Komentari

protivnasilja.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • traženje sebe

    ovo mi se svida...fino objasnjeno s primjerima..
    mislim da u svakoj knjizi bilo koje tematike su primjeri kako nesto napraviti najbitniji

    avatar

    31.01.2009. (12:40)    -   -   -   -  

  • iBloger

    Kad ce moj? :D
    Ima raznih nacina, makar si razmisljam, djecu se slobodno po turu udari jednom lagano, sam da se malo preplasi, ali ne da mu krenu suze. Neznam. Nemam djete. Budem i ja valjda imao jedno, pa ću moći biti ravnopravan sa blogerima :) Nadam se da ću imat jedno, ili više još bolje :)

    Pozdrav

    avatar

    31.01.2009. (13:12)    -   -   -   -  

  • Sadako blog...

    super savjeti...btw..posjeti naš blog..radi se o projektu o knjizi sadako hoće živjeti i temama vezanim za nj.

    avatar

    31.01.2009. (17:31)    -   -   -   -  

  • nervozni

    "Ima raznih nacina, makar si razmisljam, djecu se slobodno po turu udari jednom lagano, sam da se malo preplasi, ali ne da mu krenu suze."

    Ne znam što si htjela/htio zapravo reći, al moram ti odati priznanje na neobično glupoj i zastrašujućoj rečenici. Ona zvuči kao iz priručnika za čuvare na dječjem odjelu u Auschwitzu.

    Naime, cilj je da dijete razmisli o postupku, a ne da se preplaši.

    avatar

    31.01.2009. (17:31)    -   -   -   -  

  • alkion

    Je, naravno sve je ovo sjajno i bajno. Sve ovo polučuje rezultate, ali mene osobno daleko više interesira način kako promjeniti sadašnje stanje, kako situaciju koja je trenutna barem koliko toliko dovesti u željenu. Jer situacija je zapravo ovakva: http://blogging.blog.hr/2009/01/1625888038/ukinimo-skole.html (posjetite ovu stranicu i iz prve ruke saznajte stanje). Idealno, naravno neće biti nikada, ali...

    avatar

    31.01.2009. (18:19)    -   -   -   -  

  • lion queen

    odličan post. puno hvala. ovih dana to proučavam i čitanjem ovog posta sam ponovila gotovo sve. drago mi je što sam naišla na stvari koje sam uspješno primjenjivala na svojoj djeci iako u to vrijeme nisam imala teoretsku podlogu.
    primjer: kad mi je kćer nervozno plakala kad je nešto htjela, rekla sam joj da je ne razumijem jer plače, neka prestane plakati, pa ću je onda sigurno razumjeti. to bih ponavljala, sve dok ona nije prestala plakati i sasvim razumljivim glasom mi rekla što je htjela. naravno da sam ja razumjela što ona hoće i kroz plač, ali sam se pravila da ne razumijem, a ona je bila uvjerena da ne razumijem, pa je popustila, prestala plakati i sve je bilo ok. nakon nekog vremena nije više ni pokušavala kroz plač nešto reći.
    drugi primjer: preusmjeravanje pozornosti - kad je gnjavila oko nečega, ja bih odglumljeno-iznenađeno pogledala kroz prozor i čudila se tome što vidim. naravno, radoznala, kakva je bila, odmah bi prestala gnjaviti i dojurila do prozora vidjeti što se zbiva vani. u međuvremenu je zaboravila oko čega je gnjavila :):) pa smo zajedno promatrale događaje vani :):)

    avatar

    31.01.2009. (19:26)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    dillusion - malo strpljenja molim :))))). imamo dosta tekstova koji cekaju na objavljivanje a pripremljeni su puno ranije. osim toga, saljem ti mail u vezi teksta, trebat ce dodati neke stvari :))))

    avatar

    31.01.2009. (21:45)    -   -   -   -  

  • jja

    Odlican tekst, bravo Gordana! Odlican bas, idem si ga iskopirati.

