ADe Gurmana - i ja svaki dan učim nešto novo. Što sam starija - vidim koliko malo znam:(
mamajac: druž (-enje) + (grož-) đice = družđice:DDDDDDDDDDD Nije mi to palo na pamet:))))))))))))) Ali zvuči kao dobra tema za "ajme, koliko nas je":DDDDDDDD U kolovozu, kad će biti godišnjica "ajme, koliko nas je", možemo smisliti prigodni, službeni kolač pod nazivom "družđice":DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD (iako ima i onih, poput mene, koji ne vole grožđice:)
13.01.2009. (16:53)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Andrea
Ni ja nisam luda za grožđicama! ;) Nisam prije čula za ovo, iskreno da ti kažem uopće si nemogu predočit okus gotovog proizvoda. Vjerujem ti na rječ da je fino, a u ostalom volim vrhnje. :) Slabo ja poznajem običaje i prehranu Sesvetskog prigorja tako da mi je baš drago da si ovo podjelila s nama. :)
13.01.2009. (17:22)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Andrea - jasno mi je da je teško zamisliti okus toga:) Dok sam se spremala pisati post konzultirala sam se s ukućanima što i kako da uopće napišem. A oko jedne stvari se nismo ni do danas složili; kaže li se "drožđice" ili "droždžice". Meni se više sviđa ova varijanta s "đ" pa se zato toga držim. Veli - evo, kod mene za promjenu, nešto tradicionalno iz mog kraja, do sada nisam pisala takve postove, ali evo... :) Delicios for kids - drago mi je da se iz mojih postova nešto može i naučiti:)
15.01.2009. (12:39)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
monsoon
ovo je bas zanimljivo. nikad nisam cula za druzdice. znas da si me zaintrigirala i prvom prilikom cu ovo pokusati napraviti. zivo me zanima okus.:) javljam dojmove.
26.01.2009. (22:27)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Veseli ova promocija autohtonih zagorskih/prigorskih/podravskih starih jela. Iako je njihova priprema uglavnom dugotrajnija od pripreme današnjih jela tipa "2 žlice Vegete", neuporedivo su kvalitetnija i ukusnija. napomena: vjerujem da su ipak družđice, mekano, nježno, zagorski :)
15.02.2010. (16:58)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sad sam vidjela ovu Vašu napomenu : "Iako u novije vrijeme sam čula da neki danas peku te družđice i dubokoj posudi u pećnici ..."
Mislim da je to odlična ideja. Ja sam čak i sarmu počela tako "kuhati" u pećnici. Sve složim u veliku ovalnu posudu s poklopcem koji dobro "dihta" i stavim u pećnicu 2 sata na 180°C.
16.02.2010. (08:35)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
čovjek čovjeku vuk; ja se ne držim tradicije i uglavnom ne volim i ne pripremam tradicionalna jela; ali nekad se nešto zalomi:) Nisma probala raditi družđice u pećnici, možda jednom... Pozdrav
02.03.2010. (09:12)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ADe Gurmana
zanimljivo... naučih nešto novog!
13.01.2009. (14:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mamajac
Družđice... nikad čula, interesantan tekst.
Mene ime asocira na neki kolač sa grožđicama spremljen za neko žensko druženje :)
13.01.2009. (15:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sanela Mallory
ADe Gurmana - i ja svaki dan učim nešto novo. Što sam starija - vidim koliko malo znam:(
mamajac: druž (-enje) + (grož-) đice = družđice:DDDDDDDDDDD
Nije mi to palo na pamet:)))))))))))))
Ali zvuči kao dobra tema za "ajme, koliko nas je":DDDDDDDD
U kolovozu, kad će biti godišnjica "ajme, koliko nas je", možemo smisliti prigodni, službeni kolač pod nazivom "družđice":DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
(iako ima i onih, poput mene, koji ne vole grožđice:)
13.01.2009. (16:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Andrea
Ni ja nisam luda za grožđicama! ;)
Nisam prije čula za ovo, iskreno da ti kažem uopće si nemogu predočit okus gotovog proizvoda. Vjerujem ti na rječ da je fino, a u ostalom volim vrhnje. :)
Slabo ja poznajem običaje i prehranu Sesvetskog prigorja tako da mi je baš drago da si ovo podjelila s nama. :)
13.01.2009. (17:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Vali
Kod tebe stalno nešto što ja nikad čula nisam. Ne mogu si uopće zamisliti okus, ali baš zanimljivo zvuči!
13.01.2009. (21:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Delicios for kids
Za mene ovo nesto novo,uvek imas nesto novo!Kod tebe naucim kulinarsku lekciju!Hvala!
14.01.2009. (22:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sanela Mallory
Andrea - jasno mi je da je teško zamisliti okus toga:) Dok sam se spremala pisati post konzultirala sam se s ukućanima što i kako da uopće napišem. A oko jedne stvari se nismo ni do danas složili; kaže li se "drožđice" ili "droždžice". Meni se više sviđa ova varijanta s "đ" pa se zato toga držim.
Veli - evo, kod mene za promjenu, nešto tradicionalno iz mog kraja, do sada nisam pisala takve postove, ali evo... :)
Delicios for kids - drago mi je da se iz mojih postova nešto može i naučiti:)
15.01.2009. (12:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
monsoon
ovo je bas zanimljivo. nikad nisam cula za druzdice. znas da si me zaintrigirala i prvom prilikom cu ovo pokusati napraviti. zivo me zanima okus.:) javljam dojmove.
26.01.2009. (22:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
čovjek čovjeku vuk - pas čovjeku vjeran prijatelj
Veseli ova promocija autohtonih zagorskih/prigorskih/podravskih starih jela. Iako je njihova priprema uglavnom dugotrajnija od pripreme današnjih jela tipa "2 žlice Vegete", neuporedivo su kvalitetnija i ukusnija.
napomena: vjerujem da su ipak družđice, mekano, nježno, zagorski :)
15.02.2010. (16:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
čovjek čovjeku vuk - pas čovjeku vjeran prijatelj
Sad sam vidjela ovu Vašu napomenu :
"Iako u novije vrijeme sam čula da neki danas peku te družđice i dubokoj posudi u pećnici ..."
Mislim da je to odlična ideja. Ja sam čak i sarmu počela tako "kuhati" u pećnici.
Sve složim u veliku ovalnu posudu s poklopcem koji dobro "dihta" i stavim u pećnicu 2 sata na 180°C.
16.02.2010. (08:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sanela Mallory
čovjek čovjeku vuk; ja se ne držim tradicije i uglavnom ne volim i ne pripremam tradicionalna jela; ali nekad se nešto zalomi:)
Nisma probala raditi družđice u pećnici, možda jednom...
Pozdrav
02.03.2010. (09:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...