Komentari

mywayfoos.blog.hr

Dodaj komentar (48)

Marketing


  • stojko

    I sto treba uciniti da stolni dodje u nomenklaturu sportova? Mislim da se time bave neki uredi u Domu sportova.
    Ono za ostecivanje stolova bit ce zanimljivo :-) A za pusenje ... sto ce biti s pusenjem za uobicajene goste turnira. Valjda se misli na dimljenje tijekom partije.
    I hoce li biti kakav trening pred turnir u Sutinskim?

    avatar

    12.01.2009. (17:46)    -   -   -   -  

  • V.

    Gdje je uopće ta krčma Gracija? Da li je to ona pizzeria na ulazu u dvoranu Sutinska vrela?
    Inače, bilo bi lijepo da turnir ne počne ponovno sa velikim zakašnjenjem.

    avatar

    12.01.2009. (19:39)    -   -   -   -  

  • MARY-RI

    da se i ja malo javim... na turnir vjerojatno dolazimo u kompletu...post o turniru u Rijeci ću objavit (odnosno poslat Antoniu) ponedjeljak poslije turnira u Graciji pa da znate. Znam da je to tjedan dana prije turnira ali kad su svi turniri se nagurali pa se nema kada....
    Pozdrav iz Ri

    avatar

    13.01.2009. (08:24)    -   -   -   -  

  • ifcha

    @Viktor Konspirator: ta krčma je na adresi - Marina Tartaglije 3, Zagreb (preko puta je Gimnazija Lucijan Vranjanin, a sve skupa je nemoguće fulat)

    btw ako se ne zapijem u subotu navečer onda turnir počinje na vrijeme!!
    ej, ček malo, pa ja ne pijem -_-
    znači ovaj put se nikoga ne čeka... sorry guys

    @svi: evo vam link na najbolju kartu Zagreba pa samo upišite adresu
    http://82.193.221.213/GElin/GelinShowRoom.html

    @pušenje: zabranjeno je samo u prostorijama gdje se igra i to samo onima koji su uplatitli startninu. ostalima će na rep stat država i prigodničarske inspekcije :)

    @oštećivanje stolova: i meni se čini da će bit interesantno :)
    evo nekih radnji koje će zaslužit opomenu i diskvalifikaciju:
    1. lupanje stola nogom
    2. lupanje rukom i/ili nogom po šipki
    3. savijanje šipke kako bi se dosegnulo lopticu igračem
    4. podizanje stola (zbog frustracije)
    5. trganje glava figurama igrača
    i slično tome...

    drugim riječima, ako ne želite upropastiti 50kn koje je uplatio i vaš partner ponašajte se sportski!!!

    lp

    avatar

    13.01.2009. (19:29)    -   -   -   -  

  • myway

    @ ifcha:

    ovo sto se tice kasnjenja i sličnog - mislim da je dobra ideja jednostavno povuć tu crtu pa da vidimo ko će se usudit zakasnit :D

    sto pak se tice ostecenja stolova da, nije red da se zivcira nad stolovima ako nas nejde, ja pravi znam... ali onda moras obećati da ce stolovi biti savrseno uravnoteženi vaservagom odobrenom od itsf-a :)
    al ozbiljno, sredite prije turnira da ne vise stolovi jer to je najcesci uzrok frustracija.

    a sto se tice radnji:
    1.razumljivo
    2.lupanje rukom po šipki? hm..ja znam ljude koji tako izvode i neke udarce, pa ne kuzim di je problem dok to naravno nije divljački
    3. savijanje šipki nije čak ni pravilima zabranjeno, al ok, ja ću se suzdržat - a šta onda ako protivnik to čini? dobivam lopticu? (sve ću vas tužit!) :) to ti je jako relativan pojam, uostalom i kod tebe i nekih jačih udarača šipka se svija kod udarca, pa i nije bas fer.
    4. prihvaćeno
    5. ko? kaj? di? :D

    avatar

    13.01.2009. (19:40)    -   -   -   -  

  • vex

    Antonio, poziv jos uvijek vrijedi. javi se ako mozes koju vecer ili za vikend.

    avatar

    13.01.2009. (22:55)    -   -   -   -  

  • ifcha

    @ Antonio:
    znam i ja da David izvodi dijagonalu trećim tako da česne po drški ali takav i slični udarci će na ovom i svakom slijedećem turniru u organizaciji KSN STEN biti ZABRANJEN.

    kaj se tiče savijanja šipke prilikom udarca - to je neizbježna nuspojava kod izvođenja udarca (čak i na stolovima sa "solid rods" šipkama) ali i ti i Domeniko i ja vrlo dobro znamo na što se odnosila opaska tj. upozorenje br. 3.

