Komentari

hms.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • dalmacija u mom srcu

    Bravo HMS. Svaka cast. Moram priznati da ovako sta sto ste vi napravili za nas jos nikad nije napravio oni drugi savez.

    Zato savezi i postoje. Bravo!

    avatar

    04.12.2008. (16:28)    -   -   -   -  

  • mia

    ...jel ce se dobivati neki novac ako se to bude radilo ili ne....jadno pitanje al zanima me... i jel se zna kada tocno pocinje rukometno prvenstvo

    avatar

    04.12.2008. (16:59)    -   -   -   -  

  • HMS

    Pocinje u Splitu 16.1., dobivat ce se novci. No, to ovisi o konkretnoj grupi i o tome je li im obveza dio subvencije koju dobivaju od grada, te da li ce njihovu obvezu preuzeti grad (posto svaki grad ima Izvrsni odbor i financira takve projekte) ili ce ih placati Rukometni savez.

    Svaki tim je dobio preciznu satnicu (ne samo datume nego i sate obveza), pa pitaj svoj tim vezano uz obveze.

    avatar

    04.12.2008. (17:54)    -   -   -   -  

  • gorka rijeka

    Pišem u ime Zadarskih mažoretkinja i najljepše molim cijeli HMS da uvjeri "vlasnicu" Zadarskih mažoretkinja , da svoje sukobe sa HRS i još nekim osobama vezanim za organizaciju SP, riješi sama a ne preko naših djevojaka. Bilo bi zaista ponižavajuće za nas da na SP u Zadru nastupe Pakoške mažoretkinje (svaka čast djevojkama) ali naše mažoretkinje su već pokazale u kvalifikacijama što znaju. Žalosno je da je i u ovom slučaju u
    prvom planu novac a ne interesi djevojaka koje svaki nastup odrade sa puno ljubavi i ovakve situacije na njih djeluju demotivirajuće.
    Zahvaljujem na razumijevanju.

    avatar

    04.12.2008. (20:01)    -   -   -   -  

  • HMS

    Cure, pustite, ovo je jako neugodno za HMS. Cinjenica je da je HRS rekao kako je to na otvaranju "bilo jako zgodno", znaci oni su za vas. Cinjenica je i kako je vasa voditeljica rekla da bi cure sigurno voljele raditi Svjetsko rukometno, te da je voljna staviti taj financijski problem na stranu i neuvjetovati nastupe istim.

    Logicno bi bilo da su tamo Zadarske mazoretkinje. No, HMS se ne moze i nece uplitati u takve probleme. Mi smo podnijeli korektno izvjesce HRS-u i cekamo financijske ponude timova. Kada one sutra pristignu, saljemo ih na HRS.

    Mi ne odlucujemo o tome tko ce sudjelovati u nastupima i ceremonijalima. O tome odlucuje Povjerenstvo. Nase je, da kad oni odluce, isforsiramo što bolji ugovor za naše timove, zastititi njihova prava, te da provedemo jedinstveni ceremonijal, protokole, welcome, hospitaliti i nastupe, a prema elaboratu koji postavlja IHF (medjunarodna rukometna federacija).

    avatar

    04.12.2008. (22:59)    -   -   -   -  

  • mia

    hvala na odg..a jos me zanima jel ce one nositi uniforme svoje il ce imat nesto od hrvatske...

    avatar

    05.12.2008. (00:24)    -   -   -   -  

  • HMS

    Svoje.

    Iako za neke poslove (hostesiranje npr.) najvjerovatnije ce dobiti posebnu odjecu.

    avatar

    05.12.2008. (02:18)    -   -   -   -  

  • ja

    zasto bi se hms treba zalagati za to da plese zadara ne pakostane.....pa ako su one pozvane mislin da se tu nitko nema pravo mijesati..

    avatar

    05.12.2008. (15:52)    -   -   -   -  

  • HMS

    Nitko nije pozvan nigdje, barem ne od strane kompetentnih organizatora. Odakle tebi ideja da su Pakoške pozvane negdje? Zato što je neka osoba u organizaciji (tko zna koja) tako što navodno rekla. Vidiš meni je pak prezentirana drugacija "istina", od strane HRS-a. Logicno je da su u Zadru Zadarske mazoretkinje, kao i da su u Osijeku Osjecke, a ne npr. Vukovarske ili u Varazdinu Cakovecke...

    No, to ne znaci da ce se to desiti. Svi materijali (nekih 40 stranica) poslani su u Hrvatski rukometni savez. Trenutno postoje dva problema. Daleko pretjerana cijena Mazoretkinja grada Osijeka koje su postavile cijenu 100% visu od slijedece najvise (Zagreb), a cak 120% visu od prosjecne cijene, te problem Zadra. U oba slucaja nece odlucivati HMS, nego HRS (Hrvatski rukometni savez). U prvom slucaju moguce je da mazoretkinje uopce nece biti angazirane, a u drugom slucaju uvjeti koji su dati od jednog tima, bojim se da nece biti prihvatljivi za HRS.

