Komentari

uskoplje.blog.hr

Dodaj komentar (45)

Marketing


  • stari

    A Pavic polje grad. Mashallah!!!

    avatar

    13.01.2009. (13:13)    -   -   -   -  

  • HSP

    Naravno da nije prioritet. Kakve važnosti za razvoj i za povratnike ima neki sporedni put od Draževa doca do PP? Treba najprije svima obnovit kuće (a ostale su neobnovljene samo hrvatske!) ili pokrenut kakav posao. Ovde se ko fol radi i za Hrvate i za Muslimane, a to nije točno, ovaj put valja samo Dolačanima.

    avatar

    13.01.2009. (14:51)    -   -   -   -  

  • V.S.

    Stvarno glupost kodace pavicani ici u dolac na mevlud tim putem pa vidi i corav dace sluziti samo jednoj strani od doca do skole i natrag,tko zna mozda iduce godine proguraju do humca lokalni put pa pavicani mogu mirno u crkvu bez straha da im auto udari dijete.sta misli o ovoj ideji ministar crnica?

    avatar

    13.01.2009. (15:02)    -   -   -   -  

  • dolac

    isto sto i ti sto mislis
    NISTA

    avatar

    13.01.2009. (16:24)    -   -   -   -  

  • voda

    ma neka prave odnicega vrbas

    avatar

    13.01.2009. (18:03)    -   -   -   -  

  • šapina,alvir,kolak

    Koji podnaslov, wauu! Evala autore!

    avatar

    13.01.2009. (22:29)    -   -   -   -  

  • V.S.

    Dolac ako si iz doca onda znas daje eso proguro ovu pricu,sam procijeni koju svrhu ima taj put, ako ne onom stosam rekao sto imaju pavicani satim, (mevlud) vec pruzila se prilika uzimati lova na osnovu medju nacionalnih interesa a medjedi iz vana nemaju pojma dije dolac a di pavic polje , i cemu ce sluziti taj put.Hajde opet dobro sigurno ce spasiti bar necije cipele ako ne zivot mozda ija jednom prodjem njime,inshalla

    avatar

    13.01.2009. (22:48)    -   -   -   -  

  • jad i čemer

    prijatelji moji ovog sam se puta i bojao,treba malo promučkat glavom i razmislit komu taj put treba za u
    buduće, Pavićanima zasigurno ne. Mozda više Viza za Budučnost
    Zašto krase te naše Hrvate u PP kad im neki majun kulturno politički zabija nož u ledja a oni ko fol sisali motku misle da im pomažu. E nabijem ja te Hrvate na onu stvar ko im god na taj naćin pomaže.

    avatar

    13.01.2009. (22:59)    -   -   -   -  

  • 1990

    jad i čemer, moram priznat da te nisam do kraja upratio

    avatar

    13.01.2009. (23:18)    -   -   -   -  

  • dolac

    koji vam je bre
    vama nisa ne pase
    kada ste asfaltirali ricicu i paloc nije se niko bunijo
    sta fali i dolac i pp da se spoje
    i onako smo svi u istim govinima
    pamet i postovanje

    avatar

    13.01.2009. (23:55)    -   -   -   -  

  • Novotravnicanin

    Svaka cast za blog. Neka se zna da se Uskoplje i dalje zove Uskoplje i da u njemu i dalje zive Hrvati. Samo moram da priznam da sam nekako tuzan otkako sam naisao na ovaj blog. Procitao sam desetine postova i jasno se vidi da borba i dalje traje. Borba protiv onim koji su nas htjeli unistiti i protjerati s nasin ognjista. Posjetio sam i uskolje.info i gornjivakuf.org. Prosto za nepovjerovat - isti grad, a dvije potpune razlicite price. Zalosno, nista drugo no zalosno. Ovaj isti osjecaj sam imao i kada sam proslo ljeto posjetio Uskoplje. Na stranu sto je grad malen i neorganizovan, nego me nekako uvijek dirne sjecajuci ce Hrvata Uskoplja. Inace, i mi dozivljavamo slicnu sudbinu, iz susjedne opcine. Nekako smo po tom pitanju toga slicni.

