Komentari

protivnasilja.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • Đus

    "Društvo koje je naprednije shvaća da mu je za daljnji napredak potreban svaki njegov član, bez obzira da li imao natprosječne ili ispodprosječne sposobnosti u nekim područjima."
    ovime je sve rečeno.
    pozitivan vid ove tvrdnje je što je 100% točna, ali negativan vid ćemo primijetiti ako ju pokušamo primijeniti na naše društvo, koje je još uvijek rob modela institucionaliziranja, micanja na stranu.
    možda si možemo dopustiti da tvrdnju da smo dosegli "i" od "inkluzije".
    nastojanja poput vaših daju nemjerljivi doprinos u postizanju i ostalih slova!
    ja sam uvjeren da ćemo jednog dana uspjeti, svi zajedno!
    veliki pozdrav!

    avatar

    16.02.2009. (18:04)    -   -   -   -  

  • dolphinA

    Apsolutno sam za inkluziju i mislim da treba sve napraviti da bi se osobe s invaliditetom uključile u cijelu našus svakodnevnicu.
    Ima jedna stvar koju sam primjećivala po Hrvatskoj kao lošu, a to je da su pristupi (na pločnik, negdje gdje su stepenice...) za osobe koje ne mogu hodati jako loši. Ima mjesta gdje su napravljeni, ali to bi trebalo postojati svugdje i sigurno bi puno olakšalo život slabije pokretnim ljudima.
    To mi se u Irskoj čini dobro. Nemam nikoga nepokretnog u svojoj blizini tako da je moguće da ne vidim sve aspekte, ali vidim neke jako pozitivne strane. Npr. svi autobusi u Dublinu imaju posebnu stolicu za slabije pokretne vrlo blizu vratima te mjesto gdje mogu stati i invalidska i dječja kolica. Povrh toga, autobusi na ulazu imaju pokretne rampe koje se spuste tako da ljudi u invalidskim kolicima mogu ući i sami. Vidjela sam jako teške invalide koji bez pomoći i pratnje idu autobusom. To mi se čini kao nešto u što bi bilo jako vrijedno investirati u Hrvatskoj. Vjerujem da takva jedna 'sitnica' kao što je samostalna vožnja autobusom, a koju mi pokretni podrazumijevamo, puno doprinese kvaliteti života.

    avatar

    17.02.2009. (00:14)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...