Mljaaac! Moram malo detaljnije pregledati tvoj blog, ove godine prvi put sama planiram napraviti Božićne kolače. Vjerujem da ću naći nešto zanimljivo. :) MiB
17.12.2008. (02:16)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lorna, imam par pitanja vezano za "Bijelu salatu" iz prethodnog posta, pa bih ti bila zahvalna kad bi mi tu u komentarima ili kod mene na blogu odgovorila
1. "staklenka naribanog celera" - jel toga naribanog celera ima za kupiti u staklenci ( ja nisam nikad vidjela) ili je to samo zbog količine tako napisano? Može li se svježi korijen celera kupiti na tržnici, pa naribati za potrebe ove salate? Je li možda zakiseljen taj u staklenci?
2. "Poriluk sitno narezati ili naribati samo bijeli dio, te posoliti s ˝ žličice soli" - koliko žličica soli? 1/2 ili dvije ili..? Znam da se to može otprilike staviti, al ajd, kad je recept, nek piše bar za prvi put, a poslije ionako svatko prilagođava sol svojem ukusu
Unaprijed hvala
17.12.2008. (09:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dalmacija moja inspiracij
malo mi je blida...ali nima veze ima bit da se prsti ližu...
E, ovo je moja baka uvijek pravila. Morat ću i ja. Obožavam ovu pitu.
21.12.2008. (22:20)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
*
@PartizAna - ovo čak i ti možeš napraviti!!! To je jedan od prvijih kolača koje sam naučila raditi! Ak zapneš - nazovi! @svijet jednog uma - :))))) @Sam' što nije - samo dođi - http://lorna.mojblog.hr/ @dva 1. ima u staklenki za kupiti gotov celer, tj. CELER SALATA (ima takva ista i od mrkve). To je već naribani i posoljeni, pripremljeni celer i mislim da ne bi valjalo to raditi sa friškim. Ako treba pofotkam u mom dućanu i pošaljem ti negdje na emajl. 2. Pola žličice soli, izgubilo se u kopi-pejstanju... sorry. Količina soli je ok i nisam je mijenjala. Oprosti na kašnjenju s odgovorima :) @dalmacija - a lizat će se!!! (prsti, mislim!!!) @Vražja - javi kak je uspjela! *Lorna
22.12.2008. (15:51)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
PartizAna
eh, još da znam peći kolače a ne ih samo tamaniti :)
16.12.2008. (16:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
skitalica
Ma znam oboje ali ne radim niti jedno! Trenutno se ne krecem puno i ko ce kilogram skinuti ako se nakupe! :Ă (
16.12.2008. (20:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sam' što nije
Mljaaac!
Moram malo detaljnije pregledati tvoj blog, ove godine prvi put sama planiram napraviti Božićne kolače. Vjerujem da ću naći nešto zanimljivo. :)
MiB
17.12.2008. (02:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dva
Lorna, imam par pitanja vezano za "Bijelu salatu" iz prethodnog posta, pa bih ti bila zahvalna kad bi mi tu u komentarima ili kod mene na blogu odgovorila
1. "staklenka naribanog celera" - jel toga naribanog celera ima za kupiti u staklenci ( ja nisam nikad vidjela) ili je to samo zbog količine tako napisano? Može li se svježi korijen celera kupiti na tržnici, pa naribati za potrebe ove salate? Je li možda zakiseljen taj u staklenci?
2. "Poriluk sitno narezati ili naribati samo bijeli dio, te posoliti s ˝ žličice soli" - koliko žličica soli? 1/2 ili dvije ili..? Znam da se to može otprilike staviti, al ajd, kad je recept, nek piše bar za prvi put, a poslije ionako svatko prilagođava sol svojem ukusu
Unaprijed hvala
17.12.2008. (09:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dalmacija moja inspiracij
malo mi je blida...ali nima veze ima bit da se prsti ližu...
dalmacija moja inspiracija
20.12.2008. (20:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Vražja posla
E, ovo je moja baka uvijek pravila. Morat ću i ja. Obožavam ovu pitu.
21.12.2008. (22:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
*
@PartizAna - ovo čak i ti možeš napraviti!!! To je jedan od prvijih kolača koje sam naučila raditi! Ak zapneš - nazovi!
@svijet jednog uma - :)))))
@Sam' što nije - samo dođi - http://lorna.mojblog.hr/
@dva
1. ima u staklenki za kupiti gotov celer, tj. CELER SALATA (ima takva ista i od mrkve). To je već naribani i posoljeni, pripremljeni celer i mislim da ne bi valjalo to raditi sa friškim. Ako treba pofotkam u mom dućanu i pošaljem ti negdje na emajl.
2. Pola žličice soli, izgubilo se u kopi-pejstanju... sorry. Količina soli je ok i nisam je mijenjala.
Oprosti na kašnjenju s odgovorima :)
@dalmacija - a lizat će se!!! (prsti, mislim!!!)
@Vražja - javi kak je uspjela!
*Lorna
22.12.2008. (15:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Tedica
Sretna Nova mojim dragim kuharicama :)
02.01.2009. (13:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
Djeluje jednostavno, poželjno i nekako starinski u pozitivnom smislu.
29.12.2009. (11:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kantuni mašte
njami:))))
15.12.2011. (12:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...