    @wasservaga: noćas letim za Pariz, u sjedište ITSF-a, da mi kalibriraju tu wasservagu pa će sve bit cakumpakum na dan turnira.

    avatar

    14.01.2009. (00:54)    -   -   -   -  

  • myway

    @ifcha: da dobro znam na sto se odnosila opaska i naravno da cemo se suzdrvazat od takvih nepravilnih "hvatanja".. ali sto se tice izvodjenja udaraca to moramo definirat pravilima lige pa ce tako ona biti zabranjena uopce, jer ovo zabranjivanje na turnirina snka sten nema smisla.

    @wasservaga: izvanredno! :D :D

    v stef: pijan si, idi doma spavaj :)

    avatar

    14.01.2009. (02:05)    -   -   -   -  

  • sinisa

    Super, napokon ce se uvesti malo reda u nasoj igri stolnog nogometa. Zamislite situaciju: igramo mi na svjetskom prvenstvu i ide nas lose, i odjednom nas igrac nogom sutne stol. Opravdanja za taj postupak bismo imali milijun, ali u ocima ostatka civiliziranog svijeta bismo bili i ostali BALKANCI, tj malo primitivniji narod od ostatka zapadne evrope. Ovo nemojte shvatiti osobno, jer sam i sam sklon naglom reagiranju i ispadima kada me lose ide u igri.
    Antonio: zanima me kako ce se bodovati igra 1na1 na turniru u Graciji.
    Pozdrav.
    .......................................RACUNAJTE NA NAS..............................................................

    avatar

    14.01.2009. (11:11)    -   -   -   -  

  • ifcha

    @myway: ipak ima smisla nešto zabraniti u pojedinačnom slučaju ako to još nije propisano pravilnikom jer na taj način će se sačuvati imovina KSN STEN i imovina tvrtke koja je u Graciji instalirala stol.

    osim toga, u ITSF pravilniku eksplicite piše da ukoliko igrač koji ima lopticu u posjedu makne ruku sa drške (npr. da ju obriše) smije izvesti udarac tek nakon što protekne jedna (1) sekunda od trenutka kad je ponovno uhvatio ručku.

    također bih lijepo zamolio da se suzdržite od upotrebe magnezija, smole (iz rukometa) itd. jer gripovi, rukavice i salvete sasvim dobro rade to što se od njih očekuje.
    ovo nisam isiso iz malog prsta već o tome isto tako postoji ITSF odredba.

    avatar

    14.01.2009. (12:42)    -   -   -   -  

  • stojko

    Buduci da je to Ivchin turnir, onda Ifcha odlucuje o bodovima na turniru ;-)
    Moram za ona 4 gola :-)

    avatar

    14.01.2009. (12:43)    -   -   -   -  

  • myway

    Ima jedna stavka u "NAŠIM" pravilima a to je "Fer i sportska" igra. Ovo oštećivanje upada u to u svakom slučaju jest sastavni dio naših pravila..al vjerojatno nam je dosad ipak bilo draže lupati nogoma stol.

    Bodovanje turnira je donešeno još prije nego je liga počela:

    Veliki turnir - parovi 100, pojedinci 30
    Mali turnir - parovi 30, pojedinci 15

    Ne samo da se nije dao drugi (izrađen) oblik bodovanja nego se ovaj i prihvatio, zato mi nije jasno čemu sad ovi konstantni napadi na to bodovanje. Lijepo je rečeno da bodove sakuplja pojedinac igrajući i 1na1 i 2na2 i to će ući u zadnji popis. Na kraju će se zbog raznoraznih statistika ta bodovanja i razdvojit i proučit, no za izvlačenje onih finalnih 16 zbrajat će se bodovi svi ukupno.

