Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • barba

    Viruj mi nisu ni ovdi anglosaksonci pozeljna roba.

    avatar

    09.02.2009. (23:31)    -   -   -   -  

  • Neverin

    1. Kako bi izgledalo sve to da je nestala jedna slovenka, srpkinja, makedonka,..itd?
    2.Baš dobro što ne graničimo s Australijom
    3.Da je jedna hrvatica nestala negdje u Sidneyu dali bi se mi ovdje začudili nad time?

    malo se previše smatramo centrom nečega dok ovi nas doživljaju kao neku periferiju u pripzdini..

    avatar

    09.02.2009. (23:55)    -   -   -   -  

  • catwalk

    Kakve veze ima jesu li cure "tipične" partijanerice ili su došle s crkvom u Dubrovnik? Zašto bi se o preminuloj turistkinji govorilo kao o "maloj Britt"? Metodu koju si upotrijebila u analizi dokumentarca dalo bi se primijeniti i na tvoj post, pa i na postupke aktera koje ovdje implicitno braniš. Moguće je da su Australci nešto htjeli postići ovim dokom, možda da se istragu malo požuri i izvrši pritisak, ali da je baš sve jasno u vezi dokumentarca i onog o čemu isti govori, nije. Policija bi trebala obaviti internu istragu, to je, po meni, jedini zaključak koji se nameće na temelju odgledanog dokumentarca, a potom nalaze iznijeti u javnost, jasno i dokumentirano.

    avatar

    10.02.2009. (01:01)    -   -   -   -  

  • srdelica

    odlicno. sad zamisli da imas kcer od 21 godinu, punu zivota, zeljnu zabave, da ti ode negdje recimo u burkinu faso. da je ispratis s 50 kila zive vage, a doma vratis s 20 kila. vise manje kostiju. i ako si cula onog nacelnika dubrovacke policije, a da je recimo nacelnik policije burkine faso gdje je nestala tvoja kcer, sta bi pomislila? mozda cijeg sina stite.
    catwalk zapravo ima poantu.

