jela sam ju ovaj vikend. naime moja majka je opet imala narudžbu za kolače... mljac
24.11.2008. (12:51)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nena
Niti je volim, niti ne volim...ali definitivno ne volim raditi te sve kolače čije se kore peku posebno...
25.11.2008. (20:19)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gazda
Ta "Baka" nije baš znala kuhati, jer osnovni okus kreme dolazi od karamelziranog šećera, kojeg nema u ovom lošem receptu. Također svinjsku mast bi trebalo zamijeniti maslacem.
16.10.2009. (20:55)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gazda - Vidjela sam (i probala) već recepte u kojima se krema radi od karameliziranog šećera i one u kojima se radi od brašna - meni nijedna Mađarica ne valja pa se nisam zamarala time koji je recept "loš" a koji "dobar". Iako, iz moje vizure, budući da ne volim taj kolač, meni su sve varijante Mađarice odurne. Što se masti tiče, u mojoj obitelji su se kore za kolače kao što su Mađarica, Medena pita, Griz pita itd. radile sa svinjskom mašću, jer maslac je bio previše skup da bi se kupovao (a i danas je duplo skuplji od margarina), a domaću putar nije se upotrebljavao za ovakve kolače.
23.10.2009. (08:53)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Purgerica
Ja volim raditi Madjaricu i imam vrlo slican recept sa svinjskom masti. I odlicna je svaki put. Dobila sam recept od jedne stare bake, a stare bake su jako dobro znale radit kolace, Ista stvar za medenjake i jos neke takve starinske kolace - svinjska mast.
05.11.2009. (14:14)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Purgerica - da, u "starinskim" receptima svinjska mast je česta. Ja nemam ništa protiv nje, nisam "gadiva" na takve stvari pa i ovaj kolač radim isto onako kako ga je radila i moja baka (i moja mama). Ali mene ni jedna Mađarica "ne oduševljava" pa nisam u stanju raspravljati o finesama i cakama kad su takvi kolači u pitanju.
18.11.2009. (10:36)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Irega
Pa da je meni vidjeti domaćicu koji će od 30 dkg brašna razvući 6 kora.Malo ste vi kolača ispekli.
08.10.2018. (19:48)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Delicios for kids
Madjaricu obozavam,jedino me kod nje sprecava da je pravim kore.Kada budem imala vise vremena moram se i ja baciti na posao!
24.11.2008. (10:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Shimilam
jela sam ju ovaj vikend. naime moja majka je opet imala narudžbu za kolače... mljac
24.11.2008. (12:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nena
Niti je volim, niti ne volim...ali definitivno ne volim raditi te sve kolače čije se kore peku posebno...
25.11.2008. (20:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gazda
Ta "Baka" nije baš znala kuhati, jer osnovni okus kreme dolazi od karamelziranog šećera, kojeg nema u ovom lošem receptu. Također svinjsku mast bi trebalo zamijeniti maslacem.
16.10.2009. (20:55) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sanela Mallory
Gazda - Vidjela sam (i probala) već recepte u kojima se krema radi od karameliziranog šećera i one u kojima se radi od brašna - meni nijedna Mađarica ne valja pa se nisam zamarala time koji je recept "loš" a koji "dobar". Iako, iz moje vizure, budući da ne volim taj kolač, meni su sve varijante Mađarice odurne.
Što se masti tiče, u mojoj obitelji su se kore za kolače kao što su Mađarica, Medena pita, Griz pita itd. radile sa svinjskom mašću, jer maslac je bio previše skup da bi se kupovao (a i danas je duplo skuplji od margarina), a domaću putar nije se upotrebljavao za ovakve kolače.
23.10.2009. (08:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Purgerica
Ja volim raditi Madjaricu i imam vrlo slican recept sa svinjskom masti. I odlicna je svaki put.
Dobila sam recept od jedne stare bake, a stare bake su jako dobro znale radit kolace,
Ista stvar za medenjake i jos neke takve starinske kolace - svinjska mast.
05.11.2009. (14:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sanela Mallory
Purgerica - da, u "starinskim" receptima svinjska mast je česta. Ja nemam ništa protiv nje, nisam "gadiva" na takve stvari pa i ovaj kolač radim isto onako kako ga je radila i moja baka (i moja mama). Ali mene ni jedna Mađarica "ne oduševljava" pa nisam u stanju raspravljati o finesama i cakama kad su takvi kolači u pitanju.
18.11.2009. (10:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Irega
Pa da je meni vidjeti domaćicu koji će od 30 dkg brašna razvući 6 kora.Malo ste vi kolača ispekli.
08.10.2018. (19:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...