Komentari

alanbstard.blog.hr

Dodaj komentar (28)

Marketing


  • žnj

    i ja se često znam baviti sličnim razmišljanjima. Jednako bih htjela putovati. Kad sam bila mlađa prioritet su mi bili izlasci i naravno nisam imala novaca za putovanja, skupila bih recimo za nekakvo ljetovanje i naravno dvotjedno pijančevanje, a i rijetko tko u nas 'rvata ima slobodoumne roditelje koji ne bi dobili histerični napadaj pri spomenu na neko duže putovanje. Tada je bilo jedino lakše naći ekipu. A sada... jednako mi se ne da putovati solo, a dogovoriti se za put s nekim je polunemoguća misija... dugo nisam pisala, eto tvoj post me potaknuo da ovim podužim komentarom kažem da se slažem s tobom :)

    avatar

    21.12.2008. (19:27)    -   -   -   -  

  • ¤... LuXuRious HaRaJuku DoLL ...¤

    ej!
    slažem se s tobom da je većini mladih važnije da se dobro obuku i dobro napiju subotom navečer nego kulturno obrazuju. super što imas priliku putovati, ja kad završim faks također planiram putovati što ću više moći, mislim da stvarno ima puno stvari vani za vidjeti i doživjeti.
    nego, vidim da si bio u južnoj americi, dali možda u argentini? ..... htjela bi te nešto pitati ako nemas nista protiv
    pozdrav

    avatar

    21.12.2008. (22:41)    -   -   -   -  

  • ¤... LuXuRious HaRaJuku DoLL ...¤

    inače imam 20 godina, ne 15 kako se možda čini zbog mog defektnog nicka, to mi je još iz srednje, koristim ga samo kad komentiram, nemam više blog odavno

    avatar

    21.12.2008. (22:43)    -   -   -   -  

  • traženje sebe

    taman sam vratila s kave s frendicom koja je stvarno puno vec putovala i ovo je ko da nju slusam...il si to ti iva mozda????
    ugl ona je pricala o Japanu a ja njoj o Njemackoj u isti dah..obje cemo to otic vidjeti malo ako Bog da preko prakse...sto znaci da ce ona cijeli Japan proc a ja cijelu Švabiju..

    avatar

    22.12.2008. (01:08)    -   -   -   -  

  • traženje sebe

    @LuXuRious HaRaJuku DoLL ...poslije faksa je draga moja prekasno..bez para budes,decko se oce zeniti, starcima ides vec na onu stvar kolko su te financirali vec i bla bla...sama fino nadi neki job i navali..svaki put kad skupis pare odi negdje..pocni s malim putovanjima Prag,Budimpesta,Venecija...

    avatar

    22.12.2008. (01:10)    -   -   -   -  

  • duhovnamisao

    PREDIVAN POST

    avatar

    22.12.2008. (08:05)    -   -   -   -  

  • ...

    uf...slazem se s ovom da -kad se ima vremena, nema se para i obrnuto...ja sam zaljubljenik u putovanja i vecinu zarađene love potrosim na to...jos da dobijem neki ogroooooomni jackpot...i zapičim na put oko svijeta... :P :) :) (khm, starci obicno kolutaju ocima na ovo :P)
    zapravo mi je lakse ustedit pare, nego nac dobrog suputnika :) ljudi s kojima se druzim ili jos uvijek studiraju ili su taman nabasali na dobar posao ili nemaju love ili nemaju volje...uglavnom, uvijek nešto fali. zato sam odusevljena kad procitam ovako nesto...u svakom slucaju, zelim ti jos puno puno putovanja...u dobrom drustvu naravno :)