    Pozdrav iz Novog Travnika...

    avatar

    14.01.2009. (00:01)    -   -   -   -  

  • Suljo

    samo nek se radi i gradi pa imat cemo !!!

    avatar

    14.01.2009. (04:38)    -   -   -   -  

  • tnt

    Pa pitajte ljude iz Sapina treba li njima,kako je tim ljudima po blatu ici.Bolje je i to da se radi nego da ministri "lopovi "sebi vile prave od ti para, bosnjacki i hrvatski.

    avatar

    14.01.2009. (10:57)    -   -   -   -  

  • dzodzo.

    neka se grade putovi i trebaju svima nekima manje nekima vise?
    Trebalo bi iznalaziti sredstva za put preko Bistrice do N.Travnika "to je nasa meta izgraditi i taj put jos ovoga ljeta".

    avatar

    14.01.2009. (16:31)    -   -   -   -  

  • bebica

    A zašto nitko ne osposobi barem 2 učionice i zaposli barem 2 učiteljice za hrvatsku djecu sa Paić Polja,Ričice i Humca,bar do 4.razreda.O tome niko nikad ni "mujs".Sramota da nam djeca moraju klapat na Trnovaču a kat škole zjapi prazan.Kakvi lijevi putevi od 50 000km!!!?????

    avatar

    14.01.2009. (21:25)    -   -   -   -  

  • čoban

    Jeli to asfaltirat put da mogu dolačani lakše ovce pritravat u Ričićko polje,da ne idu po makadamu????

    avatar

    14.01.2009. (21:34)    -   -   -   -  

  • bugojno

    wwhttp://w.youtube.com/watch?v=llbno9U9eE8

    BUGOJANSKI ZLOČIN 60 min

    avatar

    14.01.2009. (22:20)    -   -   -   -  

  • međugorje

    Tajne koje će se saznati iz Međugorja
    Svi vidioci iz Međugorja znaju 10 tajni, a vidjelica Mirjana i u tome ima posebnu ulogu. Tajne znaju svi vidioci, no samo Mirjana ima pergament (riječ je zapravo o materijalu nepoznata sastava) na kojemu su tajne zapisane. Kad će tajne biti objavljene svijetu, ne zna nitko osim vidjelaca. No zna se tko će ih objaviti. Učinit će to, prema Mirjaninu odabiru, fra Petar Ljubičić.a te tajne vidjelica Mirjana piše na papir nepoznata podrijetla. Papir se ne pokazuje nikome još, i te tajne će po Mirjaninom odabiru tri dana prije konačne objave navijestiti fra Petar Ljubičić. Svećenik će tajne objaviti tri dana prije nego što se dogodi to na što se svaka od njih odnosi. Zasad je najintrigantnija treća tajna, odnosno tajna velikog znaka. Ona se odnosi na znak koji će Gospa ostaviti kako bi se potvrdila vjerodostojnost njezina ukazanja. Znak će biti vidljiv, trajan i neuništiv.

    avatar

    14.01.2009. (23:31)    -   -   -   -  

  • Uskopljani ma gdje bili

    Kučo, laku noć!

    avatar

    14.01.2009. (23:36)    -   -   -   -  

  • fra petar ljubičić i gosp

    Božje darivanje: Pretvorba zemaljskog u nebesko

    Priča se da će svaki vidjelac i vidjelica izabrati po jednog svećenika koji će svijetu objavljivati tajne kad za njih dođe vrijeme. Vama je tu ulogu već namijenila vidjelica Mirjana Dragićević-Soldo. Kada i kako se to dogodilo?

