Komentari

rudarka.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • traženje sebe

    moja mama ko profesorica i tata isto kao akademski građanin su muku mučili s burazom..svađali se medusobno i s njim,on bi samo isao van i igrao se il gledao tv...isto su probali sve i svasta braniti al nije islo...i mama bi plakala stalno a mali bi nakon 10 min pospremanja sobe svejedno otisao van il sta vec...
    i svi su mislili kak ce se to promijeniti..i je,kaj je najbolje...sad ak hoce rucak mora usisavati..
    ak oce da mu nekaj slozim mora i on...
    ak ne bude jel bu gladan i tak...i sklopila sam mami slusalicu kad mi je isla objasnjavati kak je nasa pozicija (zena)takva da ak mi nebudemo nesto napravili da oni nebudu....e pa budu..i radi sad sve...samo treba inatit se kak se i oni inate..

    npr nemoj mu oprat ves pa makar smrdljiiv isao u skolu il trening...ako nece uciti..
    nema fine klopice i pitaj boga cega kaj on hoce ako nece ucit..
    il bona za mobitel...
    il fino uzmes kabel od neta i bok mali..
    mozda su to i predrasticne mjere,al neke moras...
    (nisam citala ti bas sve posteve pa nemam pojma kolko ima godina)
    od svađanje i plakanja nema nista,samo te navuce na to kad bude 10 min dobre volje da sve uradis za njega na sto si ti njega zapravo tjerala...

    moj buraz samnom zivi i preodgajam ga...mozda i uspijem...iako je vec malo prestar za to,ja se nedam...

    avatar

    29.11.2008. (17:42)    -   -   -   -  

  • katalona

    Moj osmaš nema jedinica ali nema ni veliki broj petica. veliko razočaranje za mene i muža jer nas je do sad navikao na prosjek od 5,00.
    I šta sad, mislim se, ako ovako nastavi od gimnazije nema ni G, a o fax-u da i ne pričam.
    Muž sve lijepo racionalizirao. Kaže: Ženo, dužni smo ga školovati i hraniti do 18-e, to ćemo i učiniti, a potom kako mu se prohtje. Ako će se školovati neka ga sa nama. Ako se ne misli školovati, zaposlit ćemo ga i neka se izvoli odseliti i osamostaliti...
    Mene uhvatila tuga, ali kad potisnem osjećaje tipa "mama i mamin sin" shvatim da tako i treba biti. A ne da ga potežemo na grbači dok ne odapnemo...

    avatar

    29.11.2008. (19:11)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    ne slazem se s prethodnim komentarom. nekako sam se uvjerila da kazne ne donose nista. bolje je obecati nagradu :D. kad budes ucio 1 sat (sto se onda kontrolira - znanje :))) onda tek mozes gledati tv. moj meni kaze: onda necu gledati (znaci da mu ni zabrana nista ne bi znacila, jel tak?) pa ja velim da me se to ne tice hoce li ili nece gledati vec da se vjezba ima za napisati i gotovo.
    i ne, nikako ne dati da padne razred. nikako !
    probaj mozda poceti uciti s njim u stilu: pomoci cu ti, uspjet cemo mi to (treba bodriti :D) pa reci da nauci jedno poglavlje necega i da ces ga ti ispitati za pol sata :). dobro, bit ce to mozda za sat ali eto....i nek buba, razred nije gotov, tek je polugodiste :D. a mozda kad ga krenes tak tjerati da uci, skuzi da i nije to tako tesko (tesko je prisilit se da pocnemo) i mozda mu doista krene. a ne vjerujem da je mali glup vec pametan na roditelje :)

