Komentari

sjenemagije.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


  • The Heart of Ice

    I evo ga, prvi nastavak u ovoj godini! :D

    Moze se reci da ste, ako po nicem drugom, po duzini teksta, opravdali ocekivanja i iskupili se za toliko cekanje na ovaj nastavak. Uopsteno, nastavak je ipak prosecan, ne istice mi se ni po cemu, osim po tome da ima zaista puno stvari. Kod nekog prosecno bi bilo lose, ali posto je prica izvanredna, ona moze biti ili zadivljujuca ili prosecna, tj. super. ;)
    Ali ,ajde idem redom.
    Prva je Amberina scena, koje se verovatno najmanje secam posto sam je prvu procitao juce. Svidja mi se taj deo, super je docaran, maltene sam i sam mogao osetiti atmosferu. Da ne znam da si to ti Lana pisala, mislio bi da je zaista Amber napisala taj deo. Iako se vidi da je to tvoj stil, totalno je u njenom fazonu, opisi, atmosfera, sve! (to ne znaci da ti ne znas ko Amber docarati to, nego mi to nije glavna odlika tvog pisanja :D) Amber u svom delu uvek premota sve dogadjaje opet ih opisavsi, ali kao i uvek doda par stvari koje nismo znali. Taj deo mi se ni pocemu ne istice, , osim sto je jako lepo docaran, ne saznajemo neke nove stvari i sl. . Predstavlja dobar pocetak nastavka, sasvim dobar uvod u predstojeci nastavak i dogadjaje u njemu. Iako je vecinom ceo nastavak premotavanje ustvari, pa je ovo bas pripremilo to premotavanje. ;) Kad se ove probude onda krene ono sto svaki nastavak ima, a to je ono zezanje izmedju likova i uobicajeni svakodnevni odnosi izmedju njih. To uvek vrati glavne likove u ''tok sadasnjosti''. Pored toga, skoro svaka recenica je za sebe duhovita i interesantna i obozavam te delove. :) Anna i Lyra su mi najzanimljivije, kao i Samy sa njenim sarkazmom! :D Bas super funkcionisu.

    Sad sam vec pretpostavljam ''krenuo na dorucak''. Dorucak mi nije nesto narocito izdvojena scena, vise mi predstavlja samo uvod u Dymbujev govor. Tako da mi je jos ovo uvod u celu pricu, polako svi silaze, bla bla, ulazi tim. Ono sto mi se ovde svidja jeste atmosfera pred utakmicu. Steta sto se perspektiva lika nije previse skoncentrisala na to, mada mi je i ovako vec bila dovoljno docarana tenzija i trema pred metloboj. Nista se posebno ne desava, ali je kao sto sam vec rekao cini mi se to samo uvod. Onda ulazak tima mi nije ispao toliko dramatican, ali je svakako necega bilo interesantnog. Ne znam koliko bi ovo mogao biti izdvojeno kao celina, ali ajde da ne bi bilo samo tako malo teksta ukljucicu ovde deo sa Rhin i Lanom, mislim to ipak jeste dorucak ,zar ne?(i Lana se mora hraniti da ne bi postala neuhranjena, valjao sam se od smeha :D) Dymbujev govor i poseta ministra mi takodje neka vrsta premotavanja. Ne mogu objasniti bas sta, ali bilo mi je necega cudnoga. Ona Jamesova upadica da nije bila izrazito smesna, iznervirala bi me. Ali stvarno bila je zabavna. :)

    Odnos izmedju Riddlea i Lane mi je jako zanimljiv, cini mi se komplikovan, tesko objasnjiv, ali ipak naizgled veoma prost. Ili se bar tako drugima na prvi pogled cini. Opis onoga kako idu mi je eto meni dramaticniji od ulaska tima u dvoranu. Nisam ga isprva shvatio, ali posle drugog citanja i pojasnjavanja, sve se uklopilo. Taj deo mi jeoodlican, zaista! I dobro je sto je gledano sa perspektive nekoga sa strane, jer bi mozda da je bio neko od njih dvoje u pitanju, ista scena ne bi bila toliko upecatljiva. Oni bi meni licno bili bas bolji par od Siriusa i Lane. Nemogu bas tvrditi to, ali sigurno bi se dobro slagali. Izuzetno me nervira sto ne mogu da predvidim dalji tok te radnje, to je verovatno jedina stvar koju ne znam unapred iz Laninog dnevnika. Tako da mi taj deo predstavlja jos veci izazov u provaljivanju o cemu se tu zapravo radi! Drago mi je sto imate Riddlea u prici, sto vam je bas on ''glavni protivnik''. Oduvek je bio slozen lik i ovako ukombiniran sa Lanom, oni su mi se nekad bas slicni. Uvek mi se cinilo da on radi mnogo vise stvari od pukog maltretiranja drugih, i zato je bas interesantan i zaniam me sta ce se dalje desavati sa njim. Ako se to nastavi, sigurno dobijamo jedan od boljih zapleta.

