Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Bugenvilija

    Tako je. Samom galamom i prosvijedima ništa se ne može konkretno napraviti ali ulaskom u vodeću strukturu društva - itekako.

    avatar

    17.12.2008. (10:52)    -   -   -   -  

  • hebatga

    >kurjačku glad kapitala za viškom vrijednosti<
    Kapital ima glad samo za profitom a profit i vishak vrijednosti nisu isti pojam, olitiga moze postojati veliki vishak vrijednosti i mali profit i obrnuto a za nacuhiti razliku pogledati pod "fiskalna politika za prvi osnovne".
    >Deset godina nakon rušenja zablude zvane komunizam, došlo je vrijeme da trezveno pripremamo rušenje kapitalizma<
    U vidu gornjeg brkanja pojmova a da je pokushati sa scientologijom. Oni vech imaju rijeshenja za sva bitna pitanja. Pa da se ne dangubi.
    >Naši ciljevi su revolucionarni, ali metode su reformističke<
    Bingo!!!!! O ovom pristupu treba hitno napisat knjigu. Predlazem da predgovor napishe Mica Trofrtaljaka. Shto bi se moglo tretirat i kao kulturna razmjena bivshih bratskih naroda i narodnosti.

    avatar

    18.12.2008. (02:21)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    @hebatga: u raznim diskusijama, veliko je iskušenje pretpostaviti kako netko, tko zastupa stav koji ti se ne sviđa, ne zna elementarne stvari. (Obično tako čine oni, koji znaju SAMO elementarne stvari - tj. pročitali su samo "udžbenike za prvi osnovne".) Ja naravno znam koja je razlika između "profita" i "viška vrijednosti" - a znao je i Karl Marx, kojega sam citirao. Profit je onaj dio viška vrijednosti koji pripada kapitalu (za razliku od rente i nadnice) - kapital naravno želi, da taj dio bude što veći.

    Scientologija je jedna religija koju ne podržavam (ja sam univerist). U svojem članku, govorim o "trezvenoj pripremi..." upravo upozoravajući, da ne postoje već gotova rješenja. Otuda i načelo metode - budimo oprezni, "reformistički" - o tome već jest napisano više knjiga.

    avatar

    18.12.2008. (07:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...