    Htio bih odmah, na početku odgovora na ovo pitanje, pripomenuti da ništa ne znam o objaviteljima tajni ostalih vidjelaca. Ne znam jesu li se Ivanka i Jakov već odlučili za nekoga tko će objavljivati njihove tajne, a ako je riječ o istim tajnama koje je već primila Mirjana, onda im, možda, i ne trebaju objavitelji.
    Inače, vidioce sam upoznao i prije moga službovanja u Međugorju. Kao što sam već u ovom razgovoru pripomenuo, u Međugorje sam otišao trećega dana Gospina ukazanja, a poslije toga često navraćao u svetište, ispovijedao i pomagao subraći. Tamo sam prvi put susreo i Mirjanu.
    Već u ljeto 1982. godine od drugih sam čuo da je ona odlučila da ja budem objavitelj tajni koje će joj Gospa povjeriti. Tada te riječi nisam uzimao ozbiljno jer sam mislio da je Mirjana možda u šali nekome takvo što ispričala. Nerijetko i sami hodočasnici postavljaju čudna i smiješna pitanja, pa im i vidioci ponekad znaju odgovoriti istom mjerom.
    No, nedugo nakon toga, pošto je na sam Božić 1982. godine od Gospe dobila posljednju desetu tajnu, obratila mi se i upitala me bi li želio, kad za to dođe vrijeme, biti posrednik koji će svijetu objavljivati tajne koje je njoj Gospa najavila i povjerila. Iako sam, kao što rekoh, već prije o tome od drugih osoba nešto načuo, bio sam zatečen. Zar baš meni da se smiluje nebo, da mene izabere? Čime sam ja to zaslužio? U prvom trenutku nisam se ni snašao, gotovo sam zanijemio. Zatim sam upitao, više samoga sebe nego vidjelicu: „A kad će to biti? Valjda neću tajne objavljivati s onoga svijeta?! „Bit ćeš još na ovome svijetu, fra Petre!“, odgovorila je Mirjana. Odmah sam se primirio, u sebi pomolio, sjetio se blagovijesnog Marijina odgovora arkanđelu Gabrijelu, te srcem prozborio: Bože, ako je od tebe, prihvaćam. Prožela me je nesvakidašnja tišina i zapljusnuo radostan osjećaj. Naravno, prihvatio sam.

    Što znate o tajnama?

    Oni koji prate međugorska zbivanja znaju da su vidioci već odavno obavijestili javnost da će svatko od njih dobiti po deset tajni. Ipak ću još jednom ponoviti da su Ivanki, Mirjani i Jakovu završila svakodnevna ukazanja i svatko je od njih primio po deset tajni, dakle sve, a Ivanu, Vicki i Mariji Gospa se još uvijek svakodnevno ukazuje i oni su do sada primili po devet tajni. Sami vidioci o tome međusobno ne razgovaraju, pa se ne zna je li Gospa svakom od njih objavila iste ili različite tajne. Za sada se jedino zna da imaju jednu zajedničku tajnu, a to je znak koji će se pojaviti na Brdu ukazanja. Možda međugorski vidioci, kao ni oni u Fatimi, nisu do kraja shvatili značenje viđenja. Također ne znam hoće li to biti samo tužni događaji, ali predmijevam da je tako, pogotovu kad je riječ o Mirjaninim tajnama. Naime, Gospa je Mirjanu nakon prestanka redovitih ukazanja punu godinu dana pripremala i objašnjavala joj kako trebaju biti objavljene tajne. Željela je da na pojedinim ukazanjima budem i ja nazočan, a kad mi je Mirjana to priopćila, ja sam se rado odazvao. Mirjana, koja je u to vrijeme živjela u Sarajevu, u određene je dane dolazila u Međugorje, a ja sam za vrijeme ukazanja bio s njom. Dok je razgovarala s Gospom, primjećivao sam da je tužna, a niz lice su joj tekle suze. Kad sam je poslije toga pitao zašto plače, odgovorila bi: Što mogu, osjetljiva sam, a vidim djecu kako se muče i pate... Dalje nije pričala jer ipak je riječ o tajnama. Znam i to da su prve tri tajne vezane za Međugorje. Prve dvije će se odnositi na upozorenje i bit će potvrda Gospinih ukazanja u Međugorju, potvrdit će svijetu da su vidioci govorili istinu. Treća tajna, kao što već rekoh, bit će neuništivi znak pred kojim će se obratiti mnoge duše. A ostale će tajne najvjerojatnije biti potresni događaji koji će uzdrmati svijet i biti poziv mnogima da se obrate i ničega ne boje.