    A urednicama moje cestitke sto su postavile nesto ovako divno na noge :-)

    avatar

    01.02.2009. (13:30)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    Ovo je još bolji post.

    avatar

    01.02.2009. (15:21)    -   -   -   -  

  • Kućanica u Japanu

    Dobar tekst, jako dobar! Trebalo bi ga otisnuti cijelog i koristiti kao prirucnik u odgoju. Sreca sto imamo ovaj blog pa je sve na jednom mjestu.

    avatar

    02.02.2009. (15:04)    -   -   -   -  

  • crteži, karikature i sl.

    najbolje je objasniti vlastitim primjerom, ali mnogi ne mogu biti dobar primjer,

    avatar

    02.02.2009. (21:13)    -   -   -   -  

  • Arjenda

    Dobri primjeri! Sviđa mi se taktika... Ovo ću si isprintati za buduće vrijeme, posebno mi se sviđa dio s primjerima i rješenjima. Iako, pitam se da li to stvarno "pali"... Probam jednog dana. Pohvala za pozitivan post! Jee!

    avatar

    03.02.2009. (09:32)    -   -   -   -  

  • kaos

    ovo je totalno sranje od teksta napisano od osobe koje nema problematicno dijete... a sa obzirom da su amerikanci prvi provodili ove metode njihova uspjesnost se vidi u njihovim klincima koji u osnovnoj vec ubijaju svoje prijatelje u skoli. isprobala sam sve od ovih tehnika i nista ne djeluje, razgovori, primjeri, nagrade, kazne, psiholozi, fizicko kaznjavanje, sapun u usta,.... vise nista ne preostaje i nigdje nema ideje kako se snositi sa takvom djecom

    avatar

    27.04.2013. (22:37)    -   -   -   -  

  • kaos

    da brisite komentare od ljudi kojima ne pali ova metoda.... zbilja zrelo

    avatar

    27.04.2013. (22:42)    -   -   -   -  

  • iskra

    zgrožena sam komentarom od kaosa: "fizičko kažnjavanje, sapun u usta". Kao prvo "takva djeca" se ne rađaju, nego se kao takva odgoje, kao drugo, možda bi kaos trebao posjetiti psihologa koji bi mu pomogao nositi se s dječjim problematičnim ponašanjem, tj pomoći mu da promijeni svoje problematično ponašanje. nasiljem se ništa ne postiže, eventualno dovodi socijalni radnik na vrata.

    avatar

    09.05.2013. (23:20)    -   -   -   -  

  • tuzna mama

    Dakle,ja se s iskrom ne slazem,jer mama sam 4godisnjaka i pokusala sam zaista sve,cak sam potrazila pomoc hrabrog telefona i djecjeg psihologa...sve u nadi da ce mi netko pomoci doci do mog djeteta,koje obozavam...nijedna od ovih metoda ne pali,ni skretanje pozornosti,ni pohvale,ni kazne,nista,a niti po guzi,jer mi se smijeu brk...i pretuzna sam jer vise ne znam sto bih poduzela i bojim se da njegovo lose ponasanje ne postane jos gore

    avatar

    09.12.2013. (00:43)    -   -   -   -  

  • Najsretnija beba

    Nažalost kada se reagira na nasilje nad djecom, tada je već kasno. Rješenje za izbjegavanje nasilja postoji - moguće je riješiti ispade bijesa za minutu i manje. Provodi se u praktičnim radionicama u 30 zemalja kroz jedinstvene metode "Najsretnija beba" koje je osmislio američki pedijatar dr. Harvey Karp.

    Takvu vrstu edukacije ne provodi društvo, već je odluka na pojedincima. U tom pogledu smo često vrlo lijeni i prepuštamo se instinktu koji i dovodi do fizičkog kažnjavanja. Iako to neki smatraju, ni najblaže nasilje nad djecom nije bez posljedica. Čak dok spavaju, djeca reagiraju na ljutiti govor odraslih, pa kako ne bi i na fizičko kažnjavanje?

    avatar

    19.08.2015. (21:24)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...