    avatar

    10.02.2009. (05:19)    -   -   -   -  

  • hebatga

    A ti mislila da se bijeli mishevi vide samo od rakijice rake.
    Ova australska stoka su samo stoka i nishta vishe. I trebalo bi im hebat nanu ako se ikada vishe pojave. Evo ja chu se javit za dragovoljca pa che ih vadit ispod Boninova. Udicom za cipole, nako komad po komad jer shto je previshe, previshe je.
    Imash dobro pitanje, gdje je nestala odjecha?
    E pa vako. Kupali smo se i mi nekad po nochi sa strankinjama i sa domkinjama, i trijezni i pjani. Istina ne na Danchama, toliko chaknuti njesmo bili, to su uveli ove naprednije generacije. Kad sam imo 20 godina da se meni dogodilo da se pjana zenska raspizdi o seku negdje u 4 ujutro i da vidim da je ne mogu spasit bio bi uhvatio shtraftu i molio Boga da me nitko nije vidio da sam s glupachom posho na stjene. Onaj tko je bio s ovom glupachom se je josh sjetio pokupit odjechu jer je mislio da che tako najlakshe zametnut trag. Shto se i ostvarilo.
    E sad josh jedna.
    Koliko se sjecham dio odjeche (majica ili tako neshto) je nadjeno negdje u Shtikovici. Kako bash u Shtikovici? Ima li teorije da je netko tko zivi u gradu, tj. domachi ishao riskirat nosit robu u Shtikovicu pa je tamo bacit? Toliko glup teshko da se nadje (iako je moguche) jer ju je mogo bacit u neki kontejner dok je isho doma a rezultat bi bio isti. Znachi, u Shtikovici ju je bacio netko tko nije bash znao gdje se nalaze kontejneri za smeche i, uz to, vjerojatno (krivo) pretpostavljao da se kontejneri ne odvoze svako jutro jer se to ne radi na puno mjesta po zapadu. Cijelo njeno drushtvo (stranaca) je pobrisalo sutri dan. Kuda su pobrisali. Pa hebatga nisu preko Brgata, nego kroz Shtikovicu. I itali odjechu pomalo jer kad bacash iz busa ili auta nije pametno bacit sve odjednom nego komad po komad. Teze se primjeti. A ako je majica nadjena u Shtikovici onda su gache vjerojatno negdje u Lozici.
    Ta djubrad zapadnjachka koju mi uvjek dochekujemo s maksimumom gostoprimstva su uvjek u stanju okriviti nekog drugog jer jer je njihova ljigava oportunistichka kultura takva da oni nikad za nishto nisu krivi a uvjek che nachi nekog "primitivnog" za svaliti krivnju. Gdje smo mi "primitivni" chak i za potomke onih shto su ih iz Britanije spedishkali u Australiju kontajuchi da se bagra otamo neche vishe moch vratit. Ali zahebali oni shto su izmislili avijun pa vishe ne skachu samo s klokanima nego i po svijetu.
    Uvjek sam bio ponosam na sebe shto sam jednom riskiro izgubit poso kad sam bio vodich jer sam odbio nekim americhkim babama dijelit cvijeche kad su sletjele na aerodromu a shto ih vishe poznam sve mi je draze da sam imo snage shefu rech "ako vam se djeli, vi djelite, ja babuskare nechu dochekivar sa cvijechem jer ni mene niko nidje nije docheko sa cvjechem". A i ovo nam rade zato shto smo pizde pa smo (ko onda nash Dzeki) spremni dat i guzice a ne samo cvijecha. U 3 pm, ko da nismo zivjeli i "prije magistrale". I prije usranog dolara ili eura pa da nam za njih nam mogu radit shto god im kokotu pane. Sigurno bi im i u Cannes-u dozvolili da hebu po tavanu i smjenjivali shefove policije.
    Imo je Bora Chorba pravo s onom "udri medju rogove da popije patos, posle mu kupi svechu za parastos".

    avatar

    10.02.2009. (07:57)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Slažem se da je emisija tendeciozna. Slažem se da je policija sama sebi, pravdi i Britt napravila medvjeđu uslugu. Iznad svega, slažem se da nitko ne zaslužuje da ga se ubije ili ostavi na cjedilu kad mu je potrebna svaka pomoć. Kao što možebitni ubojica zaslužuje kaznu, kaznu zaslužuju i oni koji nisu pomogli a mogli su! Uvijek i svuda!

    avatar

    10.02.2009. (08:17)    -   -   -   -  

  • Tinolovka

    ..ja se slažem da su mnoga pitanja oko smrti mlade australke ostala neodgovorena ali mi isto tako smeta cinično i arogantno ponašanje britanske i australske javnosti prema dubrovniku i tamošnjim policajcima, tim prije što je dubrovnik dokazao kako je kulturna za metropola za iskompleksirane britance i australce, prelijepi i drevni grad koji je imao republiku dok su oni jahali na klokanima i živjeli u krdu..ne može se reči naša policija baš ništa ne radi, uhvatili su ubojicu ivane hodak, na trgu su do kraja riješiti ubojstvo ive pukanića, dakle nije baš da se ništa ne radi..lijepi pozdrav..

    avatar

    10.02.2009. (09:21)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    Meni je žao cure, ali problem u svemu ovome je što mi ne vjerujemo sustavu, jer naš sustav počesto ne valja. Da naše instuticije inače profesionalno rade svoj posao, nitko ne bi sumnjao u njihove rezultate. A kad gledam s druge strane, hrvatska i australska policija i interpol su potvrdili da na curi nema tragova nasilja da je najverojatnije pala i poginula. Valjda bi im trebalo vjerovati, iako uvijek postoji ono ali..., a i nestanak odjeće je sumnjiv, ali nakon što je novi ministar promijenio sve živo u dubrovačkoj policiji, ipak se nadam da će doći do nekakva smislena zaključka ove priče.