    Znate li već sada kako ćete svijetu objaviti prvu Gospinu tajnu koju je povjerila Mirjani ?

    To će se zbiti u Međugorju. Deset dana prije nego što otpočne događanje prve tajne, Mirjana će me obavijestiti gdje god se u tom trenutku nalazio. Zatim ću se odmah uputiti u Međugorje, a možda će i providnost htjeti da tamo već budem. Nakon toga provest ću punih sedam dana u molitvi i postu da bih i sam, preplavljen mudrošću Duha Svetoga, potpunije shvatio značenje poruke i bolje proniknuo u njezinu tajnu, a onda je, tri dana prije početka najavljenih zbivanja objavio svijetu. O tome sam jednom zgodom razgovarao s Mirjanom i ona mi je rekla da je Gospina želja da što više ljudi sazna što će se dogoditi, jer je objava tajne važna za cijeli svijet. Na koji ću je način predočiti javnosti, još ne znam, ali sam siguran da će se poruka brzo proširiti jer će se za to pobrinuti Gospa. Na nama je da molimo i vjerujemo Gospodinu, da s povjerenjem slif

    avatar

    14.01.2009. (23:37)    -   -   -   -  

  • fra petar ljubičić i gosp

    Na nama je da molimo i vjerujemo Gospodinu, da s povjerenjem slijedimo zakon ljubavi, kako bismo spremni dočekali ono što dolazi.
    Način na koji ću iščitati sadržaj prve i svih ostalih tajni, također je zanimljiv. Mirjana je nakon posljednjega redovitog ukazanja od Gospe dobila pergament koji nije zemaljskog podrijetla. Na njemu je ispisano svih deset tajni, ali rukopis je, osim vidjelici, svima nevidljiv. Jednom ga je pokazala najbližima, a oni, dakako, ništa nisu mogli pročitati, osim što su pred očima vidjeli prazan list. Poslije toga Gospa joj je savjetovala da ga nikome ne pokazuje. Eto, kad kucne čas, na tom će pergamentu sadržaj prve tajne biti vidljiv i mojim očima, a poslije sedam dana i očima svih ostalih ljudi jer će prestati biti tajnom. Tako će se to ponavljati sve dok svijet ne dozna svih deset tajni i ono što će one donijeti.
    (nastavlja se)

    avatar

    14.01.2009. (23:47)    -   -   -   -  

  • fra petar ljubičić i gosp

    http://medjugorskiglas.blog.hr/

    Više o ovome na ovoj adresi Međugorski glasnik

    avatar

    14.01.2009. (23:51)    -   -   -   -  

  • međugorje

    Gospa će ostaviti trajan znak

    – Gospa kaže da ne razgovaramo o tajnama, nego da molimo – ističe Mirjana i napominje da se ne treba bojati. – Tko osjeća nju kao svoju majku i Boga kao svoga oca, ne boji se ničega. Ona kaže da se tajni plaše samo oni koji još nisu upoznali ljubav Božju. Uči nas da budemo spremni ovaj čas doći pred Boga, a ne u budućnosti. Uvijek će biti Božja volja, a naše je da je spremni čekamo. Pogledajte nas vidioce, i mi imamo obitelji, veseli smo, radujemo se svakom danu. U Božjim smo rukama.

    Što o tajnama zna fra Petar, koji je u nekoliko navrata prisustvovao ukazanjima? Posvjedočio nam je da je dvaput vidio Mirjanu kako plače u ekstazi. Kad ju je poslije pitao zašto je plakala, odgovorila mu je da je vidjela patnju male djece, ali da o tome ne smije govoriti.