    Da, možda će i neki taj "mali" turir biti jači ili veći od nekog ligaškog - no to mora biti tako jer bi inače svatko doma sebi organizirao male turnire baš dok zna da drugi ne mogu, pa da sakupi više bodova. A to je neprihvatljivo. zato je lijepo rečeno koji turniri i kolko bodova. Nisam sam radio sistem bodovanja, on je velikim djelom preuzet od Slovenaca tj. od itsfa - ičini mi se kao jako pošten sistem. On je naravno podložan promjenama, ali nema smisla mjenjati ga nasred sezone.

    avatar

    14.01.2009. (13:21)    -   -   -   -  

  • vasa

    jel mogu ja samo pitati iz kojeg je razloga zabranjen magnezij na ovom turniru? ukoliko je to zbog oštećivanja imovine, ja čvrsto obećajem da ću donijeti sa sobom kanticu s vodom i oprati svaku ručku nakon korištenja, a ako je radi itsf ovih pravila, po stoti put... mi ne igramo na itsf stolovima... podržavam ove stvari oko divljanja itd ( iako ja jako jako jako često poludim), i sve to štima, ali jednostavno se sad nekak nemogu oteti dojmu da ovaj turnir pokušava biti nešt drugačiji od svih ostalih, ili da se tjera neki inat ili šta ja znam.... a potrebe za to stvarno ne vidim... ima li bilo tko tko nije bio zadovoljan organizacijom i provedbom prva dva ligaška turnira? mislim... neke stvari su ok da se počnu primjenjivati, ali neke poput zabranjivanja udaraca ili magnezija... mišljenja sam da nam za te odluke fali savez, jer ovakvo individualno odlučivanje od turnira do turnira može samo dovesti u duboke i mutne vode inaćenja... a mislim da to ne želi nitko...

    avatar

    14.01.2009. (13:31)    -   -   -   -  

  • vasa

    p.s. antonio, mislim da je siniša pitao za bodove na pojedinačnom dijelu... jer nisam baš siguran, tj. ne mogu se sjetiti, jesmo predvidjeli uopće bodovanje za single na malim turnirima ili ne?

    avatar

    14.01.2009. (13:32)    -   -   -   -  

  • sinisa

    Bravo Vasa, napokon je netko razumio pitanje. Antonio, krivo si shvatio da bi ja nesto mjenjao u sistemu bodovanja odmah. Samo sam ukazao na dio bodovanja koji mi se cini neadekvatan i koji bismo mogli promjeniti u drugoj sezoni. To je kao u autoindustriji, prve serije nekog modela auta imaju sto problema koji se kasnije otklanjaju u proizvodnji, tako da su naredne serije sve bolje i bolje. Ifcha: mozda bi bilo bolje osigurati za pobjednike pehare ili medalje.
    Pozdrav.
    ......................................RACUNAJTE NA NAS....................................................................... .....

    avatar

    14.01.2009. (13:56)    -   -   -   -  

  • myway

    @vasa: sve je predviđeno - kad bi se samo netko od vas vratio na post o tome i pročitao. Bodovanje je takvo kakvo sam napisao u komentaru.
    @vasa i ifcha: Ps: slažem se s ovim za magnezij. Ne vidim kako može oštećivat imovinu. Jer znaš i sam, onda će se sjetit gameovci koji redom igraju bez gripova da na njihovom turniru nitko ne smije imat gripove
    @siniša: nisam ja krivo shvatio nego si onda ti krivo oblikovao pitanje. Da, sljedeće sezone ćemo uklanjati nedostatke iz ove, kako organizacijske tako i princip bodovanja ako bude trebalo

    @svi: što se tiče nagrada - očito je da se one jaaako razikuju od turnira do turnira.. osobno sam htio da bar Ligaške budu jednake, no ajde donekle i jesu iako bi mi bilo draže da na medalji piše koji je turnir (mala, ali mala zamjerka na ovaj sten Božićni umjesto da se naglasilo da je 2.Ligaški sezone 08/09). Što se daljnjih turnira tiče inzistirat će se da barem ovih 5 ligaških budu medalje u pitanju, malo posebnije-vjerojatno pehari- na kupu i na finalu.. no na sve ostale turnire nemamo kako utjecat osim dobrom voljom organizatora.
    Malo je i glupo ispalo da su neki veliki turniri završavali bez pehara uopće, a da su neki mali imali prenapuhane pehare - ali šta je tu je. Jednostavno se treba pouzdat u slobodnu procjenu organizatora. Recimo i mi festovci planiramo organizirat neki taj mali turir i nismo sigurni hoćemo li djelit neke baš pehare jer onda oni teže osvojeni ili "jači2 gube smisao... i tak..to su dvojbice i najmanji problemi još uvijek.

    avatar

    14.01.2009. (14:32)    -   -   -   -  

  • vasa

    ah da, stvarno.... nisam vidio... sorry... moj bed.... uostalom imam i cijelu ljestvicu bodovanja doma...

    avatar

    14.01.2009. (15:54)    -   -   -   -  

  • matija-raul

    Na turniru u Jaski ce najvjerojatnije biti zabranjen grip na 5-ici.
    Tako mislimo uštedjeti vrijeme nepotrebnog namatanja na tu šipku!