    avatar

    22.12.2008. (08:44)    -   -   -   -  

  • Ana

    Evo i mene da ti budem svjedokom! Dok sam studirala u srednje teškim materijalnim uvjetima svake godine bi sebi darovale jedno putovanje. Moji su jedno vrijeme šizili ali imali smo dogovor koji smo poštivali. Dakle, radi i zaradi! Istina da nisam išla predaleko ali sam obišla popriličan dio "polu"-zapadne Europe. To sam uspjela prenijeti i na svom današnjeg supruga koji nikada nije otišao dalje od 100 km od kuće. Malo šoldi i moja hrabrost urodila je odličnim plodom. Danas su krediti i "teška gospodarska kriza" pa se često sa sjetom prisjetimo tih vremena. Obećali smo sebi da ćemo prvom prilikom uteći negdje na par dana. Za sada imamo veliku želju, pa čak skovamo i plan ali kuna jednostavno uvijek nedostaje. I još nešto.....one babske priče.....vidit ćeš kad rodiš,nećeš se nigdje moć maknit, pih! Mali ide s nama i gušta! Stižu me sjećanja......Pozdrav!

    avatar

    22.12.2008. (09:50)    -   -   -   -  

  • odlagaliste

    novac je problem, ali je stvar u prioritetima i volji.
    hrvati i nisu bas mobilni...a putovati treba. cak i provesti neko duze vrijeme u inozemstvu.
    ne postanes ni bolji ni pametniji, samo malo kompetentniji da sagledas kako je zapravo tamo gdje si proveo 20ak godina svog zivota.

    avatar

    22.12.2008. (10:36)    -   -   -   -  

  • Maya

    Ei!
    Nema boljeg od putovanja, samo nekad je teško pomiriti sve što si rekao.
    Do sada sam relativno malo putovala solo, više sa svojima i pokoje vikend putovanje s razredom, no nadam se da ću imati priliku više putovati kad budem punoljetna, nađem neki poslić, lovu, krenem na studij... :D
    ekipa se uvijek nađe. Prijatelj i ja smo se dogovorili da kad oboje upišemo fakultet ćemo ić putovat negdje. =))
    Uostalom, doživljaje s putovanja ti nitko ne može oduzeti, a iskustva s istih su neupitna. =)
    Jako lijep post...
    Sretan put za neke druge prilike i lijep pozdrav! =))

    avatar

    22.12.2008. (12:04)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    ja sam rodjena s crvima v riti...i to mi je uvijek bilo vaznije nego krpice, jos od srednje skole. slazem se s tvojim razmisljanjima i rado bih da sam i ja drugacija, da mi ne treba drustvo za put. jer zbog toga sam provodila i previse vremena ne odlazeci na mjesta na koja mi se jako islo. koja pogreska.

    avatar

    22.12.2008. (12:27)    -   -   -   -  

  • ginger lady

    vjerovao ili ne, ja sam se sekundu prije nego li sam otvorila tvoj blog premisljala da li odem preko granice za novu godinu ili ne, ali ovo sad smatram znakom s neba ;)
    ocito je nemoguce previse putovati :)))

    avatar

    22.12.2008. (12:35)    -   -   -   -  

  • Claire

    potpuno se slažem s tobom. Često razmišljam o putovanjima ali sada nisam u mogučnosti, jednostavno sređivam to ispita šta mi je ostalo, ne radim, ali ipak imam nešto love i planiram prvom prilikom i s to malo otići negdje, ali naravno trebam također naći suputnika. Ali kad budem radila nadam se da ću ono godišnjeg kojeg budem imala (ako budem imala;) iskoristiti za putovanje. Krpice mi nisu bitne i tak neke druge stvari tak da bih zbilja čuvala lovu za putovanja i jednog dana se zaista nadam da će mi se planovi donekle i ostvariti...

    avatar

    22.12.2008. (14:07)    -   -   -   -  

  • chinakoor

    Ti nemaš pojma o čemu pričaš. Očigledno ti nikad u životu nije falilo ničega pa sad tu pametuješ. Jesi li se zapita koliko ima mladih koji rade ljeti i zimi da bi preživjeli a ti o nekim putovanjima pričaš... Nabij se šugavče!

