Komentari

ateizam.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • skaska

    da to je problem, veliki problem i zaprav dojde kaj da je bozo uz brajšu i ovom dal zeleno svetlo. i nikak da se ograde ograde ograde i izbace izbace izbace bacile iz organizma

    avatar

    29.12.2008. (19:37)    -   -   -   -  

  • gologuzan

    Pa ljudi, sretna Vam svima Nova godina!!!

    avatar

    29.12.2008. (23:30)    -   -   -   -  

  • prokontra

    Zagrebački pesi laju, karavane rolingstonesa prolaze. Sve najbolje!

    avatar

    30.12.2008. (02:14)    -   -   -   -  

  • Svijet u Ludilu

    I Osijek je isto takav, sve gdje nisu narodnjaci je prazno koda je zatrovano. Nije bitna glazba al opet.. uopce nema alternative, ili narodnjaci ili ides negdje gdje nema skoro nikog. Jadno da nemoze bit jadnije. Mogu ja i na narodnjake, kad sam vani i cugam svejedno mi je, al nemos stalno bokte. Al mafija vidi gdje su dobre pare i to ce vrtit dok ne iscijedi zadnju lipu. Zivjela Hrvatska, jel jesmo uopce u Hrvatskoj? Nekad uz toliko cajkaroskih klubova nisam siguran, da nisam pogrijesio drzavu mozda. ;)

    avatar

    30.12.2008. (09:06)    -   -   -   -  

  • nema me

    pa dobro, istrpit ćemo i njih, kao i sve u proteklih 13 stoljeća... dok smo pupčanom vrpcom vezani uz Vatikan i katoličku crkvu nema nama napretka

    avatar

    30.12.2008. (11:50)    -   -   -   -  

  • bellarte

    ...slažem se u potpunosti!

    avatar

    30.12.2008. (17:44)    -   -   -   -  

  • Matti

    stop kapitalističko klerofašističkoj manipulatorskoj korporaciji Crkvi i onom Bozaniću što brani ljudima da rade i mladima da vode ljubav dok oni siluju djecu

    avatar

    31.12.2008. (14:56)    -   -   -   -  

  • Drug Koba

    Dragi druže Ateizam, sretna Nova 2009!
    A za ustaško-crkveno-kapitalističko-hadezeovsko-hercegovačko-lopovsko-pašaličev sku đubrad jedna mala čestitka: JEBO VAM BOG ISUS KRIST PROKLETI RAZAPETI PEDER MAJKU SVIMA U PIČKU PROKLETI USTAŠKI I KAPITALISTIČKI GADOVI KOJI VEČ 20 GODINA MUČITE OVAJ JADNI NAROD! NADAM SE DA ČETE SVI OTIČI U PAKAO KAD CRKNETE PIČKA VAM BOŽJA MATERINA.
    ŽIVJELI TITO I PARTIJA!!!

    avatar

    01.01.2009. (14:45)    -   -   -   -  

  • pilotgirl

    ej sviđa mi se tvoj blog! stvarno je predobar! sad moram ići, ali navratit ću opet, u to budi siguran ;)

    see ya

    avatar

    11.01.2009. (00:34)    -   -   -   -  

  • Pravi ateist

    Tvoja definicija ateizma je štura i nepotpuna.Lijepo ti uzmi rječnik stranih riječi u ruke(nije to Biblija,ne brini)i onda ćeš shvatit da Che Guevari nije mjesto kao podlozi tvojem satu na blogu jer on je i te kako vjerovao u nešto, vjerovao je u slobodnu Južnu Ameriku od stranih utjecaja i žestoko se borio za to sve do njegove tragične smrti u bolivijskoj selvi zato prestani okaljavati njegov lik i djelo

    avatar

    11.01.2009. (01:42)    -   -   -   -  

  • konzervativni

    sigurno si ponosan kada te ovakvi likovi poput drga kobe podržavaju.

    nije mala stvar kada te tako tolerantni ljudi,iz kojih naprosto zrači pozitivna energija i ljubav hvale..

    no,hajdemo sada opet malo ozbiljno,iako je to u pogledu tvog po svemu neozbiljnog bloga teško izvesti,ipak ću pokušati.