    Tribine su meni najdraza scena( + cokolada, lol). Moze se osetiti atmosfera pred utakmicu, ta hladnoca koja napolju vlada, vetar i sve ostalo. Nazalost pa glavni likovi nisu bili previse zainteresovani za taj dogadjaj, pa je to nekako ispalo razocaranje za mene sto nije bilo tog metloboja. Ipak, ostaje mi najdraza scena.

    Flashback1, e to je zasto nismo ''prisustvovali utakmici''. E taj deo mi se iskreno ne svidja. Iako je zaista sve predobro opisano i ima par stvari, metafora i svega koje mi se jako svidjaju. Ne svidja m ise taj deo zato sto se ono sto sam mislio da ce biti jako bitan razgovor u kome ce se par stvari razjasniti, ili da ce se barem nesto desiti, pretvorio u Lanina razmisljanja o tom trenutku. Lepo je sve to, ali se nista nije posebno desilo, ili nista barem u intenzitetu u kom sam ocekivao da ce to biti. JEdva da su i par recenica progovorili, uglavnom odbrusujuci jedno drugom i ponavljajuci stvari. Ne znam, ne svidja mi se toliko taj deo, nista mi nije novo rekao, niti ''zapleo''

    avatar

    06.01.2009. (18:40)    -   -   -   -  

  • The Heart of Ice

    Onda ide drugo secanje(namerno preskacem proslavu zato sto je zapravo ni nije bilo). Drugo secanje mi je zapravo jedino predstavljalo nesto sasvim novo u nastavku i nesto zanimljivo. Svidja mi se odnos izmedju Lane i Dumbyja, jaaako cudan, ali opet na kraju mislim da se mnogo toga krije tu. Nisam u potpunosti shvatio o cemu se tacno radilo, ali Lana(ako si ti pisala) ovo mi je stvarno do sada vrhunac tvoga pisanja, zaista odlicno. Moram izdvojiti i stvari, tj, fraze koje su mi se jako svidele. Cak mi se cinilo da citam knjigu nekoga ko ima zaista iza sebe mnogo iskustva i nekoga ko je profesionalac. Lana, sve pohvale. :)

    "Ustajanje iz pepela", rekla je nesnosno tiho.
    Dumbledore je kimnuo glavom, a zatim još jednom zaustio kao da nešto želi reći no prekinula ga je prije nego li je uspio: "Nekima ni to neće pomoći."
    "Oprostite?"
    "Rekla sam da se neki od nas, nažalost, ne mogu ustati iz pepela"
    "Bojim se da se, nažalost, nitko od nas ne može", pogledao ju je sućutno, u plavim očima najednom iskrena tuga.


    Brilijantno, savrseno, velicanstveno, svi superlativi, ne znam sta bih ti vise rekao nakon ovoga. Veruj mi ovo uopste nije lazno opisivanje tog dela, najiskrenije ovo mi je savrseno, a znas kako ja umem biti skeptican. :D

    "Zašto im ne kažete istinu?", prekinula ga je nemareći.
    "Ah istina... Može nam biti saveznik kada ostanemo bez ijednog drugog, ali najčešće nam je samo nešto s čime se moramo nositi kako najbolje znamo", uzdahnuo je i dalje nasmiješen.
    "Mislite da bi trebali lagati?", podignula je obrve.
    "Mislim da bi trebali zakriti istinu tamo gdje se ona neće moći okrenuti protiv nas samih", odgovorio joj je blago, dovoljno da shvati što joj poručuje.


    A tek ovo!! Stvarno, Lana, nemam reci! Nemogu ovo ni komentarisati, predobro je, ako izvuces jos vise iz sebe, onda verovatno necu moci vise ni nalaziti prave reci kako bi opisao to, a da ne ispadne usiljeno. *proud* :))))

    E to bi bilo to sto se tice radnje u nastavku. Prokomentarisacu i likove, posto se ne secam da sam to ranije puno radio, zaista sada kada su se oni razvili malo imam dovoljno materijala da razvijem zasad neko relativno cvrsto misljenje o njima. Pa da krenem od glavnih likova. ;)

    Vas tri ste mi odlicna trojka! Mislim da bi da nema jedne, sve bi to losije izgledalo. PRedstavljate jedna drugoj kontrast i zato se sve uklapa i ima ravnotezu.

    Lana-ona mi predstavlja neko ko daje misterioznost i zaplete u prici. Da nema nje, zasigurno bi bilo sve dosadno. Ona je neko zbog kog konstantno zelimo da citamo dalje i pokusavamo da prodremo do nje. Toliko je zatvorena(narocito u ovom delu) dacak ni kroz njenu perspektivu nemozemo provaliti stvari koje nas interesuju. Inace, ona nije toliko zainteresovana za spoljni svet i to je jedino sto moze da zasmeta kad izgubimo uvid u dogadjaje. Kao sto sam spomenuo ona predstavlja svu misterioznost price i lika kojeg volimo zbog svoje kompleksnosti.

