Komentari

uskoplje.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • bb

    Eto vam prilika. Latite se motike i nekukajte vise kako nema posla.

    avatar

    22.01.2009. (04:28)    -   -   -   -  

  • voda

    sta ce nam maline take stvari sto ste nam ujebali trnovacu pa borac pa jasu zasto se za to niste borili sada sirotnji to nudite dubrad jedna.samo stolice mijenjate da vam je guzici mekse.

    avatar

    22.01.2009. (11:09)    -   -   -   -  

  • voda

    ovi lopvi su naj veci u opcni ujebali ste sve sto je valjalo u gradu mogli smo svi u gradu raditi kolko je firmi bilo.

    avatar

    22.01.2009. (11:11)    -   -   -   -  

  • mmmmmmmmmm

    voda ti si iskompleksiran bolesnik kretenu jedan

    avatar

    22.01.2009. (13:42)    -   -   -   -  

  • bistricka

    Voda je upravu

    avatar

    22.01.2009. (16:33)    -   -   -   -  

  • voda

    to ti je mama.mmmmmmm

    avatar

    22.01.2009. (16:46)    -   -   -   -  

  • voda

    mogo bi ti nastimati da te mama ljubi u hladno celoto je za mmmmm

    avatar

    22.01.2009. (16:48)    -   -   -   -  

  • .....

    stvarno ste ..... kao što reće onaj splićo.

    avatar

    22.01.2009. (17:48)    -   -   -   -  

  • sss

    bistricko di se gasis

    avatar

    22.01.2009. (18:14)    -   -   -   -  

  • krupa

    Bistričko susjedo iz koje si bistrice gornje ili donje ?

    avatar

    22.01.2009. (18:53)    -   -   -   -  

  • dzodzo.

    Djavlija posla.bolje je saditi tikve jer ko s djavlem tikve sadi i o glavu mu pucaju

    avatar

    22.01.2009. (19:15)    -   -   -   -  

  • đuro legenda

    Poklon knjiga: Muzički život Gornjeg Vakufa između dva rata od 1945 - 1992
    Utorak, 20 Januar 2009
    Kada se čovjek odluči da piše ovakvu temu, onda mu za to treba puno materijala: dokumenata, slika i živih izvora, što sam ja djelimično imao. Najznačajniji izvori su mi bile slike i sjećanja onih osoba koje su u to vrijeme bili aktivni u radu ili bili prisutni tim aktivnostima. Nažalost, nisam imao nikakvih zvaničnih dokumenata osim nekih priznanja.



    PIŠE: ĐURO HRČAN

    Ja sam u Gornji Vakuf stigao 1.marta 1955. godine, pa sam tada imao priliku da se upoznam sa kulturnim životom ovog malog grada.Iz toga vremena sam koristio kazivanja ljudi koji su se bavili muzikom ili radili u kulturnim institucijama,te nešto starih slika koje sam dobio od gospodina Akifa Agića koji se bavio sakupljanjem starih slika te je napravio kalendar od tih slika kao i izložbu slika.


    Poslije Drugog svjetskog rata u Gornjem Vakufu kulturno zabavni život se odvijao kroz rad u KUD ''Mladost'', koji je u svojim sekcijama okupljao mlade i stare članove i njegovao tradiciju kulture ovoga kraja. U svojim sekcijama su okupljali članove dramske, folklorne i tamburaške zaljubljenike zainteresovane za kulturni rad.Sve ovo je nastavak prijeratnih aktivnosti.Naime prije Drugog svjetskog rata, imam saznanja, da je u Gornjem Vakufu djelovala limena glazba i tamburaši kao i gudački sastav koji je osnovao jedan Čeh.

    Poslije rata se nije mogla zamisliti bilo koja kulturna manifestacija ili igranka bez tamburaša koji su na svojim nastupima izvodili narodnu i plesnu muziku.Do izgradnje Doma kulture sva kulturna djelatnost se odvijala u bivšem Hr-vatskom domu, baraci koja se nalazila u crkvenom dvorištu.

