Komentari

dinajina-sjecanja.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • smotani

    slažem se draga prijateljice....zašto samo u vrijeme Adventa....... neko sam vrijeme živio na rubu sumnja i vjerovanja u pakao......Raj je bilo mjesto gdje su moji najmiliji snivali novi san, živjeli novi život.....u pakao...u njega sam tada vjerovao...za sebe.... kao jedino mjesto koje je rezervirano za mene..... tražio sam tu istinu o životu....dugo.... ne znam da li slike Michelangela, da li slike života.., svijest... nešto me povuklo..... istina o životu - da, ona priča svoju istinu, a mi, nijemo ili tek s po kojim tihim glasom, koračamo uz nju.....
    ugodan ti dan želim i lijepo te pozdravljam :)

    avatar

    02.12.2008. (08:42)    -   -   -   -  

  • lobotomya

    Svijesno ili nesvjesno vjerujemo u raj ili pako koji sami stvaramo , ali u dane Božića barem nastojimo vjerovati u svjetlo , ono najveće u nama. Eto i ovoga jutra buđenje uz tvoje krasne misli. Pusa !

    avatar

    02.12.2008. (09:21)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    "Prisjetih se Božićnih blagdana u našoj kući. Tada sam vjerovala u rođenje Krista i bila uistinu djete veselja i sreće. Danas su moje misli pune sumnje, to me čini odraslom, ali i nesretnijom."

    Ja sam nekako vjeru odvojio od od političke i politikanske "crkve", jer ona i je nešto drugo.
    Ima svećenika koji u zagovaranju vjere unose svakodnevnu politiku i otvoreno zagovaranje pristupanja jednoj stranci, i nagovor da se glasuje za istu. To sam doživio. Kod zdravog razuma, tu pucaju niti koje nas vežu uz crkvu.
    Onu crkvu koju pamtim prije više od pedeset godina, nemoguće je danas doživiti, pa se u obredu u mislima uvijek vraćam tom vremenu. Da nije tako, nema tog svećenika danas (bar ga ja nisam sreo) koji bi mi ulio uvjerenje u postojanje Boga i probudio u meni vjeru.
    Iskreni pozdrav. p

    avatar

    02.12.2008. (09:26)    -   -   -   -  

  • Koraljka

    Zaista u ovo vrijeme osjećam u sebi svjetlo i blagost, otvorim im vrata srca i pustim da oni vladaju, a ja da budem dijete.

    avatar

    02.12.2008. (09:51)    -   -   -   -  

  • teuta

    Jako si to lijepo napisala, pogotovo da misliša kako je bila prvo svijest pa onda materija, odnosno čovjek.
    U biti, teško je uopće i nagadjati kako se sve odvijalo jer jedan odgovor te vodi prema tisuću novih pitanja itd., a da li uopće znamo taj "jedan" odgovor?
    Veselim se tradiciji Božića ali ne sa stajališa Crkve i njihovih šturih i besmislenih objašnjenja jer smatram da je život pa i Univerzum daleko složenije pitanje na koji nikad nećemo pronaći pravi odgovor, bar dok smo živi tj. dok ekzistiramo na ovom svijetu.
    Pozdravček draga Dinaja.

    avatar

    02.12.2008. (10:02)    -   -   -   -  

  • saraja azra

    pišeš ...Čovjek se rodio na granici između vjerovanja i znanja, tamo gdje završava stvarnost i počinje san. da ali samo fizičko tijelo čovjeka a dio beskraja u nama rodi se tek kad ponovno
    zmeđu vjerovanja i znanja, tamo gdje završava stvarnost i počinje san svatko od nas otkrije sebe spajajući svijest i podsvijest u jedno...tako da se rađamo dva puta a umiremo jednom poneki samo rođeni jednom
    pozdrav s otoka

    avatar

    02.12.2008. (10:11)    -   -   -   -  

  • Dream_Maker

    Hvala ti draga Dinajo što svaki puta iznova
    obogatiš moj svijet punoćom svojih misli.
    Iako ponekada nakon čitanja ne umijem
    komentirati onako kako bih željela, jer,
    riječi se čine nedostatnima da njima izrazim
    kako sam doživjela pročitano, htjela bih da
    znaš kako se svaka tvoja misao ureže duboko
    u moju svijest i kako je zasigurno zadržim u sebi.

    Grlim te

    R.

    avatar

    02.12.2008. (12:46)    -   -   -   -  

  • Vitae...

    ...tamo gdje završava stvarnost i počinje san.. na tom lijepom mjestu
    osmijeh se rađa , draga Dinajo :))

    avatar

    02.12.2008. (13:13)    -   -   -   -  

  • promatram, razmišljam

    ... Svijest je ono što je stvorilo čovjeka, ono što ga je oblikovalo, što mu je dalo snage da ustraje i preživi sve nedaće i sva razaranja. ...

    Reći ću tiho, u ovim malim, adventskim koracima, nailaze i adventske misli.

