Komentari

splicanistika.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • brodjanka

    Bože moj,što se mi divimo blještavilu i sjaju,makar i neznali što se iza toga krije!!Skoro sam sigurna da su neki,ili većina,izvalili tu lovu,samo da im zlatna Biblija krasi regal,a da nemaju pojma što u njoj piše...a možda to i ima smisla..hehehe!!Čestitke tvom prijatelju na obnovi obitelji,a tebi lijepe blagdane i čestitam ti Božić...samo se nemoj preforsirati,kao ja danas na imendanu..još se "kajem"koliko sam žderala....sreća pa sutra rabotujem..valjda ću imati manje vremena za pretjerivanje..nadam se...!!Svaštara

    avatar

    24.12.2008. (21:46)    -   -   -   -  

  • sabina

    Smušena je ura u koju ovo pišem, ali Splićanistika mi se zbog svoje ludičnosti čini najbolji način da to podijelim s nekim... Cijeli ovaj Božić dosađujem se kao za niti jedan prije njega. Ručak s roditeljima, poslje je navratila teta, onda su došli starci od bratove žene, otišli smo kasnije i kod brata, potom me nazvao dečko pa sam otišla i njegovima čestitati Božić... Cijeli dan samo jedem, pijem, grickam, ubijam slano slatkim i obratno. Kad sam to sve obavila, nisam željela nigdje izlaziti vani (iako me dečko nagovarao), baš mi se ostajalo samom - sva ta neobična distanciranost koju sam na taj dan osjetila prema ljudima koje volim i koji su mi dragi isisala mi je energiju, ostavila me bez volje za ikakvim društvom. Samo melankolija. Kao puno prirodnije stanje od prosinačkog diktata sreće. Pričekala sam da svi pozaspu, otišla u dnevni boravak, pristavila čaj i namjestila se u fotelju. S jednim okom na knjizi, a drugim na Discoveryju i nekom dokumentarcu o morskim psima... Vrijeme je polako curilo, a onda... Opalila sam takav prdac, posljedicu tolikih obroka rascjepkanih i spojenih u jedno, onu grozotu bez zvuka što s malom odgodom obavijesti nos o merkaptanima, skatolima i ne znam kojim već ne sumpornim kemikalijama. Rastjerivala sam smrad improviziranim označivačem stranica, kad me jedna misao nasmijala i oraspoložila - taj prdac je u biti sve što mi je ostalo od ovog Božića, on je njegova izravna posljedica, stotinu puta vrijedniji od bilo koje tričarije koju sam fino zapakiranu dobila za poklon, ovako shvaćen napunio me energijom i optimizmom. Luda stvar, kažem ti...
    Da ne duljim više, još jednan veliki fan Kundere ("Identitet" sam ispustila, ali planiram to nadoknaditi) i estetike koju gaji ovaj čudni blog, želi ti čestit Božić, svako dobro u Novoj i još dobrih brojeva!!! Pozdrav!

    avatar

    26.12.2008. (05:46)    -   -   -   -  

  • marina od igića

    Pročitala bi ti cili post, al me isto umorilo nekako, ok? Baš sam rekla Igiću neki dan da si mi ti najdraži od svih njegovih prijatelja jer uvik nekako lipo popričamo. Božić ti neću čestitat jer smo se ionako vidili u Ghetta, ali svako dobro u Novoj želim, ok?
    Mi ćemo je čekat u Sarajevu s Nikom i Anom. Skeptična sam. Šta da radim?

    avatar

    28.12.2008. (02:35)    -   -   -   -  

  • GERO

    Opla, tajming savršen! Detaljno sam pročita tvoj komentar i jasno mi je da je problem Ana. Kako je meni problem davanje savjeta, promptno sam okrenija redakcijski broj, objasnija stanje stvari i posavjetova se s onim neradnicima (malo su brontulavali, ali ionako ne spavaju u ove ure) šta ti je činit. Evo nekoliko njihovih prijedloga kako spasit doček:
    1) Uvaljajte Anu u snig i izmodelirajte snjegovića od nje. Za glazuru je poškropite vodicom iz prskalice za lončanice i ostavite je tako da niska temperatura učini svoje... Ne zaboravite karotu, botune i metlu!!!
    2) Udrobite tri-četri picete i mrvice ostavljajte ko mamac u pravilnim razmacima duboko u planinu - možda se izgubi i smrzne!
    3) Na dočeku vas je četvero u nekoj planinskoj kućici? Izbjegavaj je, nemoj joj čestitat Novu!
    4) Zavedi Niku!
    5) Zatvorite je sa Sabinom!

    P.S. Fala na dobrim kritikama - odsad pišem još duže. Sve najbolje u Novoj! I ne tresi se, biće vam prejebeno!

    avatar

    28.12.2008. (03:03)    -   -   -   -  

  • brodjanka

    Vidiom ja ti po komentarimap padaju neki prijedlozi,savjeti..što li sve ne...!!Znaš šta..ja navratila da ti ostavim pisani trag svojih želja...pa ovako:Dobar provod na dočeku,ma gdje bio...Više Splićanistike u sljedećoj godini...Puno zdravlja...ljubavi..i sreće,brate,puuuuno,jer bez nje ništa!!SRETNA TI NOVA!!Svaštara

    avatar

    31.12.2008. (16:04)    -   -   -   -  

  • sale

    Pozdrav GEROnimo i sve najbolje u Novoj 2009oj! Šta kažeš na ovu zadnju gestu Židova na po puškometa od Gaze - da će prestajat s vatrom svako popodne između jedan i četri da se stigne Palestincima podilit humanitarna pomoć?
    Blog je i dalje najluđi! Nastavi i dalje tako, samo malo češće!
    Pozdrav od velikog štekera!

    avatar

    07.01.2009. (22:14)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...