    opet si se polakomio po ni krivim ni dužnim hercegovcima,i opet si sasuo paljbu po ljudima koji su krivi što su rođeni u jednom dijelu BiH koji je poprilično škrt i siromašan...

    dakle,u pravoj maniri liberala,skojevca i ateiste što si sebi pogrešno utvaraš da jesi,a dobro znamo da nisi,optužeješ ljude iz jednog podneblja samo zato što su drukčiji od tebe,a to je smrtni grijeh za svakoga socijalistu ili komunistu.

    dalje,kada se već upuštaš u crkvene elaboracije o pitanjima iz crkve,a da istodobno nisi član iste,bilo bi dobro da malo pročitaš katekizam katoličke crkve,onako čisto iz kulture.

    kada crkva služi misu zadušnicu bratu čovjeku vjerniku koji je pokojni,i ako je to zatražila porodica ja mislim da crkvaq ne može odbiti takvo traženje..

    mise zadušnice se ne SLAVE niti uveličavaju pokojnike,nego su to mise za njihove duše koje su za vjernika osnov svega,početak i kraj.

    dakle,mise se ne slave za poglavnike,za maršale,za kraljeve,ili za seljake nego za brata čovjeka i njegovu dušu.

    naravno da za razumijeti takvo nešto treba imati mozak i razum,jer iziskuje napor.

    npr.kada je onaj turcin pucao na papu,pap mu nije rekao goni se pakao,crkni kretencino jedna,nego mu je prisao kao brat bratu i oprostio mu,a mogao je sasvim drugacije postupiti..

    vjera je duboko intelektualna i ne moze je razumiti onaj tko ne shvaća tu bit...

    jos se nije izmislila,a vjerujem da i neće vjera koja bi djelovala po ateizam.blog mačelima,ako si bio dobar onda ti se može služiti misa zadušnica,a ako si bio loš onda se ne smije služiti misa zadušnica.

    pa koji bi onda bio smisao mise zadušnice,jer dobrima ionako ne treba misa zadušnica?

    mržnja je gadna stvar,i predivno je šta nas crkva uči na ljubav prema bratu čovjeku,bez obzira koliko to nekada teško bilo jer čovjek je čovjeku najgori neprijatelj,ali ni Isus nije prokleo one koji su ga rzapali na križ,nego je dapače zavapio Oče oprosti im jer ne znaju šta čine!

    u tome je ljepota vjere druže koba.

    neka ti Bog oprosti jer ne znaš što činiš pljujući po svetom imenu Njegovome!

    avatar

    21.01.2009. (18:22)    -   -   -   -  

  • Captain\'s Blog

    Mislim da je ovo najbolje sročena istina o Zagrebu u zadnjih 15-20 godina koju sam ikad čuo. Svaka čast!

    avatar

    23.01.2009. (18:46)    -   -   -   -  

  • Papa Kist

    Ima tu istine, ali kaj su samo Ere s onga svijeta? Nego, nek nama gazda ovog bloga napiše malo o svojoj domaji. Tko zna odakle su stigli njegovi zagrepčani. Ali neka, sve u svemu, fali domaćih ljudi u našem gradu, to je prava istina.

    avatar

    28.01.2009. (00:09)    -   -   -   -  

  • Jelena Vukosav

    e da se samo velica ustastvo...velica se puno stvari!! a cim malo po crkvi netko iskomentira odmah se svi pozivaju na veliku "zrtvu" i "muku"

    avatar

    28.01.2009. (19:56)    -   -   -   -  

  • pokisli

    "Svaki čovjek je grešan"

