Komentari

skolioza.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • Operirana

    Hej. Ja sam operirala skoliozu prije 2 tjedna. Također kod doktora kovača. Nakon 12 dana, danas, izašla sam iz bolnice. U nju su sad došle 3 nove djevojke (vjerojatno tinejdžeriice) a sve 3 če iči na halotrakciju. Ja sam imala malu krivinu tako da nisam morala ič na halotrakciju. Sve je prošlo dobro, odlučila sam se za stražnji pristup jer mi se više sviđa položaj reza i oporavak je manje bolan. Nadam se da če sve proč super. Osoblje tamo, pogotovo mladi (Vanja, Sanja, Tamara, Valerija, Danijel Matija i Tomislav ako sam ikoga preskočila oprostite,,,predobri su. legende. puno su mi pomogli. nadam se da če i tebi. pozdrav!

    avatar

    12.01.2009. (19:20)    -   -   -   -  

  • Tristia

    najvaznije je da vjerujes da ce sve biti u redu...
    i ne gubis nadu....
    vjera na prvom mjestu...pozz....

    avatar

    16.01.2009. (12:03)    -   -   -   -  

  • ~Ivana~

    eei.
    ja imam 12 g
    i 30°
    moj doktor
    leko me je poslao
    kod doktora kovača
    da odem na pregled
    da me dr. kovač
    ima u vidu.
    ja se bojim operacije
    i ne želim
    uopce
    razmisljat o njoj.
    a ponajmanje
    ic na nju.
    pliizz
    pomagajte.
    sta da napravim
    da mi se ispravi.
    jer stvarn0 ne zelim na
    operaciju,
    HVALA.

    avatar

    21.01.2009. (11:23)    -   -   -   -  

  • blacky

    curke..kako se osjecate nakon operacije?ja imam 56stupnjeva ali se nikad nisam odlucila za operaciju..nosila sam sve moguce aparate kad sam bila mladja, sada idem na kontrole, svakih par godina se malo pogorsa.Nemam nikakve bolove i nikakve druge simptome..dr.Kovac bi htio da idem na operacijua, ali ne znam bas...kako to izgleda nakon operaciej?

    avatar

    22.01.2009. (23:41)    -   -   -   -  

  • Tristia

    ....ja sam na op. otisla sa 50°....
    nikad mi nece biti krivo zbog toga....
    otisla sam na vrijeme na op.
    inace bi se sigurno skolioza povecala
    i tada mozda ne bih osjetila bolove
    ali sigurno kad tad bi mi poceli se pojavljivati
    problemi.....
    mozda je operacija strasna ili sto vec
    ali meni je to bila jaka zelja i jedva sam je cekala...
    ja bih se na tvom mjestu odlucila za nju....
    ali ipak je sve na tebi pa se nadam da ces odlucit
    za ono sto je najbolje za tvoje zdravlje......

    avatar

    23.01.2009. (15:33)    -   -   -   -  

  • surpassing

    MIRJANA-teta Ankica nam je svima pomogla i svaka joj čast na svemu!! Sretno na operaciji, nema straha i pitaj što god te zanima!!
    IVANA-ne vjerujem da će te doktor poslati na operaciju. Na tebi je da vježbaš, plivaš i nosiš ortozu ako je dobiješ. Ako u krajnjem slučaju budeš i poslana na operaciju, to će ti samo pomoći! Evo, ja sam operirana prije četiri mjeseca i osječam se kao da nisam operirana!
    BLACKY-kao što rekoh, operirana sam prije četiri mjeseca i sve je to još friško, ali su posljedice stvarno male. Normalno se krećem, polako počinjem dizati teže stvari, družim se, učim, izlazim. Još uvijek pazim da ne idem u gužvu gdje bi me netko mogao gurnuti, i ne radim nagle pokrete. Malo mi je teško kada na tjelesnom vidim ostale kako se sagibaju, rade kolutove, stojeve i ostalo... Ali, operacija mi je ipak pomogla i normalno nastavljam svojim životom!