    Za Novu 1954.godinu otvoren je novi Dom kulture u centru grada.Dom je imao salu sa dvjesta stolica koje su bile pokretne.Ispred pozornice je bio ograđen prostor za muziku ,koji moram priznati da nikad nije bio u funkciji.Kada bi se tu organizovale igranke, a to je bilo skoro svake subote,onda bi se stolice stavile do zida, mladi bi plesali a posmatrači sjedili, to su obično blli stariji i oni koji nisu znali plesati.Moram reći da su u početku jedino plesali Hrvati a tek kasnije se uključili Muslimani a Muslimanke mnogo kasnije.Sala se koristila i za sportske aktivnosti.U sali su vježbali i članovi DTV ''Partizana'' ,sklonile bi se stolice i iznošene su sprave koje su bile iza pozornice.Osim glavne sale bile su na spratu s jedne strane kafana sa posebnom prostorijom za bife koja se zvala simbolično ''Kulturno'',sa druge strane je bila sala za biblioteku koja je služila za probe sekcija folklora,drame i tamburaša.Kasnije je ovaj prostor postao prava Gradska biblioteka,koju je pokrenuo cijenjeni građanin Gornjeg Vakufa, Haračić Hajrudin.

    Između oba ova prostora je bila kino aparatura.U '' Kulturnom'' su se sastajali najčešće svi prosvjetni i kulturni radnici.Nakon fajronta bi se sa Gekom sastajali tamburaši i vježbali u manjoj prostoriji.Iz vremena rada kafane ostala je anegdota .U kafani je bilo zabranjeno točenje.alkohola,ali je Geko doskočio zabrani,onima koji bi naručili čaj s rumom davao je rum s čajem.On je točio rum u šolju za čaj a čaj sipao u čašicu za rum.Tako bi zadovoljio one koji su voljeli čašicu više.

    CJELOKUPNU KNJIGU PROČITAJTE KLIKOM OVDJE.

    (GORNJIVAKUF.ORG)

    avatar

    22.01.2009. (23:11)    -   -   -   -  

  • stari

    SVAKA CHAST LEGENDI G.VAKUFA -USKOPLJA .NEKA SU MU LAHKI DANI MIROVINE.TO JE CHOVIJEK KOJI JE DAO I SEBE I ZDRAVLJE I UMMM DA BI NAMA BILO LAKSHE.VELIKO HVALA CHIKA DJURO,NADAM SE DA CHE MNOGI PREPOZNATI SVE STO SI NAM DAO .SVIMA !!!!! A SAD SMO ONO STO JESMO!!!????? NACIONALISTI!!!! neka nam svima dragi bog pomogNe da nadzemo pravi put .ZIVJELI I SPAVAJT MIRNO SKOPLJACI.

    avatar

    23.01.2009. (05:30)    -   -   -   -  

  • V.S.

    Prije rata Ceh a poslije Slovak dije nasa pamet?

    avatar

    23.01.2009. (15:16)    -   -   -   -  

  • bistricka

    Za Krupu ja sam sa sredine.

    avatar

    23.01.2009. (18:03)    -   -   -   -  

  • anonimac-"Kučo"

    Uskopljani moji
    Držite se vi ŠLJIVE i KUPUSA
    ŠLJIVA za rakiju
    KUPUS za rasol
    Nakon dobre večernje rakije i jutarnjeg rasola nema glavobolje
    USKOPLJANI MA GDJE BILI L A K U N O Ć

