  • miljenko

    Svaka cast na tekstu,pozdrav velikom piscu ............Pozdrav iz Midasa

    avatar

    26.02.2009. (16:34)    -   -   -   -  

  • ivan ugrin

    Hvala svima koji ste se javili komentarima. Vaša mi podrška za početak novog bloga mnogo znači. Nakon kraćeg odmora, nastojat ću čim prije nastaviti u istom stilu. Do tada recite i svojim prijateljima da me mogu naći na internetskom dnevniku http://ivanugrin.blog.hr

    avatar

    26.02.2009. (21:54)    -   -   -   -  

  • Bravo Stipe

    Molim lijepo medu peru da ne vrijeđa liberalne bezbožnike. Takav stav je uobičajen kod većine Katolika i zato se mi "liberalni bezbožnici" osijećamo nelagodno u većinskom teističkom društvu.

    avatar

    28.02.2009. (17:30)    -   -   -   -  

  • jure

    Bravo Stipe - koji si ti bezboznik i antikrist. Jure - Muenchen

    avatar

    28.02.2009. (19:47)    -   -   -   -  

  • anton

    Nije li te Stipe malo sram

    avatar

    28.02.2009. (19:47)    -   -   -   -  

  • medo pero

    bravo Stipe,
    bravo kažeš sam sebi - ne znam zašto. ja ne vrijeđam nikoga, iznosim samo svoje skromno mišljenje. žao mi je što se osjećaš pogođenim,ali to je tvoj problem.
    ne znam ni zašto čitaš blogove ljudi koji pišu u katoličkom, vjerskom duhu - ako ti se ne sviđaju. pa imaš Tomića u jutarnjem listu - liberalan bezbožnik - "za prste polizat", pa guštaj.
    i zašto bi se meni morali sviđati liberalni stavovi? ja ŽELIM biti baš ovakva kakva sam: ZATUCANA; KONZERVATIVNA;KATOLKINJA. i ne vželim da me prosvjećuju i osvještavaju liberalni naprednjaci...

    avatar

    28.02.2009. (22:50)    -   -   -   -  

  • Marko

    Lijepo i korisno za vidjeti , iznenadio sam se ,da imamo tako dobrih autora ,koji hrvatski i vjerski kvalitetno misle.

    avatar

    01.03.2009. (12:18)    -   -   -   -  

  • Marko

    Krasan tekst-Mirko Dortmund

    avatar

    01.03.2009. (12:19)    -   -   -   -  

  • Mirko

    Krivo ste me registrirali ,odlican tekst gospodine Ugrin, imate nasu potporu Mirko iz Dortmunda

    avatar

    01.03.2009. (12:20)    -   -   -   -  

  • Josip

    Bravo gospodine Ivane Ugrin crkva treba karizmatike kao sto je Sudac

    avatar

    01.03.2009. (12:22)    -   -   -   -  

  • Bravo Stipe

    Oprosti medo pero, ali upravo iznošenjem svog mišljenja u prvom postu vrijeđaš, barem mene,a mislim da si i dovoljno pametan da shvatiš kako izjava da trpiš teror manjine, da trpiš teror liberalnih bezbožnika vrijeđa. Evo i zašto; Ako se ja osijećam liberalnim bezbožnikom, dakle imam liberalne poglede na društvo i ateist sam po nekakvom tumačenju religioznih ljudi, koji vjeruju u jednoga Boga. Ako se kao osoba mogu smjestiti u spomenuti tvoj izraz "liberalni bezbožnik" onda me izravna implikacija da kao takav vršim teror vrijeđa. Štoviše još više me uvrijedilo to kad je rečeno da trpite (pretpostavljam Katolici, jer su većina) "teror manjine" kad svi znamo da se u današnjoj Hrvatskoj, većinskom katoličkom društvu jedan ateist , bezbožnik , šikanira na svakom koraku.
    Nadam se da sam objasnio zašto sam se osijetio uvrijeđeno kao "liberalni bezbožnik". Inače pretpostavio sam medo pero da tvoja namjera i nije vrijeđati pa sam zato i lijepo zamolio da se ne vrijeđa. Teško je biti manjina....
    Inače, čitam ja razne blogove jer me zanimaju pa zanimaju me i razmišljanja vjernika (ne samo Katolika) i nevjernika, zašto ne...?

    Antonu bih poručio da je "sram" jedna delikatna tema i ne nužno negativan osijećaj. Inače, pošto je ovo anoniman blog, reć ću ti: Mene je zbilja sram jer se osijećam nepoželjan na ovom blogu, a mislim da to ne bih trebao biti jer ne vidim niti jedan razlog za to....Upravo to što sam dobio dva posta sa negativnim predznakom koji između redaka govore "gubi se sa sa ovoga bloga" ili "šta ti radiš ovdje", a nit sam ikome naudio, nit sam ikaga uvrijedio, bar ne namjerno, samo sam rekao da se mogu poistovjetiti sa "liberalnim bezbožnikom".

    medo pero, antone , uvjerite me suprotno , uvjerite me da se držite moralnih načela , pretpostavljam, katoličke vjere. Inače velika većina tih moralnih načela su i moji vlastiti stavovi pa ne vidim razloga zašto bih se opet osijećao nelagodno u većinskom katoličkom društvu cijelog svog života.

