Komentari

panonija.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • ignorantia

    Ne znam jos kaj si napisal gore ali u vezi prethodnog posta da kazem kod nas u Pitomaci proslo je 40 godina od velikog pozara u kojem je crkva skoro potpuno izgorjela. Misu je nakon toliko vremena drzao tadasnji kapelan a sada sa titulom monsinjor Alojzije Petrovic ili po naski Lojzek. Prisjetio se tih prvih misa u nedjelju na zgaristu (pozar je bio mislim u subotu, rano). Interesantno je da sam ko uvijek bio na ranoj misi koju je i tada drzao zupnik Demsic a onda na 9 i 11 preuzimao je kapelan. I sta sam naucio a to je da nitko od odlicnika '90 - tih (zna se!) nije znao gdje je crkva niti dolazio u crkvu buduci da su tad brusili karijere kao mlade partijske snage koje ce okrenuti svijet. Medju njima i taj tvoj veliki kompozoitor kojeg znas. Cak sto vise isti odlicnici razmatrali su mogucnost da se vise tu ne gradi/obnavlja crkva nego da se napravi nesto drugo, ali ipak tako nesto nije proslo. Moje kolege koji su danas zna se a koji zbog oceva partijasa isto tako nisu dolazili na vjeronauk itd. jesu primasi, odlicnici i moralne figure nasega mjesta.

    avatar

    15.12.2008. (20:10)    -   -   -   -  

  • Lorelai

    E moj Pero...

    Pa ja se uvijek oduševim tako divnim postovima. Blago tvojoj budućoj supruzi imat će uvijek lika s kojim će moći pričat o svemu, al stvarno o svemu.
    Kako??? Kako, čovječe, možeš pisat tako dobre postove??? Dokle?
    Ona usporedba s djecom... e... PREDOBRO!!!
    Nemam riječi... svaka čast!!!!

    avatar

    16.12.2008. (00:03)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Slažem se s Lorelai da će blago bit Perinoj budućoj, ali uz ogradu da sumnjam da će buduća znat cijenit njegovu plemenitost u kombinaciji s pameću;-)
    Zaista, Isus je najviše volio djecu jer ona nisu iskvarena kao svijet odraslih.
    Imam jedno pitanje: što znači kratica "rj" u dijelu opisa Marxova Sherlock Holmes uradka? Je li možda "revolucionarna rješenja"? Ako da, onda je ispravni zaključak:-)
    Jako mi je drag ovaj post, posebno onaj dio o pobuni u gimnaziji. Moram reć da je pravedna sprej-osveta bila perfektna. Ja doduše nisam doživio fizički napad od ravnatelja gimnazije ali zato verbalni, plus klevete, plust nepravedni otkaz, plus žrtva korupcije (dakle, u poziciji nastavnika), jedino što sam napravio je da sam zalupio vrata od njegova ureda tako da su skoro ispala iz štoka zajedno sa štokom, i podnio kaznenu prijavu jer sam bio naivan da će pravna država kaznit korupciju u školi, kao i da će mnistar smijenit lošeg i korumpiranog ravnatelja; danas imam više iskustva pa ne bih karte više bacio na pravnu državu nego bi pravdu uzeo u svoje ruke i ravnatelja opalio tako da mu naočale odlete na jednu stranu, a glava na drugu.
    Što se tiče Ghandija i mirotvorstva, to funkcionira samo u zemljama s puno stanovnika, jer ako Englezi pobiju 100 tisuća Indijaca, ostaje 499.900.00 dok Radićevo mirtovorstvo,na pr. u Kraljevini SHS nije upalilo, samo je štetilo, a narod od 3 milijuna, kao što je Hrvata tada bilo, ne može si priuštit gubitak od 100 tisuća kako Indijci.
    Da je ostala vlada Cvetković-Maček, svejedno bi bilo holokausta jer je tadašnja Jugoslavija u približavanju Hitlerovoj Njemačkoj uvodila antisemitske mjere, a nakon pristupanja Trojnom paktu bilo je predviđeno provođenje cijelog program antisemitskih mjera kao i u Njemačkoj. No, Bleiburg i Jasenovac bi bili izbjegnuti da je Maček prihvatio Hitlerovu ponudu o preuzimanju vodstva u NDH, ili da je Slavko Kvaternik sam sebe proglasio poglavnikom, ovako je ispalo shit.
    Ja sam samo u iznimnim situacijama za revoluciju, a ova naša je iznimna;-) ali, budimo realni, revolucije mogu provesti samo svjesni narodi, kao Francuzi, ili Rusi, NIjemci ili Englezi, ali ne mi koji smo kmetovi. Za nas je samo čvrsta ruka i život u lopovluku i prijevari, da budemo opljačkani do daske i opet iznova biramo naše biblijske skakavce. Kad bi Isus danas došao u Hrvatsku, mislim da bi imao jedno 100 puta manje sljedbenika nego u Judeji prije 2008 godina. Rijetko tko s Kaptola bi bio među tim sljedbenicima dok bi naš Sabor činio vijeće koje bi ga osudilo i izručilo, a haaški sud bi ga razapeo dok bi barabu Vojislava Šešelja pustio. U biti, cijela naša elita se sastoji od baraba.
    Evoluciju mogu provest samo pametni narodi, revoluciju samo odrješiti, a naš narod? E, moj narode;-)))

