Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Herzog

    Ovo su dakle primjeri one dosade zbog koje anglosaksonsko misljenje prezire kontinentalno, osoobito u rubnim varijantama (da se ne referiram na Regiju, konkretno). U mome srcu nema prezira, to je arogantno. Ali ni zanimanja za pretencioznost bez iskrene istrazivacke strasti. Ne vidim tu interes za samu stvar, da ona progovori. Stari, ne vjerujem im, sorry. Moj je prijedlog da oladis s tom vrstom literature!

    avatar

    09.12.2008. (05:33)    -   -   -   -  

  • hemicar

    jest jest alan ford je puno bolji!

    avatar

    09.12.2008. (07:26)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Sjećam se jednog Indirekta, emisije o nogometu nekdašnje JRT. Nakon utakmice Zvezda Dinamo, na kojoj je u petercu Zvezde srušen Dinamov igrač - što je sudac ignorirao ne dosudivši elver -, u ponedjeljak se u studiju TVB vodi rasprava o spornoj situaciji. Iako je i slijepome razvidno da je penal postojao, trener Zvezde ignorira argumente: ne protestira previše, ali gestom i mimikom daje do znanja da se tu nema što toliko raspravljati, i da treba sa snimkom utakmice dalje. Situacija po Zvezdu postaje neizdrživa, i njen trener, slavodobitno povišenim tonom, prignuvši se u fotelji kao da je nenadano ugledao nešto u snimci, otkrivački usklikne: 'Evo, pogledajte, nema tu želje... evo...vidite...kakav penal...ma kakvi, ma pogledajte igrača...nema tu nikakve želje za zgoditkom!'
    Tako i ti: nema tu interesa za samu stvar, da ona progovori!
    Zanimljivo, no prigovor mi se čini - kontinentalan!
    Kao da je Martin Heidegger uzeo riječ i kazao: Pustimo samu stvar da dođe do riječi!
    Takav prigovor doduše razumijem, pa čak možda i uvažavam, ali, kažem, sasvim mi je imanentan, nimalo anglosaksonski, i, stoga, krajnje subjektivan: imam impresiju da nema interesa za samu stvar.
    No, nije važno. Znam da zaista ne govoriš von oben i znam što govoriš pa ću radije pitati koga bi i što čitao, umjesto ovakve literature?

    avatar

    09.12.2008. (09:43)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Lh,&Lha, evo, da i ti imaš što čitati do sutra.

    avatar

    09.12.2008. (10:16)    -   -   -   -  

  • Herzog

    Svidja mi se ova usporedba - nema tu zelje za zgoditkom... bas je taj Zvezdas rekao zgoditkom... Al OK. Dakle, sta bih citao - svidjelo mi se Thierry de Duve: Što učiniti s avangardom? Kao i mnoge druge stvari koje prevede Mario Kopic, sta stignem procitati. Sjecam se i one kratke price koju je preveo, sjajna. Ali ovo gore... Glej, Jednom mi je B.K, politicar i teatrolog, koji ne voli Hegela priznao da OK, da moze proci Tko govori apstraktno jer je Hegel tu pokazao da moze biti duhovit. Ja mislim da je Hegel to pokazao puno puta. Thomas Mann je isto duhovit iako je napisao Doktora Faustusa, i Carobni brijeg (goru kako hoces) Marx je duhovit, Freud je duhovit, i Dostojevski je duhovit, i puno drugih Rusa, cak je - doduse vrlo rijetko - i Zizek duhovit, to jest on je rjecit, nas dragi Gajo je bio strasno duhovit i na predavanjima, Svob - vidio sam ga neku vecer na telki - i on, narocito. Ti, ti jesi zaista duhovit. Ali B.B., pa D.U., i R.I., oni dakle ... trebam li rec, oni su dosadniji od Vijenca i zareza. Pa jos taj Benjamin. Taj se napusio i objavio sta je pisao kad se napusio. Steta pusenja. Sva sreca da nikad vise nije Eto, to objavi - taj je ondje nehotice duhovit, svi bi mu se smijali... Poslije mozes i druge stvari objavit, al uvijek s biljeskom to je onaj od prosli put kaj je objavio kad se napusio... i uvijek ce biti smijesno. Eto, to je takva ekipa - napusena.

    avatar

    09.12.2008. (11:15)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    E, jebiga sad...ako je i rekao pogotkom - a svakako nije rekao golom - sve isto. Trebao si pročitati gornje tekstove pa ti ovaj pr(ij)evod ne bi smetao.
    Hahahhahah...čitam ovaj sinsemilla-diskurs i zaista si me nasmijao. Odlično. Evo, kao dugogodišnji vaseljenac (baš bi taj rekao vaseljenac, pa valjda se kaže vasionac...) budi ti urednik, pa izaberi tekst napljuganog Benjija. Promptno objavljujem, uz adekvatnu opremu.

    avatar

    09.12.2008. (11:27)    -   -   -   -  

  • halter skelter

    Pročitala sam samo intervju s Radom, ostalo ću kad odradim današnju šihtu. Rada jako ozbiljno shvaća o ono čemu priča, i stoga odsutnost humora. Humora nema i zato što nastupa s ideoloških pozicija koje je čini se posve internalizirala, tako da je za nju političko postalo osobno (umjesto obratno).

    avatar

    09.12.2008. (13:35)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @Herz, ovo je naprosto monstruozno golem post ;0)
    @Nemi, i uz najbolju volju - nema šanse da ga čitam :0)

    avatar

    09.12.2008. (14:37)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Modesti, nema veze. Jesi li vidjela dolje da su Aguilerine grudi ponovo male?

    avatar

    09.12.2008. (16:50)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Halter, volim kad preswitchaš na ovaj mode. Natjerat ću ja tebe da samo tako pišeš. Što obilnije. Jesi li vidjela da je Herzog rekao da su Freud i Dostojevski duhoviti? Ne zna ni sam što je sad izazvao. Još bi mogla buknuti ljubav između vas dvoje, buknuti velim...

    avatar

    09.12.2008. (16:53)    -   -   -   -  

  • Marole

    Nemanja, i meni je dug post, pa ga nisam pročitao, a žurim na Ligu prvaka u ruralni predio županije. Pravi sam primjer prosječnog građanina lišenog političke participacije, i ostalih znanja. Nisam vidio da je Kike smanjila grudi, ali sam uzbuđeno čitao kako su prekinuli Mister Diler i Miss Konzument.

    avatar

    09.12.2008. (18:42)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    eh sad, da si mi rekao da je Brad Pittu ponovo nešto malo to bi me još tangiralo, ali ovo... ;0))

    avatar

    10.12.2008. (18:51)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...