    IVANA(vlasnica bloga)-uplašila sam se, jer sam neoprezno krenula čitati post, pa sam na prvu pomislila da ti opet ideš na operaciju! Kako si ti? Radiš li kakve vježbe? Jel vire šipke? Ja u srijedu idem na zadnji pregled....Baš me zanima što će doktor reći jer na nekim mjestima pipajući osjećam šarafe, a mislim da to baš ne bi trebalo biti tako izraženo....

    Uživaj mi, pusaaa!

    avatar

    24.01.2009. (18:21)    -   -   -   -  

  • ines

    imam 28 godina i operirala sam se prije dva tjedna.zanima me koliko dugo nakon operacije sa prednjim pristupom traju bolovi u podrucju rebara i koliko dugo traje otok oko oziljka?

    avatar

    08.02.2009. (19:53)    -   -   -   -  

  • ludacha

    eeej...
    mogu znati, kolko imas godina i sa kolko godina si se operirala?
    ja imam 17 i pol godina i skoliozu 35 -40 stupnjeva..
    ne lijecim se vise, rijetko kad i vjezbam, jednostavno sam izgubila volju za sve...

    avatar

    09.02.2009. (21:35)    -   -   -   -  

  • maja

    Operirala sam kralježnicu 1994 god. sa 13 god. kod dr. Kovača jer sam imala iskrivljenje 80 stupnjeva. No kralježnica se počela kriviti kad sam krenula u školu i vjerujte mi probala sam sve, baš sve kako bih pokušala zaustaviti krivljenje ali jednostavno nije htjelo stati. Tako da sam sa 13 godina već bila u prilično lošem stanju, zdravlje mi je bilo ugroženo. Na kraju sam uspjela doći kod dr. Kovača koji je tad radio još na KBC Šalati koji me samo pogledao i rekao meni i mojim roditeljima da ne smijem čekati više ni sekunde, a ako odustanem od operacije da mogu odustati i od normalnog života a o trudnoći da i ne pričamo. Za operaciju su me pripremali 2 tjedna a u bolnici sam ostala još mjesec dana, agip sam nosila 3 mjeseca. Danas kao što vidim stvari su puno drugačije i puno kraće traje oporavak , što je super. Neću lagati nikoga i reći da je bilo lako ali isplatila se svaka sekunda. Već nakon deset dana osjećala sam se super, kralježnica mi je sad iskrivljena 25 stupnjeva i više se nije mogla ispraviti, ali nema veze jer sam se ja preporodila. DR. KOVAČ JE NAJBOLJI,DA ON NIJE BIO TAKO DOBAR ČOVJEK PRVENSTVENO I LIJEČNIK TAKOĐER SVE BI MI BILO MILIJUN PUTA TEŽE. Trenutačno imam 28 godina i zadovoljna sam trudnica. Još uvijek ne vježbam redovito ali bolova nemam. Nadam se da sam nekome pomogla odlučiti i ako tko ima bilo kakvih pitanja samo naprijed , probat ću pomoći!!!! SRETNO!!!

    avatar

    10.02.2009. (09:55)    -   -   -   -  

  • sretna

    hej.....ne mogu vam reci koliko mi je drago da se odlucila na operaciju.......bila sam u zagrebu cijelo ljeto....nosila glupu hallo trakciju.......bila sam u bolnici punih 71 dan.....i nije mi zao........
    sad me muci kontrola .trebam ici 25.2 i bojim se da ce mi reci nesto lose......ovo mi je 2 kontrola iza operacije i zaista se bojim.....moze li mi tko pomoc

    avatar

    10.02.2009. (21:42)    -   -   -   -  

  • Zlaja

    evo nakon dugo vremena sam svratio na ovaj blog i vidim još uvijek jako zanimljivih stvari. vlasnice bloga, samo naprijed!!!