    avatar

    10.02.2009. (09:42)    -   -   -   -  

  • funky business

    Ljudi, vjerujte, cijelu svoju mladost dok sam živio u Dubrovniku sam izlazio u klub Fuego gdje je dotična viđena posljednji put i nikome se NIKAD ništa loše tamo nije dogodilo. Dubrovnik je mali miran grad u kojem je toliko dosadno zimi da je slučaj Lapthorne vrhunac događanja ove jeseni pa sve do danas...

    avatar

    10.02.2009. (11:15)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @barba, bahatost me smeta ma kojeg roda bila.
    @neverinov,
    1.iskreno ne znam.
    2.da je i fizički moguće ko´što nije - bili bi ribe.
    3.ne bi.

    to je istina.
    @catwalk, tako je, slažem se apsolutno. nema veze jesu li partijanerice, ali ima veze ostatak rečenice koji govori o prekomjernom opijanju. rasuđivati trijezan ili potpuno pijan nije isto. a to jest u direktnoj vezi sa partijanerizmom. crkvu ne spominjah, moj komentar da dečki i cure u noćni klub ne odlaze na misu ne aludira na njihovo vjersko opredjeljenje već na funkciju noćnog kluba, ne imputiraj mi nešto što nisam ni pomislila a kamoli rekla. u nježnom izrazu ´mala Britt´ ne vidim ništa sporno, nanovo velim - ne imputirati mi vlastite predrasude. spominješ metodu, pa poanta i jest u metodi koja se može primijeniti bilo kako i na bilo što, o tome upravo u tekstu i govorim - o mogućnosti interpretacije koja otvara vrata raznoraznim tendecioznim manipulacijama. ne branim nikoga, ni implicitno ni eksplicitno, ne shvaćam na što ciljaš, jer ja samo obrćem teze i postavljam pitanja. u motive australske ekipe, iako mogu sumnjati, neću ulaziti, to je njihova stvar.
    kao što rekoh: rješenje je samo ozbiljno i argumentirano izlaganje poznatih činjenica. nikakve spekulacije, nikakvi senzacionalizmi.
    @srdelica, ponovo upućujem na napisano: roditeljima koji su izgubili dijete ne može se zamjeriti ništa.. zamjeriti se mora vampirskom novinarstvu žednom ljudske tragedije.. svima nama, ne samo australskoj javnosti, nego posebno nama i roditeljima naravno - u najvećem je interesu da se slučaj riješi, ako je to ikako moguće.
    @hebe, i ja osobno od samog početka najviše naginjem tom scenariju, smatram da su se dečki i cure dobro nakresani otišli kupati, cura nastradala, a ovi se uspaničeni razbježali glavom bez obzira. no bez materijalnih dokaza možemo im samo staviti soli na rep. sad se valja nositi sa posljedicama.
    @ljelja, naravno! istražiti do kraja sve opcije, ništa ne odbaciti, učiniti sve moguće ako je moguće.
    @Tinolovka, @vrgorčanine, u ovakvim situacijama najvažnije je zadržati bistru glavu, ne podleći nečijoj kivnosti i bahatosti, ma kako opravdane ili potpuno neopravdane bile, profesionalizam i stručnost su najbolji odgovor na objede. ja također nisam sklona stvari gledati crno-bijelo, mislim da naši dečki rade korektno. uvijek može bolje, ali povjerenja unatoč ponekim razočaranjima još uvijek imam.
    @funky, vjerujem u to.