    Rhin-predstavlja Lanin kontrast. Neko ko sve posmatra jednostavnije, ali pronicljivije, neko koga volimo zato sto moze primetiti razne stvari i objasniti nam puno toga. Nekako je Rhin neko sa strane i predstavlja citaoce i najlaksa je za citanje. Vec sam rekao, pronicljiva, pa nam i to odgovara kad pokusavamo Lanu provaliti i ostale likove. Zaista njena perspektiva mi se jako svidja, sve do trenutka kad postane sanjar. Nije to lose, ali onda bi bilo previse sanjarenja i misterioznosti u prici. Ovako ona sve spusta na zemlju.

    Amber-neko kroz ciju perspektivu imamo najbolji uvid u dogadjaje koje se desavaju, mada na specifican nacin. I ona se cesto zanosi van sadasnjosti, ali ne u toliko velikoj meri. Ona je neko ko je sa svima uvek tu, kroz njen lik najcesce vidimo i ostale likove i njihove provale, zezanje i ostalo. Ona je negde u sredini izmedju Rhin i Lane i sve gleda sa neke posebne strane, koja nam je nekad nedovoljna da bi shvatili sta se desava. Tad ulece Rhin da nam objasni. (lool) :D Takodje ona uvek premotava dogadjaje i analizira ih, sto nam isto odgovara, jer iako Rhin je pronicljiva, ne objasni sve tako pomno, jer njenom liku to ne treba, dok Amber treba sveto da premota da bi shvatila o cemu je rec.

    Anna i Lyra-e one unose totalnu zabavu u sve nastavke, nesto prosecno, kao da su one uvek ta sadasnjost u koje glavni likovi retko svracaju. :) Uvek se prepiru sto je nama zanimljivo, nisu zasad pokazale nesto preterano slozeno, ali zato unose dosta humora u pricu.

    Samy-ona je takodje meni jako smesna sa tim njenim sarkazmom. Poput Rhin i ona mi se cini jako pronicljiva, ali nikad toliko izravna. Ona mozda cak i najbolje sve procenjuje u prici, ali ne pokazuje to toliko ,jel bi inace to bilo veoma lose(bar po glavne likove).

    avatar

    06.01.2009. (19:07)    -   -   -   -  

  • The Heart of Ice

    Sirius-paaa, dosta ste ga izmenili od Rowlingice, iako ga ja bas tako mogu zamisliti kad je bio mladji. Ne znam zasto svi toliko tvrde da je strasno arogantan, kad po meni ne ispoljava toliku kolicinu arogancije. On je meni bas zanimljiv lik za citati, iz puno razloga a mislim da je najzanimljiviji zato sto on uvek izvuce nesto vise iz Lane. Kao da se ona oslobodi kad je sa njim i vidimo dosta stvari o njoj sto inace ne bi videli. Mozda ga zato izbegava? xD

    James-arogantan previse, ali je usto i jako duhovit pa mu se to i ne moze previse zameriti. Iako kazete da ste ih izmenili iz originalne price, ja bi upravo ovako zamislio Jamesa iz Rowlingicinog HP-a. Nikad ga nisam kao Harryja zamisljao, pre mi je bio za pocetak mnogo vise hrabriji od Harryja, i nije bio takvo nevinasce. lol :D Kao sto rekoh takodje je duhovit, pun ludih ideja( kad se setim gadjanja vatrenom knjigom! hahahahah!):D

    Riddle-ee on je jedan od najboljih negativaca u prici! Da je u pitanju Voldemort, vec bi mi to bilo isfurano, ovako vi ste nasli Riddla da vam pravi probleme. Pametan je, ne radi izravno lose stvari i misteriozan je jednako kao Lana. Taman da pored toga sto ga mrzis sto nesto radi u isto vreme zelis da znas sve o njemu i interesuje te, na neki nacin fascinira. Super je sto ste ga ubacile u pricu, stvarno je odlican lik, zanima me sta ce se dalje desavati sa njim.

    Takodje jako jako mi se svidja sto ova odlicna prica dobija svoj tok i razvija se laganim tempom da to pohvatamo. Svi se razvijaju i likovi i radnja i postaje sve zanimljvije, ali i zamrsenije. Sve vise zelimo da znamo konacni ishod i to nas definitivno vuce i motivise da procitamo te 23 stranice i cekamo 4 meseca, nervozno, ali smo na kraju zahvalni kad dobijemo jednu ovako super pricu!

    I to bi bilo to od mene, najmanji nacin da se oduzim za ovako lepu pricu koju stvarate!
    Pozz,

    Majki ;)

    avatar

    06.01.2009. (19:18)    -   -   -   -  

  • Bree

    Gosh!Mile!Neda mi se čitati *lol*
    Samo da znate - nisam pročitala Miletov komentar (sve moguće sličnosti su slučajne).

    Dakle,scena prva (odlučih ići po teta Laninim natuknicama *djevojčicasrozimkikicama*).