    HMS ni na koji nacin nece utjecati, uvjetovati ili nametati bilo koje rjesenje ili se stavljati na neku stranu. Svrha ovog projekta je popularizacija mazoret-plesa, tj. HMS-u je u interesu da mazoretkinje vrse ceremonijale i protokole na Svjetskom rukometnom prvenstvu, a ne stvaranje nekih novih sukoba vezanih uz Prvenstvo.

    avatar

    05.12.2008. (20:19)    -   -   -   -  

  • komentator

    na kraju krajeva,da zaključimo stvar hoće li onda plesati zadarske ili pakoške?

    avatar

    05.12.2008. (20:22)    -   -   -   -  

  • HMS

    To još ne zna nitko, materijali su u HRS. U ponedjeljak je sastanak na kome se HRS moze odluciti za jedan od sastava, ili traziti dodatna pojasnjenja (razgovor, materijale...). HMS o tome nece odlucivati!

    avatar

    05.12.2008. (20:33)    -   -   -   -  

  • eee

    uvjet od kojeg tima neće biti prihvaćeni?? i što je postavljeno kao uvjet?

    avatar

    05.12.2008. (21:01)    -   -   -   -  

  • HMS

    Ne bih komentirao dalje bez dozvole tog tima!

    avatar

    05.12.2008. (22:01)    -   -   -   -  

  • Željka

    Mišljenja sam da bi u Zadru za ovakav veliki sportski događaj trebale plesati zadarske mažoretkinje.U zadarskoj županiji postoje četiri tima a još više raznih događanja pa ima prilika za sve timove. Meni bi bilo jako žao da ovaj događaj poremeti odnose među zadarskim i pakoškim mažoretkinjama. Znam, vjerujte, kako se osjećaju zadranke i kako je to destruktivno, radim ovo 12 godina. Glavni moto pakoških mažoretkinja je: plesati, družiti se i uživati, a ako pri tomu što i zaradimo super (često pokrijemo samo troškove puta). Pakoške mažoretkinje su pomogle svim timovima u županiji i dopustili svojim bivšim mažoretkinjama da im budu treneri. Mi smo spremne postupiti po odluci HRS pa bilo to u korit nas ili zadarskih mažoretkinja. Molim sve koji čitaju ovaj blog da sa svojim komentarima ne unesu razdor među ove timove. Iskoristiti ću ovu priliku i pozvati sve timove zadarske županije da dođu u Pakoštane na Božičnu čestitku 21.12.2008. da plešemo i družimo se. Možete se javiti meni ili trenerici.
    Veliki pozdrav svima. Željka Maksan, voditelj pakoških mažoretkinja.

    avatar

    06.12.2008. (08:31)    -   -   -   -  

  • HMS

    Ovako sto ne smije i ne moze poremetiti odnose nikoga u Savezu, a ponajmanje Zadra i Pakoštana. Jer cijeli projekt inace nema smisla. On je postavljen kao promocija mazoretkinja i prilika za prikupljanje novaca, koji su svima potrebni. I zato ljudi pamet u glavu. A problemi o kojima su nas izvjestile Zadarske mazoretkinje nadilazi ovlastenja, mogucnosti i statutarne ciljeve HMS-a, te ih treba rijesiti njihov "vlasnik" sa HRS-om, gradom, dvoranom...

    avatar

    07.12.2008. (20:14)    -   -   -   -  

  • HMS

    Ne pomirite se:
    Ovakvi komentari su neprimjereni i izbrisani su. Takvu praksu mozete imati na svom blogu. Ovdje ne! To je nekulturno, netocno i bezobrazno. Niti je razlika izmedju vas toliko velika da bi bila bitna, a niti je to bitno za ceremonijale i protokole. Tamo se ne gledaju rezultati sa drzavnog, vec potpuno drugi kriteriji vrijede.

    avatar

    08.12.2008. (03:31)    -   -   -   -  

  • sunny

    Zna li se kad će biti odlučeno tko će nastupati u Zadru za SP ?

    avatar

    09.12.2008. (22:15)    -   -   -   -  

  • ja

    kad ce hrs donjet svoje odluke o svemu..

    avatar

    10.12.2008. (00:08)    -   -   -   -  

  • HMS

    Vec je odavno trebao (u ponedjeljak). No, eto nije! Kad ce? Kad se bar dio relevantnih skupi u Zagrebu. Naime, sad su odjednom svi razbjezani po Hrvatskoj. Cim doznamo odluku sastavi ce biti obavjesteni, pa ce biti objavljeno na blogu.