    avatar

    01.03.2009. (23:18)    -   -   -   -  

  • ivan ugrin

    Na blogu ima mjesta za svakoga, samo bez uvreda, kako god to netko shvatio. Naravno da su različita mišljenja dobro došla. Pomažu nam da se bolje razumijemo.

    avatar

    02.03.2009. (08:34)    -   -   -   -  

  • Branko

    Bravo Stipe nemas razloga za ljutnju. Sve diskusije su liberalne

    avatar

    02.03.2009. (09:09)    -   -   -   -  

  • medo pero

    Oprosti mi Stipe, prijatelju, na žestini - možda je bila neprimjerena. Baš sam nedugo prije "otkrića" ovog bloga pročitala Antu Tomića i njegov tekst o Editi Majić i to me izbacilo iz takta. Poštujem svećenički poziv i divim se onima koji prihvaćaju tu veliku žrtvu. ja sam osobno previše slaba da bih mogla cijeli svoj život posvetiti Bogu i drugima žrtvujući se maksimalno. i zato me pogađa ismijavanje i vrijeđanje svećenika i časnih sestara.
    Što se tiče terora manjine - pri tome stojim i ne ljuti se, mislim da sam u pravu. U zemlji u kojoj se većina stanovnika izjašnjava vjernicima - nametati "liberalni zdravstveni odgoj" koji je hvala Bogu, propao - teror je. Ja ne mogu pristati na učenje da su homoseksualci normalni, da je pobačaj u redu i "vjera opijum za narod", a svi svećenici pedofili i ženskari, crkva naopaka i zatucana i slično. a to sve čitamo u novinama STALNO, gledamo na tv. nema filma u kojem možemo gledati normalnu obitelj, nema sadržaja primjerenog djeci. Evo počima novi "teror" - FARMA. ja ne gledam to smeće,ali moji učenici, osnovnoškolci ,to mi prepričavaju i čude se kako TO ne gledam...Puno volim djecu, ona su moj životni poziv, i ne pravim razliku između onih koji idu na vjeronauk i onih drugih. poštujem svačiji izbor. imam prijatelja ateista,Srba, Muslimana i Židova. neke sam sama birala, neki su izabrali mene. I svi oni mogu računati na mene - moji su prijatelji! U pola vijeka dugom životu proživi se svašta. i mislim da je najvažnije kakav je tko Čovjek, jer vjera nije jamstvo za ljudskost. upoznala sam puno vjernika koji ne zaslužuju zvati se vjernicima jer su spremni na svako zlo za svoj probitak. ...
    zato Stipe, oprosti. I nastavi čitati ovaj blog. i ja čitam " bezbožničke".Pa moram biti u tijeku...
    a opet ćemo se koji put "počerupati" -to daje malo živosti, zar ne, prijatelju?

    avatar

    02.03.2009. (16:31)    -   -   -   -  

  • Joso

    Medo pero ne kompliciraj

    avatar

    03.03.2009. (12:41)    -   -   -   -  

  • medo pero

    ne kompliciram. priznajem oštar ton i ispričavam se čovjeku. smeta mu isto ono što smeta i meni( gledajući svatko iz svog kantuna). ljudski se i ispričati, pa to i radim.
    i dalje stojim pri svom - u našoj nazovi katoličkoj domovini ,ne možemo naći ni u kojem mediju ništa pozitivno vezano za religiju, ništa pozitivno vezano za naš hrvatski identitet, domovinu, a da ne spominjem Domovinski rat i branitelje.U udarnim tv emisijama gostuju Brena i Dežulović, a ne bih ni spominjala Latinicu...U domovini koju je puškom branio Thompson ne smije pjevati, a evo, Zdravko Ćolić smije,Brena će uskoro.Po kafićima usred Splita sluša se Bora Čorba...Brešan snima "Svjedoke" i pljuca po svim hrvatskim žrtvama.Svi smo mi isti - zločinci. Je li to teror ili smo svi postali ateisti i anacionalni?
    Da smo osviješteni, ne bismo plaćali pretplatu - tako bi se urednici barem nacionalne tv kuće zamislili.ali mi šutimo. a stara je latinska: TKO ŠUTI, SLAŽE SE.

    avatar

    03.03.2009. (17:24)    -   -   -   -  

  • Ivica

    Medo pero mislim da si u pravu,treba tako brigu voditi o svojoj vjeri i tradiciji jer bez toga narod nr nitko , bez svoje vjere i povijesti,ako sam te dobro razumio.U zdravlje!

    avatar

    03.03.2009. (21:44)    -   -   -   -  

  • Bravo Stipe

    medo pero, iako smo potpuno oprečnih pogleda na Svijet, mislim da bi u konstruktivnim razgovorima došli oboje do novih spoznaja. Živili ljudi

    avatar

    03.03.2009. (23:03)    -   -   -   -  

  • Niko

    Bravo Stipe ti si demokrat idejni

    avatar

    04.03.2009. (07:33)    -   -   -   -  

učitavam...