Komentari

auzmish.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • dva

    briješ se, gledaš u ogledalu, i vidiš koga? oca? strica? djedove i pradjedove?...može li se pitiespi namrijeti potomcima? nadam se da ne, inače ću sutra ujutro ( ne dok se budem brijala) pomnije gledati tko me to gleda u ogledalu. Ne znam, možda sam fulala temu komplitli, ali moja refleksija na tvoj post je takva.. kao i sjećanja na djeda koji je prošao blajburškim putem, i preživio čudom...
    lijep pozdrav ti ostavljam

    avatar

    09.12.2008. (15:25)    -   -   -   -  

  • file

    Imam dojam da ćemo se sad početi skupljati tu kod tebe, ko na nekom mračnom ptsp-partiju, mi djeca i unuci i žene i muževi ptsp-jevaca... i natjecati se ko ih ima više, prebrajati sve Golgote i Blajburge naših predaka i suvremenika, čačkati još žive rane vlastitih post..poremećaja iz zadnjeg bolnog iskustva... Hoću reći, svi mi kolektivno imamo jedan veliki PTSP. Onaj iz Vjetnama je mačji kašalj prema ovom našem balkanskom.

    avatar

    09.12.2008. (15:46)    -   -   -   -  

  • file

    E, još nešto. Tvoja Australka je za mene lijepo iznenađenje, mislim njene riječi i stavovi. Moji Australci su još na nivou "baš-je-to-divno-da-napokon-imamo-Hrvatsku" (za koju, smatraju oni, su i oni puno dali).

    avatar

    09.12.2008. (15:48)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    Fejsbuk je apsolutno zlo. Imam krajnji manjak slobodnog vremena, onda ga spickam na toj zloj stvari.
    Produkt belosvetske zavere sprocu belosvetskog naroda :D Nekad radio, nekad televizija, danas fejsbuk.

    A sto se tice PTSP-a, nekada, tj. prije nije bilo vremena za njega jer se fizicki rintalo od jutra, do sutra. Vrlo jednostavno. Radis, ne mislis.

    avatar

    09.12.2008. (22:43)    -   -   -   -  

  • NF

    ništa do dobrih krvavica, i ja sam na faceu, mada ne previše aktivan, možda te jednog dana potražim

    avatar

    10.12.2008. (09:51)    -   -   -   -  

  • makedo

    i ja se bunila protiv fejsbuka, ali mi je on, gle cuda - smanjio vrijeme provedeno na netu, uz mobitel ili telefon :)
    kako?
    pa manje mejlova, manje sms-ova, manje telefonskih razgovora...svi su mi sad tamo, svakodnevno me vide, a mogu me i "cut"...par tipk tipk i zivio :D
    sto se tice pitiespija, filipnka mi uze rijec iz usta. kod nas je to stalno stanje svijesti...e sad, nekog uzme vise, nekog manje...jebiga, satkani smo od ratova ovdje na balkanu...taman se oporavis od jednog, eto drugog...

    avatar

    10.12.2008. (10:21)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    @ Dva - :-) na sve - da. Ali ništa od navedenog ne tvrdim. Samo premišljam... Istine ne moraju biti isključive, ali slojevite su sigurno... :-)
    @ Filipinka - nisam sklon stavljati tragedije na apsolutnu skalu; tu se uvijek ispada gad prema individualnim žrtvama; svatko za sebe zna, što je i kako prošao. Jako mrzim paušalnosti i prsobusje... Ali velim, poznajem i civile i ratnike sa traumama prošlosti, i ovdje, i po Njemačkoj, čak u Argentini (Falklandski rat), no ovdje kod nas to je tematiziranije nego drugdje - malo govorim o manipulacijama i instant-brojkama... A moja V... hahaha, a eto, stari joj je odmah po povratku p(r)opušio Croatiju... No da...
    @ Pero P. - ma, FB mi je više zakačka, ali eto, priznajem da i to nužno zlo prihvaćam do neke granice... :-) Tvoja druga tvrdnja je......... vrlo hrabra.......... Donekle sam je se dotakao u komentaru Filipinki... ;-)
    @ NF - sad sam htio o janjećim čevapima, pa se sjetih one ovce prestravljene nekidan... emti... Dođe mi se držat vegića, samo piva, rakija, vino, hahaha.... FB... heheee, potraaaži mee u preedgraaađuuu... Ma di'š me nać', zakamuflirana je Shelly, hahaha... ;-)
    @ Makedo - yap... kao da se rađamo sapletenijeh nogu... :-) A je li učenje na greškama sad jako neukusno spomenuti i teorije razvijati, ne bih... ;-)

    avatar

    10.12.2008. (15:18)    -   -   -   -  

  • traženje sebe

    cuj kaj se tice facebooka? hoces me add-at???? plizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
    (salim se malo naravno..)

