Komentari

greeneyedgirl.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • Cranberrie

    a znači to je toddler :)))) dobro me to zbunjivalo po Macy's-u LOL

    ak te kaj tješi sva djeca su manje više takva...
    kad su mojoj seki sa 7-8 godina morali vaditi zub, morala su ju držati 4 tehničara i moja mama (svaki jedan ekstremitet i glavu) da bi zubar mogao izvaditi zub LOL... a kao već je bila velika pa joj se moglo i objasniti... tak da - niš se nemoj čudit :)

    avatar

    09.01.2009. (23:04)    -   -   -   -  

  • katalona

    Joj kad se sjetim vremena kad je moj mali bio beba.... obuzme me strava.... taj nije spavao ni po danu ni po noći.... bočicu nije pretjerano koristio (sa dojenja smo prešli na hranjenje žličicom i šalicom) ali je zato dudu mrcvario do tri godine... I prohodao je sa 10 mjeseci!!! ( danas, kad mi netko reče kako to nije istina pokažem mu snimke) Uglavnom, i dan danas vrlo malo spava i ostao je gnjavator kakav je bio i kao beba :)))) a 15 mu je godina već!!!
    A mala, mala je bila savršen primjerak dobre bebe iz udžbenika! Spavala je po cijele noći i u dva tri navrata po danu, i bila potpuna suprotnost bratu!! A njoj je sad 19-a.... ah, kad se samo sjetim...
    Uglavnom, iako imam puno staža kao mama (a mislim da nisam puno starija od tebe) nemam nikakav savjet osim da je svaki toddler priča za sebe!
    Pozdrav!

    avatar

    09.01.2009. (23:21)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Ma, sve će biti u najboljem redu - mama i beba se razumiju instinktivno; amo se
    nadam da će Edo od sada odlučiti odspavati malo više - da i Vama omogući
    kratak predah!
    Pusa, pozdrav od Luki+wufova

    avatar

    09.01.2009. (23:40)    -   -   -   -  

  • Zvrk

    Savjet za spavanje bas i nemam, Zvrk nikad nije volio puno spavati , popodnevnog sna se rijesio sa dvije godine.
    Po noci se znao buditi jako puno, a buduci da sam bila sama ja ga nisam mogla slusati kako place pa sam isla kod njega. Ja sam ga dojila do 17 mj. pa je mozda htjeo comfort feed pa je onda plakao i zvao me na taj nacin.
    Odvikavanje od bocice i dude nije bilo, jer to nije nikada koristio.

    avatar

    10.01.2009. (01:14)    -   -   -   -  

  • Neplodni u Hrvatskoj

    mislim da ovo što su tebi savjetovali je "cry it out method" tj. pusti da se isplače, koliko znam postoji i "no cry sleep solution". Mi smo još daleko od toga (bar se ja tako tješim) tako da još nisam to proučavala

    avatar

    10.01.2009. (09:03)    -   -   -   -  

  • ex trudnjacha

    da, to se zove cry out i, iskreno, meni je to prilicno surovo. imamo i mi malo problema sa spavanjem, pre svega dnevnim, ali mi na kraj pameti nije da ga ostavim da place. imas sjajne knjige o alternativnim (ali tezim) nacinima da ga naucis da sam zaspi. pogledaj ovaj sajt, tu imas i knjige sa savetima kako da naucis bebca da spava. ja imam u pdf formatu "The No-Cry Sleep Solution: Gentle Ways to Help Your Baby Sleep Through the Night". ako hoces mogu ti je poslati na mail. ostavi ga veceras na mom blogu (obrisacu komentar cim ga vidim :))

    avatar

    10.01.2009. (10:44)    -   -   -   -  

  • Mila, blogerica

    Nemam bebača, ali imam nećakinju od 8 mjeseci. ona je sama prije neka 2 mjeseca počela odbijati bočicu, tako da je danas hrane žlicom, jedino je ujutro uspiju privoliti da popije mlijeko (baby formule nije uzimala jer je s dojenja prešla izravno na mlijeko) na bočicu. Još uvijek je to njeno odbijanje bočice strašno jer sippy cup ili žlica nisu alternativa za dijete te dobi kada se radi o napicima. Svako dijete nosi svoju priču i svoj ritam.

    avatar

    10.01.2009. (13:31)    -   -   -   -  

  • mama sepia

    huh, mi ćemo piti adaptirano mlijeko do 3 godine, tek tada ćemo na kravlje mlijeko. Pije na bočicu, ima dudu, spava cijelu noć bez hranjenja, dnevno dva spavanja od 9,30-10,30 i od 14,30-16,00.

