Komentari

gosponprofesor.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • pametni zub

    meni je više išlo na živce ocjenjivanje zadaćnica prema misterioznim kriterijima - tu je kriterije, smatram, zapravo nemoguće stvoriti.
    a što se tiče gramatike, tu sam za što širokogrudnije shvaćanje pravila. to što pišem svoj nick malim slovom, premda znam da bi trebalo velikim - čini li me to obrazovanijim od osoba koje griješe nenamjerno?

    avatar

    12.01.2009. (19:45)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    @ pametni zub: da, kriterije za ocjenjivanje, akhm, literarnih uradaka praktički je nemoguće stvoriti; s druge strane, zašto – ako misliš da pravopisna (tvoj primjer odnosi se na pravopis, a ne gramatiku) pravila nisu značajka obrazovanosti – u svojim tekstovima na njih ipak paziš? I, da, to što ti osviješteno i namjerno pišeš svoj nadimak malim slovom čini te obrazovanijim od osoba koje griješe nenamjerno.

    avatar

    12.01.2009. (19:53)    -   -   -   -  

  • gosponsudac

    Prvi ponedjeljak u polugodištu. Da, sjećam se. Sve je tmurno, magleno i beznadno.

    Da li taj koji je propustio navedene primjere kroz šake u osnovnoj školi sustav, ili je to čovjek koji ima svoje ime i prezime? Ako jest ovo posljednje, zašto je to učinio?

    Na koncu, da li ovi što pišu sintaktički, pravopisno i gramatički stravično imaju ime i prezime ili ih već ima toliko da su - masa? Zbog čega nisu zainteresirani ni za što? Možda zato što predmnijevaju (opravdano?) da im školovanje neće donijeti bogznašto (ništa?) u životu, kao što nije donijelo (ili odnijelo) njihovim uzorima u društvu i kao što im govori životno iskustvo koje su stekli.

    Imam dvije poveznice sa ovim postom: dogodine mi dijete (djevojče) kreće u srednju školu i radim u državnoj službi.

    Opći dojam: ništa se ne da učiniti drugačije nego li individualno. S obje strane katedre.

    Za kraj, :), toga nikad ne manjka.

    Pozdrav!

    avatar

    12.01.2009. (20:10)    -   -   -   -  

  • gosponsudac

    Ispravak: drugi odlomak, prvi red: dali je taj... itd. Pobjeglo mi je, sorry.

    Pisati ispravno je ovdje, naime, važno.

    avatar

    12.01.2009. (20:12)    -   -   -   -  

  • pjesak u gaćama

    Samo da se javim u pitanju vezano uz nick.
    Pa iskreno, blog.hr me uvijek stavlja kao pijesak u gacama.
    A meni je ovaj defekt priraso srcu, a i starno ne vidim razlog zasto da ga mijenjam.

    avatar

    12.01.2009. (20:29)    -   -   -   -  

  • Sam' što nije

    Svojedobno sam pohađala srednju školu u kojoj nije bilo ponavljača - osobe koje ne bi zadovoljile kriterije za upis u viši razred bile bi zamoljene da promijene školu. :)

    No, što se tiče ponavljanja razreda u osnovnoj školi, poprilično sam podijeljenog mišljenja. Prema mom iskustvu, ponavljanje razreda psihički utječe na učenika, a ne znam mnogo slučajeva da je pad razreda zaista koristio učeniku. U redu, najčešće bi prošao razred iz drugog pokušaja, ali sumnjam da je zapravo naučio nešto više.

    Po meni bi idealno bilo kada bi se slabijim učenicima posvetila veća pažnja, da se u taj proces uključe i roditelji (jer sve počinje od kuće) i eventualno psiholog i pedagog, a, ako to ne upali, da se učenik obrazuje po posebnom programu i samim time ga se usmjerava na neko jednostavnije zanimanje. Naravno, to je nemoguće u ovim uvjetima. :)

    MiB

    avatar

    12.01.2009. (20:32)    -   -   -   -  

  • gospon profesor

    @ pJesak u gaćama: :))) ok, imaš prolaznu ocjenu, nek' te voda nosi... :)

    avatar

    12.01.2009. (20:40)    -   -   -   -  

  • mathlady

    ista situacija iz matematike. prof. vinko bajrović je radio u istraživanje u splitskim srednjim školama, pola učenika srednje pomorske škole ne zna pomnožiti višeznamenkaste brojeve. četvrtina ne zna skicirati kocku!! pozdrav od tete matematičarke

    avatar

    12.01.2009. (20:49)    -   -   -   -  

  • PMP Reloaded

    I ja vrlo često na nastavi znam izraziti nezadovoljstvo njihovim "osnovnoškolskim" znanjem, a kad to spomenem na blogu, često dobijem negativne komentare. Budući da sam radio i u osnovnoj i u srednjoj, otprilike mogu usporediti ta dva sustava i, nažalost, shvaćam taj princip po kojem su djeca prolazila razrede. Bilo bi lijepo da se nešto promijenilo otad, ali nama u srednju i dalje dolaze djeca s o-č-a-j-n-i-m znanjem iz najosnovnijih stvari.

    avatar

    12.01.2009. (20:56)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    Postalo je strasno reci da su neka djeca glupa. Jendnostavno, glupo kao noc. Ili lijeno. Ili nesto petneasto. I radi se budalu od klinaca koji uce (bili pametni ili manje pametni) i prolaze i muce se. Zasto bi jednostavno netko imao priviligiju otici u visi razred samo zato sto si je Primorac zacrtao ideju da ce cijela Hrvatska imati srednju skolu. Ali, kolicina glupana koji dodju na faks i jos ga zavrse je isto fascinirajuca. Ne brine mene drustveno-humanisticke grane, nego me brinu zavrseni idioti u npr. medicinskim granama ili u nekakvoj gradjevini, koji povuce krivo crtu i napravi cestu koja ubija ljude. A danas je to moguce, tako mi je akcije Indeks.