    •Jednostavno volim scene s ovim,gotovo opipljivim,Hogwartskim ozračjem.Iskreno,totalno sam se raznježila čitajući (znam,nije čudo),a tek na ono njena Sam .Nisam sigurna znate li o kojem osjećaju govorim,ali recimo da je sličan onome koji se pojavio dok sam otvarala paketić poslan iz Začetrja,baš jučer.Doduše, taj je bio intezivniji - ovaj s čitanjem je neka, blaža verzija *grlim* .
    No ,onda su se probudile *grin*.Tipični početak dana,vjerujem.
    Dijalozi zbog kojih ne dolazim do daha po par minuta.Volim Samy xD(Lana mi je,pa recimo zabranila :P,da govorim o Samy kao sebi,ili Lani kao njoj -_-,tako da ne pišem u prvom licu *šmrc*)

    Moram još spomenuti dio u kojem se Amber prisjeća noći Siriusove nesreće.
    Rekla bih jezivo,ali mi ne ide ta riječ.Ne mogu reći jezivo…pomalo sablasno – možda.
    Prođe me jeza - doživljaj Lanine boli.

    •Dvorana.Započet ću s onim što mi je najviše zaokupilo pažnju – Lana/Riddle odnos i naravno,Rhiannino tumačenje istoga.
    Toliko sličnosti,i onda ono : Jer ako je nešto o Lani do sada znala, to je da ona nije zla.
    Utješno ,s obzirom da nisam veliki fan *belj*,što ne isključuje da neću postati (ili da ne postoje stvari koje mi se kod nje sviđaju).
    Oduševio me dio koji ću citirati :

    No, nije li to upravo ono što svi radimo? Ogradimo se od svijeta, kada svijet priđe previše blizu. Koliko je blizu njima prišao svijet? Kolika je morala biti jačina tog udara, da se tako snažno odbio? Ili se, u slučaju nekih, rasprsnuo i ostavio krhkotine duboko pod monoumentalnim ruševinama.

    Zaključit ću komentar na ovaj dio s tim da mi je ideja o nježnom dodiru i njegovom učinku (koji je još upitan?) genijalna.

    •Tribine.Mogu ti reći Lana da si me u svemu pogodila (ali da,to nisam ja,to je Samy -_-).
    Ono sa šalom mi je komično.Lana lovi šal – i to elegentnim,odmjerenim koracima *lol*.Simpatično ^^(teško poveziva riječ s Lanom,ali moram reći kako jeste *lol*).
    Čokolada odlično uklopljena ;lijepo zakamuflirano i ukomponirano objašnjenje :D.

    •Sjećanje prvo.Lana&Sirius scena – željno očekivana :D.Ispunila je očekivanja,ali nije na prvom mjestu.Valjda zbog razloga koji nemaju puno veze s pričom,ali eto,ipak,nepošteno djeluju na njen doživljaj.Izdvojit ću najdraže citate.Neka to bude dovoljno.

    1. „Ponos“, tiho je progovorio, kao zaključak na nešto što je propustila. Osjećala mu je dah na licu. „Ako je ponos jedino što ti je ostalo, onda ga ostavljam. Netaknutog“, rekao je to gotovo nježno, nalik na tihi mrmor.

    2. Pustio je ruku da padne zadržavši pogled na Laninom licu još samo malo prije nego se okrenuo prema Samy.

    (Rečenica sama po sebi,pored ostalog teksta i nije nešto, ali sam ju zapamtila,jer sam si točno zamislila scenu i poglede i izraze lice.I svidjelo mi se :D.)

    3. I znala je da je primijetio. Da je primijetio kako zadrhti svaki puta kad ju iznenada dotakne, da pokušava izbjeći njegov pogled u strahu od toga da će u njima pronaći kontrast njezinih riječi.

    •Sjećanje drugo.Lana&Dumbledore scena – neočekivana :D.No1.Ok,vjerojatno najgluplje što ću reći ali jako mi se sviđa ovo ubacivanje Phineasa i Lanini komentari u mislima :D.I općenito,savršeno uklapaš naizgled nebitno,a tako je potrebno tekstu(obraćam se Lani,jer pouzdano znam da je ona pisala scenu s Phineasom :D) .To obožavam.
    I sve je tako službeno i onda – paf!Djed!(ok,lažem.Meni nije bio ‘’paf!’’,ali njima jeste/će biti *rlol*).
    Sviđa mi se slika koju imam u mislima.Lana opušteno šeta po kabinetu i razgledava sve što želi, usput kupeći simpatije Blackovog prapraprapradjeda :D.

    •Par rečenica završetka - sasvim lijepo.