    avatar

    16.12.2008. (00:50)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    @ignorantia
    Vazno je znati okrenuti kaput.
    @Lorelai
    Moj buducoj nece bit lako. Uzivaj ti, znam da nece svi.
    @CBK
    Prvo, iz nekog nepoznotoga razloga, rj=rjesenja, uopce ne shvacam kako sam to izbrisao prilikom copy-paste posta, vidi se da premalo spavam. Ali vidis da si bio na sjajnom tragu.
    Mene vise fascinira da kakvi to ljudi vode te jadne srednje skole kada su mnogi, poput tebe i mene, imali svoje runde s vrhovnim poglavicama postovanih obrazovnih ustanova.
    Revolucionarni otpor po meni stupa na snagu kad se stvarno vise nema sto izgubiti. Ako egzistencija u pitanju, nema se tu sto puno misliti. Ali ovi genijalci u Ateni, njima nist ne fali, osim sto su svi na adrenalinskom tripu. I nisu bas svi premladi, barem ne oni koji vode.
    Nismo mi tak losi, pogotovo kad gori pod nogama, onda ipak pamet izadje.

    avatar

    16.12.2008. (01:46)    -   -   -   -  

  • odmak

    Čitam.

    avatar

    16.12.2008. (09:58)    -   -   -   -  

  • ignorantia

    Ovaj post je vjerojatno mala kompilacija i sazetak cjelogodisnjeg rada pa je malo rekao o ovom malo o onom ali zbog konciznosti nije se moglo ici u sirinu, Zato si mi ovaj put malo i tu i tamo pa mozda u jedan momenat sam izgubio nit.

    avatar

    16.12.2008. (19:22)    -   -   -   -  

  • Abbey Road 603

    Bravo Pero :D Super mi je zaključak posta! Mada ni pies nije loš. Ali, htjela sam se na nešto drugo osvrnuti... Da, kažeš da se naša generacija osjeća jako staro... da smo puno toga preživjeli... istina buraz, istina..

    avatar

    16.12.2008. (21:32)    -   -   -   -  

  • ignorantia

    Mislim od tog tzv. rata da ste Vi tu i tamo 'prezivjeli' dizanje po kojeg kafica u zrak i to je sve. Nist za zamjeriti ali daleko ste vi od umora i od izgubljenih godina, to je malo falsh osjecaj u vasem slucaju. Uh kak bi se oni vec hteli osecati umorni i za pemziju!

    avatar

    17.12.2008. (20:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...