    avatar

    29.01.2009. (10:23)    -   -   -   -  

  • gologuzan

    Pa čisto navratih ponovo da vidim što ima.Pa ponovo pročitah ove retke ispred.
    Bogami ovo se pravo zahuktalo.
    Prvo:
    Jest da su ruralci preuzeli inicijativu, jest da su također većinom hercegovci ti ruralci, ali veći je problem što im je uopće to dozvoljeno. Odnosno tko im je to dozvolio i zašto??? Činjenica je da je u svim gradovima najezda takvih. Ima ona stara: Svatko ima svoga Hercegovca!!!
    Drugo:
    Definitivno je stravično i sramota održavanje one mise, ne mogu ni napisati jer mi je zlo.
    Treće:
    Nije mi samo jasno što je Konzervativni onako zapjenio?
    Jest da drug Koba malo žešće zbori i definitivno sa manje takta, ali bože moj. Pa što mu ne oprosti kad je tako VELIKI čovjek, nego piše nebuloze, pegla i ispire nam mozak. Koji kurac dolazi na ovakve stranice ako ga to smeta. On k'o don Baković kad se svojevremeno žalio kako na TV-u ima pornića, a nije se sjetio da promjeni kanal.
    Najviše me dojmila njegova konstatacija da za razumijeti takvo što treba imati mozak i razum,jer iziskuje napor. Pa ga ja ovako sad molim, ja evo imam mozak pa razumjeh da se
    mise zadušnice se ne SLAVE niti uveličavaju pokojnike,nego su to mise za njihove duše koje su za vjernika osnov svega,početak i kraj.Dakle,mise se ne slave za poglavnike,za maršale,za kraljeve,ili za seljake nego za brata čovjeka i njegovu dušu.
    Peto:
    Pa ga molim nek trkne do iste one crkve i zamoli za jednu BESPLATNU misu za Maršala Tita ( kad je već sam spomenuo maršale), onako ko za "brata čovjeka i njegovu dušu" !!!

    avatar

    30.01.2009. (14:53)    -   -   -   -  

  • konzervativni

    @gologuzane

    to što je netko sa periferije ili iz ruralne sredine ne znači da je manje vrijedan ili da sam ja kao urbani (ja sam "fetivi" splicanin") vrijedniji od nekoga zato što su se moji ranije doselili u grad od nekoga drugoga.

    tolerancija znači poštivanje drugoga bez obzira na podrijeklo ili imovinski status. dakle,izlišno je spominjati boravišnu ili genetsku baštinu da bi se nekoga cijenilo ili necijenilo.

    uspjeh i poštivanje zajedničkih društvenih normi treba biti zajednički vrijednosni sustav za sve bez obzira bili oni iz pogane vlake ili stubickih toplica,ili iz trešnjevke.

    lopov je lopov,bez obzira tko ili odakle bio,kao i što je dobar čovjek dobar čovjek bez obzira odakle bio.a svoje predrasude ostavite u svoje osobne rasističke "urbane" ladice. to vam kažem ja,urbani i fetivi splicanin.

    kao i obično,misa zadušnica ne održava se da bi se slavila "dostignuća" pojedinih ljudi,kako vaš u vjeru neupućeni mozak misli,nego da bi se molilo za dušu brata čovjeka i vjernika..

    misa zadušnica ne slavi život,nego se moli Bogu za dušu svakoga od nas ljudi,betz obzira bio on svetac,sitni lopov,zločinac ili ratni zločinac...

    sasvim sigurno da će Bog svakome od nas na vječnome sudu uzeti u obzir koliko smo se držali njegovih zapovijedi u kojima je "NE UBIJ" itekako značajna,ali to ne znači da se crkva treba odreći ijednog svoga pripadnika,jer to crkva nikada neće napraviti bez obzira koliko vi to željeli.

    Isus je lipo reka,Oče oprosti im,ne znaju što čine!

    dakle,nije na nama da budemo Bog,nego da kao odvjetnici pokušavamo spasiti dušu čovjeka koji je zastranio,ne opravdavajući time zlodjela koje je počinio niti ih minorizirajući.