    Eto ga!Budite zadovoljne *belj*

    EDIT : pohvale za naslov!^^

    avatar

    06.01.2009. (22:19)    -   -   -   -  

  • Gabriella

    Jao meni je tako žao što ne mogu sada ovo čitati :(.
    Bila sam jako happy kada je Lana konačno u personalu stavila "novi post" *wiii*.
    Ne mogu se koncentrisati jer mi je za vratom mnogo zadaće koju moram napisati, hvala Bogu pa završavam u petak sa školom! Tada se bacam na čitanje.
    Ne želim si kvariti ugođaj čitanja =P

    Azra

    avatar

    07.01.2009. (13:47)    -   -   -   -  

  • Eris Servant

    naslov je valjda jedino što mi se ne sviđa. xd
    (samo da se zna, nisam pročitao kilometarske komentare ispred sebe.)

    Oke, idemo. Sviđa mi se kako zadržavate cijelu radnju pod tim nekim mračnim velom.
    Na površini je sve lijepo i mirno, a u pozadini mi se čini da sve ključa.
    Vaša opširnost kod nekih stvari, pogotovo vaša sposobnost da opišete trenutnu situaciju, da je toliko približite da djeluje gotovo stvarno je nevjerojatna. Prizor Lane i Siriusa u spavaonici mi je bio toliko iskristaliziran u glavi da sam ga skoro išao crtati.
    Imate talent za opisivanje osjećaja. Jedna od stvari koja je izluđujuća u pozitivnom smislu je da čitaš tako mnogo, a dobiješ malo događaja.
    To doduše može postati loše, ako to kasnije ne opravdate. Trenutno mi se čini da je ovo neko zatišje, da će kasnije sve buknuti. Kao da nas pripremate na nešto.
    Na neki nesretan svršetak. (Čemu se ja i nadam)

    I moram vam čestitati na odličnoj karakterizaciji Dumbledorea. Njega niste nimalo izgubile, i niti jedna me njegova rečenica nije natjerala da pomislim: Aha, i njega su dosta izmijenile.

    Bravo cure, nije mi niti malo bilo dosadno čitati ovaj nastavak. =D

    avatar

    07.01.2009. (17:50)    -   -   -   -  

  • Kei ^^

    *Lupa Lestata po glavi*

    Naslov je fenomenalan! Lana svaka čast!

    No, krenimo dalje :P

    Amber je u ovome dijelu nekako došla na sebe. Dobila je veću ulogu i...pa oduševila me!
    Sviđa mi se ono moja Sam koje je ... pa jako kratko, a tako brižno.
    Lana... ajme nisam mogla vjerovati da može ići još dublje i dublje.
    Nevjerojatna je i totalni misterij! Onako, najradije bi da sam Edward i da vam mogu misli pročitati da znam što se krije ispod te predivne kose i praznog lica.
    Valjda zbog ju tog praznog lica apsolutno nemogu očitati i to me izluđuje.
    Rhinn, ajme fenomenalno! Prvo, njena sumnjičavost je odlična. Nekakva mješavina Hermione i Harryja. :D
    Samy...a, odličan lik. Odlične zezancije i provokacije. Apsolutno pozitivan lik priče.
    Sirius i Lana u sobi...gosh, top ovog nastavka. Sve...prepuno emocija, jasno, divno...
    Laku noć djede je fenomenalna rečenica! Apsolutno odličnan misterij za kraj, još Lanin zagonetan osmjeh... sve skupa da te onako ostavi u neizvjesnosti.
    Uglavnom, sve skupa ovo vam je odličan nastavak (i ja vam ne zamjeram dužinu *beljim se Lestatu*, već očekujem drugi, još brže. :D

    Pozz
    Kei ^^

    avatar

    07.01.2009. (18:27)    -   -   -   -  

  • Gabriella

    Ja pročitala i zasad nemam što da kažem osim "Wow". Ovo je odlično! Najbolji nastavak dosad. Početak je fenomenalan jer se ne nastavlja direktno na prethodni post, nego tek kasnije u retrospekciji (koja mi je odlično ubačena). Ovdje smo malo (još) bolje upoznali Lanu, onoliko koliko je uopšte moguće shvatiti tu curu *zbunjena*. Zar jedna osoba može biti tako komplicirana? Hihi.I zar uopšte ima toliko osjećaja? Ali meni se sviđa, oo da =P
    Ne znam je li prije spominjano i stvarno se izvinjavam ako jeste spomenule (a vi ste krive jer vam treba toliko da objavite post!) da je Dumbledore Lanin djed? To mi je baš bilo wow na kraju ... Sirirus ah pa Sirius. Frajerčina, ali njegova karakterizacija mi se savršeno uklapa sa Laninom *hihi*. Ovaj dio moram izdvojiti kao najdraži.

    "Nije ju više gledao u oči, pogled mu je lutao njezinim licem, baš kao i nešto ranije.
    „Ponos“, tiho je progovorio, kao zaključak na nešto što je propustila. Osjećala mu je dah na licu. „Ako je ponos jedino što ti je ostalo, onda ga ostavljam. Netaknutog“, rekao je to gotovo nježno, nalik na tihi mrmor.
    „Odlazi“, ponovila je više za sebe, više kao mantru za koju se držala."

