Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Danko

    Lijepa priča Vanja!:)
    Tužno je da je došlo do betonizacije, odnosno opločavanja potoka. Obično se pri takvim zahvatima koriste ploče sa rupom, tako da potok ipak zadrži malo svoje prirodnosti i kontakta sa podlogom. Kruti otpad čak ne mora ni biti loš jer povećava raznolikost staništa za živi svijet u kanaliziranom potoku, stvara ujezerene dijelove, mjesto gdje se može nakupiti sediment... Mogli bi reći da je ipak to gradski potok, pa je uredu, no to se događa posvuda diljem Hrvatske, kao da je beton nešto što se dijeli. U razvijenim zemljama popularna je restoracija potoka i rijeka - vađenje upravo ovakvih betonskih podloga i uređenje prirodnijih, vijugavih potoka i rijeka :)

    avatar

    29.01.2009. (11:02)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Istina, Danko, u Grazu sam vidio prije nekoliko mjeseci lijep primjer potoka koji nije tako zabetoniran, već je ograđen na prirodniji način (drvene oplate, nasipi), a i dno je više-manje ostavljeno prirodno ... nadam se da će to jednom doći i kod nas, jer je ugođaj posve drukčiji.

    avatar

    29.01.2009. (13:56)    -   -   -   -  

  • agramerka

    evo baš malo istražujem zagrebačke potoke, pa naletih na tvoj blog! odlična ti je reportaža, nagnala me da se i ja uputim u šetnju duž toka Velikog potoka :) kad se ovaj snijeg otopi, naravno...

    avatar

    23.12.2009. (22:36)    -   -   -   -  

  • Željko Novinc

    Poštovani,

    već par godina borimo se za to da se ovaj dio grada konačno dovede u pravo stanje. Slali smo Peticiju građana na 5 najvažnijih adresa u Zagrebu zbog našeg asfalta koji su nam uzeli u ulicama: Vaupotićeva, 1. i 2. Belčina, Put k mlinu, i neizvjesno je kad ćemo ga dobiti natrag, mada su sve komunalne intervencije obavljene (kanalizacija, plin, ...). To spada u malene radove, pa se nadamo da ćemo do kraja ove godine dobiti asfalt. To je i Gradonačelnik obećavao u više navrata, pa i pismeno. Živi bili pa vidjeli, ali da će to nakon dovršenja svih radova oko Velikog potoka biti jedan od najljepših dijelova Zagreba, to je neupitno.
    Željko Novinc

    avatar

    13.10.2010. (09:08)    -   -   -   -  

  • Branko Kunović

    Jučer sam biciklom krenuo uz potok Črnomerec od Remize pa uzvodno.........FENOMENALNA vožnja i preporučam svakome da je odvozi.....A o mmiru,tišini i prirodi su riječi suvišne........Došli smo do retencije a dalje do dvorca u Mikulićima i nezaboravno spuštanje niz Mikuliće oko 60 km/h......Ludilo.......Jedva čekam opet ponoviti............Slike su na mojem fb-u a iduća vožnja mi je uz potok Kustošak uzvodno!

    avatar

    15.10.2017. (17:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...