    avatar

    25.01.2009. (22:39)    -   -   -   -  

  • međugorski glas

    Dodatak uz prethodna tri posta
    Dragi čitatelji prethodnih triju postova, u kojima je objavljen razgovor s fra Petrom Ljubičićem, a koji ste ozbiljno uzeli sve ono što je govorio o svojoj ulozi u nastupajućim zbivanjima, osjećam se dužnim napisati još nekoliko rečenica vezanih za tekst i vaše komentare.
    Kao što i sami možete dobro izračunati, fra Petar je ušao u šezdeset treću godinu, a uz pretpostavku da će doživjeti stotu, što je rijetkost, onda mu ostaje još trideset sedam godina zemaljskog života. Usto ne znamo kojim će se tempom i u kojem vremenskom razmaku objavljivati međugorske tajne, koliko će godina trebati od prvog do posljednjeg događanja.
    Sudeći po Gospinim riječima, na Zemlji će nastupiti trenutak u kojem će se u izravnom srazu naći plan kneza propasti i Veliki Božji plan. Da bismo pripomogli i ublažili nadolazeće poteškoće, od nas se traži da se vratimo Stvoritelju naših duša, da se molitvom i odricanjem žrtvujemo za spas svijeta, da se priklonimo Isusovu nauku i oživotvorujemo njezine poruke. Upućuje nas na življenje u miru i ljubavi, na praštanje i sebedarje, hrabri nas i učvršćuje u snazi vjere, neprestano govoreći da se nemamo čega plašiti ako živimo u milosti Božjoj, ako ne kršimo njegove zapovijedi. Obasipa nas Majčinskom nježnošću, ovija nas brižnošću i toplinom, krijepi nas čistoćom svoga Bezgrješnog Srca. Njezina dugogodišnja neumornost i preklinjanje i gluhima bi probile uši, a napadnost i izokrenutost svega što se događa u svijetu, već odavno su nam svima trebale otvoriti zaslijepljene oči. Ali, eto, kao što kaže Gospa, tvrda su srca naša, ranjena i navezana i ne mogu se odlučiti za mir i dobro, ne mogu osjetiti velikodušnost milosrđa što se kao slap svjetlosti izlijeva u našu tamu.
    U svakom slušaju, preokret se neće dogoditi dok se konačno ne proglasi Peta i zadnje marijanske dogme, koja je biser na punine objave, svega onoga što nam je u dugoj povijesti Kristove Crkve prišapnuo Duh Sveti. Istinu koja je već u vječnosti zapisana, treba potvrditi Crkva i omogućiti Majci da izvrši ono što joj je od Boga obećano već u Knjizi postanka, a potvrđeno u Otkrivenju. Svevišnji očekuje našu suradnju, priznanje i potvrdu svega onoga što je mala i ponizna službenica Marija od neba već dobila po Sinovim zaslugama, od bezgrješnog začeća do suotkupiteljske, posredničke i zagovorničke uloge. „Još vam mnogo imam kazati, ali sada ne možete nositi. No kada dođe on-Duh Istine-upućivat će vas u svu istinu; jer neće govoriti sam od sebe, nego će govoriti što čuje i navješćivat će vam ono što dolazi (Iv 16, 12-13).“
    Ako u svjetlu nebeske objave pogledamo tri najznačajnija Gospina ukazanja u prošlom stoljeću, fatimska u kojima se Gospa javlja kao navjestiteljica onoga što dolazi, garabanalska, u kojima se predstavlja kao prijateljica i zaštitnica, te međugorska u kojima se jasno nazrijeva da je ona provoditeljice i izvršiteljice Velikog Božjeg plana, onda nas samo tvrdoća srdaca i sumnjičavost, koja je brana protoku žive vode, mogu odvratiti i pokolebati u prihvaćanju milina koje se prosipaju iz srca One koja je puna milosti.

    avatar

    26.01.2009. (17:29)    -   -   -   -  

  • međugorski glas

    Poruka, 25. siječnja 2009.

    “Draga djeco! I danas vas pozivam na molitvu. Neka vam molitva bude kao sjeme koje ćete staviti u moje srce, koje ću ja predati za vas mome sinu Isusu za spas vaših duša. Želim dječice, da se svaki od vas zaljubi u vječni život koji je vaša budućnost i da vam sve zemaljske stvari budu pomoć kako biste se približili Bogu Stvoritelju. Ja sam s vama ovoliko dugo jer ste na krivom putu. Samo uz moju pomoć dječice otvorit ćete oči. Puno je onih koji živeći moje poruke shvaćaju da su na putu svetosti prema vječnosti. Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.”

    avatar

    26.01.2009. (17:40)    -   -   -   -  

  • bb

    VJERA U BOGA, MOLITVA I LJUBAV PREMA JEDNIM DRUGIMA CE NAS JEDINO SPASITI

    avatar

    27.01.2009. (07:41)    -   -   -   -  

  • Kris@76

    oce,oce od cega,od lopovluka,kriminala od cega,nas moze spasit atomska bomba

    avatar

    27.01.2009. (20:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...