    avatar

    22.12.2008. (14:46)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    mudro zboriš blog prijatelju,
    ja svake godine skupim 15-ak tisuća kuna i
    odem u Japan gdje sam upoznao hrpu ljudi
    kod kojih spavam i hranim se,do sada sam išao
    uglavnom sam,slijedeće godine bit će nas više,
    za sada nas je pet,možete nam se pridružiti,
    tko želi
    (link)

    avatar

    22.12.2008. (16:04)    -   -   -   -  

  • grinch

    oo faco. eto i tvojih 5 minuta :))
    super je video. baš nekako pozitivno nostalgičan.
    iako ni španj, ni portugal, ni irsku, ni london nisam vidla :(
    no. znaš da sam travel frik ko i ti. sanjam i sad o nečem velikom, tamo u 6.mj..al sve je još u magli pa me strah spominjat uopće, da ne ureknem. plus: treba neke pare zaradit.
    ali bitno je sanjati, jel..

    chinakoor..ne kužim zaebanciju, priznajem.

    avatar

    22.12.2008. (16:22)    -   -   -   -  

  • grinch

    zapravo, naš kaj..tolko si me inspirirao. ti i oni u videu, da bum si dala posla i probala složit neki foto-post na temu svih putovanja (manjih i većih) u zadnjih 10 god..počevši sa maturalcem '98

    avatar

    22.12.2008. (16:42)    -   -   -   -  

  • ¤... LuXuRious HaRaJuku DoLL ...¤

    @mala crna knjižica:
    ne slažem se da je poslije faksa prekasno, nikad nije prekasno ako imas volju, ne mislim se niti udavat niti ostajati ovdje zbog bilo kojeg dečka, kad završim faks planiram se i preselit u inozemstvo, a za financije se ne brinem jer sam za to već počela štedit jer ne želim cijeli život ovisiti o roditeljima a niti očekujem da mi to sve oni plate

    avatar

    22.12.2008. (16:53)    -   -   -   -  

  • ami.

    tvoj post ću iskreno shvatiti kao znak, već neko vrijeme se držim coelhove: 'kada nešto jako želiš, onda će se cijeli svijet urotiti da to i dobiješ', te da ništa nije slučajno, već sve ima svoj razlog.
    vjerojatno bi se za mene moglo reći da sam još uvijek mala balavica iako sam na pragu punoljetnosti. trebala bih biti zahvalna jer sam za svoje godine vidjela već dosta toga, no samo par puta sam bila sama s društvom izvan hrvatske i gotovo nikada nije ispalo onako kako je trebalo, upravo zbog onoga što je i u tvom postu navedeno - teško je pomiriti više želja.
    nakon što maturiramo, moja najbolja prijateljica i ja odlučile smo otići preko cijelog ljeta u englesku raditi. prije tri godine smo također bile u engleskoj, no u svrhu usavršavanja komunikacije i učenja. s obzirom da mi je mama profesorica engleskog jezika i živjela je jedno vrijeme u americi te provela studentske dane u engleskoj, engleski mi je praktički kao prvi jezik. no, ovdje ima tako malo prilika za iskazati svoje znanje i za podijeliti ga s nekime i baš zato bih se htjela okušati sama, bez majčinog nadgledanja i pokazivanja prstom u moje greške, u tom velikom svijetu.
    ambicije su mi, doduše, prilično velike; kanim upisati novinarstvo ili čak komparativnu književnost i zato se brinem da možda neću imati vremena ili još gore snage da si uzmem vremena za sebe i otputujem iz ove, prilično dosadne zemlje.
    hvala na ovom postu, ulio mi je nadu. (:
    iskreno se nadam da ću biti jedna od tih sretnica jednog dana i da ću svojim nasljednicima prepričavati sva putovanja.
    ima nas još takvih kojima je glavni prioritet vidjeti ostatak svijeta. tko zna, možda u novim krpicama? (:

    avatar

    22.12.2008. (17:33)    -   -   -   -  

  • emma

    Putujem po svijetu već godinama- najprije s prijateljima, a kasnije i sa suprugom kojeg sam zarazila s travel bug-om i vjerujte ništa nije nemoguće ako se dobro isplanira i želi.novca se uvijek može zaraditi samo treba biti domišljat, a ne samo čekati na roditelje ili budući posao nakon faksa jer postoji i cijeli niz drugih mogućnosti samo se treba raspitati i biti informiran.sve ostalo su floskule i izgovor, a u tome se današnja mlada generacija majstorski izvještila i samo zna prigovarati kako nemaju dovoljno opcija i mogućnosti.

    avatar

    22.12.2008. (20:39)    -   -   -   -  

  • bastard

    *luxurious ... pitaj što god želiš . nisam bio u južnoj americi, nažalost

    *mala crna knjižica ... jel vam treba netko za nosit kofere?

    *odlagalište ... slažem se. vidiš i dobre i loše strane mjesta na kojemu živiš. i cijeniš one dobre više nego prije

    *maya ... sretno i tebi s planovima

    *ginger lady ... drago mi je to za čuti :)

    * grinch ... baš me zanima, ti uvijek imaš zanimljive fotke ;)

    *ami ... kad nešto jako želiš onda to i ostvariš . najgore je kad nemaš planova i želja

    avatar

    22.12.2008. (22:32)    -   -   -   -  

  • ¤... LuXuRious HaRaJuku DoLL ...¤

    ma oprosti, krivo sam shvatila post, napisao si ...."na primjer u južnu ameriku"
    ja sam mislila da si napisao da si bio, očito vidim samo ono što mi paše :P

    avatar

    23.12.2008. (00:14)    -   -   -   -  

  • Kolači

    Ljep Pozdrav,I ja isto volim jako putovat.Ljepo je vidit i upoznat svijet..Obogačuje te,i siječanja od putovanja su uvijek onako sviježa..Bio sam u RIM 2001.kao da je bilo jučer..Isplati se štedit za putovanja..Samo nažalost,kad se radi,nikad vrijeme.Ili imaš novac,a nemaš vremena,ili obrnuto..Sve se može,ako se jako to želi..TAJNA-ZAKON PRIVLAČNOSTI..

    avatar

    23.12.2008. (11:27)    -   -   -   -  

  • Terra Desolata

    eto ja već više od godinu dana nisam nigdje putovala i osjećam se grozno i skučeno, duša mi vene :)
    ozbiljno.
    od kada sam diplomirala, zaposlila se i kupila stan koji cijelu godinu adaptiram, ništa od putovanja. a to mi je bio najljepši dio studija. znala sam raditi i po dva posla tijekom studija i cijelo ljeto da si priuštim neko putovanje. i žao (jako, jako žao) mi je kao i tebi da nisam počela prije s tim.
    zapravo, ove sam godine shvatila da se najnormalnije i najživlje osjećam kad putujem. pa ću poraditi na tom pitanju iduće godine, 2009., otvoriti svoj mali "fond za putovanja" i štedjeti, štedjeti, štedjeti... pa barem ona dva-tri tjedna godišnjeg zbrisati negdje daleko...

    avatar

    23.12.2008. (12:22)    -   -   -   -  

  • Padmé Naberrie Amidala

    Sretan Božić, za početak! Što se posta tiče, meni je valjda najveći problem bilo društvo, zatim vrijeme (uvijek je nešto bilo važnije), a i volje je falilo u usporedbi s danas (uz više volje vjerojatno bi se našlo i društvo i vrijeme). Novca bi se bilo našlo za neka europska putovanja, kakav interrail. Ali iskreno, sad u ovoj fazi života mislim da će ubuduće biti i više novaca, i vremena (ovisi kako koristiš godišnji), a nadam se i društva za sve destinacije na koje bih.

    avatar

    26.12.2008. (20:29)    -   -   -   -  

učitavam...