Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • freepalestine

    strašno. noramalan govor (iako nisam presretna s onim: onaj koji je do jučer bio žrtva danas je zločinac, jer je puno žrtava mrtvih, a neki koji sa današnjim izraelskim zločincima dijele ideologiju, oduvijek su bili zločinci - gledam na zločine, žrtve i zločince individualno... npr. tzipi livni nikad nije bila žrtva... s druge strane oni koji su bili žrtve često se aktivno protive izraelskim zločinima nad palestincima. ... ali nemoram se previše truditi da shvatim što je htio reći)

    tvrdolinijaški cionisti svaku kritiku izraela (pa i izraelskih ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti i aparthejda) smatraju antisemtiskom (jer, možda i ispravno, misle da im je to najbolja obrana - obzirom da se moraju mitovima i lažima boriti protiv hrpe za njih neugodnih, devastirajućih i dokazivih činjenica)

    i šta sad? antisemitski je nekom reći da je nacist, ako se ponaša ko ratni zločinac i druge smatra manje vrijednim bićima za koja je normalno da svojim životima plaćaju tuđu sigurnost, dok se njihovo pravo da žive u sigurnosti (i razna ostala njihova temeljna prava) nikad ni ne spominje?

    antisemitski je dići glas protiv zločina protiv čovječnosti i usporediti jedan zločin s drugim?

    antisemitski je sanadera usporediti u satiri s hitlerom, ali nije antisemitski miloševićevu agresiju uspoređivati sa nacističkim zločinima iz 2. svjetskog rata? pa što da i usporedba nije 100% točna? sad se više ne smije ni hiperbola koristit?

    ipak ima netko tko se smije usporediti s hitlerom - ahmadinejad (koji nije cvijeće, daleko od toga, niti pomaže palestincima, ništa nije za njih napravio, samo je bezveze galamio i napravio više štete nego koristi) ipak taj isti ahmadinejad do sada još nije napao niti jednu drugu zemlju, a kamoli da bi nekog etnički očistio, a kad je pozvao na uklanjanje cionističkog režima, nitko se nije sjetio da SAD i Izrael stalno pozivaju na "promjene" režima različitih zemalja koji njima ne odgovaraju. (naravno tu treba upozoriti i da su nama namjerno podvaljivani krivi prijevodi njegovih govora)

    eto, molim, ako netko nekoga želi usporediti s hitlerom, neka mu za to posluži ahmadinejad, jer to nije antisemitski.

    kakvo licemjerje. umjesto o ubijanoj, izgladnjeloj i pothranjenoj djeci u getu Gaza koji se savijesti čovječanstva događa danas, on o tobožnjem antisemitizmu. na dugi rok, naravno ovakvi štete vlastitom narodu. danas cijeli svijet, uključujući mnoge židove i izraelce, osuđuje izraelske zločine nad palestincima

    gledala sam film pianist o varšavskom getu i doista sam tamo vidjela ponašanje prema židovima kakvo se danas na okupiranim područjima može vidjeti prema palestincima.

    baš me zanima, ako je antisemitski usporediti gazu s varšavskim getom, što je onda uspoređivati (ili čak davati prednost i naglašavati kao strašniji) broj ubijenih izraelaca i broj ubijenih palestinaca (koji daleko premašuje ovaj prvi)... ili uspoređivati palestinske naoružane skupine (koje također nisu počinile etničko čišćenje - za razliku od izraelskih režima koji ga aktivno provode već 60 godina) s hitlerom, a to je upravo ono što ovakvi rade. opravdavaju izraelske zločine i nije ih ni briga ni za žrtve ni za njihov broj.

    srećom u izraelu i u svijetu ima mnogo židova koji osuđuju izraelske trenutne zločine i pokolje civila u gazi i neljudsku i zločinačku blokadu, aparthejd itd...
    npr.:
    http://www.ijsn.net/home/

    ovaj striček jazbec ne predstavlja židove (koji imaju različite stavove o izraelu, njegovim zločinima, palestincima itd.) nego cioniste (poklonike ideologije koja podrazumijeva etničko čišćenje i aparthejd prema autohtonom palestinskom stanovništvu), stav izraelske vlade, a poanta je valjda da cilj opravdava sredstva, pod uvjetom da ga određuju cionisti i to isto nema nikakve sličnosti s nacistima (ili bezbrojnim drugim zločincima kojima je kroz stoljeća cilj opravdavao sredstva) jer se ne radi o ahmadinejadu, nego o cionističkim političarima i ratnim zločincima.

    freepalestine

    avatar

    06.01.2009. (15:19)    -   -   -   -  

  • freepalestine

    Israeli offensive in Gaza
    For all the nasty and inflated rhetoric of people like Ahmedinajad in Iran it is actually the Israelis, under the protection of the Washington-Jerusalem axis led by Bush and Olmert, who are driving the Palestinians into the sea. Where does all this horror and barbarism come from? More than 60 years ago Christian Europe was complicit in the Nazi extermination of 6 million Jews as well as hundreds of thousands of gypsies, homosexuals and political dissidents. Europe then attempted to assuage its guilt by helping to create the state of Israel, thus landing our problem in the lap of the completely guiltless Palestinians. Tragically, it seems that, as sometimes happens with individual humans, the abused is becoming the abuser. That is why the massive bombardment from land, sea and air of a civilian population besieged and entrapped within a tiny area carries such sinister resonances of the destruction of the Warsaw Ghetto. It is astonishing that there has been virtually no international condemnation at official level of the bombing of a mosque in Gaza during evening prayers with at least a dozen people militarily murdered in the process. Had this been a church or a synagogue in Israel, one can only imagine the outcry.

    avatar

    07.01.2009. (09:41)    -   -   -   -  

  • ANCHI, i to je život !

    Samo da te pozdravim.

    avatar

    15.01.2009. (18:14)    -   -   -   -  

  • franjo

    mene fascinira nesposobnost ljudskog roda da prepozna ono po čemu smo isti i onoga po čemu smo različiti.
    npr. tamo gdje bismo trebali biti različiti, sili nas se da budemo slični - društvo i religija kojoj naše društvo pripada silom nas pokušava uniformirati, pripremiti za posao na kojem će se od nas očekivati identični rezultati... itd... a individualnost se zatomljava. kad bi svi ljudi skupili dovoljno hrabrosti i bili ono što zaista jesu, prema našim današnjim standardima rekli bismo - svi su poludjeli. a prava je istina da bi se svi oslobodili.
    druga stvar - tamo gdje bi svi trebali biti isti, tu se dijelimo. dijelimo se prema religiji, naciji, boji kože, spolu i tu se onda formiramo u grupe koje se bore jedna protiv druge. a to nam donosi samo mržnju, razdor, nazadak. umjesto da prepoznamo da smo svi jedna rasa, da svijet nema granica, da se ne trebamo tući oko ničega jer već danas imamo tehnologiju koja, ako je samo primijenimo, može osigurati dobrobit i blagostanje za sve stanovnike ovog (još uvijek) plavog planeta.
    odgovori na mnoge probleme izgledaju kristalno jasno. ili možda nekima ipak ne?

    avatar

    21.01.2009. (20:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...