Komentari

rudarka.blog.hr

Dodaj komentar (27)

Marketing


  • MODESTI BLEJZ

    gadno, uistinu gadno, svi ćemo se vidim vratit na drva, centralno i drva pa ložit od jutra do sutra ;0)

    avatar

    10.01.2009. (19:24)    -   -   -   -  

  • Cranberrie

    ja sam promrzla jučer na poslu, danas smo cijeli dan više vani nego nutra tak da sam koma... jajnici su mi u banani sa sanaderom i dekica mi je najbolja prijateljica...

    avatar

    10.01.2009. (19:30)    -   -   -   -  

  • Elle Woods Gone Brunnette

    Hahahahahahahahaha.... Ja sam snizila centralno upalila klimu :D
    Struje ima, i klime zapravo uopće ne troše puno...

    avatar

    10.01.2009. (20:03)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    @elle: troše, troše. da ne velim da ćeš sruđiti sustav kad se svi priključe na struju (koje onda ne bude dovoljno!)

    avatar

    10.01.2009. (20:23)    -   -   -   -  

  • fanny

    Preko dana ne šparam, a preko noći ionako spavamo u hladnijoj sobi, jer u grijanoj ne mogu zaspati. Još i izluftam prije spavanja. Pod vrata sam stavila dekice. I sve to radim radi nas, a ne radi šparanja, ne osjećam se nimalo odgovornom radi ove plinopsihoze, jer nam nisu Rusi krivi što nemamo pune rezerve, uostalom Molve leže na plinu, tko nam je kriv...
    A račun, hebi ga uvijek su veći u prosincu, siječnju i veljači, do polovine prosinca smo mukta prošli sa zimom. Ma veću frku rade nego što je, da su školu odgodili, onda bi znala da je uistinu frka.
    Pozdravček :)))

    avatar

    10.01.2009. (21:37)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Ovo sa Švicarskom-znaš, nije loša ideja! :))) Pusa, pozdrav od Luki+wufova

    avatar

    11.01.2009. (00:01)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    znas kaj mozes stavit pred ulazna vrata, osim smotuljka? u polukrug iznad vrata - sipku kao za tus zavjesu. i onda na to stavit debeli zastor. tako da kad netko udje, hladan zrak ostane uglavnom unutar tih pola metra od vrata umjesto da ti rashladi pola kuce svaki put. to ovdje imaju u svakom kaficu, restoranu i kaj ti ja znam...tako da ljudi mogu i kraj vrata sjediti bez problema. ja ispod vrata imam nalijepljenu izolaciju, ne pravu izolir traku nego nekaj kad se nalijepi na vrata i pokriva onaj prostor do poda. ne kosta puno, ima u baumaxu i slicnima. probat cu nac na netu pa ti posaljem.

    avatar

    11.01.2009. (12:08)    -   -   -   -  

  • lion queen

    Mi se grijemo na struju. Mala grijalica u svakoj prostoriji, pa gdje budemo, tamo uključimo, kad odlazimo, isključimo...Ove godine ne očekujem prevelik račun za struju, jer sam počela grijati tek u 12. mjesecu, a nekad je to bilo već krajem 9. početkom 10., dakle sigurno puna dva mjeseca potrošnje struje za grijanje manje. To ti je prednost života na moru i suncu! Isto tako ne očekujem da će ove niske temperature potrajati duže od mjesec dana. Već u veljači, stiže nam proljeće :):):)

    avatar

    11.01.2009. (12:16)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    türdichtschiene

    to se nalijepi dolje na vrata.

    avatar

    11.01.2009. (12:48)    -   -   -   -  

  • katalona

    Nije da se hvalim, ali mi danas nismo ni grijali. Nije bilo potrebe, lijep dan, bez vjetra, sunce prigrijalo, more plavo i mirno, temperatura oko 17 C... ne bih se iznenadila ako večeras na Dnevniku opet bude reportaža o kupačima u Dbk-u.
    Za sat-dva upalit ćemo peć na drva (ili klimu) i to će biti dovoljno!
    Pozdrav!

    avatar

    11.01.2009. (17:16)    -   -   -   -  

  • MENTINA

    eto sta se moze kad vrazjim Rusima nismo simpatikusi :-) naime ovdje nemamo tih problema jer je Putin Bersluconijev best buddy, idu zajedno na ljetovanje, djeca se medjusobno druze, uglavnom kucni su si prijatelji tako da za nas ovdje zime nema a plina ima LOL a kako je tebi kao zimogroznoj babi potpuno mi je jasno jer sam i ja jedna od istih LOL no i ja volim spavati na prohladnom a nikako ne u toplom. Eto zelim vam sto skorije rjesenje ove nebulozne plinokrize. A sta se uostalom moze ocekivati od podlih Rusa???? Kao da su si braca sa ....hmmmm....ne znam kime LOL

    avatar

    11.01.2009. (23:50)    -   -   -   -  

  • zoccao

    E, u toj švicarskoj kući već odmara onaj koji je potpisao ugovor s Talijanima da im isporučujemo naš plin iz mora, po smiješnim cjenama. Zato sad plina nemamo.

