Komentari

zadarski-arbanasi.blog.hr

Dodaj komentar (0)

Marketing


  • ARBEN

    POZNATI ARBANASI ???
    ovdje navodite prezimena koja uopće nišu arbanaška
    Tomislav Ivčić, Vedran Ivčić, Leonardo Bajlo, Romano Bajlo, Mladen Grdović, Enco Soviti !!!!!
    Ima i onih koji su u tu listi izlistali i sve moguće iz svijeta od Alda Mora, laki Lučana itd. Očito neki imaju problem identiteta ili kompleks manje ili više vrijednosti.
    Kada govorimo a arbanaškom identitetu onda se on zbog specifičnosti percipira u mjesnom smislu, nešto poput oznake "lokal patriote " politički nacionalno arbansi su hrvati. Suludo je njih prikazivati drugačije nakon procesa asimilacije koji se dogodio još u pradpmovini a očemu svjedoče i tako navedena i zapisana prezimena u katstarskim i crkvenim dokumentima.
    Bajlovi su na ovom lokalitetetu prije zadarskih arbanasa i ne poznajem nekoga koji bi se osječao kao arbanas, premda su se s njima družili pa i miješali ženili itd.
    Nije mi jasno tko je vama dao moralno pravo da nekoga jednostavno uvrstite u neki drugi identitet ! u kojem svojstvu u ime koga i čega ! Pa ne možete sebe na ovim stranicama postvlajti na način ex catera i dijeliti lekcije o identitetu zadarskih arbanasa a bez najminimalnijeg znanja o sociokompleksnom identitetu jedne specifične grupe koja se ne može danas označiti ni kao etnička grupa, ali je na svoj način specifikum.
    Dakle, apeliram na sve da paze na dostojanstvo mjesta koje ovako nešto nije zaslužilo.

    avatar

    20.07.2018. (20:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...