    avatar

    10.12.2008. (02:19)    -   -   -   -  

  • Ansambl

    Za sve one koje (očigledno) zanima zašto je nastup zadarskih mažoretkinja upitan na svjetskom prvenstvu.....
    Nastup zadarskih mažoretkinja upitan je, zato jer:
    -čelništvo Ansambla smatra da klijent poput HRS-a loše utječe na postojanje samog;
    -HRS ne podmiruje obveze i ne poštuje pravila;
    -jedine dvije institucije s kojima Ansambl ne surađuje su: HRS i TZGZ ;

    Uvjeti koje je ansambl postavio HRS-u (indirektno, preko HMS-a)
    -zadarske mažoretkinje će nastupiti na prvenstvu samo ako: HMS bude vodio cijeli projekt te ako HRS ispoštuje uvjete koje je ansambl postavio.
    -uvijet je da uplata ide avansno u cijelosti i preko računa HMS-a.(ne znamo kakva su potrazivanja ostalih timova, ali cijena nije pretjerana)

    Za sve one koje zanima....od početka 2005 nije se nitko potrudio oko postojanja mazoretkinja u zadru, osim ansambla...... čak ni u ono doba ne imastine i ne podrzavanja, čelništvo nije odustajalo od projekta...danas su mažoretkinje stabilna institucija, a isti nece dozvoliti da netko poljulja tu stabilnost...a institucija poput HRS-a direktno unosi razdor.

    Puno se interveniralo u zadnje vrijeme vezano za prvenstvo, ali svi su odbijeni osim HMS-a..
    Ukoliko HRS ispoštuje uvjetovano ZADARSKE MAZORETKINJE CE NASTUPITI. Ukoliko Vas zanima, odbijen je i poziv Grada Zadra.

    Nije u redu da se unosi nemir izmedju 2 tima, jer za to nema mjesta.....Pakoške su pozvane na Višnjik za Davis Cup kad je ansambl odbio suradjivati (jer je bilo postavljeno isto povjerenstvo, kao i za rukomet.)
    Zadrankama je drago da i Pakoške imaju priliku nastupati u samom gradu.
    I iskreno, najpoštenije je da one nastupaju za prvenstvo, jer Zadranke ionako imaju više nastupa po zupaniji od njih.

    I zato moje cure, bez tenzija.
    Zadarske mazoretkinje pripadaju ansamblu i moraju poštovati pravila koja su postavljena. Svatko tko nema namjeru djelovati po naputku ansambla, moze se slobodno ispisati.
    Pakoškim trebate bit samo zahvalne, jer da nije njih ne bi bilo ni Vas.

    Pakoške, bravo!!!!

    Ubuduće, dragi roditelji, ne pišite po blogovima i ne mješajte se u politiku poslovanja mažoretkinja!!!!

    avatar

    10.12.2008. (22:02)    -   -   -   -  

  • HMS

    HMS nije zelio javno iznositi ovako detaljne razloge. HMS ne moze i ne zeli utjecati na vodstvo Zadarskih mazoretkinja koje ja potpuno autonomno i koji HMS u ovoj odluci podrzava. HMS-u je poznato koliko je truda, energije i novaca uprava Zadarskih mazoretkinja (Ansambl) utrošio i na tome im cestita. HMS je uvjeren da uprava Zadarskih mazoretkinja i u ovoj odluci misli na boljitak tima. Velika vecina sastava, pa i sam HMS, su nemalo puta bili prisiljeni posegnuti za slicnim pritiscima prema poglavarstvima, zupanijama, turistickim zajednicama...

    HMS-u je drago sto Zadarske mazoretkinje u njega imaju povjerenja i ucinit ce sve da to povjerenje ne izgube (zato i nismo iznosili ove detalje van).

    No, radi potpunog informiranja javnosti HMS je indirektno radio i Svjetsko prvenstvo u rukometu za zene, kao i niz utakmica, i nikada nije imao problema sa HRS-om. Ne kazemo da je sve uvijek bilo bajno, no placanje je islo ili od financijera (lokalnih zajednica, sponzora...) ili avansno od samog HRS-a.

    HMS jos uvijek nema ocitovanje HRS-a o nastaloj situaciji. No, ne smatramo niti da je pogresno razmisljanje Zadarskih mazoretkinja, a niti da se radi o necem astronomski bitnom pa da se oko toga moraju lomiti koplja.

    avatar

    10.12.2008. (22:42)    -   -   -   -  

  • ROVINJKE

    KAJ VAM ONO ZNAČI GORE U VEZI SA ROVINJKAMA

    avatar

    18.12.2008. (10:43)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...