    Puno pozdrava. Krasan blog.

    avatar

    12.01.2009. (00:00)    -   -   -   -  

  • Viola (sul palco)

    baš me zanima kako troše plin u tvojem zg stanu. prošle godine je kotlovnica skoro eksplodirala od uporabe a grijanje je bilo 450kn, radijatori zgašeni a u stanu 26 stupnjeva! nadam se da su se opametili malo

    avatar

    12.01.2009. (11:37)    -   -   -   -  

  • ladyboss

    Ja se grijem s klimom i bogami ne stedim,nek vlada malo stedi a nas nek puste na miru.......Pozdrav od ladyboss

    avatar

    12.01.2009. (13:37)    -   -   -   -  

  • bugga

    Za sada grijanje još funkcionira. Iako smanjujemo gdje se može.Ja ionako nevolim previše zagrijane prostorije.

    avatar

    12.01.2009. (14:21)    -   -   -   -  

  • Stara vrtlarica

    i tužan misli zeko
    ta gdje je potok taj
    možda laste slijedi on
    u dalek južni kraj....

    a kod nas lož ulje teče li teče....

    avatar

    12.01.2009. (22:07)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Moj prijedlog:
    Političari, sabornici, članovi vlade i ostali niš koristi koji u Rvatskoj žive ko bubrezi u loju, a ne rade ništa ili rade krivo trebaju jesti enormne količine graha, priključiti svoje guzice na plinsku mrežu i - nema krize!
    Semper contra

    avatar

    12.01.2009. (22:35)    -   -   -   -  

  • Pustolovine

    E a kaj ti misliš možemo mi plinari zatvoriti plačanje računa na neko vrijeme ili ih mrvicu smanjiti ono kada već je ispalo da su lažljivci (ima plina, ma puni rezervari, pa ispalo da nema ni za par dana). HA da napravimo neku interenet akciju ajmo svi ne platiti plin kao što su oni pokrali naš, tjerali nas da štedimo i prijetili iskapčanjima???

    avatar

    13.01.2009. (10:27)    -   -   -   -  

  • tetovirana krmača

    ja imam prostoriju i po u stanu i to grijem brutalno, jer ako smanjim, koliko god se obukla, faca mi se sledi i počinjem šmrcat. jedino da po stanu hodam pod punom ratnom spremom - kaput, čizme, kapa, rukavice, šal... bilo bi zanimljivo tak prat suđe ;)

    avatar

    13.01.2009. (16:35)    -   -   -   -  

  • Teeja

    aj srica mi se doma grijemo samo na pecici pa se navikli pa nema plina u nas... al klima nam pokvarena pa je hladnije nego inace... a nitko se ne sjeti popravit klimu, kao... pa brzo ce zima proc :D

    avatar

    14.01.2009. (03:21)    -   -   -   -  

  • Destination Unknown

    makaastrofa, glupo je kad ovisimo o drugima, a oni se tamo svađaju...zato ja lijepo uključim grijalicu i isključim radijator, pa se tako štedi.
    ostavljam pozdrav! ;)

    avatar

    14.01.2009. (11:12)    -   -   -   -  

  • Uncatchable wind

    zbilja me već neka lagana frka lovi po tom pitanju..da baš preko dana šparamo i ne,al opet ni ne trajamo kako bi rekla moja baka,jer ježim se sljedećeg računa po novoj cijeni..po noći smo i mi na 15,i bolje se naspavam nego na 20...pitam se što ćemo,ako se ne dogovore?grijat ću se na klimu,a sve ostalo...jučer zvala svoje na selo da pripreme moju sobu,ako zatreba...kćer će mi biti oduševljena.5km od grada će joj biti velika prepreka za kave i sl.joj kak sam ju razmazila...a ja sam u njenim godinama pješice pičila u školu...optomistična sam osoba tako da se nadam da će do dogovora doći,a mi se ipak nećemo morati seljakati...

    avatar

    14.01.2009. (13:32)    -   -   -   -  

  • Pjesma o jednoj mladosti

    Imam klimu i mramoterm ploče. U kupaoni je mramoterm ploča upaljena cijelu zimu, u dječjoj sobi kad curke dođu iz škole. Spavaću nikad ne grijemo. Kuhinju grijemo ujutro sat-dva i kad stignem s posla. Klimu gasimo po noći. Zatvaramo škure i spuštamo rolete na krovnim prozorima. A prek dana, kad je sunčano, smanjujemo grijanje jer kroz prozore sunce dovoljno zagrije. Mjesečna rata struje zimi - od 500 do 800 kn. Uz korištenje perilica i pegle kad se meni hoće a ne kad je jeftina struja. Mislim da to nije prevelika potrošnja.

    avatar

    14.01.2009. (16:41)    -   -   -   -  

  • žnj

    Ne štedim... uopće. Ne vidim zašto bih se smrzavala, kao da će to što ću umirati od hladnoće pomoći ičemu. Centralno mi je konstantno na temperaturi 23-25. Grije se u svih 80 kvadrata stana, čak i kad sam solo doma. No ajde, ako baš nikog nema u kući smanjimo čak na 20. Luftam svako malo. Posebno svoju sobu prije spavanja. A ako stvarno ne bude plina, ha, uvijek imamo centralno na drva, nije tragedija. Cijena... nije me briga, toplina doma je neprocjenjiva :)

    avatar

    15.01.2009. (13:30)    -   -   -   -  

  • Dante

    Ne curi mi po glavi. Stavim nešto pod zub bar 2 puta dnevno. Imam se čime pokriti i nekoga kraj koga ću se ugrijati.
    Vidim , čujem i razumijem da je to za mnoge cca 4 milijarde još uvijek san nedosanjani.
    Nama u ožujku dođe proljeće i nije to baš tako daleko. Rusima će zima potrajati malo dulje, neka njima plina :- I
    Pamet u glavu i NNNI za iduću zimu.

    avatar

    15.01.2009. (14:40)    -   -   -   -  

učitavam...