    avatar

    10.01.2009. (15:03)    -   -   -   -  

  • orbica

    Ovo nije osobno iskustvo, ali svi frendovi oko mene su uspjeli naviknuti svoju djecu malo prije 12. mjeseca da nema podizanja po noci. Jedini koji nije uspio je moj bivsi officemate, koji je zbog ta 2 tjedna koliko je trebao izdrzati plac, a nije, nakon sto mu je klinac navrsio 3.5 godine jos uvijek imao budjenje i hranjenje (mlijeko) 2-4 puta po noci. Svi su rekli da je koma, no ocigledno se isplati izdrzati.

    avatar

    10.01.2009. (17:21)    -   -   -   -  

  • jersey-girl

    evo ja cu ti napisati kako nasa necakinja jer svojih klinaca jos nemam.dakle ona je sada skoro 17 mjeseci. bocu jos uvijek cucla ali samo mlijeko. problema nisu imali da ju prebace sa formule na mlijeko, cak su to napravili i prije godine dana. cup isto bas i ne voli, ali nekada pije vodu ili sokic iz njega, kad joj se da. inace isto je jako svojeglava i sto ona ne zeli napraviti nema sanse da ju se natjera. sve sto mi jedemo ona je pocela jesti sa nekih 10 mjeseci, a sa 1 gosdinom je vec naveliko jela cak i sirovu papriku i paradajz. tako i sada, nista ne odbacuje. obozava jabuku i bananu, tjestenina joj je isto jako draga, samo se malo buni za krompir. sto se tice spavanja isto bas ne voli popodnevno spavanje, tu bude i malo suza kad ju stavljamo u krevet, odspava kako kad. nekada bude pola sata, a nekada i po dva sata. preko noci nemaju nikakvih problema sa njom. ona ide spavati najkasnije u 9 sati i spava ujutro do 9, 9 i pol, nekada i do 10.

    avatar

    11.01.2009. (19:53)    -   -   -   -  

  • jersey-girl

    zaboravih napisati da ju dudu bacila kad je imala mozda mjesec dana, nije joj nikada bila interesantna. ali zato od kolegice mali koji je stariji mjesec dana od nase necakinje i dan danas mrcvari dudu. mali je jako razmazen (ona ga razmazila). od kad se rodio spava sa mamom i tatom u krevetu, jako lose jede. ona ga mora vijati i na prevaru mu davati hranu. jos uvijek jede samo hranu iz staklenki, malo mlijeka i cokolino. pljuje hranu na sve strane, stalno cmolji, ona ga uspavljuje na rukama. ma strava!!! najgore od svega, mali ima samo 21 pound (18 mjeseci)sad sam se malo raspisala, sorry!

    avatar

    11.01.2009. (19:58)    -   -   -   -  

  • PRGO

    pc je s 5 mjeseci poceo spavati po cijelu noc, ali sad se opet budi, i place, 1-2x. pokusavam mu ne dati mlijeko tad...nekad prodje, a nekad sam preumorna za navlacenje. dudu nije htio nikad. preko dana spava oko 1h, i navecer u 19h zaspi ko tenkic. uvijek nesto :)))) inace, pero je sa 6mjeseci negdje oko 72cm :)))

    avatar

    12.01.2009. (12:56)    -   -   -   -  

  • *****

    Sigurna sam da će već velik dečko uspjet svladat sve izazove koje je pred njega postavila godina u koju je ušao. A na ovaj opis pikanja i bolnica sam se naježila i odmah uplašila. Ne mogu podnijeti igle. :(

    avatar

    12.01.2009. (21:57)    -   -   -   -  

  • sanja

    Bog! Vidjela sam da si polagala GMAT, ali jesi li polagala i GRE? Ja bih polagala GRE Math i CS, ali, sve mi se čini da u Hrvatskoj ima samo GRE general i GMAT. Ako si polagala GRE, mogu ti poslati mail negdje?

    avatar

    15.01.2009. (02:45)    -   -   -   -  

  • Jaca

    @sanja - nisam polagala GRE jer mi je samo GMAT bio potreban tako da o GRE skoro nista ne znam.

    avatar

    15.01.2009. (14:34)    -   -   -   -  

  • happywedding

    meni se čini užasno puštati djecu da plaču...ja sam za zagrliti dijete i uspavati ga mirno...već će ono narasti i naučiti se samo uspavati bez plakanja...ali stručnjaci valjda znaju bolje (pedijatri)...no ja nemam srca slušati dijete kako plače...

    avatar

    02.02.2009. (06:31)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...