    Jedna stvar koja mene fascinira je ova, programi su sve laksi. A klinci sve losiji. Ocito treba vratiti stroze programe.

    avatar

    12.01.2009. (21:19)    -   -   -   -  

  • traženje sebe

    oprosti na smetnji..
    uključi se i ti u akciju za malu Anju
    pozdrav

    avatar

    12.01.2009. (23:58)    -   -   -   -  

  • hebatga

    >nego ih pozvati na neki summit gdje bismo pokušali vidjeti u čemu je srž problema.<
    Znash onu "kad nemash pojma kako dochi do ikakvog rijeshenja napravi komisiju ili sazovi sastanak". Summit, daprostite. A uvjek je dobro tamo i dati nekakvu nagradu. Po moguchnosti onome tko najvishe kenajri. Bar se trudio/la.
    Didaskaleinofobija.
    Jadna majko ovo mora bit od nekog "americhkog znanstvenika". Naprednog koji je napravio "thorough research" i bio po puno summit-a. Prodao knjiga >ko blatafashion drugsunapredjenjeseljachkog pristupa< i njene izvrsnosti u shkoli i veoma opshirne kolichine znanja koja joj je, recimo, omoguchila da par puta pobjedi na natjecanju National Geographic-a u kategoriji gdje su se natjecali i oni 4 godine stariji od nje. Dzabe ti pricha, uvjek po onoj "gle budale vjeruje vlastitim ochima". A najgore od svega je da je takvo vjerovanje besplatno.

    avatar

    13.01.2009. (00:31)    -   -   -   -  

  • hebatga

    Moj gosponprofesor, ovaj tvoj blog se zainatio pa mi kida shto se otkinut moze.
    Ima li zato kakav izraz koji su otkrili "americhki znanstvenici".

    avatar

    13.01.2009. (00:36)    -   -   -   -  

  • hebatga

    @ mathlady
    >pola učenika srednje pomorske škole ne zna pomnožiti višeznamenkaste brojeve<
    Oduvjek je bilo poznato da iz pomorske shkole uchenici izadju ludji nego shto u nju udju a to je i cilj shkole jer da nije tako ne bi bilo pomoraca. Oni koji su sa mnom ishli u osnovnu i bili dosta dobri uchenici josh su se mogli trpjeti do mature ali poslije odradjenje "kadeture" su "popala maca". U rijetkim trenucima kad im ne uspijem pobjech mene oni moji i dan danas uche kako se zivi u Americi. Stil, nemoj ti meni pizdit, bijo sam ja u Galvestonu, piva 2 dolara a ti mene tu seresh.

    avatar

    13.01.2009. (05:37)    -   -   -   -  

  • marchelina

    prezent, perfekt, imperfekt, hahaha.....:)))))))

    avatar

    13.01.2009. (08:55)    -   -   -   -  

  • Solidarnost na djelu

    U razred dobila ponavljača i svepetaša iz iste osnovne škole u kojoj Svepetašu mama predaje likovni. Po znanju, odgoju, općoj kulturi... svepetaš ponavljaču ni do koljena.

    avatar

    13.01.2009. (14:50)    -   -   -   -  

  • vapaj golgote

    pozdrav

    avatar

    13.01.2009. (15:54)    -   -   -   -  

  • SUNSHINE

    ah te gimnazije... što netko ima od te škole ako ne završi fakultet? ok, opća naobrazba... ali ona sama po sebi, bez nekakvog zvanja, ne donosi posao. ja sam išla u strukovnu srednju (ekonomska) i nije mi žao. onaj tko želi nešto naučiti uvijek može. sad studiram i moram se pohvaliti da sam u 10% najboljih u generaciji - na pravu! par puta mi se dogodilo da me profesori pitaju "vi ste iz gimnazije, jelda?" . jedan mi je na ispitu, nakon što je upisao četvorku, čak rekao da ne može vjerovati da nisam iz gimnazije. jer kao znam se izražavati i vidi se da se kužim u opću kulturu, politiku, događaje u svijetu i to... kako on kaže, rijetki su sasvim uspješni studenti iz strukovnih škola. argh...ja sam tu bar da malo popravim prosjek. što smo baš tako jadni mi strukovnjaci???
    p.s. namjerno nisam pazila na pravopis

    avatar

    13.01.2009. (23:40)    -   -   -   -  

  • opservatorij

    Radi se o namjernom zaglupljivanju. Zadnje što kabala želi u svom društvu je obrazovano i osviješteno građanstvo vično logičkom i kritičkom razmišljanju. To je kolosalni zločin i veleizdaja čije ćemo posljedice ispaštati generacijama. Hvala na iscrpnom prikazu, gospon profesor!

    avatar

    14.01.2009. (22:02)    -   -   -   -  

  • zbunjen

    Najžalosnije je što se ovdje čak iz nekih komentara možeiščitati misao - čemu učiti kada ti to neće pmoći u životu.

    Ako ćemo tako gledati na stvari čudo je da uopće imamo poluobrazovanih ljudi u Hrvatskoj. Trebali bismo se ponositi neznanjem, nepismenošću, ljenošću, varanjem. Zapravo, čovjek se često upita - imamo li mi uopće ikakvih vrijednosti i ciljeva u životu?

    avatar

    15.01.2009. (19:45)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...