Komentari

hms.blog.hr

Dodaj komentar (34)

Marketing


  • slavonka

    Bogami ste se fino naradili.

    avatar

    01.12.2008. (14:09)    -   -   -   -  

  • zbunjena

    ne kuzim koliko se na kraju okreta smije praviti..u formacijama i neformacijama???

    avatar

    01.12.2008. (14:41)    -   -   -   -  

  • pitanje???

    imam pitanje.da li se kaznjava i kako ako neki klub u hms-u suraduje sa twirlingom te im oni rade koreografije i treniraju ih preko praznika ili inace.jer znam timove i trenere koji to rade i onda prime zasluge za koreografiju koju su samo naucile,tj.koju je napravio unajmljeni trener twirlinga.hvala

    avatar

    01.12.2008. (15:20)    -   -   -   -  

  • loo

    kolko vi imate pravila... nije to malo puno??

    avatar

    01.12.2008. (15:32)    -   -   -   -  

  • HMS

    slavonka:
    da jesmo, fakat jesmo.

    zbunjena:
    u formaciji 2 okreta, u neformaciji 3 okreta!

    pitanje:
    a zasto bi to bilo zabranjeno? Niti to pise u pravilniku da je zabranjeno niti je to neprihvatljivo ponasanje. Pa nisu twileri kuga. Jednako tako ima trenera koji iz HMS-a pomazu mazoret timovima u NBTA. Pa gdje je tu problem? Pomazu i treneri sportskih plesova, jazz-dancea, baletani, zasto ne bi i twirleri?

    lol:
    Ove izmjene su zanemariv broj u usporebi sa kolicinom pravila koja imamo. Sto vise pravila manja mogucnost makinacija ili slobodne volje sudaca.

    avatar

    01.12.2008. (15:32)    -   -   -   -  

  • maja

    o hvala bogu da ste zabranili sa 3 ili više okreta za formaciju

    avatar

    01.12.2008. (17:18)    -   -   -   -  

  • RP

    slažem se najbolja odluka do sad...da se izbaci vise od dva okreta...

    avatar

    01.12.2008. (18:30)    -   -   -   -  

  • RP

    da li je ograničeno kolko maksimalno moze biti okreta u korografiji i defileu,..?

    avatar

    01.12.2008. (18:35)    -   -   -   -  

  • tikataka

    mislim da je odluka o zabrani glazbe sa više od 50% riječi izuzetno smanjila mogućnost odabira glzbe, da će na taj način timovi sa manje novaca ispaštati... inače pozdravljam ostale odluke, posebno one koje podrobnije definiraju penaliziranje pojedinih elemenata!!

    avatar

    01.12.2008. (22:31)    -   -   -   -  

  • HMS

    RP:
    hajde molim te procitaj jos jednom sto pise u odluci, pa procitaj moj prethodni komm (odogovor), pa mi onda reci sto ti nije jasno?

    tikataka:
    Nije. Danas svaki puckockolac moze u WaveLabu izbaciti pjevani dio a da ostane minuta pjevana, a minuta i par sekundi instrumentala. Alat je jednostavan za raditi i moze ga svatko nabaviti. U njemu se mogu dijelovi usporavati ili ubrzavati, pojacavati nivoi, izbacivati dijelovi, ubacivati, kopirati, pa i mnogo kompliciranije stvari (urezivanje dijelova glazbe pod drugu, naglasavanje pojedinih dionica, selektivno ubrzavanje, ubacivanje eha na kraju...).
    Samo, nazalost, lakše je cendrati nego potrošiti dva-tri sata na premontazu glazbe. Još gore, potrošiti tri-cetiri sata za nuciti raditi sa WaveLabom.

