Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Pero Panonski

    Fascinira me da Foucault totalno zanemaruju okruzenju Bliskog istoka gdje je pastir "faca". Plus toga zanemarivati zidovski moving po Bliskom istoku, kada su Zidovi prakticki krenuli iz danasnje Saudijske Arabije pa zavrsili u Egiptu, pa onda opet bili izvuceni iz Palestine sve do Babilona i onih krajeva skoro do danasnjeg Afganistana, gonjeni poput stada, nije cudo da im je pastir vazan simbol, kada su bili "on the road" vecinu svoje povijesti. Lako Grku u svome gradu, to valjda sama logika nalaze, iz gradova se samo protjerivalo. Mozda u svakom Francuzu lezi mali antisemit, ne usudim se to tvrditi ...

    A Crkva, ona rana i jedinstvena, sama sebe je nazivala "putujucom", slicno kao i Zidovi, dakle nepovezanom s teritorijem, pa nije cudo da je vodstvo samo sebe opisivalo pastirskim vokabularom. Ali Reformacija se odrekla pastirskog vodstva unutar Crkve, ali Francuzi valjda opet vide iz samo svoje (napustene) katolicke perspektive. Nista od gore od katolickog ateista, isti je kao katolik, samo ne vjeruje u Boga, bljah, te ne vidi nista osim svoje katolicke depresivne okoline.

    Sretan Bozic!

    avatar

    26.12.2008. (19:26)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    'Bozic!
    poslednjih par dana odluchno sam emancipovan polugradjanin; nakon duze bolesti ratosiljan interneta kao poshasti vrlog novog sveta.
    video sam tvoj mail, i prvih par rechenica, no ne mogu ga otvoriti,pa chak ni korespondirati putem e-maila.
    bilo kako bilo, nadam se da si opet nashao put do pune radne snage arhandjela chilog duha, koju u postojanom miru i skladu sa blagdanskim iz-vjesnikom sabirash za nove duhovne avanture.
    ja uglavnom chitam (ovih dana uporedo dr.faustusa i ulisa - slusham izvornik, dok uporedjujem srpski deretin i nemachki suhrkampov prevod), sviram kurcu i narodu, i nalazim opet, nakon dugih godina miropomazujuceg posta, uzivanja u jedroj puti maloletnica.
    ulisu se vracam uvek nanovo negde oko bozinih blgadana. kako, i da li se to da objasniti?
    osecaj se slobodnim da ovu poruku po svim pravilima Sluzbe izbrishesh nakon shto si je prochitao. ako je nuzno, udaviti i goluba-psihonoshu.

    resistance!

    avatar

    27.12.2008. (14:23)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Nema potrebe, druže i prijatelju, nema u njoj ničega što ne bismo mogli podijeliti s Vaseljenom.

    avatar

    27.12.2008. (17:09)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Unapred čestitam 400.000-om posetitelju Vaseljene!

    avatar

    28.12.2008. (09:44)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...