    Lijepo i radosno želim ti ovo prohladno prosinačko popodne.

    avatar

    02.12.2008. (13:55)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Kada je u pitanju svijest, svemir i život ja na to gledam ovako:
    Šta će se na Zemljici ili u Svemiru desiti mojim odlaskom? Šta će se promijeniti? Apsolutno ništa, tek će biti jedna glava manje koja sve to doživljava. I nakon mene ljudi će nastaviti iči svojim putem, Zemlja se vrtiti svojim ustaljenim ritmom, a Svemir se i dalje širiti. Biti će tek jedna glava manje koja će to moči potvrditi. Svemir je postojao prije nas kao što će opstati i poslije nas. Mi smo u njegovom životu tek prolazni bljesak razuma.

    Siguran sam da se nećeš naljutiti ako kažem da je dio teksta izazvao osmjeh na našim licima. Upitah Dragu iz kojeg je to prsta Stvoritelj prosuo sjeme? Da si samo vidjela osmjeh od uha do uha...

    Pozdrav u ime oboje

    avatar

    02.12.2008. (13:58)    -   -   -   -  

  • Kontesa Nera

    Pozdrav iz Zagreba mračnog i kišovitog, dakle vrijeme kao stvoreno za pjesnike tuge.

    avatar

    02.12.2008. (15:28)    -   -   -   -  

  • MojMiha2

    da istina o životu se krije u nama samima ...pozdrav ti šaljem :) :) :)

    avatar

    02.12.2008. (15:53)    -   -   -   -  

  • duh jedinstva

    ((*-:...kao i uvijek prelijeko...prozhima me dubina svake rechenice...dozhivljaj nastajanja...odvajanja svijesti u razlichita tijela kako bi se u svemiru stvorilo neshto potpuno novo...neshto chemu neche biti kraja...divota je shto vrijeme adventa postoji...kao vrijeme kada se masovno pazhnja pridaje charoliji rodjenja spasitelja koji nas oslobadja od lazhi sha smo je zhivjeli posljednjih 2000 godina koliko je proshlo od njegove nasilne smrti...ali naravno da se to ne dogadja samo za vrijeme adventa...no advent...dodhasche je vrijeme kad se pripremamo za bozich...jedan od najvechih i najljepshih krschanskih blagdana kojeg i nekrschani rado slave uzhivajuchi u finoj papici i toplom obiteljskom ugodjaju...a pri tom ne zadiruchi u dubinu ovog blagdana...a koju vishe nitko ne mozhe izbjechi...pa ni oni...a istina o zhivotu skrivena je duboko u nama samima...da nije tako iz tebe ne bi mogle izachi ovako duboke rechenice o nastajanju...te o michelangelovoj slici...koja prethodi izmishljenom prvom grijehu...koji uopche ne dotiche bit grijeha kao nechega sha doista jest zlo...vech stvara predrasudu koja vech jest zlo...na slici vidim oca i sina...vidim zachetak lazhi...uostalom lik adama mi mnogo dobrostivije i nevinije izgleda od lika njegovog oca...pitam se kakav je zapravo bio isusov otac...o njemu nitko mnogo ne govori...o njemu se ne zna mnogo vishe od toga da se zvao josip...a ja sam znala svashta prozhivljavati dok sam gledala jaslice...katkad mi se prichinjavao takav par bijesnih ochiju da me strava hvatala...ljubim te prijateljice...takodjer ti zhelim ugodan dan...svaki dan...:-*))

    avatar

    02.12.2008. (16:37)    -   -   -   -  

  • vatrena primorka

    Ti me potpuno smiriš i misli mi totalno drugačije okreneš...hvala ti

    avatar

    02.12.2008. (19:33)    -   -   -   -  

  • put u beskraj

    Ovakve misli mi jednostavno lako sjedaju u ovo Adventsko vrijeme uz titraje svječice na mojem vijenčiću. Svijest da postojimo danas i nada da ćemo poslije nas na onom drugom svijetu biti mrvica nas samih... daje mi snagu i želju da sada i ovdje učinim sve kako bi te moje mrvice bile drage onom tko će me tada primiti u naručje. Pozdrav ti ostavljam draga moja i djelić duše moje ovdašnje.

    avatar

    02.12.2008. (21:12)    -   -   -   -  

  • viam inveniam

    Trebao je postati poslanik sna u ovoj nesretnoj stvarnosti. Trebao je pripitomiti nagomilanu materiju i podariti joj osjećaj ljubavi, sreće i spokoja i ostvariti pobratimstvo sa univerzumom i to je na samom početku i činio.

    Predivno je ovo.

    Grlim Tebe i Tvog Pjesnika:))

    avatar

    02.12.2008. (21:12)    -   -   -   -  

  • misko

    Vjerovati, za mene znači ne znati.
    Uvijek sam bio radoznao i želio znati.

    Lijep pozdrav ostavljam.

    avatar

    02.12.2008. (22:02)    -   -   -   -  

  • gustirna

    Sutra...saznati ćeš ono što odavno već znaš u svom srcu .... život i ljubav su vječni.
    Grlim te i šapćem - ne boj se. :-))

    avatar

    02.12.2008. (23:22)    -   -   -   -  

  • zvijezda nova

    "da je ŽIVOT jedino ONO što svojim postojanjem trebamo BRANITI.........."
    Želim ti da tvoja živa ljubav obrani život tvoje životne ljubavi.

    avatar

    03.12.2008. (06:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...