Komentari

rudarka.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • Viola (sul palco)

    eh, staklene kuglice... fali mi to

    avatar

    20.12.2008. (20:45)    -   -   -   -  

  • mama sepia

    ...al su vam i djeca velika pa nema opasnosti da sruše bor i razbiju kuglice.

    avatar

    20.12.2008. (20:47)    -   -   -   -  

  • Helix

    Gledala sam taj prilog i 100% se slažem s tobom!! Još bih samo spomenula ukrase od licitara, voća, drvenih figurica. U Istri se tradicionalno kiti smrika.

    avatar

    20.12.2008. (20:54)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Imaš pravo! Uživajte u predivnoj atmosferi; boru i ukrasima!
    Pusa, pozdrav od Luki+Goldie+bebači

    avatar

    20.12.2008. (20:58)    -   -   -   -  

  • Zvrk

    Ja bih tako rado vidjela sliku tvoga bora!

    avatar

    20.12.2008. (21:25)    -   -   -   -  

  • lion queen

    šmrccc, meni pak kćer ne da kupiti pravi bor...veli da ne želi iglice po kući. šmrcccc

    avatar

    20.12.2008. (21:41)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Ja sam treća generacija sakupljača staklenih kuglica (od Franca Jozefa do današnjih dana), pa svake godine imamo bor u drugoj boji. Nekad je to ovisilo o mojoj djeci a sad unuci biraju boju:)))

    avatar

    20.12.2008. (21:46)    -   -   -   -  

  • teuta

    Ja ti, draga, već odavno koristim umjetni bor ali samo zbog toga što nemam dovoljno mjesta za veliki i pravi kao što sam ga uvijek imala u djetinjstvu.
    Čak se i kuglica sjećam a bile su mi tako drage.
    Mislim da sve ovisi od osobe do osobe, što se tiče kićenja bora, zar ne?
    Pozdravček draga i cmokkkk.

    avatar

    20.12.2008. (21:51)    -   -   -   -  

  • funky business

    Činjenica kakav je bor, plastični ili prirodni, kako je okićen, kićasto ili minimalistički, koje boje su kuglice, zelene ili srebrne, zaista je marginalno važna s obzirom na činjenicu da danas napokon imamo vlastitu državu koja nas ne sili da radimo na Badnjak i Božić... Svakako se slažem da je prije više bilo duhovnosti, a manje materijalizma u svezi blagdana

    avatar

    20.12.2008. (22:10)    -   -   -   -  

  • skaska

    i po cijenu svakodnevnog usisavanja pravi bor. dosad svi posađeni i uredno narasli. ove godine poklanjam posle

    avatar

    20.12.2008. (23:17)    -   -   -   -  

  • Cranberrie

    mi smo prošli Božić kupovali svoje prve zajedničke kuglice i ja sam inzistirala na staklenima jer nema do staklenih... ali da me ubiješ sad se nemrem sjetiti u kojoj su boji ali mislim da su crveno i srebrno u kombinaciji... inače, dragi je za umjetne borove a ja za žive. pa smo se prošle godine dogovorili da ćemo prošle imati živi ali da ćemo onda kupiti umjetni. pa sam pristala jer sam mislila da ću ga slijedeće (ove) godine već uspjeti obraditi. još je tri dana do badnjaka a mi još nemamo umjetni bor jer ga nismo imali vremena (on nije imao vremena) kupiti pa mi se nekak čini da ćemo opet na badnjak kupovati živi bor... jeeeeeeee :)))

    avatar

    21.12.2008. (00:36)    -   -   -   -  

  • Svasta nesto.

    Na žalost. 1992. na Badnjak odrezali su nam silver ispred kuće. Plakala sam i plakala - naravno nije pomoglo. Netko je te godine imao ukradeni i njegovani silver u kući i možda mu je i neki župnik posvetio dom s takovim borom. Od onda bora u mojoj kućin ema. Bila sam tada još dijete, romatnika Božića za mene je nestala zauvijek. Konzumizam je prevladao. Taj je bor bio dvije ili tri sezone (ne sjećam se) korišten kao kućni bor, ostatak godine nanašan je iz garaže na terasu, pa van, ovisno o godišnjem dobu, pažen da ne ugine jer bio je u tegli, i kada se pokazala opasnost za njega posađen je u zemlju i rastao je destak godina i gle čuda, nekome se dopao, tako da je ubio. Hvala tome pametnome čovjeku (jer bio je čovjek, a za mene zlo). Dakle meni više ne miriši crnogorica u kući, jer uvijek se sjetim jednoga ubijenoga bora. I da bude najbolje, mojoj su majci rekli profesori sa Šumarskoga fakulteta s kojima je surađivala da ga ostavimo jer će rasti "na karabit" (tako oni to zovu). I doista jadnik je digao jednu granu da mu glumi vrh i onda ga je moj "dragi" otac (ostavio je ostatak obitelji davno) oklaštrio za ostatak grana kako bi oktitio dom svoje ljubavnice. Gadi mi se Božić.