    avatar

    10.12.2008. (15:56)    -   -   -   -  

  • fulvus

    Aaaaa, zato su moji zagorci toliko pili, to je ptsp! hvala što si me prosvjetlio:)

    avatar

    11.12.2008. (14:43)    -   -   -   -  

  • smiling cricket

    Zanimljiv post. Još uvijek odoljevam Facebooku bojeći se posljedica koje je Pero Panonski spomenuo. Međutim, zbog toga sam lišen susreta poput tvojih, koji bi opet unijeli neku novu priču u moju svakodnevnicu. Ipak, so far so good.
    Inače, fascinantna je priča o našim precima...tko smo, tko smo bili, tko/što će naši potomci postati. Neverending story, ili možda pak, cijeli svijet jedna obitelj.

    avatar

    11.12.2008. (22:33)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Taj Facebook je kao agencija za izgubljene - nađene rođake, prijatelje. Nekako mi se ne ide tamo, dosta mi druženja u živo i na blogu. Ali, baš je super kad imaš tako nekog koga dugo nisi čuo ili vidio i uspiješ ga pronaći tako.
    PTSP - pa naravno da je toga bilo i prije, nakon 2.svjetskog, ali drugo vrijeme, druge reakcije, nije se toliko polagalo na psihičko zdravlje naroda, već na golu egzistenciju, kako obnoviti zemlju, kako živjeti, prežživjeti. U svemu tome neki su se bolje snalazili, a neki lošije. Alkoholizam je sveprisutan, i nekad i sad. Samo nekad je bio samo on kao glavni porok, a danas je i prikoviše poroka i ovisnosti i sve je dostupno.
    Pozdravi sa vjetrovitog juga. :-)))

    avatar

    11.12.2008. (23:28)    -   -   -   -  

  • primakka

    djetinjstvo nas svakako određuje. a depresije i pitiespii rastu tek kad padnu na plodno, mekano tlo oblikovano tim djetinjstvom. ko se mora borit za egzistenciju, nema kad biti bolan.

    avatar

    12.12.2008. (09:33)    -   -   -   -  

  • Shelly Kelly

    @ Em Ce Ka - ad-dat... malo čudno zvuči, ali bumo se dogovorili, hahaha.... Knjižica knjižici, bi se reklo... :-))
    @ Fulvus -e sad bi imal kaj za reČ, al bum čkomil i kupicu zdignul. U to iiimeee.... :-)
    @ Smiling Cricket - je, zanimljivo je svo to tkanje oko nas, ljudsko i virtualno... Sam sebi priznajem eto i neko dobro od FB-a, ali i dalje mi je groteskno imati desetke slika i linkova "prijatelja", a samo sa par njih postoji iole neki kontakt... No eto, iznimka i pravilo...
    LP! :-)
    @ Gustirna - evo i ovamo puše... Da mi je da oni moji Vlaji bace pršut u Jugo, taman bi dolelujao na pravo mjesto, hahaha... Ne znam, je li se prije manje brinulo o psihi; maltene sam skloniji vjerovato da se radi o trendu i djelomičnoj politizaciji... Ispalo bi da je većina Europe Pitiespijevaca unatrag preko osamdeset godina, ako ćemo realno... Mislim, doba je recesije... tko bi plaćao tolike tretmane i naklanjavanja... khm... khm... ;-) Prije mislim da je jednostavno "išlo u staž" i basta,, kao što veli Primakka, a ne da se radila fama... Ponavljam, ne uključujem u ovo one naše stvarne ratnike i oboljele, nego onaj drugi dio...
    @ Primačka - yap... iako i tvrdo tlo zna zeznut... krto, puca... :-)

    avatar

    12.12.2008. (16:14)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...