    avatar

    10.02.2009. (11:58)    -   -   -   -  

  • pusta magla

    Kad sam ja bija mlad i lud,išli smo okolo lumpovat i žurat čoporativno ili solo bez imalo straha da će ti se bilo što dogoditi.Mi smo jedva čekali da dođe ljeto a sa ljetom i mlade drugarice iz stranih zemalja.E onda je počeo đir od galeba i svi smo samo o tome sanjali . Nikome ni na kraj pameti nije bilo napraviti koju lošu stvar jer sljedeće ljeto te iste drugarice nebi došle na našu obalu.E TU TI JE SVA FILOZOFIJA,SPOJITI UGODNO S KORISNIM.A to će reći da smo se mi dobro proveli a zajednica je dobila paru od noćenja tih istih frugarica .Ta stvar je djelovala dugi niz godina,praktički s koljena na koljeno,dok nije počeo rat.Došlo je do velike migracije ljudi ,slaba ekonomska politika,policija je slabo plaćena pa dolazi do podkupljavanja,o sudstvu da i ne govorimo,mediji nas non stop bombardiraju da je cijeli svijet protiv nas,školstvo je na rubu zdravog razuma,zdravsvo je u komi i sto da pričekujemo nego da molimo boga da se svaki dan ne dogodi po tri ili četiri otmice ili ubojstva,dobro je da smo još živi.Nisam neki jugonostalgik samo ja osobno mislim da su ljudi onda bili sigurniji i da se nisu bojali ići na ljetovanje.Neznam da li znate da je Juga 70 i 80 godina bila jedna od najsigurnijih država za turiste to vam može potvrditi bilo koji stariji turist koji je tih godina ljetovao na našoj obali,o turistikinjama da i ne govorim.Sada je na žalost tu dosta psihopata kojima nije nitko spreman pomoći.Tek kad se dogode strašne stvari počnemo optuživati jedni druge.Mi smo ovisni od turizma,a ne od naših političara koji će na koncu sljedeće sezone reći:A slaba nam je bila sezona jer je kriza i recesija,i za njih je slučaj gotov,primit će ju svoje plaće isto kao i da je bila uspješna sezona.Mi ćemo samo klimati i biti tiho po tko zna koji put i uredno plaćati porez.Opet je izija vuk magare i nikome ništa.

    avatar

    10.02.2009. (14:24)    -   -   -   -  

  • hebatga

    A bili meni netko reko shto to nasha policija nije obavila profesionalno? Ili da mi navede zemlju u svijetu gdje se nekog pochne traziti ukoliko ne istekne 48 ura od prijave nestanka? Njesu promptno odrzali tiskovnu konferenciju. Hebote, debila.
    Koji vam je kokot. Sve shto neki debilni novinarchich i nekakav polu-pismeni stranac prosere postane "nepogovorna istina".
    Pogledajte statistike kriminala u Australiji. Pa su mi se oni nashli kenjat o kriminalu i radu policije. Prije par dana sam gledao emisiju o onima shto su ih zaboravili kad su ih odveli na ronjenje kod koraljnih grebena. I ispalo, zaboravili pa shto, ko im je kriv kad se na vrijeme njesu vratili na brod pa ih popapali morski psi. Jesu li smjenili shefa policije ili zatvorili vlasnika agencije. Njesu. Jer kad idesh ronit i kad ti rechu da brod odlazi u 5, onda se trebash pobrinut da na njemu budesh u 5 a ne u 5.45.
    A kad se naljevash ko kreten onda ugrozavash sebe pa snosish odgovornost. Daleko vechu nego itko oko tebe.

    avatar

    10.02.2009. (15:21)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @pusta magla, u pravu ste, ja sam uvjerena da je Hrvatska u ovom smislu i danas jedna od najsigurnijih država za turiste, osim kad se zaigraju pa šlaufom krenu iz Makarske na Hvar ili bosi u kupaćima sa plaže na Biokovo, ali to je već pitanje njihove neinformiranosti i avanturizma. nesretnih slučajeva je uvijek bilo a i raznih budalaša, ali se o njima tada manje čulo jer su i mediji bili ograničeni. kamo sreće da pravih galebova danas ima i više, oni su po meni bili ne samo simbol Dalmacije već na neki način i jamstvo sigurnosti, ta tko je brinuo o dobrobiti češkinja i švabica nego pravi dalmatinski galeb? ;0)
    @hebe, slažem se u većem dijelu, mislim da su naši dečki postupili korektno, u okviru službe i onako kako su jedino mogli. treba stvari sagledati realno. no smatram da se u jednom dijelu moglo bolje-mislim da se zakazalo na komunikaciji sa roditeljima, tu je došlo do kratkog spoja, da ih se možda ažurnije obavještavalo o tijeku istrage, vodilo kroz postupak, pojasnilo razliku između rada australske i naše policije, da je bilo samo malo više takta i obzirnosti, vjerujem da bi dojmovi bili puno bolji.