    avatar

    21.12.2008. (06:19)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    mi usičemo smriku, lipo miriše ;0) i onda isto tako vadimo prastare ukrase iz ormara, prenose se s kolina na kolino a pritom se kojiput i polupaju, uvik mi se srce cipa kad koja starac-kuglica ode na vječna lovišta ;0) onda je zaminimo novom, sve u svemu to je jedan veseli ćušpajz svega i svačega bez i mrvu ´in-a´ ali s brdo duše :0)))))))

    avatar

    21.12.2008. (17:28)    -   -   -   -  

  • jja

    Tako je i kod nas kao i kod tebe. :-)
    I nije to protiv ekologije, dapace, ti borici se za to i posade, a tko zeli moze kupiti i zivi bor u tegli i posaditi ga kasnije u svoj vrt ili obliznji park (uz dozvolu), plasticni borovi su mi ne znam, kao low fat cevapi. Je, a nije.
    Ukrase donjela sa svih putovanja, neke sa posudjenom djecom radili skupa a neke sam dala mladim umjetnicima da mi naprave po mojoj zelji i nacrtu, kao sto su recimo masnice za bor koje su preda mnom i od meni odabrane nijanse crvene svile slagali...zato mi je svakid etalj drag i nis nije konfekcijski i reicmo 50 istih kuglica kupljenih ne znam za 5 eura i onda druge godine novi dizajn, nije to moja furka

    Za prosli post - ja bi svima koji telefoniraju i voze oduzela vozacke. Odmah. Na licu mjesta. I svakog kog vidim da telefonira bez head set-a (a i to je jako opasno i kako smo pobogu prije zivjeli a nismo isli na pishanje sa mobitelom?!) prijavim.

    Naime jucer sam skoro glavu izgubila zbog jednog tikvana iz sorte gore opisanih, valjda je telefonirao: da draga da i grincajg cu kupiti da kisa pada da ...i kaj ti radis...vecina razgovora u autu su ona bez kojih se i moglo, (kolegi bi dala znak zmigavcem da se sparkira uz cestu i rekla mu sto imam) uglavnom izgubio je kontrolu nad autom, presao iz svoje trake u moju (suprotnu) i samo me ABS spasio sigurne smrti. U autu samnom mama i dvoje nejake djecice.

    Ma mars i mobitelima. Da sam uspjela uloviti tipa da oprostis u guzicu bi mu mobitel ugurala. Jel bas tako vazno imati tudje zivote na savjesti?

    Je, nesrece se dogadjaju ali ih ne moramo jos i izazivati.

    avatar

    21.12.2008. (18:34)    -   -   -   -  

  • katalona

    E jbga, ja evo treću godinu kitim plastični... to ti je kompromis na koji smo svi pristali kad je u naš dom uselila perzijska mačka.... plastično stablo joj nije zanimljivo za penjanje niti za oštrenje kandži... a što se tiče ukrasa, ove godine sam stavila bakrene, zlatne itd. itd. itd...
    Čisto, promjene radi... do sad je bio svakojak... jedne godine crveni, druge godine šareni, pa sa ekološkim ukrasima, pa sa likovima iz crtića dok su djeca bila mala itd. itd. itd....
    Ne patim previše na kuglice, radije bih jedne starinske, lijepe jaslice ispod bora....

    avatar

    21.12.2008. (20:58)    -   -   -   -  

  • GAJINE GLUPOSTI

    tvor??? to je pritisak na kupnju pesa...hahahahaha
    borrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...............umrla mi baka za badnjak ba baš to i nije noko veselje kititi, makar je to bilo 1971. godine

    avatar

    22.12.2008. (14:03)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...