    pozz

    avatar

    14.01.2009. (16:29)    -   -   -   -  

  • Baje FC

    E da Antonio dobro si me podsjetio, na gameovom turniru neće biti dozvoljeni ni gripovi, ni magnezij niti išta, samo se može igrati s golom rukom. A nema ni mijenjanja strana, dopušteno je cimanje stola i psovanje (dapače, želimo i potaknuti sudionike da čim više to rade), pepeljare i alkohol smiju stajati NA stolu.

    avatar

    14.01.2009. (16:37)    -   -   -   -  

  • M.

    dajte ljudi dosta glupiranja, ako nemata ista pametno za napisati onda je bolje da nista ni ne pisete. ne znam cemu ove provokacije?
    @ baje fc: daj se bar potpisi

    avatar

    14.01.2009. (18:20)    -   -   -   -  

  • sinisa

    Veceras se igra u Mateu oko 20 sati.
    Pozdrav.
    .....................................RACUNAJTE NA NAS.................................................

    avatar

    14.01.2009. (18:46)    -   -   -   -  

  • myway

    cijena 1 gripa: 7kn
    cijena 1kg magnezija: 40kn
    cijena stolnog nogometa kao hobija: pad godine

    pročitati gornjih par komentara: NEPROCJENJIVO ! :D :D

    ...
    ajde, da vam ne dođe šerif i svima da ban.. i V. i M. i Baje FC... ajmo s potpisima. A pravila za turnire su definirana i lijepo napisana...

    avatar

    14.01.2009. (23:18)    -   -   -   -  

  • ifcha

    navedene zabrane i preporuke će ipak vrijediti na ovom predstojećem turniru. njihovim poštivanjem smo ništa doli samo još nekoliko koraka bliže ITSF-u!

    moram se malo osvrnuti na bodovanje jer ovo trenutno mi se čini nepravednim i proizvoljnim.
    naime nema nikakve očite osnove za trenutno bodovanje, a argument da je takvo bodovanje kod slovenaca proizašlo iz bodovanja koje podupire ITSF ne može biti dalje od istine!

    na turnirima pod okriljem ITSF-a se bez obzira na to bio to turnir 2vs2 ili 1vs1 dobiva ISTI broj bodova za odgovarajuće mjesto ali naravno ovisi o rangu turnira.

    pa dobro - kod nas se još navodno ne cijeni toliko 1vs1, ali da se nije mogao primjeniti sistem bang per buck ili još nepovoljniji sistem 50% meni je potpuno nerazumljivo.

    osim toga nije to sve neki božji zakon koji se nebi mogao i 'usred sezone' malo prilagoditi pa da svi budu zadovoljni. ne mora se mijenjati količina bodova - dovoljno je odvojiti bodove sa trenutne tablice i formirati dvije nove. jednu za 2vs2 i jednu za 1vs1.

    volio bih vidjeti vuka sitog i ovce na broju ali znam da se to jednostavno neće dogoditi jer tako stvari stoje.

    @vasa: molim te shvati da moje misli, riječi i djela nisu posljedica nekog inata već iskrena želja da se scena civilizira i da spremni dočekamo punu primjenu ITSF-ovog pravilnika.

    @Savez: što je bilo s onim datumom 1.1.2009.? kako jaskanci i gameovci napreduju s osnivanjem klubova? zašto se ne zna ništa o tome pa da se o koncepciji Saveza može početi raspravljati na vrijeme?

    avatar

    15.01.2009. (14:58)    -   -   -   -  

  • vasa

    mijenjanje pravila usred sezone i način bodovanja nije logičan a da ne velim uobičajen nigdje... primjer samo da navedem bolonjski proces... kolko je gubitaka država imala što je morala raditi po dva programa... bolonjskom i starom... i to samo zato jer nas koji smo započeli po starom programu nije mogla natjerati na mijenjanje načina studiranja na polovici... ima još primjera, ovo mi je nekako palo na pamet.... znači.... zapišite svoje opaske i sve ono što je trenutno loše u samom natjecanju, sve to promijenit ćemo opet izglasavanjem prije početka slijedeće sezone... ako se već civiliziramo onda je to jedini način... (iako bi mi osobno odgovaralo da 1vs1 vrijedi više)
    a što se magnezija tiče, stvarno neznam zašto se tako sad pjenite na to... ja ti otvoreno velim da ću prije svakog meča otići do wc-a, namazati ruke magnezijom ( i to ne prije nego obavim nuždu :) ) a onda kad se vratim možete slobodno uzeti nožić i eprupetu i analizirati kemijski sastav tvari na mojim rukama... i ako mi dokažete postojanje magnezija na istim, prihvaćam diskvalifikaciju....
    ... a od one civiliziranosti i neće baš puno ostati kad sad krenemo kaubojski od turnira do turnira svaki stavljati svoja pravila....