    avatar

    01.12.2008. (23:19)    -   -   -   -  

  • matea

    Mislim da RP nije mislio/la na broj okreta tipa kolko se puta smije okrenut kad se radi lanse vec koliko je dozvoljeno okreta raditi... primjerice 15 lansea u defileu... 10 u koreografiji...razumijete?
    Ili 5 puta napraviti lanse s 2 okreta da to bude maksimalan broj.... kao sto primjerice klizaci imaju odredeni broj pirueta koliko smiju napraviti u koreografiji i ostalih sadrzaja pa im preostaje mali dio koreografije za samostalno smisljanje...
    o obzirom na to kako sam ovaj komm napisala nadam se da me bar netko shvatiti.. pozdrav svima :)

    avatar

    02.12.2008. (10:39)    -   -   -   -  

  • HMS

    To nije limitirano. Osim sto se naglasava u clanku 29a da omjer promjena formafcija i formacijskih figura, plesnih koraka i tehniciranja sa štapom mora biti jednak, tj. jednako zastupljen.

    avatar

    02.12.2008. (11:28)    -   -   -   -  

  • RP

    Da,,na to sam mislila,sto je Matea rekla..jer sad se moze desiti da neki timovi svaku drugu osmicu okretat..pa ce biti dosadno i nezanimljivo...al dobro...

    avatar

    02.12.2008. (11:52)    -   -   -   -  

  • HMS

    Moze. No, obzirom na clanak 29a dobit ce daleko manje bodova u umjetnickom dojmu.

    avatar

    02.12.2008. (16:57)    -   -   -   -  

  • zbunjena

    hvala:):)

    avatar

    02.12.2008. (19:20)    -   -   -   -  

  • anna

    Ne slažem se da cure nebi smjele plesati u više dobnih razreda.Mislim da ce nakon toga mnogi timovi biti zakinuti i ograniceni na 9 cura ,što i nije dobro.Možda bi trebalo dobro provjeravati da se ne događa da jedna cura plese u sva tri dobna razreda ili dozvoliti samo onim curama koje su na granici juniora i seniora.Mnogo je malih timova u Hrvatskoj koji se još uvjek probijaju i takav nacin rada im je još uvjek potreban,a definitivno se treba kažnjavati one koji to zloporabe.pozzz

    avatar

    03.12.2008. (10:26)    -   -   -   -  

  • HMS

    zbunjena:
    Molim i drugi puta.

    Anna:
    Tko kaze da cure nece moci i dalje plesati u dva dobna razreda? To nigdje ne piše. Piše da ce u tom slucaju sastavu biti oduzeto 1,5 bodova i to u onom dobnom razredu kojem takva mazoretkinja ne pripada (npr. ako je seniorka, a plese i u juniorkama, juniorke ce imati 1,5 boda manje). Naime, nije normalno da neke cure imaju i po tri medalje oko vrata. Dobar dio sastava ne stavlja plesati neku juniorku jer eto ima seniorku koja moze uletjeti, a ona je kvalitetnija i napravit ce manje grešaka. O kadetkinjama da ne spominjemo. HMS je procjenio da takva "kvalitetnija" djevojka uštedi sastavu 1,5 bodova (pali stapovi, asinkornizacije), te da to nije pošten odnos niti prema mazoret plesu, a niti prema sastavima koji tako što ne prakticiraju. Smješno je za vidjeti kako neki timovi imaju brdo cura kao navijacica, a sa svega 23 djevojake imaju formacije sa 3 puta po 17 mazoretkinja.

    HMS vec godinama samo razmislja kako je "malim" timovima. Nazalost takvom praksom (povecanje sa 30 na 40% izuzetaka, smanjenjem formacije na 9 djevojaka, dozvolom plesanja u vise dobnih razreda...) nismo ništa postigli. Mali timovi su i dalje mali, kvaliteta se ne pomice. No, uvodjenjem pozitivnih bodova za velicinu formacije, te vise bodova za pad štapa kod manje formacije (sto je isto "zakidanje" malih timova) postigli smo ogroman napredak.