    @ sretna: za početak:WOW!! 71 dan?!?!?!?! ti si čak i moj rekord srušila :-) ali neka, drago mi je što si rekla da ti nije nimalo žao. a i vidm po nicku da si doista sretna. što se tiče kontrole: ako si već jednu imala( poslije operacije) pretpostavljam da ti je rekao da dođeš za pola godine. to bi onda trebalo biti tog 25.02. ako se ti sada dobro osjećaš i ako je sve u redu, reći će ti da dođeš za godinu,dvije. nemaš se čega bojati - moraš znati jedno: ako si kod kovača, u sigurnim si rukama!
    ja se sjećam da je meni bilo sve o.k. pa mi je rekao da dođem za dvije godine(reda-radi). kad sam mu došao nakon te dvije godine poslije operacije, rekao je ni manje ni više: "AKO HOĆEŠ dođi za četiri godine. Osim, ako budeš osjećao neke poteškoće...". međutim, ja ni nakon tih četiri godina ne osjećam nikakve poteškoće - čak sam zaboravio da sam ikad imao problema sa skoliozom :)

    toliko do mene, ti sretna sretno ti! a vi ostali držte se!

    pozzz

    avatar

    11.02.2009. (00:52)    -   -   -   -  

  • Tristia

    @sretna: i ja sam bila u panici prije kontrole
    a onda sam se sasvim iznenadila,,
    osim sto ne moram vise ici na kontrolu,,
    dr.Kovac mi je rekao da mogu radit stogod zelim...
    pocela sam igrat tjelesni...
    napravila vagu,,zbog koje me boli list desne noge,,
    a ne ledja :).....
    sipka mi ne smeta,,tek je ponekad osjetim kad radim vjezbe...
    ..osjecam se bolje nego ikad,,
    cak i bolje trcim...prije sam nakon 2 metra morala dolazit k sebi...
    mozda mi je se to dogadjalo zbog same skolioze...
    ako mi se zelis javit ewo msn: paoolaccc@hotmail.com

    pozz svima!

    avatar

    11.02.2009. (12:44)    -   -   -   -  

  • sretna

    ej ....opet ja....ja se jednostavno bojim spirometrije.....sad dok hodam uzbrdo ili malo brze hodam trebam stati pola sata da uhvatim zrak....

    avatar

    11.02.2009. (16:21)    -   -   -   -  

  • izgubljena

    svaka cast vlasnici bloga, ovo je doista ohrabljujuce :)
    nadam se da mi mozete pomoci..
    u dilemi sam velikoj...
    imam 17 godina i 5 mj, zakrivljenost kicme mi je oko 40, nadam se da nije vise, jer sam nazalost odustala od svega.. nemam jednostavno vise snage da se borim sa tim, niti imam volje, jer imam osjecaj da mi se stanje pogorsava...
    a i ako pocnem intenzivno vjezbati, zanima me po vasem misljenju (cijenila bih da mi pomognete) ima li sanse, da popravim kicmu bar malo...
    IMA LI SPASA ZA MENE? DA LI JE KASNO? :S

    avatar

    08.03.2009. (23:08)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    draga izgubljena, nije ništa kasno, samo nemoj očajavati nego kreni na preglede i spasi što se spasiti da. sretno!

    avatar

    11.03.2009. (06:53)    -   -   -   -  

  • hercegovka

    heej ljudi evo slucajno sam naletila na ovaj blog... i jednostavno moram komentirat i dati podrsku svima koji se odluce na operaciju. Naime , i ja sam prije 4 god bila na operaciji skolioze u dubravi . Sad su mi 22 i nisam imala nikakvih problema do sad... inace ja sam iz hercegovine i trebalo je puno stele radit :-) da dodjem do uputnice za Zg. ,jer je dr. Kovac najbolji za to,; al isplatilo se u svakom slucaju..!

    avatar

    11.03.2009. (20:07)    -   -   -   -  

  • lory

    p.s. dragi moji dr kovač za 5 - 6 god ide u penziju!!!!zato trcite se operirat!!!!!!!!!SVI!!!i ravni i krivi!;)lol

    avatar

    26.03.2009. (13:51)    -   -   -   -  

  • Kirsten

    Hi everybody.. im 15 years old.. i moved to croatia, Solin 2 years ago and i found out i had scoliosis.. today in split i met dr.kovac and he told me i will need to go on operation. im really happy because i cant wait to be straight and to have a nice back again. but the problem is that the operation is in 2 years! and im afraid my back is going to be worst... what should i do to prevent my back to go worst??????

    avatar

    29.08.2009. (14:44)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...