Komentari

whiskybar.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • lana

    Zlo, ej čovječe, zašto?To je stvar koja ti valjda od svega najviše daje uvid u najveću poantu bivanja, nešto što te može toliko prožeti do zadnjeg atoma i dati ti pojam da si totalno, potpuno ŽIV!!!Zlo?Ne znam možda osujećena ili neuzvraćena. Činjenica je da nas poneki puta razbije,ali ipak...ako kao rastemo najviše kroz svladavanje boli i te životne oluje...Ili misliš možda da je na strani čistog općenja trebalo sve ostati, a ljubav se onako nekako usput umiješala, ali samo da sve zakomplicira i kao samo da kao neki viši smisao čistom produženju vrste
    Istosti su samorazumljive...prokletstvo života?

    avatar

    29.12.2008. (13:10)    -   -   -   -  

  • whisky bar

    Dakle ljubav je zlo jer

    1. Poremećuje savršenstvo, a to je ništavilo. Tu Žižek govori o kvantnoj fizici, ali i u običnoj fizici imaš teoriju entropije, koja kaže da sve svtvari teže propadanju jer teže ravnoteži, dakle savršenom stanju a to je ništa.
    Osim toga ništa znači i nedostatak ugode i bolji. E, upravo ljubav razara ravnotežu i stvaranjem života odupire se entropiji.
    Ali zbog toga stvaranja mi prestajemo biti svjesni svoje istosti i fokusiramo se na različitosti, jer to što je netko čovjek nije dovoljno da nas privuče i da ga poštujemo, već mora imati nešto s čim se ističe, dakle razlika, kako bi ta osoba privukla našu pažnju, bilo u pozitivnom, bilo u negativnom smislu. I to je prokletsvo svog našeg života, nikad spokojni, jer ljubav je bit naših života, a ljubav je suprotna ravnoteži (spokoju) dakle ljubav je zlo.
    Zlo jer razara savršenstvo, ako misliš da savršenstvo nije dobro, to je onda drugi par rukava.
    A što se tiće spolnog odnosa, naime ja jako volim razne mitove o stvaranju svemira, a još više od toga volim izmišljati svoje, stoga ova kratka priča.

    avatar

    29.12.2008. (18:11)    -   -   -   -  

  • lana

    A nisu li tvoje riječi da je: "izjaviti ljubav pristojan način da čovjek kaže da mu sa jebe."
    Sretne ti nova, Marine!

    avatar

    31.12.2008. (18:43)    -   -   -   -  

  • whisky bar

    To je dio iz jedne moje priče koju izgovara musavi Junky, no to ne znači da je to moje mišljenje, već stav tog karaktera u priči, a i česti stav u današnjem ciničnom dobu.
    Ali također i zabavna kritika ljubavi kakve je vide tekstovi estradnih pjevača i scenariji Hollywoodskih blockbuastera i romantičnih komedija.
    Sretna nova.

    avatar

    31.12.2008. (18:49)    -   -   -   -  

  • lana

    Da li se istosti privlače ili odbijaju?Teorija, tvoja..?Zanimljiv post.

    avatar

    16.12.2011. (18:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...