Komentari

bosanskinovi.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • ...

    Svake godine Novljani ,ti vrijedni Krajisnici se okupljaju u St.Louisu a ove godine po treci put za redom.Zajednica Novljana iz St.Louisa poziva sve Novljane a i prijatelje naseg stoljetnog grada da se 23 maja 2009 okupe u Ceskoj dvorani na adresi 4690 Lansdowne St Louis MO63116 i da uz ,folklor i muziku koju je pripremio Alen sa gostima ,daju ucese u promociji knjige Bosanski Novi u Nasim Srcima.
    Koa pocasni gosti na tradicionalnom okupljanu ce biti :
    * Joan Barry State Senator,
    * Bob Burns director kancelarije senatora Claire McCaskill
    * predstavnici udruzenja Bosnjaka u St.Louisu.
    Drugog dana druzenja 24 maja se nastavlja na pikniku u parku Armold gdje ce se sluziti hrana i pice .Rijec autora knjige Bosanski Novi u Nasim Srcima A.Milicevica:

    “Velika je vrijednost ove i svake druge knjige da ona čuva od memoricidnog uništenja izvornu toponimiju našega zavičaja, jer je ona već dugo na meti velikosrpske netolerancije. Tako su SANU i SPC prije gotovo stotinu godina dale direktivu da se u njihovim izdanjima sva toponimija srbizira kao i druga terminologija, čak i na udaljenim hrvatskim otocima (za njih su to ostrva!) pa su čak i sva prezimena morala dobiti «srpski» sufiks –ić ili –ović ! Zbog toga su na vojno-topografskim kartama iz 1984. godine naprasno nestali mnogi muslimanski i katolički toponimi kao Tekija, Križ, Džamište, Urije, Općine i drugi. Mora se jasno reći da je to memoricid, jer u historijskoj nauci nema mjesta eufemizmima kao načinu obmanjivanja čitatelja, kao što je slučaj s nazivom «Republika srpska» za pučističku okupaciju naše zavičajne regije, jer taj pojam «Srpska» nema nikakvo historiografsko opravdanje, a časni pojam «republika» koja još od francuske revolucije 1789. ima tri načela – Liberte, Fraternite, Egalite, sasvim je suprotan pučističkoj diktaturi, jer počiva na jednakosti, slobodi i bratstvu svih njenih građana, a ne na apartheidu i eliminaciji nesrpskih građana.”

    Vise o tome mozete naci u nasoj knjizi koju mozete kupiti po cijeni od $25 .Za sve informacije mozete se obratiti na ove telefone 314 -749-o478, 314-229-3888, 314-922-6039

    avatar

    30.04.2009. (02:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...