    avatar

    29.11.2008. (19:13)    -   -   -   -  

  • Kenguur

    hahaha i kod tebe slican problem :)))
    Ma sta da ti kazem.
    Moj je isto 16,5 godina i u nekoj zajebanoj fazi da ga nista ne interesuje.
    U skolu ide redovno i to je dobro, ali ono sto nije dobro nista ga ne interesuje osim muzike.
    Poceo je polagati vozacki ali vec mjesec dana nije prijavio polaganje teorije.
    Trebalo mu je 10 dana da se slika.
    Imao je neku malu Grkinju a sad ne treba vise ni nju nego samo sviranje i drustvo.
    Pizdim ali ako nesta kazem onda ispada da tata samo gundja a kao to njemu normalno.
    Ja sad gundjam zeni a ona gundja njemu tako da sacuvam zivce :))
    ma bit ce sve dobro samo strpljenja :))

    avatar

    29.11.2008. (19:22)    -   -   -   -  

  • Cranberrie

    nema pravila, nema isprvnog načina, nema istih metoda za svu djecu - kažu...

    navest ću primjer moje seke: poludila sa 14 godina - neće učit i neće. markiranje. bježanje od kuće. nikad nije pila ni drogirala se. starci poludili više s njom - probali sve živo, i kazne, i nagrade, i psiholozi - ma sve moguće kaj su mogli... pala je dva puta prvi srednje... sa 16 godina je počela raditi u tvornici gdje je tata radio - čistila u kuhinji kao pomoćni radnik - sa 16 godina!!!!!
    sa 20 godina je upisala dopisnu ekonomsku i završila sve 4 godine u 2 godine.
    i odtada je normalna skroz.
    sad ima 41 godinu :))

    ipak ponekad ovakve teške priče dobro završe, a mali ljenjivci kad tad shvate - samo vjerovatno do tada roditelji polude (kao moja mama koja je bila već i na tabletama a ne moram ni reći kako je sve to utjecalo na mene koja sam 8 godina mlađa)

    :(

    moj savjet: ti i Gazda morate dogovoriti metode - kako god ali morate biti jedinstveni jer dok god on vidi da se vas dvoje ne slažete - koristiti će praznine i krivine kod svakog od vas kak mu bude pasalo...

    avatar

    29.11.2008. (20:36)    -   -   -   -  

  • vesna

    Prošla sam svašta s mojim sinom: jedinice, popravni,"veliku ljubav do groba" koje je koštala upisa na faks. Muž i ja smo pizdili, njemu je sve bilo ravno. Kazne su bile : oduzimanje telefona (ne mobitela), oduzimanje kompa, oduzimanje linije i slično. Danas mladi gospodin radi u bolnici, (završio medicinsku kao jedan od boljih) i planira upisati studij uz rad. Sretno s vašim nasljednikom!

    avatar

    29.11.2008. (21:31)    -   -   -   -  

  • skaska

    isti problem sa srednjim. totalno nemotiviran za učenje. visi na kompu i gimnastičkoj dvorani. sve ostalo dela preko one stvari ili uopće ne dela.

    avatar

    29.11.2008. (21:34)    -   -   -   -  

  • zgdnevnik

    Uf, to i mene čeka uskoro...

    avatar

    29.11.2008. (22:29)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    a čuj, klipan ubire plodove vaših svađi (bez uvrede za ovo klipan, to ja od milja ;0) ti i Guzda morate biti ujedinjena fronta i maloga dovest u red. bez popuštanja. toliko jedinica nije normalna stvar za njegove godine pa neka je i tri puta u pubertetu.

    avatar

    29.11.2008. (22:54)    -   -   -   -  

  • barba

    Modesti ima pravo. S ovim nasim cudom od tri godine i sa iskustvima mog sefa sa svojim cudom od 16 godina mogu ti samo reci jedno:
    RAD! ARBEIT! WORK ! TRAVAIL!
    Baustela, motika i nakon par radnih akcija budete vidjeli kako ce se primiti knjige.
    Kad skuti da mora zaradjivati za dzeparaca, shvatit ce.

    avatar

    30.11.2008. (01:16)    -   -   -   -  

  • jja

    Ja ne mislim da djeci moras priustiti sve. Dapace to bas ne motivira. Nego priustiti dovoljno. Ako se dobro sjecma on ide u privatnu skolu koju je sam jako zelio. Mozda da ga u jednom ozbiljnom razgovoru podsjetite na to?