    ..... toliko od međimuraca....

    avatar

    15.01.2009. (17:09)    -   -   -   -  

  • myway

    Kad čitam ovo dobivam u glavi sliku čovjeka koji plače jer ima crno pod noktima, a ni sam ne shvaća da stoji do koljena u gov*ima. Ispričavam se ako sam narušio civiliziranost ovog bloga, ali treba stati ovome na kraj.

    1.Sastanak je održan i pravila su prihvaćena kako pravila igre tako i pravila bodovanja. (da, Ifcha, ona su prizvoljna - pravila koja smo se mi Festovci potrudili donjeti i koja ste vi svi prihvatili) Ako ih se sad ide kritizirat onda mi je žao al to je kasno paljenje - jer u vrijeme dok se čekao izvediv prjedlog svi su bili tiho. Siniša je par redaka gore napisao isto kao i Vasa - postoje mane - naravno, jer ništa nije savršeno. i njih ćemo ukloniti do sljedeće sezone. Jer nije pošteno sad mjejnati. nije pošteno prema ljudima koji su računali na ova pravila.

    2. Čemu ova opčinjenost ITSF-om? Shvatimo da smo svjetlosnim godinama daleko od toga. Zar je ono što vidite od toga učlaniti se, ići turistički i da se malo poslikamo? To je za mene sramota. Pa gle i uzore nam Slovence koji već par godina treniraju garlando i tornado i robertosport pa onda dođu na svjetsko prvenstvo i idu doma bez boda. Oprostite, ali ne forsira mi se obrukavanje. Zna se kad dolazi ITSF. - Poslije Saveza. Nemojmo ga dotad uvlačit gdje mu nije mjesto. Kad nabavimo tornado onda ćemo razgovarat o tome kakvu lopticu treba kupit, ne obrnuto!

    3. Plan postoji. Zajednički smo ga donjeli. Kolko znam Gameovci i Jaska nisu napravili svoj dio posla i neće biti dio formalnog Saveza kad predamo papire. Ako se udostoje osnovat onda će ih se sve kasnije primit. Ali to ne velim ja. To su naše zajednički donešene odredbe. Samo da se zna, ja sam i počeo prve korake za osnivanje tog Saveza - al to piše i u postu.

    4. Možda nemamo Savez ali imamo pravila. Meni je jako drago što se netko (Ifcha) potrudio i opisati onaj dio "nepoštene igre i ometanja" i to će sigurno biti dodano, ne zato jer nije bilo tu prije nego zato jer nije bilo popisano.Nije ni to sve, ali nekako sam mislio da smo svi dovoljno pametni da logički razmislimo o svemu tome. I nije bilo nikakvih ekscesa, ni razbijenih stolova ni oštećene druge imovine.

    5. Meni najdraža stvar je ta što se svi znamo,što smo na neki način društvo. - Zašto izbaciti element ljudskosti ? Jesmo, čekali smo na turnirima uvijek da dođu ljudi, nekad Riječane, nekad Gameovce, nekad nesvrstane, nekad Festovce i nije nam bilo teško ni preporučiti prijatelju najboljeg suigrača makar za pola sata bio naljući protivnik. Što je tu loše? Pravila su tu za one koji traže nepošten način, a mislim da nitko od nas nije takav. Zato ne shvaćam di je i problem s magnezijem? Ja ruku dajem u vatru da bi (jedini koji koristi) Vasa ostavio to doma u tren oka, da si samo rekao : ej, Vasa nemoj to nosit podovi su prljavi, stolovi su prašnati zbog toga. Al ovak - probudio si lava koij će se borit tvojim oružjem i vjeruj mi nema tu plodne zemlje.

    Ono najvažnije - Ako mislimo da smo civilizirani i pošteni - onda prihvatimo da smo pravila donjeli. - a zabranjivanje nezabranjenog i slično je svakako dio toga - onda ćemo prema vlastitim pravilima morat zaključiti da takvi turniri neče biti priznati od strane Lige.

    avatar

    15.01.2009. (19:40)    -   -   -   -  

učitavam...