Komentari

gosponprofesor.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • potravlje moje

    lijepi pozdrav gosponu profesoru....

    avatar

    17.12.2008. (21:14)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Eh sad, da dr. sc Vukasović nema u određenim stvarima pravo...Ima!
    Na žalost!
    Pozdrav od Luki+Goldie+bebači

    avatar

    17.12.2008. (22:05)    -   -   -   -  

  • zbunjen

    Lukav si ti gospon profesor. :-) A što se tiče gospodina Vukasovića prije bih rekao da je on previše ostario i zaboravio da bunt mladih nije ništa novo pod kapom nebeskom. Možda je malko i posenilio. Svojstveno je starim ljudima da puno lakše zapadaju u paniku nego je stvarna potreba.

    Umjesto poziva na odgojne reforme ja bih zanemario poziv na preodgajanje mladeži i zagledao se prije na potrebu preodgajanja nas odraslih i potrebu za ozdravljenjem sustava vrijednosti u društvu. Zamislio bih se nad trenutkom u kojem živimo jer ponašanje djece ne odstupa od ponašanja njihovih roditelja i odraslih uzora. A ove povike gospodina Vukasovića bih zanemario.

    avatar

    17.12.2008. (22:16)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    e sad, nisam citala taj clanak ali nekako imam povjerenja u tebe i tvoju analizu. uostalom tu su i nedvosmisleni citati navedenjog gosn. profesora. tako da me procitano takodjer ostavilo pomalo izbezumljenu. nadam se u svakom slucaju da ce ovaj tvoj tekst doci do tog covjeka, mozda se zamisli nad onime sto je napisao.
    odlican mi je kraj teksta. a ja i dalje vjerujem da se djeca radjaju dobra i ako u njima poticemo dobro, oni ce u sebi moci pobijediti zlo kojim su okruzeni. jer ako stalno nekome (djetetu) govoris da je los i zao, pa zar nece u jednom trenutku u to doista poceti vjerovati?

    avatar

    17.12.2008. (22:51)    -   -   -   -  

  • hebatga

    Od ono sitno shto sam uspio zauprav nauchiti u zivotu negdje na vrhu mi je da budem veoma skeptichan prema "struchnjacima" koji imaju nekakve stotine priznanja i clanstvo u "mali milijun" organizacija. Pa radilo se tu o nekim "nagradama Avnoj-a" ili chlanstvima u "komisijima za spas svijeta", gdje god dodjoh u blizi kontakt sa nekim takvim ispadne da je uglavnom odlichni samo-promoter kojemu se smisao zivota i "znanstvenog rada" svodi na to da izblefira gdje se izblefirati moze. Pishuchi bezvezarije i kupechi plakete.
    Ovako konkretno, studirao sam na par institucija koje pripadaju u neke "elitne" i ne sretoh ni jednog od stvarno vrhunskih profesora koji se kurchio (pardon my zimbabvean) s nekakvim samo-dostignuchima. Na drugoj strani, skoro u pravilu otkrivam kako su nekakvi "high priests" na nekom znanstvenom polju ustvari samo izvanredni bleferi koji uz podrshku imbecilnih medija i institucija koje se boje izbjechi politichku korektnost (smrtni grijeh jednako prisutan sada i kao u doba Golog Otoka) od govana naprave pitu. Usprkos onom vicu koji kaze:
    -kakva je bosanska pita?
    -puna humora i alkohola
    -a crnogorska?
    -od govana se pita ne pravi.
    Uz ispriku profesoru jer mu brkam temu sad bi neshto najnovije i konkretno shto ima malo veze sa temom.
    Tu negdje prije mjesec dana na blogu koji se bavi "vrachanjem smijeha Rvackoj" pokushao sam drugaricama i drugovima skrenut paznju da bi "otkricha suvremene psihologije" ipak trebalo uzeti "sa zrnom soli" umjesto papagajshtine kako su to "struchnjaci utvrdili". Shto mu ga dodje ala ono "pishe u Bibliji/Kuranu" a ako se sluchajno ne slozish onda ti je "sikter kijamete". Shto je, istini za volju, bolje nego na te bachena bomba ili napad od strane don Andjelka:)))))
    Dakle, u najnovijem broju Washington Monthly otkrih kako je je jedan od najvechih "high priests" (ne znam kako bi bash preveo a da se ne izgubi smisao) psihijatrije/psihologije Dr. Charles Nemeroff kao konzultant industrije ljekova zaradio 2,8 milijuna dolara s tim shto je na svom sveuchilishtu (Emory University) sakrivao da ima takve prihode i, usput, prekrshio zakon koji nalaze prijavu takvih poslova jer spadaju u "konflikt interesa". Hebiga, malo sa strane radio, pa zaradio. Dalje, najnoviji precjednik American Psyhiatric Association Dr. Alan Schatzberg je dobio sitnicu od 4.8 milijnchicha dolaricha po istom osnovu a, da brojim sve redom, spomenuo bih josh dvojicu (sa istim znanstvenim rangom) Joseph Biederman-a i Timothy Wilens-a koji su ubili jedva po nekih 1,6 miljunchicha u zadnjih 6 godina. Sve mimo redovne plache i prihoda od knjiga a od farmaceutskih firmi koje su ochigledno prave "radodajke" pa milijune dijele da pomognu svijetu a ne zato da kroz utjecaj "struchnjaka" nas napumpavaju sa shto vishe tableta gdje je njihovo forsiranje razno-raznih izmishljenih pizdarija na djeci ne samo korporativni kriminal nego pravi istinski zlochin. Naime, odrasle debile koji piju skupe tablete da sprijeche, recimo, izmishljeni "restless leg syndrome" i slichne pizdarije je teshko zaliti a vrlo je moguche da njihovo samoubijanje nepotrebnim tabletama ide u korist chovjechanstva po prinicipu "jedna budala manje" ali djeca nisu nimalo kriva shto im se potrefishe debilni roditelji pa je u njihovom sluchaju to zlochin i ne bi bilo ludo imati u vidu onu "nije zlato sve shto sja" ukoliko se iskreno zeli nekome pomochi. I ako kapacitet mozga dozvoljava.