    (predivno *oči se cakle*).
    Dumbeldorove rečenice su tkao tipične za njegov lik i to mi se sviđa što ste uspjele predoćiti. Opet sam imala malo problema sa koncetriranjem dijaloga tijekom utakmice (tko s kim priča), ali stvarno ništa ne zamjeram. Čitavo vrijeme sam se osjećala kao da čitam poglavlje u knjizi. Post me inspirisao pomalo moram reći. Rhin još samo se jednom izrazi "blog priča".... (vidjećeš =P), a tebi Lana moram nešto predbaciti (ali to ćemo privatno) *belj*. Odnos između Lane i Blacka mi je odličan, tako kompliciran kakav jeste. Da je išta jednostavnije izgubilo bi čar. Pohvaljujem naslov i odlične opise koji su predivni. Jedva čekam nastavak, i ako moramo ovako dugo čekati da bude ovako, pa voljna sam! Pusa
    Azra

    avatar

    08.01.2009. (18:03)    -   -   -   -  

  • Illusion

    Sorry, na ovoj tastaturi nemam kvacica.

    Svaka slicnost sa prethodnim komentarima je slucajna. *lol*

    Prvo da krenem od naslova. Iako je nekima glup (*belj*), meni je odlican u svoj toj svojoj "gluposti".
    Licno, prvo me se dojmio jer me je navukao na sasvim pogresan trag. Moja prva reakcija je bila: iz ovakvog naslova ne moze proizici nista dobro. Cak sam mislila da ne pocnem odmah citati, ali znatizelja je uradila svoje.
    Kasnije citajuci, kako sam polako dolazila do onoga o cemu naslov govori, sve mi je vise "sjedao".
    Moze se reci da je cak mastovit, bilo da je to bio samo-reda-radi-naslov ili da se znalo sto se zeli postici. Rekla bih da ima cak jednu sarkasticnu notu, iduci time da ga je Lana osmislila.

    Sam pocetak mi se nije svidio, barem ne u istog mjeri kao i ostatak posta. Tu sam se prepala da ce ostatak posta biti monoton, ili da ce se puno vremena potrostiti na taj uvod. Ali za dio koji je uslijedio mislim da je prvi dio dovoljno blag, kako ne bi bilo naporno citati ostatak.

    Svidja mi se kako je Amber opisala svoj i Siriusov odnos. Dovoljno dugo da nam sve lijepo docara, a opet dovoljno kratko da se ne zanosi previse. Ne volim bespovratno skretanje sa tema.

    U dijelu kada Amber razmislja svidjela mi se jedna recenica koja je tako istinita:
    "Sto sa onim prijateljima koji su pravi prijatelji no opet to ne znaju, jer nije cinilo razliku da im ikada kazete?"

    oozavam recenice sa kojima se mogu poistovijetiti na bilo koji nacin, ili koje su dobro slozele ili pak imaju dobru poruku. Ovu moram zapamtiti =D

    Inace bih za dio u kojem se prica o Lani poslije nesrece rekla da je dosadan i tu nepotreban, ali je tako dobro napisan da bi me grizla savijest da kazem takvu glupost.
    To mi je tako... duboko opisano da si mogu predociti njenu bol i stanje i kojem se nasla.

    Dobro mi je kako se radnja preokrenula kada se Amber sjetila utakmice. Tamam na vrijeme!

    A za Annu i Lyru nemam rijeci. Odusevljavaju me. Svaki put kad vidim da slijedi prepirka izmedju njih dvije popravi mi se dan. =D

    Iako se nije puno paznje posvetilo opisivanu tenzija momcadi pred utakmicu gotovo sam mogla okusitiraspolozenje koje je vladalo u dvorani.
    Za vrijeme dorucka, kada su ulazile momcadi najvise mi se svidjelo:
    "Imalo je to smirujuci ucinak na nju i bila mu je zahvalna na toj neizrecenojcinjenici a je on tu. Uz Siriusa."
    Kako je to meni sve slatko. Sva ta njena briga za Siriusa.

    A Lana. Pa Lana k`o Lana. Koliko god zelim da se, konacno, vec jednom sve rascisti i koliko me ona sama intrigira, toliko mi ide na zivce - ta njena nezainteresovanost i izgubljenost ( u pojedinim situacijama). Razumijem da mora biti tako ali..grrr..

    Ok, obecajem a cu prestati citirati (ili mozda ne) ali obozavam stil pisanja i nacin na koji su recenice slozene. Ponekad imam osjecaj da itam knjigu, i jednostavno ne zelim da mi ponestane materijala za citanje.. Vise mi se dopada vas stil nego stil S.M. iako mi je ona zakon :P
    Aha, ja zaboravi citat. *blush*:
    "Samo ponekad, vrlo rijetko, bi vidjela poglede koje je upucivao Lani i to najcesce i namijenjene tome da ga ostali vide. Ponekad, kada bi se nasla u njihovoj blizini istovremeno, dobila bi osjecaj da se nalazi na sahovskom polju sa cije svake strane se vuku iznimno komplicirani potezi, premda vecina od njih djeluje spontano i nehajno. Impulzivno, bez puno razmisljanja. No kao promatrac mogla je vidjeti kako se iza svakog od njih krije nesto puno dublje, nesto sasvim daleko, sasvim suprotno od nepromisljenog."