    Primjerice Klinca Sela su mjestašce sa svega nekih 2.000 stanovnika. Nemaju ni poštene dvorane, mogucnost financiranja od malene zajednice je skromna. No, svejedno imaju stotinjak djevojaka, preuzeli su susjedni tim, imaju velik broj nastupa, turneja... I nemaju potrebe za izuzecima. Smije li nakon ovog primjera itko imati izgovor?

    avatar

    03.12.2008. (10:37)    -   -   -   -  

  • anna

    Ne trazim izgovor,vjeruj mi.Samo me zanima dali kvalitetu moze istu imati onaj tim sa 9 cura i onaj sa 21 i dali je bolje plesati sa 9 odlicnih cura ili 21 jako losom ali molim te odgovori mi kao sudac?i nemoj se ljutiti samo me sve zanima i volim reci svoje misljenje i ne zelim nikoga vrijeđati.pozz

    avatar

    03.12.2008. (14:29)    -   -   -   -  

  • HMS

    Ma anna nitko nije uvrijedjen i nemoras se apriorno ispricavati. Tvoje pitanje je legitimno i potpuno u redu.

    Sto se tice 9 i 21 ides u ekstreme. Cinjenica je da vecina timova ima 17 ili 13 djevojaka. No, ako ces me pitati da li forsirati krajnje domete formacija, pa imas npr. 17 cura i onda ih svih 17 stavih, energicno smatram da to nije dobro. Eto i zasto:

    - 4 najlosije cure napravit ce ti daleko vise grešaka i padova štapova nego što je razlika u bodovima (2 boda) - najbolji prijer ti je je Osijek na prošlom Drzavnom prvenstvu
    - nemaš zamjene pa neka ti se jedna ili dvije cure razbole eto problema (Vukovar na DP u Pakoštanima)
    - curama nad glavom visi sjekira pa nisu tako prepotentne i svojeglave, nego se više trude ako ne idu sve na prvenstvo, vec njih npr. 13 + 1 zamjena dok 3 ostaju kod kuce.

    Ja sam uvijek bio protiv da sve cure jednog tima idu na prvenstvo. A dobar dio timova ne samo da dovede sve cure, nego jos i do krajnjih granica razvuce izuzetke u dobnim razredima, pa jos 5-6 ili cak 7 cura iz juniorki plese u dva dobna razreda.

    avatar

    03.12.2008. (15:13)    -   -   -   -  

  • ...

    A zašto u solu ili duu cure nebi smjele napraviti barem jednom 4 okreta jer
    to podiže ocjenu za opći dojam,a i ističe se ono šta ta cura zna. Ok-e je šta se to ne smije u formacijama, ali u ne formacijama...to mi stvarno nije fer prema onima koji to mogu i žele. Možete li dati jedan bolji razlog zašto nesmiju biti pjesme s pjevanom pudlogom? Jer neformacije smiju imati pjesme s takvom podlogom? Dali imate primjer takvog tima?
    I još samo mi recite ZAŠTO i KAKO će te provjeravat dobne razrede....i šta s onim curama od 14 god koje su i juniori i seniori?

    avatar

    03.12.2008. (19:58)    -   -   -   -  

  • ..hihi...

    Gdje će biti EUROPSKO prvenstvo?

    avatar

    03.12.2008. (19:59)    -   -   -   -  

  • tikataka

    svjesna sam, znam i sama raditi u wavelabu. ali neke pjesme zvuče puno "praznije" kad se skinu riječi... nikako ne mislim ovo u negativnom smislu, samo me zanima kakve će točno biti sankcije za pjesme s više riječi.
    što to znači "prijedlog skupštini zapromjenu pravilnika"? da li to znači da sve te promjene zapravo još ne vrijede, nego predstavnici timova na skupštini moraju odlučiti hoće li to prihvatiti ili ne? ili nešto drugo?

    avatar

    03.12.2008. (22:43)    -   -   -   -  

  • HMS

    ....:
    Gledajte napisali smo more argumenata za i protiv. Sudacki odbor je jednoglasno donio odluku. A oni su ipak vrh struke, zar ne? Mislim da to nesto znaci. Procitajte argumente i raspravu na tu temu da se na to ne vracamo.