    avatar

    18.12.2008. (05:27)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    koliko se sjećam, Vukasović je i ranije imao napade pravedničkih, sveznajućih busanja, samo na druge teme

    avatar

    18.12.2008. (06:52)    -   -   -   -  

  • vapaj golgote

    pozdrav iz os

    avatar

    18.12.2008. (07:28)    -   -   -   -  

  • king

    pozdrav

    avatar

    18.12.2008. (07:29)    -   -   -   -  

  • buha

    ne znam ja kolega profesore jeste vi već na zimskim praznicima ili ne , ali tu mi nekaj ne štima. iste te činjenice koje navodi prof. Vukasović smo razglabali na drugim blogovima , kao nasilje u školi, na ulici itd.. Radi se dakle o činjenicama koje su neosporne. I ja sam pokušala neku diskusiju na tu temu na svome blogu , ali očito neupješno , Valjda sam preozbiljno intonirala blog. Sad šta ćemo s VUkasovićem koji tvrdi da je to isto NASILJE pitanje MORALA. Pa ništa , dragi kolega. Kod nas u Rvackoj je moral mislena imenica. Spomeneš li ga, ljudi se odma izbezume. .. A mene baš briga jel to moralno pitanje. Ja samo znam da u razredu ne mogu raditi jer me klinci , koji su taj dan "zaigrani" naprostio teroriziraju. verbalno ako ne drugačije_ nemirom . galamom , skaknjem po učionici.
    i Znate što dragi kolega , ajte vi iskreno priznajte , jedva ste završili fax a pedagogiju ste držali nužnim zlom... nekim nadripisarskim zanatom , koji vama ne treba . e vidite dragi, tu je problem. Treba nama pedagogija .. I jooš nešta . neće biti moralne panike, otkuda vama ta ideja ???? Djeca su djeca . NJih je lako gurnuti pod tepih . Mislim ta pedagoška pitanja. A onda pokazati malo lažne brige. i kupiti bombona. i sve bu vredu . I zato podržavama Vukasovića . NEKA BAR NETKO RAZMIŠLJA O DUBLJIM PITANJIMA ODGOJA.

    avatar

    18.12.2008. (09:39)    -   -   -   -  

  • odmak

    Priznaj izmislio si ga svim njegovim tekstovima.
    Toga nema.

    avatar

    18.12.2008. (15:10)    -   -   -   -  

  • odmak

    U pravu si nedostaje mi bar jedno sa. Ne mislim da je izmišljen, ali tako mi je došlo. U najmanju ruku je tragičan.

