Komentari

apstinent.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • vrane na snijegu

    Kod nas su prividni spasitelji demografske slike. I za ono malo "skupih" lijekova ne daju pomoć. Prividni su i humanitarni koncerti, i knjižnice, i civilne udruge, i HAZU, i Jure s onoliko djece...

    avatar

    20.12.2008. (00:28)    -   -   -   -  

  • Sam' što nije

    Pratim na Discoveryju dokumentarac, zapravo, reality o mladom bračnom paru koji ima šestero djece. Blizanke i šestorke. Blizanke imaju oko 5 godina, šestorke oko tri. Fascinirana sam.
    A kad sam pročitala tvoj post, još sam se više fascinirala.
    Obje su obitelji svoju neobičnost unovčile, realityjem, knjigama... Uspijevaju, ide im, odgajaju djecu, školuju ih, imaju dovoljno novca... Nekako sumnjam da bi im bilo tako bajno da su obitelj zasnovali na našim prostorima.
    MiB

    avatar

    20.12.2008. (02:14)    -   -   -   -  

  • morska zvijezda

    Americki kanal TLC redovito o njima prikazuje emisije pa sam i ja ponesto o njima odgledala. U gradnji kuce ucestvovali su osim najmanje djece svi ostali clanovi obitelji, ali na mene je poseban utisak ostavila jedna kupovina hrane i potrepstina za kucu. Covjece...

    avatar

    20.12.2008. (02:14)    -   -   -   -  

  • aquaria

    Broj djece na neki je način ipak izbor roditelja. Ne mora to biti pilula, postoji i Ogino-Knauss metoda (po kojoj bračni par ima šanse za cca 4 djece ako je redovan u prokreativnim aktivnostima), a ni apstinencija nije zabranjena, hmmm. Ne znam što bih tu pametno napisala, problem je kompleksan, mogu samo za sebe osobno reći da više od troje ili četvero djece ne bih željela imati i to ne iz sebičnih razloga nego zato što fizički i psihički to vjerojatno ne bih mogla podnijeti, a djeca bi tu ostala najzakinutija. Velike obitelji funkcioniraju na jedan specifičan način i ako se dobro organiziraju, mogu super funkcionirati, viđala sam već to. A filmić je za riknut od smijeha i još mi je pritom palo na pamet nešto što ipak neću ovdje napisati... :)))))

    avatar

    20.12.2008. (10:39)    -   -   -   -  

  • ...Jani29...

    svaka čast ljudima, ali meni se ne sviđaju, pogotovo na ovoj namještenoj slici.. kćerke su sve kopije mame.. ali to je američki san, zar ne ? valjda su sretni :) nadam se

    avatar

    20.12.2008. (18:19)    -   -   -   -  

  • Marijan M. (34)

    čitao sam o njima u novinama nekaj, sad sam se i kod tebe malo više informiral, ne znam kaj reći, u šoku sam, svaka im čast... odmah me priča asocirala na onu našu ciganku koja mislim da ima isto toliko djece, isti je samo broj, sve ostalo je različito, ovi američani su očito bogati vjerski fanatici koji s toliko djece još i dodatno zarađuju, a s druge strane Hanči se primi svaki put kad joj ga muž uvali i baš je briga kaj su sa svakim novim djetetom uvjeti za preživljavanje sve teži... a i jednima i drugima izgleda da je dobro u životu, pa onda nek im bude, tak su si sami izabrali, nemamo ih mi kaj osuđivat... ja osobno bih volio imat hrpu djece, ali kad se sjetim kolika je to muka ženi koja ih rađa, žao mi je, a bogme ni financijska strana priče nije zanemariva, s ovo dvoje kaj imam živimo totalno na kredit...

    avatar

    20.12.2008. (19:28)    -   -   -   -  

  • Yashaskar

    Bože moj, to je previše djece. Ni ne želim pomisliti koliko je to neopranog rublja, suđa i sl. :-))

    avatar

    20.12.2008. (21:03)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Slažem se s Tobom - takvu veliku obitelj moraš moći prehraniti! :)))
    Pusa, pozdrav od Luki+Goldie+bebača

    avatar

    20.12.2008. (21:43)    -   -   -   -  

  • snoopyshist

    Meni je to nepojmljivo, ali Baković bi ih sigurno izljubio od glave do pete. Brijem da su i oni tako isključivi, vidi se iz teksta..

    avatar

    21.12.2008. (00:08)    -   -   -   -  

  • posoljeni zrak

    ima tome već jako dugo - dobila sam power point o njima.. sad se samo podsjetih....
    koliko perilica za rublje ;))
    što reći? kasni je sat - bolje ništa.... čini se da su financijski situirani...
    lijep ti pozdrav!!

    avatar

    21.12.2008. (01:13)    -   -   -   -  

  • posoljeni zrak

    ma, gdje nađe ovaj filmić????
    ;))

    avatar

    21.12.2008. (01:18)    -   -   -   -  

  • zrno gorušice

    nije teško imati toliko djece- meni trudnoće bile vrlo lijepi mjeseci, ali koliko je to nama moguće financijski...

    avatar

    21.12.2008. (13:17)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Svako ludilo ima svoju sliku. Ovo je jedna od takovih. Ja bih prije rekao da je u pozadini svega popovska zapovijed: Ne jebavati se uzaludno. Ostalo je tek šareni papirič za široke narodne mase.
    Pozdrav u ime oboje

    avatar

    22.12.2008. (14:11)    -   -   -   -  

  • duhovnamisao

    pozdrav iz os

    avatar

    23.12.2008. (11:13)    -   -   -   -  

  • aquaria

    Pusa, vidimo se :)

    avatar

    24.12.2008. (00:07)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    znaš da i Hrvatska ima svoju 17djecnu obitelj, bilo nedavno na telki! nisam mogla vjerovat vlastitim očima, ali fakat je - 17oro djece! ja toj ženi skidam kapu!

    avatar

    09.01.2009. (19:36)    -   -   -   -  

  • Protiv nasilja

    gledala sam citav dokumentarac ovoj obitelji. upravo su nevjerojatni. a ta zena tek, toliko puna energije, mirna i stalozena, zraci srecom i zadovoljstvom.....zavidim joj na organiziranosti i odrzavanju reda u tolikoj familiji.

    avatar

    16.01.2009. (15:01)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...