Komentari

kizzy7.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • More ljubavi

    Kao okorjeli pušači Draga i ja smo protiv zabrane. Takve zabrane čine pušenje još opasnijim i otrovnijim. Dobro smo to osjetili kada smo išli u Češku. Putovanje vlakom 12 sati kada smo išli tamo ili skoro 18 sati kada smo se vračali bilo je prava strava. Popušiti po skrivečki na brzinu u veceu daleko je otrovnije od pušenja na otvorenom prozoru. A popušili nismo ništa manje. Slično je i na javnim mjestima. Sam sebi izgledam kao lopov, pa ipak onda popušim baš za inat svima.
    Što se pak tiče otpuštanja zbog zabrane rada nedjeljom mislim da je ta zabrana trgovcima samo dobar izgovor za otpuštanje. A njima je izgovor uvijek potreban. Kada su dizali cijene svi su govorili da je to zbog skupe nafte. Sada kada je najjeftinija u posljednjih par godina nikome ni na kraj pameti ne pada da spusti cijene.
    Pozdrav u ime oboje

    avatar

    11.01.2009. (22:13)    -   -   -   -  

  • bastet

    Hello Kizzy, hvala ti što si me posjetila i komentirala moj post! Što se tiče zabrana - moram priznati da sam u principu protiv obje. Naime, zabrana rada nedjeljom dolazi u potpuno pogrešno vrijeme. Sad bismo trebali raditi na poticanju, a ne potiranju potrošnje, odnosno proizvodnje. Mnogi trgovci bi rado radili nedjeljom, ako bi za to bili adekvatno plaćeni. Međutim, država ne može osigurati mehanizme kontrole tržišta rada pa onda, radi "zaštite" radničkih prava potpuno ukida rad nedjeljom. Sad, međutim, trgovci moraju duže raditi ostalim radnim danima, a to im je kako čujem opet neplaćeno... I opet sve ide preko grbe najmanjih! Što se tiče zabrane pušenja, mislim da je nelogično da je potpuna. Osobno sam nepušač i ne uživam udisati dim tuđih cigareta i smrditi k'o sušena šunka nakon šalice kave u kafiću. No, mislim da ljudima treba osigurati prostor za pušenje i da ih ne treba tjerati na ulice (naime, pušenje je zabranjeno i na otvorenom, u krugu škola, bolnica, firmi...) Tu je zakonodavac ipak malo pretjerao i otišao u drugu krajnost. Lijepi pozdrav i čitamo se! :-)))

    avatar

    11.01.2009. (22:50)    -   -   -   -  

  • Santea

    Pušač jesam,ali se ne bunim puno protiv ove zabrane,ali me isto tako neće ponukat niti da smanjim pušenje,a kamo li da prestanem s istim.
    Neradna nedjelja bi bila idealna za sve koji po trgovinama rade,ali što im vrijedi kada ostaju bez posla.Mislim da bi sada svi potpisali rad nedjeljom kao i do sada neplačen naravno,a da zadrže svoja radna mjesta.
    Puno se toga drugačije mora rješiti (što u našem slučaju ostaje moralo bi,a ne mora),ali tko nas što pita.
    Prodrla si u samu srž
    Pozdrav veliki ostavljam

    avatar

    11.01.2009. (22:59)    -   -   -   -  

  • teuta

    Mogu samo ponoviti što su i drugi napisali u svojim komentarima, kao moj Dragi i Santea, što će reći da se slažem s tvojim postom. Ja bih isto slično ako ne i isto napisala o tim zabranama.
    Sve mi je to bezvezno i nekorisno jer njima nisu rješeni nikakvi problemi samo su se stvorili još dodatni.

    Pozdravček draga i cmokkkk.

    avatar

    12.01.2009. (09:39)    -   -   -   -  

  • mama sepia

    ma sve si točno rekla:)))))))

    avatar

    12.01.2009. (10:29)    -   -   -   -  

  • slatko grko

    Ništa mi ne znači kupovina nedjeljom a li sam protiv zabrane, pušač jesam i želim i dalje pit svoju nesicu uz cigar a đe ću to boga pitaj, osim naravno doma, znači u kafić sigurno neću više ić ako ne mogu zapalit, a naša vlada je debilna i to se zna :))

    avatar

    12.01.2009. (10:45)    -   -   -   -  

  • Riba Luca

    Ma kod nas je glupo puno toga....

    onda tebi treba muž od iznenađenja..pa daj poduči ga malo ha ha ha

    avatar

    12.01.2009. (11:23)    -   -   -   -  

  • Elle Woods Gone Brunnette

    Haloooo? Napokon neko pametan - nedjelja je jedina prilika ljudima koji rintaju preko tjedna da obave neke stvari na miru!