    avatar

    18.12.2008. (18:29)    -   -   -   -  

  • ludlud

    Na kraju češ se morat odlučiti, moj profesore: ili ostati anonimac na blogu, ili početi objavljivati sočne (ali smislene), polemičke tekstove u novinama. Samo stariji blogeri sjetit će se da je nekoć bilo ovakvih tekstova za pročitati u tisku. Možda je vrijeme da ih se na mala vrata vrati. ;)))

    avatar

    18.12.2008. (20:15)    -   -   -   -  

  • komarac

    gosponprofesor, samo naprijed.

    avatar

    18.12.2008. (20:59)    -   -   -   -  

  • zbunjen

    Mislim @buhin.blog da nije ovdje gospon profesor negirao porast nasilja u skolama tj. medu mladima. Ali ja tvrdim da je to samo odraz porasta nasilja u cjelokupnom drustvu jer nasilje potice nasilje. Sigurno nije tocno da su se punoljetnoi smirile a malolojetncii podivljali. Ta tvrdnja nece drzati vodu. Nije istina da su se klinci sotonizoirali - agresivne djece je oduvijek bilo. Klinci su nemirni i u prirodi im je da ti pokusavaju unistiti sat koliko uspiju i koliko im ti dozvolis. Sada ako ti nisi sposobna drzati red na satu to znaci da cemo skolu pretvoriti u logor, postaviti zastitare ispred svake ucionice (da proskoce nastavniku ako ustreba), svugdje video kamere, ograditi zicom i provoditi kontrolu na ulazu i izlazu. Ili? Znaci li to da moramo napraviti represivni sustav kako bi djecu na satovima drzali mirnima? Ali onda cemo tek dozivjeti nasilje i bunt. U takvim uvjetima niti bih ja volio raditi niti bi klinci htjeli uciti.

    Slazem se da treba nasilja kaznjavati. I medu djecom. Ali prvo se upitajmo sto je sa obitelji u kojoj dijete zivi. Dok roditelji podrzavaju asocijalna ponasanja svoje djece nece puno pomoci nikakva odgojna reforma. Stovise, naskodit cemo represijama puno vise onoj djeci koja nisu agresivna i nasilna.

    avatar

    18.12.2008. (21:11)    -   -   -   -  

  • smiling cricket

    Stvar je u tome da sa svakom novom mladom generacijom postajemo smo sve udaljeniji od vlastite mladosti, ili bolje, oni od nas. G. Vukasović još više. Ovdje je na djelu klasičan jaz generacija. Normalno je da ćemo gunđati, no ništa strašno se ne zbiva, samo kolut vremena.

    avatar

    18.12.2008. (23:14)    -   -   -   -  

  • Sa dva prsta po tipkovnici

    Iskren pozdrav i osmjeh ostavljam :-)))

    avatar

    19.12.2008. (10:37)    -   -   -   -  

  • kikica_4720

    bok......kak si....

    avatar

    19.12.2008. (12:09)    -   -   -   -  

  • buha

    @zbunjeni, fakat su munjen .. pa šta se ne čita iz moga teksta da je moj stil rada upravo suprotan od neke represije.. ali nažalost ,nemam ja samo s time problem nego i mnogi drugi,.. i ne blebeći ništa o mojoj sposobnosti , ne ide ti to, Nije nitko ničiji stil rada ovdje iznosio . Nego su druga pitanja. A da ti ih nacrtam. Suvremena Pedagogija ne daje odgovore o odgoju djece skoro pa nikakve ... Onaj koji nešta pokušava je Vukasović. KOlega tvrdi da je taj njegov članak u ŠN, na tragu nekakve moralne panike. A ja tvrdim da mi svi imamo moralnu paniku od morala, a ne od djece. Šta ti meni, iskusnoj učiteljici i pedagogu otkrivaš istine o klincima, baš ti fala . Nekak mi se čini da si promašil temu, kao i gospon profesor.

    avatar

    19.12.2008. (13:36)    -   -   -   -  

  • zbunjen

    @buhin.blog, vrijeđanjem nećete postići da se složim s vašim stavovima. Gospon profesor nije tek završio faks, a i ja imam nekih 30-ak godina (skoro) radnog staža u prosvjeti. Mogu prihvatiti stav da sam munjen (niste prvi koji mi to kažete) bez da izgubim visoko mišljenje o vašem iskustvu i sposobnostima, no nakon upotrebe pogrdnih glagola ili imenica više ne. Inače, o vašoj sposobnosti ste vi prvi započeli.

    avatar

    19.12.2008. (18:33)    -   -   -   -  

  • PAPA

    pozdrav

    avatar

    19.12.2008. (20:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...