    Što se tice pjevanje u glazbenim podlogama sve je objašnjeno i to vrlo detaljno.

    Neformacije mogu imati pjesme kakve god zele. Znaci ne samo sa pjevnom podlogom nego i sa elektronickom, kompjuterskom i inom glazbom. Za njih ne postoje limiti uopce. To i piše.

    Primjer kakvog tima?

    Sve o provjerama dobnog razreda piše u postu. Procitajte. Ukratko: liste koje se predaju kod akreditiranja (uz sankcije od 1.500 do 5.000 kn ukoliko se pišu neistiniti podaci), te liste ce usporedjivati delegat i pronalaziti ista imena (uz napomenu da ce na listi to morati naznaciti i sami timovi), pa provjera prije starta pri cemu ce svaka djevojka morati pokazati svoju natjecateljsku iskaznicu starteru (a koji ce od iduce godine biti profesionalac), uz usporedbu sa listama (dva tima prije starta), te jos mozebitna naknadna provjera delegata i sudaca (kao i do sada).

    Djevojke od 14 godina su seniorke, nikako juniorke. Procitati pravilnik!!!

    ..hihi...:
    U Sloveniji ili Italiji. EMA ce to odluciti do kraja veljace.

    tikataka:
    Sankcije ce biti iste kao i za nelegalnu glazbu (i to pise u postu), tj. u rasponu do 9,9 negativnih bodova.

    Da, to znaci da promjene ne vrijede, jer o promjeni pravilnika ne odlucuje Sudacki odbor nego iskljucivo Skupština. Ono što je napisano zelenim slovima vrijedi (jer je u kompetenciji Sudackog odbora), ono što je napisano crvenim slovima odlucit ce Skupstina u veljaci. No, kako je ovo mišljenje struke, te kako je dobar dio timova bio zatupljen na Sudackom odboru (njih 17) vjerujem da ce svi ovi prijedlozi, ili njih vecina proci na Skupštini. Konacno 90% toga su suci i do sada uporabljali no sada je institucijonalizirano i stavljeno u jedinstvene kriterije, kako suci nebi morali postavljati individualne kriterije.

    avatar

    03.12.2008. (22:58)    -   -   -   -  

  • mažoretkinja

    ..ovo za ..cure koji imaju 14 god.to su seniorke ,a tim ima samo juniore i kadete...znači da se ta seniorka neće moci natjecati.. opće..jer ste u prethodnom komentaru naveli kako su djevojke od 14 godina seniorke, nikako juniorke. ...i još nešto ..npr..djevojak ima sada 13 god a nekoliko dana prije natjecanja ce napuniti 14 ...dali se smije natjecati ili ne???????????'

    avatar

    04.12.2008. (14:14)    -   -   -   -  

  • HMS

    ne, mazoretkinja, to ne znaci da se se ta mazoretkinja nece moci natjecati iako je seniorka. Ona ce plesati u juniorskom timu i nece istovremeno plesati u seniorskom, pa tim nece ni imati nikakvih posljedica. Imao bi da ona plese u seniorskom i juniorskom timu istovemeno. Citaj malo sto pise u dokumentu. To sto si ti navela ne pise nigdje.

    Svaka djevojka starosti od 8 godina navise moze se natjecati. Odakle ti ideja da se ne moze? Gdje to pise. U pravilnku ti je jasno definirano u koju kategoriju ta djevojka spada. Dakle koliko godina imas 1.1. toliko imas cijele godine. Znaci ona koja ce par dana prije Drzavnog napuniti 14 godina cijelu godinu je juniorka (tj. do 31.12.).

    avatar

    04.12.2008. (16:03)    -   -   -   -  

učitavam...