Komentari

knjigoljub.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • prolaznik

    moljac, si videl kak one mamlaze rudanica jebe danima?

    avatar

    06.02.2009. (14:11)    -   -   -   -  

  • elija

    Prčitala sam Elijahovustolicu i dbelo se razočarala jadnom, predvidljivom radnjom na razini najeftinijih sapunica zamaskiranom ponešto štreberskim stilom i pozivanjem na grčke tragedije. Nije mi jasno kako je taj šund svrstan u visoku književnost. Daša Drndić je naspram itekako visoka literatura, pa čak i roman Metastaze je sto puta književno kvalitetniji, dakle uvjerljiviji od Štiksovog romana koji me šokirao svojom plitkom fabulom i željom da se dodvori površnoj inozemnoj publici. Sva sreća da mu je, vidjela sam, na Modernim vremenima, Nikola petković barem poeziju svrstao tamo gdje joj je i mjesto; ima u Hrvatskoj ipak i hrabrijih kritičara koji nešto vide.

    avatar

    06.02.2009. (16:21)    -   -   -   -  

  • ###

    Iako mi je nekako očito da spadaš u nižepokrenutu kampanju "dolje fraktura!", moram priznati da se donekle slažem s tvojim argumentima. jedino što me malo smeta kod tebe, a smetalo me i u navedenoj recenziji nikole petkovića, je ta agresivnost u nastupu i stavovima. čemu tako cipelariti, i to anonimno, čovjeka koji je napisao možda ne genijalnu, ali solidnu knjigu, ako ne iz neke osobne frustracije?

    avatar

    06.02.2009. (21:48)    -   -   -   -  

  • dana

    gay lobi protiv frakture!!! :):)
    jedva čekam nastavak!

    jel netko skužio kako se otvara ona stranica o knjigama na vjesniku, valjda je trebala biti danas?

    avatar

    06.02.2009. (22:30)    -   -   -   -  

  • elija

    Kako sam to molim lijepo protiv Frakture ako sam pohvalila itekako Dašu Drndić koja je također autorica iz Frakture. Ona mi je za današnja vremena itekako književno dobra, dok sam se sa Štiksovim romanom iskreno šokirala, kakva užasna predvidljiva fabula, kakav štreberski stil, još ne mogu doći k sebi da neki pošteni kritičar nije doslovno masakrirao tu knjigu, kao što se hrabri moljac usudio rakrinkati Metastaze koje su mi i takve ipak sto puta bolje od te užasne stolice. Nikog ne želim cipelariti, imam pravo valjda izraziti svoje mišljenje!

    avatar

    06.02.2009. (23:44)    -   -   -   -  

  • rohatinski

    elija

    Nemrem belivit, predvidljiva fabula, streberski stil, a ni sebi nemres doci, da nisam fin rekel bi ti da se upucas, al necu ovaj put!

    Kad drugi puta naletis na tako "losu" knjigu, da ne kazem odvratnu, predvidljivu i bezveznu, nakon 50 stranica skuzis da ti nejde, nakon 100 si na apaurinima, ne dozvoli vise da se patis sa svih 300 i kusur, lose utjece na zivceke..!!

    avatar

    07.02.2009. (00:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...