    avatar

    10.02.2009. (19:07)    -   -   -   -  

  • hebatga

    @mod
    Upravo sam danas razgovarao sa jednom novinarkom (sa lica mjesta) pa sam je konkretno pitao da mi nabroji njene prigovore policiji. I znash na shto je zavrshilo. Na tome da su pogrijeshili shto su novinarima na pochetku "davali vijesti na kapaljku", kako ona reche. Ma majketi, novinari se osjechaju kredibilni ocijeniti shto je to "na kapaljku" kad policija radi na sluchaju gdje se radi (vech se tada pretpostavljalo) o nekom smrtnom sluchaju. Pito sam je shto ona konkretno zna o policijskim istragama a ona kaze "pa ko i svak drugi". Hebote, hochemo li mi koji spadamo u "ko i svak drugi" ocjenjivati rad o kojem nemamo pojma. Pa hajdemo onda svi u inspektore. Ili pilote.
    Btw, nachin izvjeshtavnja o tijeku istrage odredjuje onaj tko vodi istragu jer svaka (i najmanja) "greshka u koracima" moze upropastiti istragu. Nije zadatak policije da zadovoljava roditelje, novinare ili publiku nego da rijeshi sluchaj onako kako zakon nalaze a sve drugo spada u patetiku. A patetici nema mjesta kad se radi o poslu policije a posebno nechem ozbiljnom poput nechije smrti. Ovaj se hebeni svijet raskalashio do te mjere da svak smatra da ima pravo na bilo shto shto mu padne na pamet ili shto mu se u trenutku svidja a ovaj sluchaj zorno pokazuje kakav moze biti rezultat raskalashnosti.

    avatar

    11.02.2009. (09:50)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    Evo Hrvatska policija profesionalno, kratko i sažeto daje informacije o ovom slučaju. To mi se sviđa. http://slobodnadalmacija.hr/Crna-kronika/tabid/70/articleType/ArticleView/ articleId/41703/Default.aspx

    avatar

    11.02.2009. (10:29)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @hebe, u pravu si, u medijima je zavladao vampirizam koji se kao ´podrazumijeva´. e pa meni se ne podrazumijeva. svak neka radi svoj posao i nek ga radi profesionalno.
    @vrgorčanine, da, ova nesreća je gadna stvar, a jesi vidio - umalo i još jedan čovjek glavu izgubio. no hvala bogu dobro je po njega prošlo. primijetih da su istražitelji jako škrti i oprezni u izjavama, ma možda je i bolje tako. to je najbolja brana manipulacijama. kad se sjetim da su ne tako davno zaštićeni iskazi i kojekakvi bolnički nalazi direktno sa doktorskog stola neukusno završavali na Dnevniku, moram primijetiti da se to sito polako začepljuje. i neka je, bilo je i vrijeme.

    avatar

    11.02.2009. (14:43)    -   -   -   -  

  • reginaelena

    e kod mene ti je baš tu noć emitovanja bila grupa iz Du i Ivica vlasnik hostela kojeg su odmah napali da je kriv..srećom ja nemam RTL pa se nismo dodatno nervirali već smo ćaskali do sitnih sati sa društvom iako smo najavu vidjeli preko youtubea...kisssssssss

    avatar

    11.02.2009. (19:33)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @regi, niste ništa propustili, kao društvo daleko ste ljepše i pametnije potrošili večer i baš mi je zbog toga drago :0)