    Kako sam se samo slatko nasmijala kad se Rhin iznenadila kako Lana jede nesto obilato- tost. Treba vijeti sto je previ dorucak.

    Moram reci kako mi se ovaj nastavak jos vise svidja jer se ni na kojem detalju na zadrzava puno, tako da se ne gubi na dinamicnosti radnje. Mozda nema puno novih dogadjaja, ali se izmjenjuje mnogo detalja, dijaloga, kratkih opisa...divno ;)

    (Nastavak slijedi na par minuta. *lool*)

    avatar

    11.01.2009. (22:09)    -   -   -   -  

  • Illusion

    Da ne bi sada redom kometirala ko je sto i kako rekao, samo ponavljam ono od gor da je radnja odlicno vodjenja i da su svi dijalozi "sjeli" na svoje mjesto. Perfect.

    Najvise volim dijelove u kojima se govori o Rhianninin zapazanjima i razmisljanjima, jer tako samo " utvrdjuje gradivo" i jos ga pojasnjava.
    Onaj dio kad ona razmislja, nakon sto Lana pozove Ridllea mi je najdrazi i najbolji. ( kao i sam kraj)
    A recenica: " Jer na kraju sve sto vidimo ionako se svodi na ono u sto vjerujemo." je WoW! Predobra. Svaka cast. (Osim ako nije prepisana odnekud *looool*)

    Dio sa utakmicom i cokoladom mi je sjeo " kó budali pleska". Takodjer odlicno. )Malo me iritira to sto nemam sto zamjerati. Bljak!)

    Nisam ocekivala Onoliku retrospekciju (sjecanje Lane), tako da sam se malo iznenadila kad sam vidjela koliko je recenica u kurzivu. *lol*
    Taj dio mi je, necete vjerovati!, super. Tako je dobro opisano : situacija, tenzije, gestikulacija, atmosfera...
    Tako da ne bi sve to "vadila" kao citat zamislite kao da je. Izvinite, stvarno ne znam sto mi je sa ovim citatima. *hi*
    (Mozda da pocnete losije pisati?! ;P)

    " Znam. Hvala. Je li ti bila fina cokolada?" Upitao je tonom koji je odavao da se zabavlja na neciji racin. Lana je gotovo mogla vidjeti kako se Amber zaokruzuju oci u spoznaji. Okrenula je ocima.
    Ne znam zasto, ali ovome sam se smijala dobru minutu. Mozda zbog Amberinih ociju. Pametnica mala. =D

    Da ne bih postala dosadna, iako cvrsto vjerujem da vec jesam, sam cu jos reci da mi je zadnji dio savrsen. Lana, svaka cast! Sve je tako dobro napisano, Dumbledore mi je tako Dumbledorast, cijeli opis mi je totalno Hogwartski.
    Najkvalitetniji dio cijelog posta. Sudeci po meni.
    Nisi se zadrzavala samo na glavnom dogadjaju, vec si ukomponovala "nebitne" sitnice sa strane. To najvise volim. Sve bude jos bogatije. Ovo "djede" na kraju me oborilo sa stolice. Doslovice. I mrzim sto si to ostavila za kraj jer se sada ziva pojede. Zelim sljedeci post! Brzo! Pisite!
    *lol* Salim se.
    Ali tako je sve po mojoj mjeri da sam zaista imala osjecaj da doista citam knjigu, a ne blog pricu ( koje redovno moraju biti bezvezne i dosadne- cast izuzecima!)
    Aha! Imam jednu zamjerku. *happy*
    Koliko dobro da sve drzite pod nekim velom zamrsenosti i taame, na neki nacin ponekad ste nejasne tokom dijaloga. Tesko je sve povezati prvim citanjem. Iako je toga ovaj put bilo zanemarivo malo.

    Ja bih jos zamjerkiiiii! *durise*
    Prezivjecu.

    Nadam se da vam se dalo citati.
    Tea

    avatar

    11.01.2009. (22:34)    -   -   -   -  

  • Illusion

    EDIT: Pogledajte koliko sam ja to dugo prekucavala! Procitam jednu recenicu i zaboravim je na drugoj rijeci! *lol*

    avatar

    11.01.2009. (22:37)    -   -   -   -  

  • banshee

    Ja ću bit kratka :D
    Ovaj se nastavak ne razlikuje samo po dužini posta nego po samom tekstu.
    Posebno mi se sviđaju unutarnja razmišljanja, i točno ono što je Kei rekla, zapanjuje me da Lana ide još dublje i dublje.
    Priča je super i ni na jednom dijelu nisam pomislila da je dosadna, da je neki dio nevažan, da bi ga možda trebalo preskočiti i ovaj sam put uspjela sve pohvatati o kome se priča. :D
    Ono što mi se najviše sviđa je da ste stvorile taj jedan svoj svijet koji je predobar i u svakom se trenutku možete vratiti njemu i samo razmišljati jer je samo vaš, jedinstven i pun zapleta, preokreta, odličnih opisa, samih događaja...
    Samo tako nastavite (:

    avatar

    12.01.2009. (13:33)    -   -   -   -  

  • Mala_Kraljica

    aleee lujaaa!!!! napokon novi nastavak....obožavam vaš stil....uvjek je toliko toga....nekako je sve skupa zapleteno....kadkad se trebam i sama zaustavit i razmisliti o svemu sto sam prcitala...u jednom od rezlomaka nisam shvatila toko je zapravo Lanin djed....sviđa mi se novi odlomak...malo požurite s sljedecim....jer sam ovaj jako dugo čekala...i gotovo sam zaboravila na pvaj blog....sve u svemu...se pet....pussa....

    avatar

    20.01.2009. (21:11)    -   -   -   -  

  • jurkovicka

    e sva sam se najezila kad sam procitala ovaj post!
    jednostavno je presavrsen! ^^

    isprintat cu sve posteve i uvest u knjigu.
    jako mi se svidjelo kak ste opisali odnos izmedu lane i siriusa.
    nesto je u zraku al ne zna se.

    stvatrno ste odlicne!

    avatar

    08.02.2009. (17:47)    -   -   -   -  

  • Ja sam malo zlo jer moje priče završe tragično

    kasno sam vidjela pa nisam stigla procitat no budem =)

    avatar

    15.03.2009. (21:41)    -   -   -   -  

  • sarena

    kada ce doci novi nastavam..zeljno ga iscekujem svaki dan

    avatar

    19.03.2009. (14:01)    -   -   -   -  

  • Winterstorm

    Nisam posebni fan HP-a, ali to ne umanjuje moj utisak u priču.
    Fakat treba imati posebnu dozu mašte za ovakvo nešto. Sve pohvale

    avatar

    21.03.2009. (21:03)    -   -   -   -  

  • banshee

    ja bih novi post. priti pliz (:

    avatar

    12.04.2009. (22:53)    -   -   -   -  

  • Shadows

    Kako to s nama obično ide, 90% sljedećeg nastavka je gotovo (začuđujuće, imamo par djelova i za nastavak nakon njega ;) )
    I sad smo pored obaveza zapele na ovih 10%.

    Opet, neki od vas znaju da smo zatrpane obavezama, ali ne volim se ponavljati pa onda... dajte nas trpite još malo a mi ćemo svakako objaviti nastavak u međuvremenu :)

    Rhin

    avatar

    13.04.2009. (10:25)    -   -   -   -  

  • Angelique Tussaud

    Čekamo onda. Ali očekujemo dugačak post :)

    avatar

    15.04.2009. (22:53)    -   -   -   -  

  • TH Angels in Black

    isse...ovo je dugo...nemam vremena za pročitat...
    našla sam blog preko twilight fansitea...
    jednom ću ovo sve pročitati...uff...
    puno, puno, puno toga ima....
    mora da inspiracija radi!
    pozz

    avatar

    16.04.2009. (21:33)    -   -   -   -  

  • TH Angels in Black

    evo! sve sam spremila u word...pa kad pročitam javim se....za jedno mijesec dana!

    avatar

    16.04.2009. (21:41)    -   -   -   -  

  • Hogwarts_vampires

    hay....jako mi se sviđa vaša prica i stil pisanja...i ja isto pišem jednu pricu slicnu vašoj....tek sam pocela...jako me inspirira vaš stil...voljela bih da i ja mogu pistati tim stilom...da ima puno opisa a da ne izgleda napadno...ali to ipak nije moj stil...u mojoj prici nalazi se mnogo više psovki i obicnih izraza koje koje koriste tinedzeri....pa svratit do mene i komajte...puSSa

    avatar

    17.04.2009. (10:48)    -   -   -   -  

  • Hogwarts_vampires

    u vašoj prici najzanimljiviji lik mi je Rihanna....možda upravo zato što me toliko podsjeca na mene....jako voli knjige iako se druži s najvećim facama...i to su dečki...to me jako podsjeća na mene....inace galvani lik u mojoj prici se također zove Lana....heh...sve su svemu voljela bih napisat malo duži kom....ali nažalosti moram ic....puSSa...čitamo se...

    avatar

    17.04.2009. (10:50)    -   -   -   -  

  • magic_and_lowe

    bok....procitala sam sve nastavke...žao mi je samo sto rjetko pišete post...jedva cekan sljedeci....sve u vašoj prici jako mi se sviđa...iako ima nekoliko djelova koje ne razumjem....no svatit cu ja vec....ja sam pocela pisati hp pricu...pa bi voljela da mi kažete svoje mišljene....unaprjed hvala...puSSa

    avatar

    29.04.2009. (21:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...