meko je za dizana tijesta :), tak bar ide po pe-esu još kad bi znao strojček sam one pletenice, ružice, "turske glave" i ostala čudesa isplesti.. bio bi idealan za Dane kruha. Mislim da su te akrobacije koje se očekuju od majki i djece povodom dana kruha pretjerane. bar kod nas. Na koncu, gleda se estetika, ko je bolje smotao neku pletenicu, srce, ptičicu, sto čudesa, i odosmo sa obilježavanjem dana kruha u neočekivanom smjeru.. opet je neka tekma, a osnovna je bit naučiti djecu da se s brašnom, kvascem, vodom i solju može napraviti kruh (naš svagdašnji).
14.01.2009. (11:28)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
hehehe, draga, potpuno te razumijem...:))) znam se igrati sa pekačem.. čak sam i sa sjemenkama probao (iako takav kruh baš hm...ne preferiram), ali nekako, kad "sam" napraviš... baš si faca:) i, jedeš domaći kruh:) a najbolje mi je, kad me u nedjelju ujutro, dočeka topli kruh (savladao sam i tajmer hihi) mmm dobar ti tek:))) lijep ti pozdrav ostavljam:)
14.01.2009. (21:12)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Prekrasno izgleda. Ja sam jednom probala u pećnici i stavila sam u jednu sasvim malu posudicu - to je bilo za probu...ispao je predivno od prve, ali kad sam to htjela ponoviti, nije više bio dobar - bila je ono početnička sreća. Poslije više nikad nisam ni probala niti neću...Uz pekarnu na svakih sto metara ne bi mi više palo napamet... U slast vam domaći kruh! Pusa,,,))))))))
15.01.2009. (12:13)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dva
meko je za dizana tijesta :), tak bar ide po pe-esu
još kad bi znao strojček sam one pletenice, ružice, "turske glave" i ostala čudesa isplesti.. bio bi idealan za Dane kruha. Mislim da su te akrobacije koje se očekuju od majki i djece povodom dana kruha pretjerane. bar kod nas. Na koncu, gleda se estetika, ko je bolje smotao neku pletenicu, srce, ptičicu, sto čudesa, i odosmo sa obilježavanjem dana kruha u neočekivanom smjeru.. opet je neka tekma, a osnovna je bit naučiti djecu da se s brašnom, kvascem, vodom i solju može napraviti kruh (naš svagdašnji).
14.01.2009. (11:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
GAJINE GLUPOSTI
o kruhu nemam pojma, znam otprilike, to sve moji doma naprave...ja samo jedem...hehehe
14.01.2009. (15:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dipl. kucanica
nek ti sad imas asa u rukavu.. meni nekako kruh ispadne, ali bas ne bih mogla ove akrobacije sto dva veli izvesti.. to onda nije jestivo..
14.01.2009. (17:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Rib@rnica
Meni dosta dobro ispadne kruh kad ga pečem....znam samo da što više mjesiš to je mekši...pusa...
14.01.2009. (18:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Tedica
ej, jel dobiš s tim čudom upute? :D
14.01.2009. (19:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pjesma o jednoj mladosti
@Tedica - jašta. A mjere su u stilu - 605 g brašna, 330 ml tekućine i slično, pa se zabavljaš s raznoraznim mjericama... :)
14.01.2009. (19:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
smotani
hehehe, draga, potpuno te razumijem...:))) znam se igrati sa pekačem.. čak sam i sa sjemenkama probao (iako takav kruh baš hm...ne preferiram), ali nekako, kad "sam" napraviš... baš si faca:) i, jedeš domaći kruh:) a najbolje mi je, kad me u nedjelju ujutro, dočeka topli kruh (savladao sam i tajmer hihi) mmm
dobar ti tek:)))
lijep ti pozdrav ostavljam:)
14.01.2009. (21:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
seoska idila
probaj s pola pola. i puuno soli! i malo premaži prije pečenja s uljem... a možda je pećnica preslaba
14.01.2009. (21:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
seoska idila
i da puta se diže!!
14.01.2009. (21:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
domace je domace..
15.01.2009. (10:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dordora2
Prekrasno izgleda.
Ja sam jednom probala u pećnici i stavila sam u jednu sasvim malu posudicu - to je bilo za probu...ispao je predivno od prve, ali kad sam to htjela ponoviti, nije više bio dobar - bila je ono početnička sreća. Poslije više nikad nisam ni probala niti neću...Uz pekarnu na svakih sto metara ne bi mi više palo napamet...
U slast vam domaći kruh!
Pusa,,,))))))))
15.01.2009. (12:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
bajkoviti snovi
Ah...pokušavala sam i ja to, davno, i onda sam digla ruke...
15.01.2009. (17:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...