    "Kaže: Ženo, dužni smo ga školovati i hraniti do 18-e, to ćemo i učiniti, a potom kako mu se prohtje. Ako će se školovati neka ga sa nama. Ako se ne misli školovati, zaposlit ćemo ga i neka se izvoli odseliti i osamostaliti...
    Mene uhvatila tuga, ali kad potisnem osjećaje tipa "mama i mamin sin" shvatim da tako i treba biti. A ne da ga potežemo na grbači dok ne odapnemo..."

    Slazem se sa ovime. Nije kazna ali je snosenje posljedica za svoje ponasanje. Sa 16 je to vec u stanju. I mislim da dijete ne treba motivirati za faks amo samo jasno daje do znanja da za to nema interesa. Naime takvi su upisali faks kad i ja i studirali po 6-7-8 godina. I oduzimali mjesto i sansu onima koji su zaista zeljeli studirati

    I naravno ukinula bih neke privlegije zbog losih ocjena i ujedno ponudila pomoc da ocjene poboljsamo.

    avatar

    30.11.2008. (01:33)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    A mozda mu je ta škola nezanimljiva i dosadna, pa nema motivacije učiti. Bez obzira štoje baš to htio al i mi mnogo stariji baš nešto hoćemo, pa se onda zeznemo.
    Klinac od kolegice s posla je (iako je u osnovnoj bio dobar učenik) pao prvi razred, jer muje škola bila groza. Ona je naravno bila očajna, no mali se prebacio u drugu školu i tamo skuplja dobre ocjene.

    avatar

    30.11.2008. (07:25)    -   -   -   -  

  • traženje sebe

    imas pravo,stvarno pise za godine..
    pardon...
    drz te se zajedno...

    avatar

    30.11.2008. (10:34)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    premlad je da bi pojmio kako će bez dobrih ocjena i završene škole imati kasnije problema, a realno: tko voli učiti baš ono što mora?

    avatar

    30.11.2008. (11:05)    -   -   -   -  

  • jja

    Eh draga moja (za komentar kod mene) a zamisli kako je meni svu tu kolicinu podataka preraditi i napisati. A zasto to radim?
    E bas zato da ne bih morala svakome pojedinacno odgovarati, kuzis? ;-) Zato da svatko sam postane informiran kupac sto je u konacnici najbolje.

    avatar

    30.11.2008. (15:23)    -   -   -   -  

  • fizikalac

    to je veći problem nego oporavit pad tržišta,a metode su teže i nesigurnije nego na burzi reskirat,,ja neznam šta ti je činit,u mene je cura,sad punoljetna i ponekad i sad prođem tu kalvariju,no održavam stanje iole normalnom samo financijama,kad ide nizbrdo a ja nedam moju karticu,onda mi se odjednom počne smješkati,pa popustim,pa opet zategnem,,no curice su drukčije,ima ovdje primjer i s muškićima godina kao na gornjem opisu-i iskreno neznam šta bih ja,,no netreba pustiti jer to bi bilo najpogrešnije,,

    avatar

    30.11.2008. (16:03)    -   -   -   -  

  • Dnevnik nas 2 2

    Znam kako ti je....o daaaa. Imam nešto vrlo slično samo u ženskom obličju.....ali ne odustajem od kazni dok joj ne postane jasno da je to za njeno dobro. No i onaj drugi....koji ide u šesti osnovne ima problem, on ne uči, ne piše niti pamti zadaće, ne radi na satu. Kad ga ispituju pokaže znanje, ali iz zalaganja i zadaća dobije soma. Pa ti vidi...... Dakle, zaista to će jednom proći, a do tada moramo popuštati i zatezati, već prema zasluzi......što, shit happens, nije nimalo lako za živce. I još nešto, tvoj Guzda bi MORAO biti na tvojoj strani ( daj mu nek ovo pročita)i podržati ti autoritet, pa kad mali shvati da ima protiv sebe dvoje, neće mu biti baš lagodno.

    avatar

    01.12.2008. (20:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...