    – Znam da su prve tri tajne vezane za Međugorje – kaže fra Petar. – Prve dvije tajne bit će opomena i veliko upozorenje, potvrdit će svijetu da se Gospa ukazivala u Međugorju i da su vidioci govorili istinu. Treća tajna bit će neuništivi znak pred kojim će se obratiti mnoge duše, a ostale će tajne najvjerojatnije biti potresni događaji koji će uzdrmati svijet i biti poziv mnogima da se obrate i ničega ne boje.

    O trećoj tajni najviše se zna. Vidioci kažu da je riječ o "velikom znaku" koji će se u točno određeno vrijeme iznenada pojaviti na mjestu prvih Gospinih ukazanja, na Podbrdu. Bit će vidljiv, trajan i neuništiv. Time će Gospa ispuniti svoje davno obećanje da će ostaviti jasan dokaz svoje prisutnosti u Međugorju. Vidioci kažu, "na poseban način ostavlja ga za one koji su još daleko od Boga".

    – To je više Gospin dar, da se zna da je bila s nama – objašnjava Mirjana. – Vidjet će se da je to nemoguće napraviti ljudskom rukom, da je to nešto uistinu od Boga.

    Naravno, neizbježno je pitanje kad će se tajne početi ostvarivati. Hoće li to biti u vrijeme kad i ostalih troje vidjelaca dobije desetu tajnu? Hoće li tada prestati međugorska ukazanja? Sudeći prema svemu, očekuju nas burna vremena.

    Pergament zaboravljen u Sarajevu

    Uz tajanstveni pergament vezana je još jedna zanimljiva priča koju nam je ispričala vidjelica Mirjana Dragičević-Soldo. Ona je, naime, u vrijeme rata (početkom 1990-ih) otišla iz rodnoga Sarajeva, a sa sobom nije ponijela taj neobični predmet. Kao da je na njega zaboravila. Nekoliko godina poslije, zajedno s njezinim osobnim stvarima, donio joj ga je jedan vojnik iz postrojbi Ujedinjenih naroda koje su čuvale mir u Bosni i Hercegovini. Dakako da nije imao pojma što je imao u rukama.

    (www.medugorjetribune.com)

    avatar

    15.01.2009. (00:05)    -   -   -   -  

  • dzodzo.

    Vjera nije ni na križu ni na papiru vidjelica? Vjera je u srcu. mnogi kazu da nas je vjera zavadila i iazazvala ovaj zadnji rat. Nije vjera nego nevjera.Zna se da su neki vjerski službanici letali za vojskomi blagosliovali zlocin (hodze).

    avatar

    15.01.2009. (11:15)    -   -   -   -  

  • don

    želi samo nakratko komentirati slučaj Međugorje i ukazanje sa strane, ne osuđujući, nego prosuđujući. Složio bi se s g. dzodzo, "vjera je u srcu" i što meni ili nekom drugom može značiti nečije osobno ukazanje. Apsolutno ništa. Gdje i u čemu je problem?
    Naime problem leži u krizi vjere, indiferentizmu - ravnodušju današnjeg svijeta. I svi smo mi željni nekog čuda, tražimo neko čudo, i svi vjernici, vjerujemo . E kakva li je to vjera kad moraš tražiti čuda oko sebe da bi povjerovao. E jadni smo svi mi koji tako radimo. PA ZAR NISAM JA, TI, ON, ONA, ONO NAJVEĆE ČUDO SAMIM TIME ŠTO POSTOJIM, ŠTO MI JE DRAGI BOG DAO ŽIVOT I EVO ME, UPRAVO PIŠEM, ČITAM, SLUŠAM GOVORIM, RADUJEM SE ŽIVOTU I ZAHVALJUJEM TROJEDINOM BOGU ŠTO MI DADE OVAJ ŽIVOT I ŠTO MI DADE MILOST TE ME POZVA U OVU SLUŽBU U KOJOJ SE SADA NALAZIM.

    avatar

    15.01.2009. (13:53)    -   -   -   -  

učitavam...