Komentari

cryingplanet.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • borgman

    - osnovni način da dobiješ puno ovakvih signala je oštećen mikrofonski kabel. Tada se javljaju "ghost" šumovi u uskom frekventnom opsegu, koji često još i "zvone", pa su ujedno i teško razumljivi. Drugi dio je u visokoj ulaznoj otpornosti pojačala koja onda pojačavaju i detektiraju radio frekvencije koje se miješaju...
    Sjećam se jedne radioamaterske anegdote.
    - Na 144 MHz opsegu (gdje je normalna daljina komunikacije stotinjak km), jedan od radioamatera, odjednom počne "raditi" sa stanicama iz engleske, danske, rusije. Svi živi u gradu okrenu antene prema tamo (dosta ih je imalo sličnu, možda i bolju opremu), ali NITKO NIŠTA NIJE ČUO, osim ŠUMA!
    Čoporativno se svi počeli sprdati s njime, ali, radioamateri imaju tzv. QSL- kartice kao potvrdu veze! I na adresu tog radioamatera pristigne, avionskom poštom, PETNAESTAK takvih kartica! Ni danas nikome nije jasno je li to bila prijevara (pa je on poslao svoje kartice prije, a ovi, koje moral nije previše uznemiravao dobili rijetku potvrdu veze), ili je STVARNO taj čovjek bio u jednom ekstrasens stanju, sposoban za razumijevanje tragova modulacije u šumu, toliko dobrome, da primi signal kojega nitko ne čuje!....Naše "laičko" objašnjenje je bilo :- "Bio je PIJAN!"

    avatar

    04.12.2008. (22:26)    -   -   -   -  

  • Death of a Planet

    Onda mi objasnite ovaj "šum" http://www.youtube.com/watch?v=lGx3gvXh9nM

    avatar

    05.12.2008. (16:03)    -   -   -   -  

  • borgman

    jedno je objašnjenje da snimak nije bio prvi put na traci (ako je korištena kazeta). Prilikom brisanja kazete često se u zvučnom zapisu zadrži dio prethodne snimke (pogotovo kada je nivo šuma niži) a postoji uređaj koji se zove ALC ili ARP (automatska regulacija pojačanja).
    Drugo, moguće je mikrofonom stvarno uhvatiti zvuk iz veće daljine, koji nisi čula.
    Treće, strava kako zvuče mačke tijekom noći.
    Tek na kraju ostaje kako je u šumu i nekakva "poruka"
    Za daljnje konzultacije po pitanju elektronike molim pojavi se na kavi...nedjelja leonardo oko 7

    avatar

    05.12.2008. (23:43)    -   -   -   -  

  • Death of a Planet

    Ne znam oču li stić, nastojat ću.
    Znam kako mačke zvuče po noći, kad su u vremenu parenja i kad se mlate, imam ih u kvartu more :) Ovo dolazi iz sobe, snimano digitalcem bez ikakvih drugih zvukova osim vjetra i helikoptera (na jednoj od nimaka) dok je druga također po noći u tišini snimana.
    Ako želite zvuk mačaka kako se mlate stavim i to :D

    avatar

    06.12.2008. (20:20)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...