    @ "koji kurac dolazim na ovakve stranice ako me smetaju".

    ne smetaju me stavovi,dapače,sa suprotnim stavovima volim i želim polemizirati,ali ne volim nerazumijevanje,ne volim pljuvanje i ne volim govor mrznje,a pogotovo o stvarima o kojima ne znamo dovoljno.

    većina vas ovdje smatra da misa zadušnica znači pohvalu paveliću (namjerno pisem malo p) što nema veze sa istinom ni katolickim moralom.

    vrhovne katolicke su vrijednosti su 10 Bozjih zapovijedi medu kojima je "ne ubij",i jedna od dviju osnovnih zivotnih vrijednosti koje je Isus ostavio jest"ne ucini nista sto ne zelis da drugi ucini tebi"..

    svima je jasno da je pavelic itekako prekrsio data pravila za život,ali crkva se ne smije odreci ni takve duše bez obzira koliko bi to zeljeli..

    isto se odnosi na dušu nekog drugog katolika koji je npr. masovni ubojica,mi ne molimo za njegova djela ili ih tom misom velicamo,nego upravo suprotno osuđejemo ih jer su protivna nasoj vjeri i nacelima miroljubivosti,ali Isus nas uči da se NIJEDNOG vjerujuceg ne odričemo bez obzira koliko nas to koštalo.

    gologuzane
    da se tito izjašnjavao kao katolik i da je njegova rodbina zatražila misu zadušnicu isto bi mislio kao i o misi zadušnici za pavelića.molim se za dušu Čovjeka, a ne za dušu zločinca bez obzira koje ideologije bio ili pripadao.

    da je kralj petar karađorđević diktator i progonitelj Hrvata bio katolik,bez obzira koliko ga nevolio isto bi bio za misu zadušnicu za njega,jer znam zašto misa zadušnica se služi.ona se ne služi da bi se glorificirali zločini nego da bi se molilo za dušu brata Čovjeka.
    bez obzira bili oni tito,pavelić,ili mijo iz mrduše donje...

    avatar

    30.01.2009. (18:11)    -   -   -   -  

  • gologuzan

    @konzervativni
    OK , moram priznati onako ljudski, da se sa masom stvari koje pišeš slažem.Također se definitivno slažem sa onim dijelom o ruralcima.Svakako da mi "građani" druge, treće ili pete generacije nismo niti bolji, niti pametniji od ljudi sa sela. Takvo nešto ne bih pomislio ni u ludilu. Ljudi su individue, koje bez obzira gdje se rodili, imaju svoje dobre i loše strane. Po meni je ovdje u gornjem textu poanta stavljena ne na ljude sa sela, ne na ruralce, kao takve, nego je povika na sve ono negativno (ukoliko ga ima, a znamo da ima), što oni donose sa sobom u jednu urbanu sredinu. Znamo svi, pa vjerujem i ti, kao fetivi Splićo da je puno loših običaja i navika došlo sa "takvim" ljudima u grad. Ovdje treba opet napomenutu, da govorim o pojedincima, određenim ljudima, a ne generaliziram. Po meni,mi , ne da nismo tolerantni, nego toleriramo i previše, pa zato i jeste ova tema i ovaj post i ovaj problem o kojemu govorimo!
    Najžalosnije je, po meni, što ljudi koji su već više generacija po gradovima, pa i sam grad kao takav, ima svoje ustaljene norme pomašanja, a kada dođe onaj o kojemu govorimo, sve to preko noći mijenja ali se ON ne mijenja. To je problem!!!
    Takvi ljudi žele promijeniti nas, naše običaje, navike i živote, ne se prilagoditi njima i živjeti po već unaprijed postavljenim regulama.
    Drugo, tvoji stavovi i ono što govoriš o Bogu, misama i sl. također je OK. Ali to što govoriš je jedno, a stvarnost je nešto sasvim drugo. Sve to što pišeš je samo već odavno mrtvo slovo na papiru. NA ŽALOST!!!
    Usput, nemoj pocjenjivati ljude na ovim postovima i tretirati ih kao neznalice,.Možda nisu neznalice, možda im je samo muka od svog crkvenog licemjerja, možda su puno toga lošeg ili nepravednog iskusili i oni sami. Ne mora značiti da svi ti ljudi ne vjeruju u Boga, možda samo ne vjeruju u njegove zaposlenike!
    Ne bih uopće više ništa komentirao jer su ovo već postale teške dubioze.

    avatar

    31.01.2009. (15:24)    -   -   -   -  

  • Kritika? na prvom mjestu

    Bez sarkazma i bezobrazluka hvalim vaš sarkazam i bezobrazluk. Jer se usuđujete.

    avatar

    31.01.2009. (18:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...