    A što se odlaska na nedjeljne mise tiče, to bojkotiram, i zabrana rada nedjeljom tu ništa ne mijenja. Kao i većina razumnih ljudi koje poznajem. Mislim, Bog je tu, neovisno o tome ližemo li nedjeljom oltar s ostatkom novokomponovanih katolika u nekoj nakazoj betonjari od crkve, ili razgovaramo s njim u miru svog doma.

    avatar

    12.01.2009. (13:54)    -   -   -   -  

  • bugga

    Potpuno se slažem s tobom.

    avatar

    12.01.2009. (18:56)    -   -   -   -  

  • kecoland

    Zabrane!

    Jednog dana bi trebao pokušati pobrojati sve zabrane, mislim da bih pao i sam u nesvjest od broja kojeg bih dobio.

    Zabrane nikada nisu bile učikovite da ih se nije kršilo.

    Ja sam u onom prošlom sustavu kada nije bilo takvih zabrana već druge prirode nadrapao da to još i sada osječam a preko grane sam mogao tek 89 god, od 75 .naravno pjevao sam što je tada bio zabranjeno, baš namjerno.

    Tako da mi se koža naježi od zabrana, !

    super tema ti je!

    hvala na kom. da pogodila si nije duga već žena!

    pusica

    avatar

    12.01.2009. (21:09)    -   -   -   -  

  • kecoland

    a fotka ti je zakon!

    avatar

    12.01.2009. (21:10)    -   -   -   -  

  • Andrejevna

    Zabrane su stvorene da se krše...tako je zanimljivije...:)

    avatar

    12.01.2009. (21:19)    -   -   -   -  

  • Decy

    i meni su shoping centri tužni nedjeljom.
    pa je i sam grad pust.
    ionako mrzim nedjelje.
    no, za zabranu pušenja jesam.
    ali isto tako sam i ZA PROSTOR ZA PUŠAČE!!!
    u SAD su baš žestoki u svezi toga.
    ali, tamo pušač ima i svoj dio u restoranu..i
    blok u hotelu gdje ventilacija isključivo radi za pušače...
    bla, bla...bla:(((

    avatar

    13.01.2009. (17:38)    -   -   -   -  

  • goca

    Prije svega te pozdravljam,
    čitam tvoje posljednju temu, "zabrana...zabrana..." sve je u redu što kažeš, ali tko stoji iza svega prije, sada i ubuduće.....MIIIIIII.
    Tko je učen životu prije nego je počeo živjeti...? Nema toga. Svi učimo živjeti, sve što hodajući kroz životne nedaće i ljepote srećemo, usavršavamo, u neznanju uništavamo i ....odlazimo. Dolaze opet novi "ljudi"...uče (na problemima i iskustvu bivših ili nepriznaju ništa).
    U nama nema dosljednosti, strpljivosti, a prije svega uvažavanja i poštivanja, a o komunikaciji da i ne govorim.
    Rad nedjeljom nije problem, kao i nerad...Do ovoga rata zadnjega, nedjeljom se nije radilo, ni pekare nisu radile.
    Ako je slučajno nestalo kruha pekla sam ga sama u nedjelju...Došla su druga vremena, vremena velikih koji još trebaju više, a mi sretni. Zamisli, i nedjeljom možeš sve obaviti i velikodušno prihvaćamo zakone i ponude. Sada samo se malo predomislili, sada više nebi radili nedjeljom, jer ne plate...Pa izborite se gospodo da vas plate...
    Sindikat umjesto da se bori kako namaknuti plaćene sate za rad nedjeljom, predlaže zakon nerada nedjeljom i tako je zadovoljio svoju "radničku klasu", a oporba prihvatila....a MIIIII smo iza toga, izbori i vjera u izabrane ljude.
    Toliko o tome...nepresušna tema za raspravu i izmjenivanje mišljenja...

    avatar

    14.01.2009. (10:46)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...