Komentari

slobodnarepublikahrvatska.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • quidestveritas

    nadam se da se ne ljutiš što ovdje odgovaram.
    Nisam znao hoćeš li da ti odgovorim tamo pa ćeš pogledati kasnije, ili da pišem na tvom blogu?

    hvala ti na linkovima. Onaj prvi link ne radi, tj. ne pokazuje se ništa, ali me doveo na stranicu... uglavnom, odličan izbor tema i članci. hvala ti na linku.
    Na žalost zbog obaveza za neke knjige sad neću imati ni vremena... ali jednog dana možda.. u svakom slučaju, zato mi i puno znače sažeci koji donose informacije, a kakve nalazim ovdje na blogu i sličnim mjestima. Nečija interpretacija događaja, to je drugo... ali čisto radi informacija.

    a čuj...ne znam, Glas koncila, znao sam istina naletit na proturječnosti... očito se događa. Ali ne vidim ih kao zlonamjerne. I tu tražim informacije kad mogu. Nego, htio sam ti samo reći za biskupe... korupcije je u Crkvi uvijek bilo, pa i u redovima biskupa. Moguće je da je netko korumpiran i naravno da bi za to teško bilo saznati. Ali onako "biskupi"... nisu.. općenito govoreći. Znaju oni bit vrlo oštri u svojim izjavama, ali ih se ne prenese. Cenzura na djelu. Ali da ti navedem jedan primjer:

    neću detalje ovako javno iznosit. Bio jedan projekt (još uvijek postoji), Crkva treba lovu za njega. Ljevičari bi radije da to ne postoji. Desničari (neću imenovat nikoga i ništa) donirali veću svoticu (6 znamenki). I sad postoji problem - oni koji vode taj projekt i koji kroz njega jaavno djeluju, jednostavno ne mogu otvoreno napasti desnicu (konkretno zna se koga) jer kopaju jamu pod samim sobom. Love neće bit, doći će sdp, onda neće ni njih bit i ode sve.Ali što su onda napravili, kad je "zna se" odstupio od svojih "obećanja" - počeli su između redaka, ali dovoljno da se shvati da se to ne smije podržavat, i da oni to ne podržavaju i da je to opasno. Ima onih koji to ne shvate, ali šta'š tako ti je to.

    Ne znam jesi li uspio shvatiti ovako što pokušavam reći? Igrati mudro, ali znati koga ili što se podupire. Znam dosta svećenika inače, ali mogu ti reći da su im razmišljanja vrlo različita. nema jednoumlja ili stranačke stege u crkvi. Ima ih od onih koji podržavaju "zna se" samo zato da ne pobijede "promjene", a ima onih koji ne žele podržati niti "zna se"...tako da... teško je reći. Ali mislim da treba molit i uvijek ić onom pomirbenom linijom i razgovorom. Tako se možda i može nešto promijenit. Čak i u najcrnijem slučaju, da je istina što govoriš doslovno sve o korumpiranosti, i da je i još gore od toga, onda treba radit da se crkva oslobodi tih okova. A tu opet treba počet od političara.

    PS - jesi li možda čitao knjižicu "Ogoljela laž logora Jasenovac"? Ili bio na predstavljanju u Palmotićevoj kod Isusovaca? Ako nisi, evo jedan link koji će te jako jako zainteresirati. Video traje sat vremena, snimatelju je izgleda ponestalo trake :) a težak je oko 300 MB, pa si računaj koliko ti treba da ga skine s neta
    http://www.lijepanasadomovinahrvatska.com/text08/Ogoljela_laz_logora_J asenovac.htm

    PS 2 - što bi konkretno donijela obnova kaznenog postupka? Mislim, zar se ne može to samo onako riješit - da povjesničari naprave svoje? Može li postupak donijeti nešto bolje? KOnkretnije? Treba li svima onda obnavljati postupka? Pitam samo za mišljenje.

    avatar

    20.01.2009. (20:29)    -   -   -   -  

  • Slobodna Republika Hrvatska

    Čuo sam za tu knjigu. Nisam je čitao. U drugoj knjizi o bl.Stepincu V.Horvat, inače isusovac
    govori da Stepinac nije bio trovan?
    Ne vjerujem partizanskoj historiografiji o ustašama, Jasenovcu,...
    Partizani su se hvalili u svojim knjigama o zločinima.
    Čuo sam jedan komentar- ne znam više gdje- da su se sad na Simpoziju o Stepincu u Lepoglavi pojavili oni koji su ga nekad proganjali? Obnova bi povukla za sobom i obnove svih drugih stradalnika. Mislim da neki svećenici ne žele to pokrenuti da se ne otkriju neke stvari.
    Glas Koncila objavio je jedan feljton o logoru Jasenovac, o tome sam čuo prije od jednog čovjeka. To izvješće Crvenog križa sigurno ne bi bilo tako "medeno" da se tamo klalo. Logor je ionako radio pod partizanima od 1945. nekoliko godina, nije isključeno da su partizani svoje zločine pripisali ustašama.
    Neki zločinci su još živi- u procesu protiv Stepinca-bilo bi normalno da odgovaraju, ali ovo nije pravna država pa od toga ništa.

    avatar

    20.01.2009. (21:46)    -   -   -   -  

  • quidestveritas

    znam da je Horvat isusovac, svećenik. ne znam za to što govori o Stepincu, ali sam siguran da je govorio prema njemu raspoloživim informacijama.... a je li zaključio pogrešno, stvarno ne znam, kad nisam ni pročitao. Znam da na necenzurirano.com (koliko znam margetić je iza toga) ima članak o tome tko je bio zadužen za trovanje stepinca, i navodi se neki...kako se zvao...mislim Rifat Pašić. Mislio sam da su Stepincu u kostima pronašli neke tragove i zaključili da je trovan...tako se pričalo.
    Ovaj link na video o knjizi o Jasenovcu koji sam dao, stvarno preporučam, ima pregršt informacija, a nakon toga čovjek jednostavno MORA nabavit knjižicu.

    avatar

    21.01.2009. (15:41)    -   -   -   -  

  • SATNIK

    Hvala na kritici,
    vidicemo sto se moze uciniti, tek sam poceo s blogom.

    avatar

    27.02.2009. (23:06)    -   -   -   -  

  • Pravaš

    Zašto ta uljudba ne traži obnovu postupka ubojicama Ante Paradžika i zašto istraga ne otkrije tko je naredio da se smakne Paradžik!? Jer Stepinca su smaknule komunjare, a Paradžika Hrvati izdajice! Bog i Hrvati!

    avatar

    23.09.2009. (14:14)    -   -   -   -  

  • Slobodna Republika Hrvatska

    Odgovor na ovo pitanje ne znam, jer nisam član Hrvatske uljudbe. I Stepinca i Paradžika su smaknuli izdajice hrvatskog naroda, komunisti, nazivno Hrvati, a po opredjeljenju Jugoslaveni.

    avatar

    25.09.2009. (23:28)    -   -   -   -  

  • EuM

    Princ svjetla ili tame;

    Želim ti sreću i blagoslov U Novoj 2010. godini
    u kojoj će mo dobiti sve ono što zaslužujemo i ono
    preostalo što nam još nisu uzeli, što ovisi i o tome
    tko će nas voditi: *Princ "svjetla" ili princ "tame"*
    Navratite i odlučite! Lp

    avatar

    01.01.2010. (16:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...