Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • Pero Panonski

    Khm, iz teksta, cini mi se da Levinas nekako suprostavlja duh i tijelo, i to isto pripisuje
    ne bi rekao da je krscanstvo toliko protiv tijela. Mozda istocno krscanstvo je, sa svojim uzaludnim mucenjem, specificnim (samo)prijezirom spram tjelesnoga i izazivanjem ekstaza na umjetan nacin (nedaj tijelu hrane, pa ce mozda dusa nesto dohvatiti ..), ali ja stvarno vjerujem da je npr. Zdravko Tomac dozivio misticna iskustva, koji je pak zivio daleko od monaskog zivota. S druge strane, ja nisam vidio toliko udivljenost pravoslavljem kako kod dijela katolickog klera, a ovo je tekst jednog vrsnog Zidova u francuskom katolickom listu. Koliko je sam puta slusao od postovanih svecenika i casnih, kako su oni tamo na istoku divni i krasni. Doduse, nisam cuo od pravoslavca u svome malom zivotu lijepu rijec o Katolickoj crkvi, slicno kao i s domacim protestantima iz tzv. slobodnih crkvi.

    Ali, jos jednom, kao sto sam rekao ispod na kojem komentaru, Bog se utjelovio, barem po krscanskom gledistu, hodao, jeo i pio vino, bio ubijen. Mozda zato u Indiji krscanstvo nikada nece imati vecega uspjeha, jer kakav se to bog utjelovljuje, ne prolazi nikako na istoku.

    Khm, meni nikada nije uspjelo shvatiti kako su spojili ideologiju u kojoj su svi lijepi, visoki, plavi mrsavi, a sam Hitler je bio daleko od ideala, a i Göring se bas nije uklapao, kako je to jedan njemacki narod uspio popusit ?

    avatar

    27.11.2008. (18:26)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Naravno da kršćanstvo nije "protiv tijela", nije to Pavlova teologija. Cijela spikica soma=sema, tj. tijela kao groba duše duboko je protukršćanska.

    avatar

    29.11.2008. (16:20)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...