Tarijaki je zapravo tehnika mariniranja ribe ili mesa u slatkom rižinom vinu, običnom rižinom vinu i soja-sosu, koja se zatim peče na roštilju.
Prokuhajte sve sastojke marinade, ohladite ga i u njemu ribu držite potopljenu 15-20 minuta. Ispecite na roštilju sa svake strane po nekoliko minuta, i premažite marinadom. Na isti način možete spremiti i škampe, meso ili neke druge vrste ribe.
Bilo bi lijepo da staviš sve fotografije što si jeo i više nas upoznaš sa sastojcima.
11.01.2009. (16:28)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
1step2far
Skakavci se stave na vrelu mast (ulje) i prže u poklopljenoj posudi dok ne porumene.
A evo nešto vrlo jednostavno:
Japanska kuhinja
TARIJAKI
6 fileta ribe (bilo koje)
6 žlica umala od soje
12 žlica bijelog suhog vina
žličica šećera
zličica sjeckanog bijelog luka
Tarijaki je zapravo tehnika mariniranja ribe ili mesa u slatkom rižinom vinu, običnom rižinom vinu i soja-sosu, koja se zatim peče na roštilju.
Prokuhajte sve sastojke marinade, ohladite ga i u njemu ribu držite potopljenu 15-20 minuta. Ispecite na roštilju sa svake strane po nekoliko minuta, i premažite marinadom. Na isti način možete spremiti i škampe, meso ili neke druge vrste ribe.
Bilo bi lijepo da staviš sve fotografije što si jeo i više nas upoznaš sa sastojcima.
11.01.2009. (16:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Japannihon
hvala ti na receptu, budemo ga jednom probali :)
11.01.2009. (19:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...