    avatar

    11.02.2009. (23:28)    -   -   -   -  

  • hebatga

    Davim ali bi dodao jednu o profesinalizmu. Chisto zato shto mi ide na kokota da se uvrijezilo neko mishljenje o hrvatskoj policiji kao nikakvoj koju svi papagaje do beskonachnosti.
    Da bi netko profesionalno obavljao svoj posao za to moraju postojati odredjeni uvjeti a te uvjete najcheshche definira okolina, odnosno neshto "shire" od onoga tko obavlja odredjenu duznost shto je posebno izrazeno kod rada policije. A kako to izgleda u stvarnosti bi mogla pokazati ova pricha.
    Prije par ljeta kad je vladao zakon "nultog promila" nashao sam se na jednoj vecheri s nekim lokalnim "mudonjama" koji su doshli autima, tj. vozili.
    Kad je jedan od njih naruchio 2 boce vina pito sam ga shto che nam vino kad ne smijemo piti, da bi gospoda prasla u smjeh i jedan mi reko da se ne sekiram i da ga samo nazovem na mobitel ako me zaustave kad se budem vozio doma. Iz chega je bilo jasno da on moze nazvati "nekoga gore" da se ne bi dogodilo ono shto bi po zakonu napravio "netko dolje", tj. jedan od onih "prashinara" koji su zaduzeni da provode zakon. Da se razumijemo ja sam uvjek za vino ali sam odbio piti i ochima svih ostalih ispao priglupa pizda.
    E sad, iz ovoga bi se moglo zakljuchiti kakvi su uvjeti u kojima radi hrvatska policija. Ako mene pijanog zaustavi policajac onda che netko nazvat njegovog shefa koji che mu naredit da ne poshtuje zakon. Shto che on poslushat jer nije glupi mazohist koji zeli da mu 2 mjeseca kasnije djeca budu gladna, isto onako kako che i shef njemu narediti jer ni on nije mazohist pa da mu se gubi poso. I kakav je njihov grijeh u svemu tome? To da nisu mazohisti koji su spremni stavit "muda na nakovanj" za neko usrano drushtvo u kojem narod bira i poshtuje one koji izglasavaju zakone koje sami ne poshtuju i gdje se narod divi onima koji su u moguchnosti "piti i voziti". S druge strane (u ovom konkretnom primjeru) to usrano drushtvo i njegovi "izabranici" nemaju snage suprostaviti se relativno maloj skupini shtreberskih idiota koji lijeche svoje komplekse poistovjechujuchi chashu vina (popijenu poslije ribe sa gradela) sa alkoholizmom pa je moguche da se donese potpuno debilni zakon. U skladu sa "najnovijim istrazivanjima", naravno.
    Dakle, za neprovodjenje zakona je kriv policajac koji je za neku relativno bijednu plachu na jednoj strani suochen sa "gradjaninom", tj. debilom koji se nije u stanju boriti protiv idiotskog zakona iako mu to demokratski proces omoguchava ali je spreman pljunuti na policajca a sa druge strane debilnim vlastodrshcima koji se znaju kurchit kad je u pitanju "prashinar" ali u saboru "nikom ponikoshe" kad se suoche sa nekim usranim shtreberima i babuskarama koji nemaju pametnijeg posla nego 2-deca vina ili 3-deca pive proglasiti alkoholizmom. Ne znam za vas ali da sam ja hrvatski policajac chisto bi mi se hebalo shto nekakva "zlatna mladez" gine u "zujalicama" i na "zujama", ili se drogira i utapa radi svoje raskaleshenosti jer osnovna pretpostavka profesinalno obavljene duznosti su profesionalno postavljeni uvjeti rada.
    Gdje je, btw, jedan od klasichnih dokaza poremechenosti mjerila u hrvatskom kapitalizmu chinjenica da su svi harno prihvatili zapadne standarde policijskih odrzavanja nekih "tiskovnih konferencija" a, valjda nekim chudom, nikad ne doznali da u tim zemljama odakle su doshe te konferencije policajci, recimo, imaju pravo na "subsidized housing". Ma divota, na jednoj strani chesh mi "pjevat ko grlica" i oslovljavati me sa "gospodine" ali chesh zato cijeli zivot provesti ko podstanar. A jest pogodba vrijedna poshtovanja i nechijeg elana da zashtiti one koji ga (odozgo ili odozdo) tretiraju ko imbecila.

    avatar

    12.02.2009. (07:01)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...